Faatoaga faatoaga

Faʻasusuina o fuamoa moli i totonu o se fale faʻapipiʻi

O le faʻaaogaina o fuamoa o le pikiu o se taimi e faʻaalu ai le taimi, o lona manuia o le a faʻalagolago i le matua tausisia o tulafono taua ma fautuaga o le a iloiloina i totonu oa tatou tusiga.

Faʻapitoa o le faʻafefeteina o laka

Ina ia mafai ona maua ni fanau maloloina o laka, e tatau ona suesue ma toe faʻaleleia tulaga masani lelei o nei manulele. E mafai e le tagata faʻapipiʻi ona faia le mea sili ma lenei faiga faapitoa - o se masini faapitoa e mafai ona tumau le vevela saʻo ma le faʻamafanafana mo le taimi tatau.

E te iloa? E ui lava i le maualuga o meaʻai o le soifua maloloina, o fuamoa o le peacock e le o se mea lauiloa i ipu eseese o meaʻai o le lalolagi. O le isi mea o le aano o manufasi: o le oloa e taua o se meaʻai ma e masani ona faʻaaogaina i taumafataga taua. O le uluai Rusia e faataitai ai aano o le fagala o Tsar Ivan the Terrible.
E taua le manatuaina e le o mea uma e faʻaaogaina e fetaui mo le fausiaina o moa pivao. Muamua, o le masini talafeagai e tatau ona faaauupegaina i le galuega o le fetuunaiga o le faasologa o mea o le a tausia i le tulaga talafeagai i le faagasologa.

O fea fuamoa e talafeagai mo le faʻavelaina

Filifiliga talafeagai ma le faasaoina o fuamoa aʻo lei faia le faʻaogaina o se mea sili ona taua.

Mo le gaioiga ma le resitaraina fetaui talafeagai ma ni faʻamatalaga:

  • foliga o le oval, e aunoa ma ni foliga mai o fusi paʻu po o fusi fulufulu i luga o le atigi;
  • atigi e aunoa ma ni faaletonu, lanu malulu;
  • mamafa mamafa o le 70-80 kalama;
  • o le polotini e mamā, e aunoa ma ni pulumu ma ni mea. O le tele o le isu o le tasi vaetolu o le aofaiga atoa.
O le maualuga o le faafouga e taua foi: a maeʻa le 10 aso, o le a manatu le fuamoa o le peacock e le talafeagai mo le faʻavevesiina - e leai se mea e alu ese mai ia i latou.

Totoina o meaʻai ma gaioiga aʻo leʻi faʻaofi

Aʻo leʻi faʻatumuina, e tatau i le faifaatoʻaga ona mulumulu ona lima i le fasimoli ma le vai. O le faʻatinoga lava ia e mafai ona faʻatinoina i le 19 itula.

E taua! Teuina o le numera filifilia o faʻataʻitaʻiga faʻaleleia e maua ai le maualuga o le ea o le ea - mai le +15° e oʻo atu i le +20°Faatasi ai, faʻapea foʻi ma le liliu i aso uma.
E le fautuaina le fufuluina o siama ua afaina - e mafai ona soloiese se ata tifaga. Mo le faʻamamāina o le faʻaaogaina o se vaifofo o le iodine, o se fuamoa fuamoa faapitoa poʻo le paluga formaldehyde.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le saunia o se fofo ma le formaldehyde:

  1. I totonu o se fagu elemene, faʻafefiloi vai mama ma 30 ml o formaldehyde.
  2. Faaopopo le sodium permanganate (30 ml) i le fofo.
  3. Faʻafefiloi lelei.
  4. Tuu i totonu o le potu ma fuamoa.
O faʻamaʻi i luga o le fua o fuamoa o le a mate mai le kesi siama faʻasaʻo mai le vai. O le vai fofo sauniuni e lava lea e tago ai 1 sikuea. m
Saili po oa ituaiga o peʻa o loʻo i ai, pe faʻapefea ona fafagaina i latou i le fale, auala e fafaga ai, auala e faʻamalolo ai, o le a le ituaiga o mea latou te manaʻomia, o le a le aoga o a latou aano o manu ma fuamoa.

Lauina o le fala

O ni nai itula ao le i faataatia le incubator e togafitia i se vaifofo o le chlorine - 15 mataua o le chlorine i le 1 lita o le vai.

O le faagasologa lava ia e faia i le amanaia o ia tulafono:

  • o le pito maoaʻe o fuamoa e tatau ona tusi i luga;
  • O le vaega atoa o loʻo tuʻuina i totonu o le masini faʻalelei, e le o faʻamalosi, gaioiga toʻa. O loʻo faʻatupuina i luga ole pulou e le talafeagai mo le faʻavevesi;
  • i le taimi lava lea ao leʻi faʻamalosia le fua o fuamoa i le + 24 ° C;
  • O le vaega mulimuli e aofia ai le faʻapipiʻiina o auala talafeagai i luga o le incubator (liliu, vevela, masini).

Faʻasaina o fuamoa o le pikauna: vevela ma le susu

Faʻateleina le atinaʻeina o moa peacock e na o le maeʻa lava o le vevela ma le vevela i le incubator. E mafai e masini faʻapitoa ona faʻatonutonu ia faailoilo i latou i le itu saʻo, faʻamalosia le tuʻufaʻatasia o tikeri ma le faʻamafanafana e tusa ai ma vaitaimi o le atinaʻe pepe. Ma o le tagata lava ia e faʻavae i luga o le laasaga o fuataga fautuaina:

Lulu37.8 ° C37.6 ° C37.4 ° C37.2 ° C36.9 ° C
Totogi74 %65 %60 %75 %85 %

I le taimi o le uluaʻi faʻavae, e tatau ona teuina le vevela i se maualuga maualuga (maualuga + 38 ° C), ma i le mea mulimuli, o le a faʻaitiitia le faʻamaoniga.

E taua! I le faʻaopoopoga i mataʻitusi o loʻo lisiina, e tatau ona faʻatautaia le auala faʻalelei i totonu o le incubator, lea e nafa ma vaʻaia taimi ole laulauina o le ea ma le tufatufaina o le vevela i luga o le vaega atoa o le masini.

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o le ea e maua ai ni auala autu se lua:

  1. 50-60% - toetoe o le taimi atoa;
  2. 75-80% - le mea mulimuli (2-3 aso mulimuli).

Tulaga o le atinaʻe pepe

  • 2-6 aso - o le faʻavaeina o toto toto ma le taga solo;
  • 7-10 - atinaʻe o blastodisc. E faasolosolo malie lava le faateleina o le kulimi ma i le 10 aso ua uma ona ave le tele o le atigi;
  • 11-20 - maeʻa faʻavaeina o le faʻasalaga. O vaʻa o loʻo vaʻaia lelei e se ovosopop;
  • A maeʻa le 20 aso ma oʻo i le vevela, e faʻatumuina lemu atoa le avanoa i le fuamoa. O faʻasologa ma totoga ua maeʻa lelei ma maeʻa faʻaleleia. Le faʻavaeina o le pito i tua.
Afai o le tolu o taimi e le nofo ai le moa i le ogatotonu o le tane, o lona uiga o le fetus ua malulu ma e tatau ona vave aveeseina mai le masini.
Aoao pe faapefea ona filifili fuamoa mo le faʻavelaina, pe faapefea ona vaʻaia fuamoa aʻo leʻi faʻapipiʻiina, auala e teu ai fuamoa o le vele, pe faʻapefea ona sili atu kopi o fuamoa.

Le taimi o le tulaʻi mai o moa

I le averesi, o le umi o le faʻaaogaina e ave i le 28-30 aso. Ae ui i lea, i le faiga o faatoaga o loʻo i ai mataupu o le pipiʻi o moa, i le aso 25 poʻo le 26 aso. O sea tulaga e le taua ma e le o faailoa mai ai se taunuuga leaga - pe a fatuina tulaga e tausi ai le tausiga, o le faasaoina o le fanau e tupu e aunoa ma ni taunuuga.

O le laasaga muamua o le feanu lea o fuamoa, lea e mafai ona ola i se aso: vitio

O le a le mea e fai pe a uma le pulou

A maeʻa le pipiʻi, e manaʻomia ona tuʻuina sina taimi mo le vevela, ona faʻafeiloaʻi lea i totonu o atigi pusa ua saunia ma faʻapipiʻiina moli e mumu mo le vevela i le uati. O le vevela i le fale e tatau ona tausia i totonu + 34-35 ° C. E fautuaina e ufiufi le pito i lalo o le atigipusa ma se 'ie mama, laei masani ma ufiufi le pito i luga i se upega.

O le uluai fafagaina o moa o loʻo faia i totonu o le 4-5 itula i le maeʻa ai o latou foliga. O fuga matala ma fuamoa, falala mafolafola ma le sipisi o le a talafeagai mo meaai.

E te iloa? O le taʻaloga o se faailoga o le atunuʻu o Iran ma Initia, ma na faʻaalia foʻi i le Hindu le manu lele. O manulele o loʻo i ai se siʻusiʻu matagofie o loʻo taʻua i le tele o faataoto o le lalolagi, o le faʻailoga, ma le vali.

Faʻamatalaga masani masani sese

O le fafagaina o fualaau o le pikava mo se amataga po o se faifaatoaga tomai faapitoa e le o se galuega faigofie, e masani ona o mai faatasi ma ni mea masani masani:

  • faʻapipiʻi i totonu o le incubator o ia laina, lea e faʻaaogaina mo fuamoa e vela;
  • vaʻaia faʻavaitaimi o faʻamatalaga ao faagasolo le vaitaimi o le atinaʻe;
  • lafoaʻi isi fuamoa manu ma ni pusa;
  • le amanaiaina o faagasologa o le liliu;
  • le setiina o le vevela vevela i le fua faatatau o le manogi
Na o le sauniuni ma le faaeteete, o le tiute ma le maelega o le a mafai ai e le faifaatoʻaga ona faia se faʻatautaia lelei, o le taunuuga o le a avea ma fanau mai o soifua maloloina, malolosi ma matagofie o laiga o aiga.

Faʻamatalaga

Ou te taoto ni fuamoa mumu i totonu o se masini moa ma moa. Aʻo leʻi faʻataunuʻuina moa, ou te fesuiaʻi le lakapi i se isi mea faʻapipiʻi. O le fuaitau e mai i le 26 i le 28 aso. Ou te manatu e faalagolago i le vevela vevela. O faʻamafaʻailoga e tutusa ma moa. Se pipiʻi maloloina mo le lua aso. O le muamua muamua e togi i totonu o le fuamoa, o le lona lua e momotu le pu ma e masani lava ona oʻo mai i le faaiuga o le aso. Afai e tolopo le alu, i le aso 3 ou te momotu le atigi sina, susu le ata. Ona fai lea o le moa e sui le moa ma ola e pei o se moa masani.
Patova Elena
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=13586.msg1328053#msg1328053

E fautuaina le faʻaitiitia o le vevela i le vaiaso talu ai i le 2 tikeri, e masani ona faʻavevelaina le mea faʻapipiʻi, e le o se mea e leai se mea e alu ese ai le moa. E sili atu ona leaga le faʻafeoloolo nai lo le toilalo. E mafai ona pipiʻi pea Peacocks mo le toeitiiti atoa le aso. O nisi taimi, faatasi ai ma le fesoasoani a se moa ua le atoatoa, na ou toso ese ai mai le incubator ma tuu i lalo o le moli, lea e mafai ai e ia lava ona faatonutonu le vevela, alu mamao pe mamao atu mai le moli. Latou te le tu vave io latou vae, o nisi o le Chvsov o loo taoto pea. Ou te taumafai e tuu atu ni nai mataua vai ia i latou i le taimi lava e tasi i totonu o latou gutu, na o le pipiʻi i totonu o le vai ua tunu.

Yelenabaraeva
//www.mybirds.ru/forums/topic/60940-vyluplenie-yaits-pavlina/?do=findComment&comment=852547