Fua o le gaosiga

Maynik lua-taloina: faʻamatalaga, faʻavae, meatotino

O le maynik e lua-leafed, e masani ona lauiloa o le "taligalu", o se mea e masani ona masani ai i totonu o le vaomatua vaomao o Rusia. O fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe o se manogi manaia, ma o le rhizome ma isi vaega o le laau e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani. I le faʻaopoopoga i mea aoga, o lenei laau e sili ona lelei ona teuteuina, e mafai ai ona faʻaaogaina e faia ai ni meaʻai laiti ma teuteuga i totonu.

Faʻamatalaga

E tusa ai ma faʻavasegaga eseese, o le Maynik e lua-talofa o loʻo taʻua i le Lily of the Valley or Family Lily. E leai se maliega a saienitisi i lenei mataupu, talu ai o lenei faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia uiga e talitutusa ma aiga uma e lua. O Meikaka o se laau laʻau faʻamaina ma se fulufulu fulafula manua, o ona aʻa e tupu mai i le sefulu i le tolu senetimita. I fualaau o togavao, e lua lau lafoaʻi o loʻo mataituina, i fualaau vao - tasi.

O fugalaau o lenei laau e laiti, foliga-logo, 3-5 mm le lautele, lanu paʻepaʻe, ma se manogi manogi, e aofia ai fagafaʻafa e fa ma aoina i totonu o le pulic apical.O le amataga o le fugalaau e tupu i le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni. I le tautoulu, o lau e vevela, ma mumu (o nisi taimi e mumu) o fua e mama i le mea o fugalaau, lea e 'ai e manu ma manulele e fai ma meaai, e pei o laulaau. Malosiaga e lua-taloina Maynik e sili ona taatele i totonu o vaipanoa lelei o Eurasia ma Amerika i Matu. O le tele o taimi e maua i vaomatua pogisa ma susu.

E taua! O fualaʻau suamalie oona. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaosofia ai le fatu o le fatu ma le puupuu o le mānava.

Faʻavae

Maynik bilustic - o se laau lauiloa i totonu o tala faʻasolopito a tagata. O ona vailaau faʻaleagaina ua faʻaaogaina mo le silia ma le selau tausaga. O fualaau aoga e faʻaaogaina ai lenei vailaau togalaau i lona mutia, laʻau ma le rhizome, e aofia ai:

  • glycosides cardiac;
  • Saponins;
  • moe;
  • esters;
  • vailaʻau oona;
  • homoserine lactone;
  • ascorbic acid;
  • faʻasalaga;
  • tannin acid;
  • taua o suauu;
  • vitamin K;
  • catecholtamine.

Mea aoga

O vailaʻau anamua ua leva ona faʻaaogaina ai le faʻamaloloina o mea totino o lenei fale, e aofia ai:

  • aafiaga e tetee ai-inflammatory;
  • faʻaaogaina o mea;
  • aʻafiaga o aʻafiaga;
  • afaina;
  • gaioiga faʻamalosi;
  • aʻafiaga;
  • gaioiga faʻamalosi.

Le sili ona taua mo le mauaina o vailaʻau vailaʻau o le rhizome. E le gata i lea, o le tele o meaʻai e maua i lona mutia ma lau.

E ui lava i le mea moni, o le patacups, doder, anemone, haywood, vine, parsnip ma kupene, o vailaau oona, o loʻo iai foi ni mea faʻamalolo ma e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani.

Laʻau faʻamalo o le tagata e faʻaaogaina meaʻai e fesoasoani i le malulu ma faʻamaʻi pipisi, ma e iai foi se aafiaga lelei i le tino mo faafitauli ma le fatu ma fatuga. O le faʻaaogaina fafo o infusions mai lenei mea totino e aofia ai le fufuluina o mata i le conjunctivitis (o se vaivaiga vaivai) ma faʻaaogaina mea manogi i tumutumu ma tuʻimomomo. E pei o se antipyretic e mafai ona faʻaaogaina le siʻosiʻomaga o se tagata e anaina meaʻai, ma ona laʻau mamago - mo le sauniuniga o le ti-vine. Mo le vave vave ona toe faʻasaʻo le tino, e faʻaaogaina foi ni manogi mai ona lau fou.

Talosaga

O meaʻai ma teuteuga o se maynica faʻaluaina, faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, fesoasoani e taulimaina le tele o faʻamaʻi: edema, anemia, fatu fatu fatu, fatu cardiovascular.

O le hellebore, le wolfberry, le radish, anulo, oxos, kumini, oregano, nettle, zyuznik e aafia ai le galuega o le cardiovascular system faamanuiaina.

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e pei o antipyretic ma le faʻamalosia o vailaau e sili ona lauiloa. Sei o tatou iloiloina nisi auiliiliga o fua masani masani.

  • Faʻatau. Mo lana tapenapenaga e tatau ai ona sasaa vai inu i luga o le tasi sipuniti o laau (200-250 ml), ona afifi lea ma tuu ai. I le avea ai ma se mea masani, e fautuaina e faʻaalu faatolu i le aso mo se sipuni sipuni ao leʻi 'aʻai.
  • Atagofie. Liligi le sipuniti o laau aina ma le vai inu (200-250 ml) ma teu i totonu o le vai paʻele mo le tusa o le afa itula. Faʻamalie e faʻamafanafana, ona aʻafia ai lea. Faʻatasi ai ma le fulu mo le tasi ipu vai inu, e le tatau ona e ave se sipuniti, ae o se sipuni sipuni o vao mamago, faʻapipiʻi mea uma ma faʻamalosi pe a ma le lua itula.
  • O se isi fua teuteufaʻaaogaina mo le faʻavaivaia o le gaioiga o le fatu, toto le gau: faʻapipiʻi 2 teaspoons o le aʻa mo le 10 minute i le 0.5 l le vai, tuʻu mo le 1 le itula. O le falaoamata e ufiufi e ave faalua i le aso.
  • Vaitamini tii. Mo lana tapenapenaga, ua lava lea e ave ai i le tutusa le maualuga o petals dryhi petals ma laʻau malogo a se tagata e galue. E faʻaaogaina e pei o se ipu inu.

E te iloa? Sa galue malosi Galen anamua Galeni i fualaau togafitiga ma faia ai se alualu i luma alualu i luma i lenei mea: o recipes of tinctures, decoctions, extracts o loo faamatalaina i ana galuega o loo faaaogaina i le taimi nei, ma toetoe lava a leai se suiga.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le mea moni e faapea o le alii mamalu e toʻalua-lua o se vailaau faʻamaonia mo le tele o seneturi, e le o se mea lelei le togafitiga mo ia lava, e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o se masini e faʻaluaina i luma o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, o infusions ma decoctions o lenei vao vavalalata i tamaiti, maʻitaga ma fafine lacting.

Faʻatau

Talu mai le sili ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o togafitiga ma teuteu o le laau o lona mutia, o lona uiga, o le vaega atoa i luga ae o le eleele sei vagana ai fugalaau ma vine, ona masani lea ona seleseleina. E itiiti le tele - o aʻa ma fua.

Mo le mauaina o le aofaʻiga maualuga mai le mutia o seleselega, e tatau ona aoina i le vaitau o le vavao i le manino ma le vevela o le tau. O le fufuluina o mea na aoina e tatau ona faia ile potu mafanafana lelei poʻo le ea fou, ae le o lalo ifo o le la. O le palapala o le mutia e tuʻuina i le faʻamagoina e le sili atu i le fa senitimita.

E taua! E tatau ona manatua e na o le teuina o laau i nofoaga matutu ma vaʻaia.

O le teuina o minnik e faʻaluaina le masima e leai se eseesega mai le teuina o isi vailaʻau faʻamaʻi. O le numera aupito sili ona aoga o meatotino aoga o le a puipuia pe afai o le mutia o loʻo teu i le pepa. E sili ona lelei le teuina o ni taga pepa mamafa poʻo ni mea faʻapipiʻi e faia i le tioata (sili ona pogisa) poʻo le mea laumei. E matua le fautuaina le faʻaaogaina o pusa palasiti mo le teuina o vailaʻau faʻamaʻi.

E mafai e Menik ma lona foliga ona pei o le lili o le vanu, ae o ona aoga aoga e sili atu nai lo lenei fugalaau.

O lenei foliga faigofie faigofie o vaomatua, lalafi i lalo o laau ma vao, e mafai ona fesoasoani e taulimaina le tele o ituaiga o gasegase, ma faamalosi ai le tino. Pau lava le mea e tatau ona manatuaina pea o le togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona lamatia ai lou soifua maloloina, ma feutagaʻiga faaopoopo ma se fomaʻi aʻo lei faʻaaogaina vailaʻau e le afaina lava.