Laʻau

Vaitafe a Violet Zolushkin: faʻamatalaga, tulaʻi, tausiga

O le miti a Violet Zolushkin o le galuega filifilia a A. Deikun, lea e sili ona taatele i isi ituaiga. O loʻo i ai se foliga tulaga ese o petals, e talisapaia ona o lona tulaga le lelei ma le fuaina.

Faamatalaga o miti a violets Zolushkin

O le ituaiga e vave lava ona paʻu i le alofa i tagata faʻatoʻaga i totonu o le fale mo le maualalo o le tausiga ma foliga matagofie. O laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, na aoina i totonu o se tamai atunuʻu, e tutusa lava le telē ma se uiga lanu moana mumu i tua. O fugalaau paʻepaʻe o loʻo i totonu o fugalaau fugalaau, ae ui i lea, i le aluga o taimi, o le lilac edging e aliali i luga o peti taʻitasi. Fugalaau e mafai ona ola e oʻo i le 4 cm le lautele. E tofu le pepe ma le 5-6 pipi. O le fugalaau e masani ona o faatasi ma paʻu paʻu, ma o lona umi o le umi e oʻo i le 40 aso.

Lelei

O le aoga sili lava o fugalaau o se foliga e le masani ma lanu. O le eseesega o le pito i luga o le vaega o le lilac-colored petal ma o le isi e paʻepaʻe. E foliga mai o le fugalaau e faʻaauau pea ma o se foliga tutusa foi o le pusa. I le faaopoopo atu i le lanu lanu sili, o loʻo i ai - faʻatasi ai ma se mūmū mūmū ma le lanu enaena lanu-lanu.

Tulaga tuputupu ae

FactorTulaga
NofoagaO le a lelei le maua i faʻamalama i soo se itu sei vagana ai le itu i saute. I le vevela o le vevela, e aoga le faʻapipiʻi ile uʻamea, o le a fesoasoani lea e aloese mai le mu ma le lamala o le palapala.
MalamalamaE sili le malosi, faʻasalalau, e aunoa ma le susulu o le la. O itula o le taumafanafana e tatau ona oʻo i le 16 itula, ma i le taumalulu o le a lava le 12 itula, o le faʻaaogaina o ala faʻavae e faʻatagaina. O le leai o se malamalama e afaina ai le foliga o le pusa, o le aofaʻi o le faʻaʻau o loʻo faʻaitiitia foi, ao loʻo faʻaloloa ia petioles.
SooE manaʻomia ai le faʻaogaina o meaʻai, lafoaʻi ma le susu, vaomatua lelei. O le faʻaopoopoina o le a avea ma mea o loʻo i ai i le vavao, laʻau paʻu ma oneone. Pe a fuga le fale, o le a manaʻomia ai ni meaʻai faaopoopo. Soo se eleele lautele mai le faleoloa e talafeagai mo lenei matafaioi, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai se fasi perlite.
Pot

Vaʻaia Vaioleti i itu, ae le loloto i totonu o le palapala. E faavae i lenei mea, e le manaʻomia e ia se ipu loloto. O le faʻaaogaina o alavai i le tulaga o le faalauteleina o le kele poʻo le piliki pa'ū i le pito i lalo. O vaega o le gafatia e faʻalagolago i le tele o Saintpaulia:

  • Laititi (talavou) 5x5 cm;
  • O le tele o le lautele e 7x7 cm;
  • Tele (tagata matua) 9x9 cm.
LuluE tauia le leaga i luga ma maualalo. O le maualuga o le vevela o le + 20 ... +22 ° C, i le taumalulu + 18 ... +19 ° C o le a lava.
TotogiE manaʻomia ai le tele o le susu (60%), ae le tatau ona suʻeina mo lenei mea, e sili atu le faʻaauau ona teuina se pusa vai i le vavalalata. O le potu o loʻo nofo ai le senpolia e masani lava ona manaʻomia le faʻamalosi. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona toe fetuutuunai ina ia le pau i lalo o se ata.

Fai mai Mr. Summer resident: fafaga ma le pito i luga o le faiga o laei

E taua le fafagaina o le miti a Zolushkin pe afai o le pito i luga o le palapala e mimiti i le 1/3, a le o lea e mafai e le tagata fai togalaau ona lamatia le masini, ae o le lamala e afaina foi mo le senpolia. E masani lava, e fafagaina le vai i le 1-2 taimi i le vaiaso, e taua le vavaeeseina o vai mai le ulu atu i le fugalaau ma lau. Ina ia faʻafaigofie ma faʻatautaia le gaioiga, faʻapitoa i le faʻafefeteina o vai. O lenei filifiliga o le a maua ai le puleaina o le susu i le laau lava ia. Mo le faia o se masini, e tatau ona fai se uila, e sili mai i se mea lalaga (e le mafai ona faʻaleagaina), e le sili atu i le 0.5 cm le lautele (faʻalagolago i le tele o le ipu). Tuʻu i totonu o le alavai, tuʻu i totonu o se mama i le palapala. O le pito o le maea o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu vai o loʻo i lalo o le ulo. Ae ui i lea, o le faʻavaivai e manaʻomia ai le faʻaleleia o le eleele, lea e faigofie ona ausia i le faaopoopoina o le perlite.

O le vai mo le faʻavaivai e faʻaaogaina i le vevela o le potu ma sili atu pe afai e le faigata ona tapuni vai, ae vaivai.

Laei pito sili e faʻatatau e faʻatatau i le vaitau:

  • Laʻau faʻamaʻi (taumalulu);
  • Fagalaʻau mineral i se taimi masani / 1 vaiaso (tautotogo);
  • Naʻo le tulaga o maʻi (taumafanafana).

I le taimi lava e tasi, laau laiti, e oʻo atu i le 2 masina le matua, violets afaina poo i latou na faʻaalia mai ai meaola faalafua, e le manaʻomia ni meaʻai faaopoopo. O fualaau faʻatoina o le a le mafaamatalaina i le vaitau o le vavao.

Totoina ma toe gaosia

O se tasi o togafitiga faʻamausaliina o togavao o le vegetative, ae mo lenei metotia e manaʻomia lou faʻaaogaina o se laau naʻo le tausaga ogatotonu. E tatau:

  • ◊Oti le oti i le laina lona 2;
  • Fufuluina se laulau o le gaʻo ua gaosia i totonu o se ipu vai;
  • Tuu le 'au i totonu seia oʻo mai aʻa;
  • Suiga i le palapala.

O le isi metotia e faʻavae i luga o le falemalama - i lenei tulaga, e tatau ona totō le fatu i le eleele ma ufiufi i le polyethylene, pe a uma ona fai ni pu laiti i totonu.

O le auala lelei e manatu o le lafu. O lenei laiga o le fale e mamao mai i le tele o le fanauina o fanau, ma ina ia mafai ona aliali mai laasaga, e aoga le faaosofia o latou tulaga e ala i le pipii atu i lau laititi i le ogatotonu o Saintpaulia. Pe a aliali mai, ma se pulu vavae, vavaeese se tasi mai se laau matua, taofi i totonu o se ipu vai ma vai seia oʻo ina tupu aʻa. A maeʻa le 1.5 masina, o le a amata ona tutoatasi le fale.

Totoina o laau

Afai e leiloa uma le eleele ile meaʻai uma, ma aʻafia le aʻa o le laau, e tatau ona toe totoina le viole.

O le faailoilo mo le gaosiga e masani lava o se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga aʻe o le Saintpaulia, e aliali mai i le tulaga o le le lava o le okesene ma le tele o mea e faʻaaogaina i fugalaʻau. E fautuaina e faʻavasegaina i le mafanafana o le vaitau, i le malamalama mumū, ae e tatau ona e aloese mai lenei taimi i le taimi o le vavao. Aʻo leʻi tuʻuina le viole i totonu o se fagu fou, e tatau ona faʻamamāina mai le ua tuai, pala ma saunia le palapala.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le mea lea (5: 3: 1: 1: 1):

  • O se faʻafefiloi o laulaʻau ma eleele palapala;
  • Peat;
  • Sand;
  • Vermiculite.

E le o se mea e sili ona lelei le faaopoopoina o le efuefu o laupapa, o lona auai o le a aafia ai le taua o le eleele. I le taimi lava e uma ai le taotoga, o le fugalaau e le manaʻomia le suālaʻau, e sili le ufiufi i le polyethylene.

Maʻi ma meaʻai

O le puipuiga vave o le auala sili lea ona faatuatuaina e uiga i iniseti e le manaomia, o gaʻo ma faʻamaʻi pipisi.

Afai e le mafai ona aloese mai aʻafiaga le lelei, ona tatau ai lea ona uia auala talafeagai e faʻaaogaina ai i se taimi talafeagai, talu ai o togafitiga aupito sili ona lelei o le laau e togafitia i le amataga.

Le faafitauliMafuaʻaga, faʻaaligaFaiga faʻavae
FusariumLiliuina o aʻa e mafua mai i suiga faafuasei i le vevela. Mo se faataitaiga, pe a fausua i vai malulu. E afua mai aʻa, ona salalau lea o le siama i le pito i luga - o le aʻa, lau.I le avea ai ma se puipuiga, o togafitiga ma le phytosporin e talafeagai. O le tausiga lelei e toetoe lava a faʻaumatia ai le avanoa e atiaʻe ai se faʻamaʻi. Afai o le fugalaau na maʻi ma Fusarium, o le a le mafai ona faʻamalolo. E tatau ona faʻaumatia e ala i le taofia o fesoʻotaʻiga ma faʻataʻitaʻiga maloloina. O le eleele mai lalo o le maʻi mama e tatau ona lafoai, talu ai ua afaina foi.
Malosiaga malosiPaʻepaʻe papaʻe na mafua ona o le tele o le susu ma le maualalo o le vevela. O le faʻataʻitaʻiga e o gatasi ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, o lau lau o lau laau ua mamae.Faiga puipui - fafagaina o le phosphorus ma le fagu. O le fasioti tagata e olaola vave ai mai le paʻu paʻu. Faatasi ai ma togafitiga a tagata, e taua le faʻapipiʻiina o le pulupulu ma se vaifofo o le fasimoli ma le suamalie, faʻafefe i le 1.5 lita o vai.
Paʻu mumuLafoaina o laulaau ona o le fausua le talafeagai, le maalili ma le leai o se malamalama. I totonu o le 3-4 aso, na maliu le senpolia.Aveese uma lālā ua faaleagaina, tuʻuina atu tausiga lelei ma togafitiga ma vailaau faʻasaina. E aʻafia aʻa. E tatau ona e aveeseina le violē mai le ulo ma faʻaumatia tagata mamaʻi - latou te le uuina se faaputuga eleele, e le pei o laʻau paʻepaʻe maloloina.
Gau palaO le pala o laʻau e tupu ona o le afaina o vai i luga ia i latou.
Togi, aphids, leleFaʻaleagaina i aʻa, laʻau. O le atinaʻeina o le fugalaau ua muta, o mea uma lava e iloa, ua mate le laau.Aveese vaega ua afaina, togafitia i vailaau e tineia ai manu faalafua po o le iniseti 3 taimi i vaitau faalevaiaso.