Fualaau aina

Tafaaga masani "Novice" - uiga ma faʻamatalaga o le eseesega o tomato

Tomato Novice e mafai ona fautuaina mo le faʻatupulaia o na fai togalaau ma faifaatoaga latou te masalosalo pe o le a le ituaiga taofi le filifiliga. O ia, e ui lava i le igoa, ua leva ona faatuina o ia o se fua lelei lelei, o se tofo lelei.

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i lenei autu i la tatou tusiga. I totonu na matou aoina mai mo oe se faʻamatalaga o le ituaiga, o ona uiga ma mea taua o le totoina.

Novice tomato: faamatalaga eseese

Tomato Novice o le galuega a le faʻatoʻaga. Faʻailoa i le Volgograd faʻatoʻaga nofoaga. O tusitala o Liya Nikolaevna Popova ma Nikolai Ivanovich Chulkov. O le ituaiga ua faamauina i le Setete Setete i le 1986. Umi o le matua, ituaiga faʻamaonia. O le laau e faʻatusatusa, o le vao e le o iai, ma o le aofaiga o laulaau, o le lanu lanumeamata masani mo tamato.

I le maualuga o le 50 i le 90 senitimita e manaʻomia ai le lagolago, o le nonoa o le vao. Mo le mauaina o se iuga lelei, e tatau ai ona aveese faʻamalosi mea uma e avea ma fanau laiti. Lafoaʻi muamua le pulumu mo le 5-7 laulaʻau o le laau. La latou isi faʻavae e ala i le 1-2 laulaau. I le pulumu e amataina le 6-7 tamato e toetoe lava a tutusa. Picks pe a uma ona aliali mai le lautusi tala tolu lona tolu, ma le laasaga muamua, pe a uma ona totoina laau i luga o mauga.

Fualaau Faʻamatalaga:

  • Fua o se vasega o se tamato "Amataga" o lanu mumu.
  • Fai se oval, e foliga mai e leai se foliga.
  • Taumafai mai le 85 i le 105 kalama.
  • Tomato i le paʻu o le paʻu, meaʻai lelei.
  • E maua mai i le 3 i le 5 potu, e faigofie lava ona vavaeeseina mai le va.
  • Fuaina lelei le seleselega, lea e taua mo le tuputupu ae.
  • Lelei sili atu.
  • Puipuiga lelei ao femalagaaʻi.

Uiga

  • Faʻafeiloaʻi faʻamaʻi ma vave fua, lea e tupu 53-56 aso pe a uma ona totoina.
  • Faʻafitauli i faʻamaʻi matua o tamato.
  • Lelei saogalemu i le taimi o femalagaaiga, lea e taua pe a tufa atu fua i le nofoaga o le faʻatau.
  • Eseesega eseese. E mafai ona faʻasao uma i luga o pusi papaʻe, ma i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Leai se vaivaiga manino i tomato Novice, lea e tatau ona faailoa atu, e tusa ai ma le tele o iloiloga o tagata fai togalaau.

I le tasi sikuea sikuea ma se faatulagaga o le 50 i le 40 senitimita, 6-7 togavao ua totoina. O le fua o fua o tamato mai se togavao e mai le 2.0 i le 2.2 kilokalama, mai se sikuea sikuea o le eleele o le a e aoina mai le 12 i le 15 kilokalama o tamato e puipuia i le matua ma le taʻe. O se tasi o mea taua e sili ona lelei o se tofo lelei. Taumafa fou, i le ituaiga o salati ma sau sau. Ona o le laugatasia o le lapoa e sili mo le salting.

Ata

I le isi, o le a e vaʻai i se ata-filifilia o ituaiga tomato "Novice":

Totoina ma le tausiga

O le faʻamoemoe o le galuega a le au faifaatoʻaga, o le aveesea lea o le faʻatoʻaga o tamato. E fetaui lelei mo eleele tatala, pe a tupu aʻe i le itu i saute o Rusia. Mo le totonugalemu o Rusia ma Siberia, o le ola i totonu o greenhouses ma fale ata ata e sili atu ona talafeagai.

O taualumaga nei e fautuaina mo taualumaga fautuaina aʻo lei saunia le fatu:

  1. Talosaga. O le auala sili ona faigofie o le a fesoasoani e filifili le fatu tele ma le atoatoa. I totonu o se ipu vai, faʻasala le teaspoon o masima. Liligi le fatu i totonu o le fofo ma faʻafefiloi lelei. A maeʻa le 10-15 minute, pe a maeʻa fatu, aveese mea o loʻo i luga, ma fufulu i latou na goto ifo i lalo i le vai ma faʻagogo. O le a latou o atu muamua.
  2. Tautau E faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o fatu o fatu ina ia mafai ai ona latou lagolagoina i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 20-25 minute.
  3. Fetalai Ina ia faatelevaveina ia laau totō, e mafai ona e faʻaleleia fatu, afifiina i pepa gau pe faamama. Aua neʻi faʻatagaina le gau poʻo le pepa e faʻamago, ae aua le faatagaina le sili atu o le susu.
  4. Faʻamaʻa E iloa uma e tagata e fiafia tele tamato. Ina ia faateleina le tetee atu i le vevela o le vevela, ia faia le taualumaga lenei. Fufulu fatu mo le 10-12 itula, tuu i totonu o le pusaaisa, ona oʻo loa lea i le vevela o le 18-22 tikeri Celsius. Toe faia le faʻataʻitaʻiga i ni nai taimi, ma mulimuli ane e te matauina e sili atu ona faigofie le faʻafefe o le vevela.
  5. Tuputupuina o laau. O le taimi o le totoina o fatu i luga o fatu laau e faalagolago i le nofoaga e faʻatatau ai le tulaʻi. Mo taimi tatala o le taimi aupito sili ona lelei o le ogatotonu o Mati. I totonu o le greenhouse e aunoa ma le mafanafana - o le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati.

I le faasūsūina i le tuputupu ae tuputupu aʻe (Epin, Bud), tuʻu le eleele i fatu ma fufulu i le eleele e fai ai se vaega e tusa ma le 1.0-1.5 senitimita. Sosoo, tuu se atigipusa ma fatu toto i totonu o se nofoaga lelei. O le vevela e manaʻomia ina ia faʻavaveina le germination mai le 23 i le 25 tikeri Celsius.

E sili ona lelei le faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaleleia o faʻamalaʻau. O le tele o le fausiaina o laau e manaʻomia na o le fa taimi. Pe a totoina fatu, o foliga vaaia o totogo, o foliga mai o le lautusi moni muamua ma aʻo lei pikiina. A maeʻa ona faʻamafanafanaina le eleele i totonu o le kiona i se vevela o le 15-17 tikeri, toto fatu i totonu o le fale koli. Afai e te mulimuli i tulafono ma tulafono mo le fafagaina ma le tausia o laau totō, o le tōmato O le a faʻamalieina oe e le Novice i fua muamua o se fualaau fou.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui lava e umi se taimi e palu ai, ae o le ituaiga e manaia ona e matua puipuia lava mai faamai o le tamato: macrosporosis (lanu enaena), aʻa e pala. Mo le faʻamoemoe o le puipuia o faʻamaʻi pipisi o se tamato, togafitiga faʻapitoa faʻatoʻaga ma le fofo o loʻo i lalo: faʻamafola 5-6 otaota o le fualaau faʻatau Trichopol, faʻatau i se fale talavai, faaopoopo se ipu susu i le vaifofo ma le pala.

Afai e aliali mai ni mea pogisa, o se faailoga lea ua leva ona paʻu, o le togafitiga faʻatasi ma TATTU e fesoasoani tele, ma le faʻaeteete e mulimuli i faʻamatalaga tuʻuina, aʻo matauina le numera o togafitiga o loʻo faʻamatalaina i totonu.

Auā e masani ona faʻaaoga e le faʻatoʻaga togafiti togafiti togafitiga taimi. Latou te le o se tulaga lamatia e pei o vailaau faʻasaina ao faagasolo le gaosiga, ae latou te ono lamatia ai le urosa, togi, aphids, slugs le lavalava, togi, Colorado potato beetle.

Mai le urosa fautua mai le mago mago. Malosia le palapala ile mea totino. O le a fesoasoani i piko ma aphids i le tapaa tapaa, o le herb decoction, o le chamomile infusion, fualaʻau laufela. Mai le selu ma le lavalava slugs aoga afu o le chilli pepa po o le paluga, galala vao. O se pisa lelei i Colorado potato beetle o le a avea le pasisa po o le vao e totō faataamilo i luga o mauga.

Filifili mo lau togalaau togalaau tomato Mamoe E le tuʻua oe i fafo mai le faʻatau. A uma mea uma, e oʻo lava i tagata fai togalaau masani, totoina o ituaiga fou, maualuga-fua mai ma lapopoʻa e masani ona tuʻuina avanoa mo le totoina o le mea tuai, lelei Novice.