Fua o le gaosiga

Vaega o le tuputupu aʻe aʻa pasili

Pasili - o mea sili ona lauiloa i le tele o mea aoga, lea e masani ona faʻaaoga i le kuka.

Ae ui i lea, o le tele o tagata latou te faʻapipiʻiina le laau faʻatasi ma greens, ma o le pakesa pakiaka e le tatau ona itiiti le gauai.

E mafua ona o le fausiaina o lenei vaega o le laau lea ua tupu aʻe ai le pakesa.

Fiafia ituaiga eseese o aʻa o le pakasa

O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga o aʻa o le pasili, lea o le eseese o le pasili. E ese mai le lau laau e ala i se aʻa tele ma se vaega itiiti o le lanu meamata. Ae ui i lea, e le o le uiga o laulaʻau lanumeamata e masani ona le faʻaaoga mo meaai.

Latou te totoina fua mo le lelei o aʻa, ma o le a sili atu ona tautua le greens i le galuega o le fafagaina o fua o le aʻa ma e aofia ai i le metabolism. Afai o lau sini o le totoina o rhizomes o le mamafa masani ma le lapopoa, e sili atu le aua le selesele lauulu mo se salati. Sei o tatou nonofo i nisi o ituaiga lauiloa o le pasili.

E te iloa? O nisi taimi e faʻateleina ai e tagata le faʻavasegaga o laau totō o loʻo faʻatau ai le meaʻai, ma taʻua ai aʻa uma. O le mea moni, o le aʻa o le aʻa - faʻasologa, lea e maua mai i le aʻa autu ma le tele o fuʻa (kāloti, pasili), tuber -o le paʻu o loʻo i luga o le itu itu o aʻa (pateta, o le toisina o Ierusalema), ma le aʻa poʻo le root cone o se ituaiga o aʻa faʻasua mai (dahlia).

Suga

Lauiloa ma lauiloa, o se tasi o paionia o aganuu. O gaioiga galue i le galueaina o le ituaiga eseese na faia i le faaiuga o le senituri lona luasefulu. E le eseese le tele o fualaʻau a le suka, ae o aʻa e oo atu i le 80 g e mafai ona selesele i totonu o le 12-13 vaiaso talu ona tupu le tupu muamua i luga o moega.

O le ituaiga e sili ona lelei, e faʻaaoga ai le laau atoa o se mea manogi. - Laʻau ma lau. E pei ona uma ona taʻua, o le ituaiga na fafagaina muamua o le muamua, ina ia mafai ona e moeiini ou mata i ni vaivaiga o le aufaipese, o le tasi o ia mea o le olaga puupuu.

Alba

O ituaiga sili ona lauiloa o faifaatoaga, e ese mai i le taimi o le seleseleina: seleseleina pe tusa o le 166-168 aso pe a uma ona vaaia foliga muamua o laau. O le vailaʻau o loʻo i ai se laupepa telē, tele lau lauusiusi.

O le mamafa o le tasi aʻa e mafai ona oʻo atu i le 220 g. O loʻo i ai se fua maualuga (e oʻo i le 4.9 kg i le 1 mita) ma ua faʻamautinoa lelei mo se taimi umi. O le mea aupito sili ona lelei e maua ai le Alba o se ituaiga e talafeagai mo le seleselega o le taumalulu.

Fualaau aina

O le tele o ituaiga o fua o le ola. O le vaitau o vaomatua e 125-128 aso. O le soʻo o le mea manogi, o le laau e faʻapipiʻi i itu, o lau o loʻo i ai se manogi manogi lelei.

O aʻafiaga o fua o se ituaiga masani mo se aganuu e foliga tutusa, e oʻo i le 110-115 g, ma e 22 cm le umi. E talafeagai mo le teuina, kuka muamua vasega, sau sau, ma le 'ai saʻo. I lalo o tulaga masani e tupu ai, e oo atu i le 3.4-3.6 kilokalama o aʻa e mafai ona seleseleina mai le 1 mita.

O le a le aʻa o le paisa?

O le pakesa aʻa o se ituaiga pasili pasene, o se vaega o le aiga faamalu. O se meaola lelei lenei, e oʻo ile 0.9-1 mita le maualuga. O faʻamalosi e faʻasaʻo saʻo, lanu lanumeamata, masani o isi ituaiga laau toto. O le fua o le fuamoa ua i ai se foliga lautele. I le faaopoopo atu i greens, i le kuka, faʻaaoga aʻa tetele.

Vitio: O le seleseleina o le Parsley Root

Vaega o le galueaiina o le eleele

Faatasi ai ma tagata fai togalaau o loʻo i ai se manatu e uiga i faigata o le faʻatupulaia o lenei ituaiga pasili, e ui lava o le faʻataʻitaʻiga e tele lava ina sese. O nisi uiga e iai, ae o mea nei, e le o ni faʻalavelave.

O nei taimi e aofia ai:

  • aʻa le pasili e le toe totoina, talu ai o le faʻamoemoe o le fausiaina o le totoina o le aʻa, ae le o le lanu;
  • A o lei lūlūina, e le susu le fatu, aua o se taunuuga o le faʻataʻitaʻiga, ua fufulu ese mai ai le potassium, ma e ono mafua ai le faʻalauteleina o mea totō.
E taua! Afai e te 'aina se ipu keke ma le fefe mo le manava fou, o le pakasa pakasa o le a fesoasoani ia te oe. Toa se aʻa itiiti, ma o le a faʻaumatia le manogi sisi.

Tau i le taumalulu

Aganuʻu e mafai ona avea ma taumalulu ma totogo totogo, e ui e manatu le toʻatele o faifaatoaga e lelei tele le toto i le tautoulu. I le taumalulu, ao i ai i le eleele, o le fatu ua faʻamaʻaʻaina ma faʻamalosi, ma i le tautotogo, o le taimi lava e mafai ai e tulaga, latou te ala mai ma ola. E le gata i lea, o le tuputupu ae o le tamaititi mai ia ituaiga o meaʻai e sili atu le malosi, e sili atu le puipuiga ma maua mai le seleselega muamua.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona filifilia e faʻavae i luga o mafuaaga nei:

  • e tatau ona malamalama lelei le la i le la, e ui i lea, o le a le faalavelaveina le uila;
  • eleele mama (i totonu o se laufanua eleelea, o le aʻa e tupu i luga o le ulu, mataga) faatasi ai ma le pH o le 6.0-7.0, le oneone ma le loam ma se aofaiga tele o mea tau meaola i le tuufaatasiga e sili atu ona talafeagai;
  • le suavai i le eleele e le sili atu nai lo le 2 m mai luga;
  • e le tatau ona galo ia i tatou tulafono o le seleselega: soo se ituaiga o kapisi ma aniani o ni tagata lelei muamua mo le pasili;
  • Faʻalogo lelei i tuaoi: o le sili ona fetaui ma le aganuu o tamato, kāloti, strawberries.
E te iloa? I Rusia, na ola le pasesa i le 19 seneturi i le itulagi i matu-sisifo, i le taulaga o St. Petersburg ma Finland i Sasae, lea na avea ma vaega o le malo o Rusia.

Faʻaleleia eleele

Fanua mo le totoina e amata sauniuni i le tolu sefulu tausaga o Oketopa. O le eleele e tatau ona lelei ona eli, aveese otaota uma. O vao e seleseleina mai moega o le lumanai e tatau ona ave ma faʻaumatia, ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi poʻo le faatosinaina o meaola.

Ona e manaʻomia lea ona faia le 1/2 pakete o le humus i le 1 mita. Mai i faʻalaʻau faʻamalaʻau fai 1 tbsp. sipuni o superphosphate ma le masima tiso i le 1 mita. Ina ia mafai ona maua se mea faʻapipiʻi, o le vaitafe o le vaitafe, o le ufiufi poʻo le kalaupapa lelei e faʻaopoopo i ai. A o lei totoina, o le eleele e tatau ona fafaga lelei i le vai.

Faʻaaogaina tekonolosi

Parsley fatu e manaʻomia ona tuʻuina (stratified) ina ia aveesea ai le suauu taua ma faʻamalosia ai le totoina o le seleselega. Ae ui i lea, e toatele faifaatoaga e talitonu o le galo o fatu mo le totoina o le taumalulu e sili atu ona leaga nai lo le lelei, lea e leaga mo lo latou taumalulu o le a oʻo mai. O le fualaau mo le totoina o le taumalulu e tusa ma le 50-70% le maualuga nai lo le tautotogo. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le tautotogo e le o fatu uma o le a totogo, o nisi o le a feoti.

E taua! Root nE le mafai ona faʻaaoga le Estrushki i le taimi o le maitaga, ona o loʻo i ai mea faʻatauvaʻa. I le faʻaopoopoga, o le oloa e faʻasaina i le epilepsy, faʻafitauli ma le konetacetabetabalism ma le faʻaogaina o le le atoatoa.

Ina ia mafai ai ona sili atu le avanoa o le ola maloloina ma le malosi, o fatu e tatau ona saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Fai le faʻataʻitaʻiga o le varnalization, tuʻu le fatu i le aisa.
  2. Latou te fatuina fatu, fatuina o se atigi fagu, humus, fugalaisa.
  3. Fai le faʻagasologa o le faʻamalosi, faʻatumu o fatu i se isi itu i le malulu ma le vevela.

E faigofie lava le faiga o le lulu ma e aofia ai mea nei:

  1. I le eria o le a malepe ai le moega, o le togavao e faia i le loloto o le 3 cm, o le mamao i le va o laina e tutusa ma le 0.2 m, o loʻo faʻafefeteina faʻavao i le lime, luga i le oneone.
  2. E lūlūina vao i fatu, e ufiufi i le eleele ma faʻapipiʻi.
  3. Sown beds mulch humus.

Tulafono Laiti o Tausi

Tausia le pasi aʻa e le faigata. O mea uma lava e masani, ae peitai, o le a matou nonofo i luga o manatu autu i auiliiliga.

Faʻatauga

Afai o loʻo e faʻamoemoe mo se seleselega lelei o le pasili, ia saunia e fafaga au meaʻai i ni taimi i se vaitau. O se filifiliga lelei o le faʻaleleia o minerale.

O le taimi muamua e faia ai i se taimi vave pe a uma ona momotu le moega mo le taimi muamua. Faʻaaogā lenei meafaigaluega: 35-40 g o le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa o loʻo faʻasese i totonu o le pakete vai, sasaa le mea e maua ai vaifofo vaifofo.

A maeʻa ona fai, ona toe faia loa lea o le faʻaaogaina o se vaifofo o le ammonium nitrate (1 sipunipuni) ma le masima tiso (3 sipuni) i le 10 lita o le vai e faʻaaogaina e avea o se ofu pito i luga. Mo le faʻatonuga lona tolu, faʻaaogaina le pefu laupapa, i le fua faatatau o le 1 aitema / 1 mita.

Saili pe pasili o se fualaau faisua pe leai.

Faʻasa

O le numera sili ona lelei o faiga faʻavaivai mo le tasi tuputupu ae tuputupu aʻe e 3-4 taimi. Afai o le tautotogo ma le taumafanafana e matutu, vai tele, e oʻo i le 6-8 taimi. O le fua faatatau masani e 20-25 l / m². E tatau ona faia le taualumaga i le vaveao pe a uma le la.

Thinning

E masani lava e faalua ona faʻaaogaina lenei auala faʻataunuʻu. O le muamua thinning ua faia ina ua uma ona fausia le uluaʻi pepa. O le mamao i le va o puʻu lata ane e tatau ona 4 cm. O le faʻataʻitaʻiga faifai pea e faia pe a uma le 6-7 laʻau i luga o laau, o lona faʻamoemoe o le tuua o laau sili ona malosi i 9-12 cm.

Tatalo ma veleina

Faʻamama le palapala pe a uma le faʻavaivai (fafaga, timu), faʻapea foʻi pe a manaʻomia. E tatau ona aveeseina vao pe a tupu. Le itiiti ifo o vao i totonu o le togalaau, o le itiiti ifo lea o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma foliga vaaia o pala.

Parsley root o se mea matagofie matagofie e faaaoga i le kuka. O loʻo i ai le tele o uiga eseese o loʻo faʻaaogaina i vailaau masani mo togafitiga o le urogenital system, o le faʻasaʻoina o le toto ma le faʻamaʻi. I le mulimuli ai i fautuaga, e mafai ona e tuputupu ae e aunoa ma ni faafitauli i se fuafuaga a le tagata lava ia.