Fua o le gaosiga

Fautuaga pito sili mo le tuputupu ae o poppy i luga o le 'upega tafaʻilagi

Oriental poppy po o lau laititi - le matagofie o le ola i luga o laufanua, mauga mauga ma vaomatua. O le faʻaleleia o faʻatoaga o laau ua faʻatautaia mai talu mai le faaiuga o le 19 senituri e tupu ai le poppy pei o se mea teuteu.

Faamatalaga o Poppy i Sasae

O loʻo i ai i le Oriental poppy faʻamau saʻo ma se vaega itiiti o taamilosaga. O aʻa e fuafua i le eseesega e tupu mai i le 40 cm i le 90 cm le maualuga, e masani ona sosola, faʻatasi ma se mea papaʻe. Lafoaʻi i luga o petioles umi e le umi, vaʻavaʻavaʻapeina, faʻasalalauina i ni vaega mafiafia, e masani ona faʻamalosi. O ituaiga o poppy i le itu i sasae o le Pasefika o loʻo faamatalaina o ni laau maualuluga ma ni manoa uumi e masani ona lolomiina ma le malosi. O le taamilosaga e foliga mai o se fuamoa po o se lautele pe a ma le tolu inisi le umi.

O paʻu lapopoa lapotopoto e lanu i lanu mūmū uma, o nisi taimi i le pito i lalo ua faailogaina i se vaʻa uliuli. O le susulu suamalie e toetoe lava a uliuli ma isi alioli. E toto le laau i le amataga o Iuni. A maeʻa ona fuga o le pusa fatu.

O le mea sili ona lauiloa mo le faʻatupulaia o ituaiga o tagata popoto i sasaʻe:

  • Perrys White - ma fugalaau paepae;
  • Salmon Glow - fugalaau fugalaau o lanu moli-kalama;
  • Ata o Livermere - o petals ei ai se lanu uliuli i luga o se lanu mumu sesega;
  • Cedric Morris - faʻatasi ai ma paluga lanu piniki paʻu ma se vaega pogisa i le faʻavae;
  • Faatoaga Mamalu - fugalaau fugalaau, fausaga, sulu malulu;
  • Marcus Perry - moli-lanu mumu ma sulu vaitusi;
  • Sultana - o le lanu autu o petals e piniki, o le pito i lalo e sili atu le pogisa;
  • Pizzicata - fugalaau tetele e sau i le tele o lanu - mai le uila i le ulaula-lilac tone;
  • Black & White - totoga paʻepaʻe paʻepaʻe ma se faʻavae uliuli;
  • Picotee - o le faʻavae autu o petals e paʻepaʻe, o loʻo i luga o le pito o se lanu mumu lautele.

O fea e sili ai le totoina o poppy sasaʻe i luga o le fasi fanua

O le olaola i tulaga masani e tupu i nofoaga lafoaia o le la, o le mea lea, pe a totoina, e manaomia le amanaiaina o lenei mea. I totonu o le paolo, e le vave ona tupu le laau ma ua le toe maua ai se apili. O poppy i sasae mo le manuia o le galueaina, e manaʻomia le malupuipuia mai gusts o le matagi, o le aʻa o le laau, e ui lava e mamafa, ae e le mafai ona tu ma gau. E mafai ona e faʻaleleia i lalo o le puipuiga o laau malu poʻo puipui o le fale, e sili i le itu i saute.

A filifilia se nofoaga mo le totoina, ia maitau le nofoaga o le eleele, o le aʻa o le poppy ua lelei ona atiaʻe, o le tele o susu i ai i soo se mea. I le faʻaopoopoga i le vai o le eleele, ia eʻi totoʻa pe o le vaega na filifilia i lalo o le poppy e lologa i le vai faʻafefe. Ia taʻitaʻia foʻie le mea moni e mafai ona ola se laau i le tasi nofoaga mo le sefulu tausaga pe sili atu foʻi.

E te iloa? I Eleni anamua, na masani ona teuteuina e popoto ulu o Morpheus ma Hypnos, o atua o le moe. Sa talitonuina e mafai e Morpheus ona fafagu se tagata i se miti e ala i le paʻi atu o lona ulu i se ulu fugalaau.

E faʻapefea ona saunia se fuafuaga mo le totoina o le poppy sasaʻe

Poppy e fiafia i eleele lafulemu, lamolemole, suavai-ma le elemene; i luga o eleele alofilima, o fugalaau o le laau e laiti. Aʻo leʻi totoina ni popopies, o le palapala ua saunia lelei: e tatau ona loloto le loloto o le 'upega tafaʻilagi, talu ai e tatau ona aveese uma vao, ma o le tele oi latou e umi aʻa. Ua faʻafeiloaʻi Humus i le eleele e oo atu i le 10 kilokalama i le sikuea mita ma le tuufaatasiga o minerale e oo atu i le 50 g.

Le tuufaatasiga o poppy oriental ma isi laau

Popupo, e ui lava i le vave fugalaau, o se teuteuga matagofie o le togalaau. A oʻo mai le olaola o laau poppy i sasae, e foliga mai o le lafu mumū na tafia le togalaau. O lanu lanu mumu ma matagofie o le a teuteu ai laʻau, o 'olo, toga papa ma mixborders. E lelei lelei le faʻasolosolo i le Oriental poppy i luga o le mutia ma le yarrow o ituaiga eseese ma oregano. E matagofie laumei i laau taʻitasi ma i rockeries, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma asters, cornbsers ma Veronica. O fugalaau pupula pupula o le a avea o se faaopoopoga matagofie i le fugalaau ma le delphinium, suauu ma meaʻai teuteu. O uo lelei o le ai ai Saina chrysanthemums, launiu, fusi, geraniium, silverweed, spurge. O tuaoi lelei o le kosmeya, laureate ma le tapaa.

Tului I Aikupito anamua, na ola aʻe poppies i togalaau o se togafitiga faafomai. Mulimuli ane, na manatu tagata Aikupito i le fugalaau o se faailoga o le fafagaina ma teuteuina i le falaoamata o malumalu o le atua fafine o Hera.

Tausia o fatu poppy i le avanoa avanoa

E ola le poppy mo ni nai aso, pe a maeʻa le laau, ma le maua ai foliga vaaia. Afai e te le manaʻomia ni fatu, e tatau ona vavae le vaega o loʻo i luga o le eleele. Seʻi oʻo i le amataga o le tautoulu, e malolo le poppy, ona fausia ai lea o se laupepa e faʻatau ai. Nofoaga faʻapitoa mo le taumalulu Maca e le o manaʻomia, e faʻasao i le malulu.

Auala e fai ai le faʻasuina

Oriental poppy ma le totoina, ma i le tausiga i le malae vaovao - laau le lelei. O le aʻa e avea ma se uʻamea umi e mafai ona maua ai le susu mai le loloto o le palapala. O lenei avanoa e mafai ai e le laau ona le iloa le leai o se susu i le lamala. O le mea lea, o le fausiaina o le laau e manaomia i taimi uma, ae le masani ma e le tele. Faatasi ai ma le timu masani, e le mafai ona faasusuina le laau.

Laʻei pito i luga ma mulching

O le poppy i sasae i totonu o se fugalaau e fiafia i le mama: masani ona velaina vao. Faʻasusu ma faʻaofuofu faʻamautinoa e faʻapipiʻi le tatalaina, o le aʻa e manaʻomia ai le ea. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e mafai ona fafagaina le poppy i mea faʻafefiloi. A o le totoina, o le eleele o loʻo faʻafefiloi ma mea faʻalelaʻau, mulimuli ane e fafagaina le poppy i faʻamaʻi vai i lalo o le togavao (faʻafefete o mullein). Ina ia lelei le puipuia o susu, o le palapala o loʻo siomia ai le ogalaau o le poppy ua lilofia i le mulch (peat).

Taʻitaʻi i le lagolago

O le tele o ituaiga poppy e maualuga tele, ma o fugalaau e tele. O le aʻa i lalo ifo o le mamafa o le vaivai ma le afu o le matagi e mafai ona motusia, o le mea lea e fusifusia ai popopies i le tulaga o le fuga o le fatu. Mo lenei, soʻo se lala pego poʻo se faʻagogo e talafeagai.

E taua! Aua nei faʻaaogaina filo filo manifinifi i totonu o le pusi poppy e puipuia ai le faaleagaina i le ala.

Faʻasologa o poppy Eastern

O fafo o le Oriental poppy e tu i fafo i totonu o soʻo se laʻau, o le tele o tagata fai togafiti amata e fiafia i le auala e toe gaosia ai le laau. Le puipuia o le eseesega o uiga o le poppy e faʻasalalauina fatu laau - i le vaevaeina o le vao. Pe a fuga mai le poppy, eli le vao, vaevaeina i ni vaega ma toe totoina i totonu o lua ua saunia. Talu ai o le laau e ola vave ma malosi, faia le mamao i le va o lua e le itiiti ifo ma le 60 cm.

Pe a faʻapenaina fatuga o le pepe, e le o puipuia. O le luluina o fatu na faia i le laufanua, e le mafai e le poppy ona gaoioi le gaosiga. Ua saunia le fuafuaga: latou teli, mama ma faʻaaoga mea faʻapitoa. O le palapala e matua susu, o le luluina e ave i le loloto o le lua senitimita, o fatu e suamalie ma totogo i le tautotogo. E pei lava o soo se togalaau e totoina, e vevela fua. Oriental poppy i le tausaga lona lua.

Faʻalogo! I le tele o atunuu, o le galueaiina o poppy i fafo atu o le tulafono, o le laau ua manatu o se meafaitino o le opiate. O le i ai i totonu o le togalaau e sili atu i le sefulu vao o se laau e mafai ona oʻo atu i le solitulafono.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o tagata popoto i sasaʻe

O poppy i sasae e masani ona aafia ai le paʻu ma le palapala. O faʻamaʻi uma lava o le natura, o faʻailoga o se papa paepae ma ni mea i luga o vaega eletise o le poppy. O nei faʻamaʻi e mafua ai le vela ma le oti o poppy. Togafitiga: vaifofo o le copper oxychloride (40 g i le 10 lita o le vai), faʻafefete o le kalaka. O nei vaifofo e tatau ona faʻaalia i le tulaga o le paʻu paʻu. E iai foi faʻaalia foliga tutusa i lalo o le mildew, o lea afai e te le o mautinoa pe o le a le ituaiga faʻamaʻi o loʻo i ou luma, faʻamalolo i le copper sulphate poʻo le Bordeaux.

E mafai e poppy ona tafe mai le tele o meaola faalafua: aphid, thrips, vaʻavale, earwig, caterpillars ma isi iniseti e afaina ai tele laau totō. E mafai ona e tauva i iniseti ma vailaʻau, e pei o Aktara, Actellic, Decis Profi.

Popupo - fugalaau matagofie, e susulu e pei o le la. O latou fugalaau o le a teuteuina lelei uma tulimanu o le togalaau, e oʻo lava mo sina taimi puupuu.