Fua o le gaosiga

Laʻau matagofie epiphytic mai le ituaiga o orchids e igoa ia Wanda - faʻamatalaga ma le ata o le fugalaau, mealilo o le tausiga

I se fugalaau e pei o Wanda, e le mafai lava ona paʻu le alofa. E tosina atu ai le manatu o tagata uma e fesoʻotaʻi ma orchid ma e le gata. Peitai, e toatele tagata e manatu o le i ai o ia laau i le fale e faigofie ma faigofie, lea e matua mamao lava mai le mea moni.

Ma le isi, o le ae iloa e uiga i le totoina ma le totoina o lenei fugalaau, e uiga i le tausiga i le fale, faapea foi ma le auala e foliga ai i le ata. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Faʻamatalaga ituaiga ma faʻamatalaga faʻailoga

Faʻalogo: Vanda - o se laau epiphytic e le masani ai matagofie o le ituaiga o Orchids, ua taʻua o le masiofo o orchids. E i ai ona fugalaau pupula matagofie ma se puʻu malosi o aʻa malolosi. I le natura, e tupu i luga o laau, e mafai ona tupu i luga o maa, ae le o luga o le eleele.

Evergreen Vanda Orchid e leai se taimi malolo malolo., ma o le mea lea e le i leva tele na amata ai ona tulaʻi lenei ituaiga i le fale, ae na vave ona fiafia i ai, aua e fuga mai i le tele o taimi i le tausaga, ae peitai, e manaomia ai le tausiga.

Wanda - monopodial orchids. O lo latou natura, latou te le maua ai pseudobulbs, ao latou tuputupu ae, ma e le faalauteleina i le taimi tutusa i le lautele. O le aʻa e oʻo i se uumi o le umi, ma laʻau, o loʻo ola matutua, e faasolosolo lava ina mate.

O Wanda ei ai lona paʻu paʻu, o lona uiga o loʻo ufiufi i laulaʻau lanu meamata lanu meamata. Lanu o le aerial, greenish-gray, masani ona atiaʻe. Inflorescences Wanda e tele fugalaau ma tele-lanu. E faʻalagolago lava i le ituaiga o meaola, faʻapea foʻi i luga ole vaomatua eseese. E mafai ona faʻamalo pe saʻo, faʻailo pe faʻasalaina.

E tutupu mai i le va o laulaau fatu laau. E masani ona latou ave mai le 2 i le 15 lanu. E tusa ai ma tulafono, i le taimi lava e tasi, o le lanu e mafai ona ausia le maualuga o le 1 i le 4 peduncles. O lenei kulupu kulupu e lauiloa mo le atinaʻeina o fugalaau - mai lava i le amataga, fugalaau fugalaau, o latou pale, ma o latou lapopoa e laʻititi, ae aua le popole, i le 2-3 aso o fugalaau uma o le a maloloina ma lanu ma e tele.

O le tele o fugalaau e ese lava, mo nisi o ituaiga e mafai ona oʻo i le 15 cm le lautele. O le tele o lanu e telē tele: mai le lanu violē ma le lanumoana i le samasama poʻo le mumu. E mafai foi ona lanu piniki, lanumoana, enaena poʻo papaʻe. Fugalaau e mafai ona teuteu pe lanu. Ae o le manogi, e le o meaola uma e iai, ae, e ui i lea, o nisi oi latou e iai mea matagofie, e faalagolago i le ituaiga.

Matou te fautua atu e matamata i le vitio e uiga i foliga o Wanda pipi:

Talafaasolopito o

Na faamauina aloaia ia Wanda i le 1795 e le tagata Peretania o William Jones., muamua faʻamatalaina lenei solo pe a malaga i Asia. Faʻaliliu "Wanda" o lona uiga o le "musumusu mai i le matagi," i le ala, aʻo leʻi faʻaaoga ona lau mo togafitiga faafomaʻi mai le bronchitis.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

I le faaopoopo atu i lona matagofie matagofie matagofie, o Wanda e iloga mai isi togi e ala i le i ai o le umi, mamana, o loʻo tautau aʻa o se lanu uliuli-lanumeamata. O o latou foliga o se faʻalaʻau paʻu ma e mafai ona gafatia le susu e le gata mai le mutia ma ogalaau, ae mai le ea.

Lafoga

Ae o le fesili po o fea o le sipisi o Wanda, o le ae mauaina tonu le mea e te manaʻo ai.

Blue

Orchid i se laina mafolafola ma tele aʻa. O le laau lava ia e mafai ona oʻo i le 1 mita le maualuga. O laʻau laʻau e faʻatulaga i laina e lua. O le umi o le aʻa e 50-60 cm, o le pulumu e lanu moana. Wanda Blue ei ai fugalaau tetele, e lauiloa mo lo latou manogi.O latou laʻau tutusa e 10 cm le lautele. O le lanu o le lavender blue, lea e tele lava ina i ai se mamanu sili ona leaga.

White (Rhynchostylis coelestis white)

E lauiloa ona o lona lanu. O lenei ituaiga meaola e faʻamaonia ona o lona faʻatusatusa, talu ai e le tele, o laulaau e oʻo atu i le 35 cm "i le lautele". Ae ui i lea, o lenei vaaiga e matua le lelei lava. Pe a faatusatusa i isi Vandas e le tele le la. I le pito o le ponuncle o loʻo i ai se pulumu o fugalaau, laʻititi i le telē, lea e totogi ai lenei mea e ala i la latou numera (e tele naua), faʻapea foi i le i ai o se manogi manaia.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i foliga o le faʻaalia o le Orchid White Wanda:

Sander (Vanda sanderiana)

O lenei lapoʻa lapopoa matagofie e maualuga lona umi, faʻafefete e oʻo i le 40 cm le umi. Fugalaau o loʻo i le pito i lalo o le aʻa, o se mea saʻo saʻo, o le numera e masani lava ona oʻo i le 10 fasipepa. Le lanu o fugalaau e piniki, ma o lo oi ai se latou paʻepaʻe paepae ma se lanu samasama lanu samasama. O latou lapopoa e 10-12 cm (lautele).

Valkovata

O le epiphytic tele orchid, o loʻo i ai se uʻamea umi e faʻalauteleina i le tele o aʻa. O laulaau o nei ituaiga o meaola, o le mea lea e foliga moni ai le igoa o le ituaiga. O le umi o le 15-20 cm le umi, ma o le diameter e 0.5 cm. O lenei Wanda o loʻo faʻaalia foi i se uumi umi, e masani lava ona i ai mai le 3 i le 6 fugalaau tetele, o lanu e masani ona piniki pe mumu.

Fuga

O afea ma pe faʻafeafea?

E leai se taimi malolo lelei mo Wanda, ma e mafai ona fuga i le tausaga atoa., aemaise lava i le tautotogo ma le taumafanafana, aua o lena taimi o se aso susulu tele. I le averesi, o le fugalaau e tumau i le 6-8 vaiaso, ae o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le tolu masina. O le fugalaau a Wanda o se mea ofoofogia ofoofogia o le natura, ma afai e te vaʻaia, e te toe fia vaʻaia.

Muamua ma pe a uma ona fuga

Faʻaauau mea uma e manaʻomia mo le tausiga o fugalaau, e mafai ona e faʻamoemoe o Wanda o le a fuga i tausaga taʻitasi ma sili atu ma le tasi. Afai e te popole ia Wanda e le fuga, atonu e le lava le malamalama, poo le eseesega i le va o le ao ma le po e le itiiti ifo ma le valu tikeri, pe mafai foi ona e fafagaina le togi i le nitrogen.

Pe a fuga mai le Vanda orchid, tipi le paʻu ma tausi aʻa i se tulaga malulu vaivai.Sook o aʻa i le vaiaso i totonu o se pusa o vai mafanafana. O le fufuluina i le taimi e tatau ona taofi. Afai e te maua sea avanoa, aveese le Vanda i le togalaau, tautau i luga o se laau pe tuu i luga o se faapaologa, i luga o le terrest pe afai e talafeagai ia tuutuuga, ma tausi lelei e pei o le fuga. O le ea lelei o le a aoga tele ia te ia.

Ae faapefea pe afai e le malepe le pua?

Faʻafefea ona faʻafiafia lau Wanda? Afai e le manaʻo o ia e fuga mo se taimi uumi, o lona uiga e le fiafia i se mea, atonu e itiiti le malamalama poʻo le eseesega o le vevela i le va o le ao ma le po e le tumau, e tasi lava le ala, pe faʻapefea ona faia lenei fugalaau - e tatau ona e tuʻuina atu Wende tulaga mafanafana, ma o le a ia faafetai ia te oe.

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le tausiga ma le tausiga

E pei ona taʻua, O Wanda o se laau e matua vevela lava.. O le mea lea, tausia i latou e manaʻomia le malamalama, gauai ma le poto masani.

Laasaga i lea laasaga, o le a matou taʻuina atu ia te oe uiga uma o le tausiga o le orchid Vanda - o le a le lalelei e sili ona lelei e filifili ai mo nei fugalaau, o le a le ituaiga o moli e sili ona talafeagai mo i latou, auala e faʻafeinu ai Wanda ma pe faʻapefea ona faʻaloloa umi ma umi. O le mea e fai ai le meaʻai ma le fafie e sili atu ona lelei i le gaosiga.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O le nofoaga sili e totō ai se orchid, o Wanda, o le mea moni, o se lauolata poʻo se tamai kiona, ae e mafai foi ona e totoina lenei togi i luga o se faamalama i totonu o le potu ma tuu atu le tausiga i le mea e tele ai avanoa.

Faʻaleleia eleele ma fagu

Afai e te filifili e toto le laau i totonu o le mea, ona tatau lea ona matua manaia ma manava., e mafai ona aofia ai:

  • paʻu paʻu tele;
  • oneone lapoʻa;
  • moa;
  • perlite;
  • malala.
Komiti Faatino: I se tulaga lautele, e mafai ona e faia e aunoa ma le sui - ia na ona tautau se Vanda i totonu o se ato poʻo totonu o se ipu faapitoa - pei o se sieve e mafua mai i le tele o pu.

Lulu

Ua lava le puleaina o le vevela i totonu o le 25 tikeri, afai e laʻititi maualuga, aua e te fefe, o le mea autu o le po e le pa'ū i lalo o le 12 tikeri. Ma e tatau ona e manatua lena mea E le taliaina e Wanda ia faʻataʻitaʻiga.

Totogi

O le faʻamamafa fautuaina mo lenei fugalaau e 60-80%, ma o le faasinoupu o le tau e tatau ona laʻititi ifo i le aso nai lo le po. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le susu, e faʻasaina le faʻaogaina o le potu poʻo le tuʻuina o se fagu i luga o se fata ma le susu susu.

Matou te fautuaina le matamata i le vitio e uiga i le vevela o le ea i tafatafa o le Vai orchid:

Malamalama

I le taumalulu e sili ona lelei mo Wanda i le faamalama i saute.E masani lava, o le a le lava le malamalama faalenatura, o lea e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o moli faaopoopo, ma i le taumafanafana o le a manaʻomia ona e teuteuina - puipuia mai le mu poʻo le toe faʻapipiʻi i le faamalama i sisifo.

Faʻasa

I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona faʻafeinu le vai i le vaiaso (pe afai o le a susulu le la) pe tasi i aso uma e sefulu (i aso puaoa). I le taumafanafana, e faʻafefe le vai i le tasi taimi i le 3-4 aso, galo le aʻa i totonu o le taele (20 minute) poʻo lalo o se faʻavevela mafanafana.

E tatau ona faʻaaogā uma vai faʻapipiʻi i le taeao, ma e tatau ona faʻamago le togi i totonu o le faletaele, e tatau ona tuʻu i lona tulaga e aunoa ma se auala o le vai. Suavai mo le fafagaina o le orchids e tatau ona i ai i le vevela vevela.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Wanda le tele o meaʻai.. O le mea lea, e tatau ona fafaga faʻatasi i le vaiaso i le mineral fatịlavai (naʻo mo fomaʻi).

Suiga

Aʻo leʻi toe faʻapipiʻiina se orchid, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le aʻa ma aveese ona vae. E faʻatulagaina se gaioiga pe a oʻo mai ni aʻa fou, ma o le pusa o loʻo i ai e avea ma mea laiti.

Tofiga

Wanda, e ui lava i ona mea uma, e mafai foi ona e taumafai e faʻasala i le fale. I le aluga o taimi, o aʻa e aliali mai i laʻau laʻau o nei manisi, o le a tatau ona vaevae le vaomatua - tipi le pito i luga faatasi ma aʻa. Vaʻaia faʻatasi ma se mea e tipi ai le malala, faʻagogo sina mea itiiti ma tuu i totonu o se mea faʻapitoa mo tui.

E tatau ona e faʻaeteete ma le faaeteete, e na o le tasi le vaiaso e mafai ai ona e inu mai le sprayer, ma faʻapena ona faʻagasolo le puleaina o le faʻaleleiaina o le suavai pe a amata ona ola le matou fale.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le toe gaosia o le Vanda orchid:

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, e aʻafia ai Wanda ma Fusarium. O se maʻi afaina, o le faʻamaʻi lea e tupu pe a afaina aʻa ma lau.

I le gaioiga malosi, o le faʻamaʻi e oʻo i le mea e le talafeagai, aemaise lava i le faʻafeinu, lea e faʻaalia ai le lanu meamata i le susu, faapea foi ma le malamalama leaga. Laʻau aupito sili ona vaivai i le autumn ma le taumalulu ma le maualalo o le vevela ma le leai o se malamalama.

Mo le puipuiga, e tatau ona ave faʻamago, leaga le leaga ma faʻapouliuli aʻa., leaga le leaga o laulaau. Afai o se tipi e aliali i luga o le lanu meamata o le laau, sasaa i le koala ma faʻafefiloi i greens.

E taua: Afai e amata ona liu lanu samasama ma lanu enaena ile lau ma pauu taʻitasi, ona maʻi ai lea o le laau. I le taimi lava e tasi, o le vaega ua faaleagaina o le au e tatau ona vave aveeseina, e tatau ona faia le inisiua 6-7 cm i luga ae o le laupepa pito i luga.

E mafai ona e taumafai e faʻapipiʻi le pale ma le isi vaega pe afai e mafai ona maua aʻa, o le. o le vaega pito i lalo o le mea maualuga i luga aʻe o le tipi ua uma ona atiae ma faamalosia. O le tipi ua faʻafefeteina i le koale, togafitia i le lanumeamata ma le fuluʻi ma puipuia mai le susu.

Faaiuga

Orchids ua matua lauiloa ma i le manaʻo, e alofa tagata uma ia i latou! E masani ona faʻaaogaina e le au faʻatau mea i le teuteuga fugalaau, e maua mai e fugalaau fugalaau meaola e sili ona tele ma o loʻo suʻe ni fomu fou, e gaosia e le au gaosiga e aunoa ma le faʻavaivaia, faʻaauau ona fatuina fatu fou. Orchids e teuteu lelei ma valivali o tatou olaga atoa, ae le na o tatou fale mautotogi. O lenei ua e iloa uma nei lanu!