Fualaau aina

Eseesega eseese o tamato ma fualaau suamalie tele o le filifiliga Siberia "Königsberg"

O le isi fua lelei o galuega a saienitisi Siberia - faʻatoʻaga - o ituaiga tomato eseese "Konigsberg". O loʻo i ai le tele o faʻasoasoaga o ituaiga - "Königsberg Red", "Königsberg Gold" ma le "Königsberg New". E tofu i latou ma ni eseesega, ae o le tutusa tutusa i luga ma fua tetele e le mafaamatalaina.

E mafai ona e aoao atili e uiga i nei tamato mai la tatou tusiga. I totonu, ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, o ona uiga, o uiga autu ma foliga o tekinolosi tau faatoʻaga.

Tomato "Konigsberg": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaKönigsberg
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto110-115 aso
PepaUumi, lauulu ma sina isu
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata300-800 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga5-20 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

"Königsberg" o se ituaiga tutoʻatasi o tamato, lea na faʻaaogaina uiga sili ona lelei. Königsberg laau, e ala i le ituaiga o le tuputupu ae, ua manatu e le tauamiotonuina (e le o se pito faaiu o le tuputupu ae), e oo i le 2 mita le maualuga, e masani lava ona fausia i le 2 puʻe malosi ma le tele o pulumu. O pulumu taitasi e aofia ai le 6 fua. Stamb e le faia.

Rhizome malosi, matamata loloto. O lau e lapopoʻa "pateta" lanumeamata lanumeamata ma se tamaʻi susu. O le faʻaogaina e faigofie (masani), ua faia mo le taimi muamua i luga o le 12 laupepa, ona pasia lea i laasaga uma e 3. Tausisi i le faʻauiga. I le taimi o le matua o le matua - o le seleselega e mafai i le 110-115 aso talu ona toto fatu.

E lelei le puipuiga i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Tomatoes "Königsberg" ua atiina ae mo eleele matala, latou te amio lelei i totonu o se kiona, latou te le mago. O le gaosiga e maualuga. Mai le 5 i le 20 kilokalama ma le sikuea 1. m E tusa ai ma iloiloga a le au faifaatoaga e mafai ona seleseleina le aofaiga o pakete e tolu mai se togavao.

O le eseesega e tele mea lelei:

  • maualuga fua;
  • tofo lelei;
  • vevela ma le malulu;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • faʻaletonu.

E leai ni faʻafitauli i le tausiga lelei. O le tele o le fua e manaia tele, aʻo iai le "tomati" ma lona manogi.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Königsberg5-20 kg i sikuea mita
Fleshy matagofie10-14 kg i sikuea mita
Totogi4-5 kg ​​mai se togavao
Marissa20-24 kilokalama i sikuea mita
Faatoaga11-14 kg i sikuea mita
Katyusha17-20 kg i sikuea mita
Uluaʻi amataga18-20 kg i sikuea mita
Pink meli6 kg mai le vao
Nikola8 kg i sikuea mita
Persimone4-5 kg ​​mai se togavao
I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga pe faʻapefea ona totoina totō tōmato. Faitau uma e uiga i le totoina o fatu i le fale, o le a le umi talu ona totoina fatu ma auala e faʻafeinu lelei ai.

Ma le auala foi e tupu ai tamato i se uila, agai i lalo, leai ni fanua, i fagu ma e tusa ai ma tekinolosi a Saina.

Uiga

Faamatalaga o le fetus:

  • O le foliga e tutusa lava, e tutusa ma se loto vaapiapi ma se pito i luga.
  • Le lanu matua ua mumu.
  • O le tele o le fua e tele, mamafa e mafai ona oʻo i le 800 g, i le averesi - 300 g.
  • O le paʻu e lamolemole, paʻu. E le toso.
  • O le aofaʻi o mea mama i le fua o le fua o le fua. O le numera o potu e 3-4, ma le tele o fatu.
  • Ole tele o tamato e le vave faʻaleagaina le fua, faʻafeiloaʻi femalagaaiga, teu umi.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Königsberg300-800 kalama
Blizzard60-100 kalama
Pink King300 gm
O le vavega o le togalaau500-1500 kalama
Icicle Black80-100 kalama
Kipi50-70 kalama
Sukalati30-40 kalama
Lanu samasama100 kalama
Gigalo100-130 fua
Novice85-150 kalama

O Tomatoes ei ai le manaia tele ma le tele o fualaau aoga, talafeagai mo le taumafa fou. Pe a le faʻaaogaina le kuka, e talafeagai lelei mo le faʻasaoina. E le mafai ona faʻaaogaina le tosoina atoa poʻo le tosoina ona o lona lautele tele. E fautuaina le gaosia o meaʻai o le tomato - pasta, sau sau, sua.

Ata

Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani ma ata o le ituaiga tomato "Konigsberg":

Fautuaga mo le tuputupu ae

O le atunuu o le faʻamalologa o le Rusia (Malo Tele Siberia). Ulufale atu i totonu o le Setete o le Setete o Faʻatoʻaga Puipuiga Faʻatinoga o le Rusia mo le Nofoaga Faʻasaʻo i le 2005. Patented. O le asiasiga o tamato na faia i totonu o le Novosibirsk eria, o se taunuuga sili ona lelei. Avanoa mo le galueaina i itu uma. Le fefefe i nofoaga vevela, teteʻe i le malulu.

O toga e togafitia i se vaifofo o le paluga oona e puipuia ai le faʻaalia o faʻamaʻi. E mafai foi ona faʻaaoga fofo e faʻaleleia ai le tuputupu ae o laau - faʻavela i totonu i le po. Totoina i totonu o se pusa masani i le loloto o le 1 cm i le amataga - ogatotonu o Mati. O le tele o fai togalaau e faʻavae i luga o le kalena o le masina, totoina o togalaau. O le a ola lelei tamato pe afai e te totoina i latou i le taimi o le tuputupu aʻe o le masina.

O le faʻaalia o 2-3 laupepa manino e fai ai piko (faʻapipiʻi vine i ni atigi pusa). E manaʻomia se filifili e aloese ai mai le faʻaleagaina o laau. O fualaau e le tatau ona faʻafeinu i taimi uma, aloese mai vai i lau. Pe a ma le 50 aso, e mafai ona totoina ni laau totō i totonu o se fale koli, i le 10-15 aso - e mafai ona totoina i eleele tatala, ma tausi lelei le faʻamalama. Pe a alu atu i se nofoaga tumau, ia faʻaleleia le tele o fualaʻau mo se mea e sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina - o le mea lea o le a le faaleagaina ai aʻa ma aʻa.

O le eleele o le nofoaga tumau o tamato e tatau ona saunia - togafitia mai siama, fugalaau (mullein), lelei le mafanafana, ua faaopoopo. A totōina ile lauʻeleʻele poʻo tomato ile vaomago mo le vaiaso ma le afa e tatau ona tuʻu na o oe, aua nei e inu. Ma, o le faʻaleleia o meaʻai ma minerale, faʻapipiʻiina e faʻamaʻi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafai ona tusa ai ma le masani masani - i le averesi i aso uma 10.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Mata i le aʻa e tele, ae le masani. O le faʻaleleia ma le tatalaina o loʻo talia. O le togavao e manaʻomia ai le 2 o aʻafiaga. E le gata i le 3 cm le umi o le fanau laiti, o le aveesea o auala tetele o le a faaleagaina ai laau. O le faʻataʻavaleina e faia i le tasi taimi i le 2 vaiaso; e taofi pe a faia fua muamua.

Ona o le tele o le tuputupu ae o laau e manaʻomia ai le teu. E masani lava ona nonoa i ni pusi eseese poʻo ni solo. I luga o le laufanua, e tele lava ina masani ona faʻaaogaina le vao, i totonu o greenhouses, e masani lava ona faʻaogaina i le telefoni i le maualuga.

Maʻi ma faʻamaʻi

Vaʻaia tele le tele o faʻamaʻi, e le fefe i mea faʻamaʻi. Ae ui i lea, e mafai ona totoina le togavao mo le gaselase.

Faaiuga

Tomato ua faʻaaoga uma faailoga taua - fua tele, lelei le tofo, fua maualuga, tetee atu i faʻamaʻi, faʻalelei. Koenigsberg e talafeagai mo le galueaina e le amataga.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Faatoaga PaluGoldfishUm Champion
AfaFaʻamanatu le fugalaauSultan
Red RedVavega o le maketiMiti lemu
Volgograd PinkDe barao blackNew Transnistria
ElenaDe Barao OrangeGiant Red
May RoseDe Barao RedTagata Rusia
Talofa siliMeli pelePullet