Laʻau i totonu

E faʻafefea ona suia le aloe i le fale

O le aloe e aofia i le totoga o faleplanti, lea, ona o latou foliga vaaia ma faamalologa o meatotino, e matua lauiloa lava i le tele o fai togalaau. O le mea lea, e tele lava ina latou fiafia i le auala e tatau ai ona totoina lenei laau ma pe tatau ona vaeluaina i lenei faagasologa. Mafaufau i lenei mea i nisi auiliiliga.

O afea e mafai ai ona totoina le aloe

I le amataina o se suʻega, e le tatau ona e amanaʻia tulafono faavae o lenei faagasologa, ae ia filifili foi i taimi sili ona lelei. O le taimi sili mo se mea e faʻaaogaina o le vaitau tuputupu aʻe lea o se fugalaau, lea e amata i le tautotogo ma tumau seia oʻo i le amataga o le taumafanafana.

O le mea taua o lenei mea o le tuputupu ae o le vaega o le laau. O le vaitau lea o le auala sili ona faigofie mo fugalaau e faʻafeiloaʻi ai le solia o rhizomes e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le faʻaleleia o le malosi fou ma le faʻafefiloi o eleele.

O le autumn ma le taumalulu e manatu o se taimi e le talafeagai mo le totoina, talu ai ona o le laau o loʻo i totonu o se tulaga o le lafi, ma o le manua i le uʻamea e mafai ona taʻitaʻia ai i fugalaau ma e oʻo lava i lona maliu.

Tulaga talafeagai mo le gaosiga ma toe totoina

O le tulafono faavae lea e tatau ona taʻitaʻia i faʻatoʻaga - e pei lava ona mafai ona toe gaosia ai le natura masani o le laau.

O foliga o lenei kopi e aofia ai:

  • vevela ma moli;
  • palapala eleele;
  • mea maualuga.

Aloe o se sui lauiloa o le au faipesega-o le faʻamalama alofa. O le nofoaga sili ona lelei mo lenei fagu o le a avea ma se faʻamalama malamalama, veranda poʻo se faletupe.

I le taumalulu malulu, o se nofoaga susulu ma le vevela o + 10 ... + 14 ° С e lelei mo aloe. Faatasi ai ma le leai o se malamalama faalenatura, e toatele le au faifaatoaga latou te faaaogaina le malamalama mama. Ae ui i lea, i le mataupu o le aloe, e mafai ona saofaga i le faʻalauteleina o le autū autu o le laau ma le leiloa o foliga vaaia.

I le taimi mafanafana, o lenei fugalaau e lagona lelei i fafo, ae e tatau ona e puipuia mai suiga faafuasei i le tau. Ina ia aloese mai le atuatuvale e le manaomia, pe a amataina le mafanafana o le tau i fafo atu o le faamalama, e tatau ona aoaoina aloe vera i le ea malie.

Aoao atili e uiga i le totoina, tausia ma le faʻaleleia aloe i le fale.

I le aluga o taimi, o le vaitaimi o le nofo i luga o le alatele e faʻalautele, ae e manaʻomia pea ona aloese mai le susulu o le la i luga o le laau. E mafua lenei mea i le mea moni e mafai ona susunuina lau aloe, e mafua ai le leai o foliga vaaia, faapea foi ma se suiga o lanu lanu i le lanu enaena poʻo le mumu. Pe a faʻavasegaina, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o aʻafiaga o fugalaau, pe a faʻamaopoopo lelei le tuufaatasiga eleele. O le mea autu lava e le tatau ona ese le ese mai le taimi muamua.

O manaʻoga autu mo le gafatia, e tusa lava po o le a le mea ua filifilia, o le tele lea e tatau ona fetaui mo aʻa o le fugalaau, ma le i ai o pupuni faʻavaivai i le pito i lalo e aveese ai le tele o le vai mai le eleele.

Auala e amata ai le totoina

A o lei amataina le faagasologa, o nisi sauniuniga sauniuni e tatau ona i ai se aafiaga tuusao i luga o le alualu i luma ma le atinaeina o le laau.

Filifili le pu

O mea autu i le gaosiga o ipu e tuʻu ai le palasitika poʻo le maʻa.

E tofu i latou ma ona lava lelei ma faʻafitauli:

  1. Pots faia i le palasitika. O le mea sili ona lelei o le filifilia o nei meafaitino e taugofie, faigofie ma aoga. I totonu o koneteina, pe afai e tatau ai, e faigofie lava ona fai ni alavai, ma o le mea sili ona lelei e tufatufa atu. E ui i lea, e taua le amanaia o mea le lelei o le palama e fetaui ma le aoga - o lona vaivai ma le le mautonu, e pei foi o le tulaga e ono mafai ai ona maua le masima, lea e aʻafia ai le aʻa o le laau.
  2. Pots o le omea. O loʻo lauiloa lelei i latou e ala i lo latou fausiaina o le fausaga, lea e fesoasoani i le vave faʻaleleia o le susu ma le faʻaitiitia i le vevela o le eleele. O le mea lea, o mea e manaʻomia mo le faʻasuina i totonu o nei ulo e sili atu le maualuga nai lo palasitiki.

I le taimi lava ao lei totoina, e manaʻomia uma togafitiga fou ma tuai:

  • ipu palasitika e tatau ona fufuluina i vai pafe suamalie;
  • mea e tatau ona tao i le umu e tatau ona kuka i totonu o le ogaumu ma taofi i se fofo o le superphosphate.

Faʻaleleia eleele

E mafai ona faʻatau i lalo o le aloe le totoina i se pepa ua maeʻa. E sili atu le faʻaaogaina o vailaʻau palapala e faʻamoemoe mo suauu poʻo cacti. Ma e mafai ona e faia ou lava lima - mo le mea lenei e tatau ona e aveina ni vaega se lua o le eleele masima, 1 le fasi laupapa, 1 le vaega humus ma le 1 vaega oneone paʻu.

E le fautuaina le faʻalauiloaina o le peat i totonu o se faʻafefiloi o eleele - o le a faʻaleleia ai le elemene o le eleele (acidity taliaina faatasi ma le maualuga ole maualuga o le pH) ma o le a tumau pea i totonu le masima.

I le filifiliga o le eleele e tatau ona sili atu le fiafia i le tatalaina o le eleele. Mo le vavalalata, e mafai ona e faʻaopopo se vaega itiiti o piliki malepe. Ina ia mafai ona fufulu le eleele, e tatau ona fuafua i totonu o le ogaumu poʻo le microwave, pe faʻaopopo se vaega itiiti o le malala i le faʻafefiloi.

E te iloa? Aloe e mafai ona atiaʻe lelei e aunoa ma se suavai e oʻo i le 7 tausaga.

E faʻafefea ona suia le aloe i le fale

E i ai le tele o metotia o le faʻafeiloaʻi o le aloe, o le tele o ia mea e le manaʻomia ni tomai patino ma e faigofie ona taitaia, e oʻo lava i le amataga.

Ma aʻa

I le aluga o taimi, o laʻau, laʻau ma aʻa o le aloe e tupu tele ina ia totoina le laau i totonu o le isi ipu tele. Faatonuga mo le suia o aʻae o le aloe:

  1. Aveese le fugalaau mai le fagu tuai, ma e itiiti lava le faaleagaina o le rhizome. E le faigata lenei mea, e ala i le liliuina o le fagu i le lima e tasi ma uuina le togavao ma le lua lona lua, poʻo le tuleiina o le fugalaau i totonu o le fagu ma se fasi laau, lea e tuʻuina i totonu o le puvai.
  2. Faamama le aʻa o le palapala. I le tulaga o le maualuga o le eleele, e tatau ona tuʻuina i se taimi le tumau i le vai mafanafana. O lenei mea o le a maua ai le avanoa e faʻamalolo ai aʻa e aunoa ma le faaleagaina.
  3. Aveese vaega ua faaleagaina o aʻa i le paʻu o le suauu po o le malala.
  4. O le tele o le fagu fou e tatau ona filifilia i se tulaga e le oʻo ai le rhizome i puipui ma le lalo i le 1.5-2 cm. A o lei totoina, tuʻu se laulau o pebbles poʻo le kiona i lalo ma sasaa 1-2 cm o le faʻafefiloi palapala i luga.
  5. Laʻau aloe i totonu o se fagu fou. I le isi itu, ua lelei le faʻaleleia o le eleele ma sasaa i luga o se fasi lamolemole o le iliili lelei poʻo le uamea lautele.
  6. O le vaiaso muamua o le aloe e le suavai ma puipuia mai le tele o moli.

E taua! E le manaʻomia le fafagaina ole aloe i le ono masina muamua.

A leai ni aʻa

Pe a tupu le fugalaau, e masani lava ona tupu le vevela o le aloe vera i le uumi, o lea ua matua leai lava se mea e totoe ma ua na o ni nai laulaau i luga o le pale. O le matagofie o foliga vaaia o ia ituaiga laau ua matua leiloa, ae aua le faanatinati e aveese le fugalaau faapena. Ae a faʻapea i le pito i luga o loʻo i ai ni laʻau e 5-6, o loʻo i ai le avanoa e vavae ese ai mai le laʻau autu ma faʻafeiloaʻi i se pusa eseese.

I le masani ona fesiligia pe ono mafai ona totō se fugalaau ma le leai atoatoa o le aʻa, o le tali o le: ioe, e mafai, pe a tatou tupu muamua aʻa. Mo lenei faamoemoe, o pito i luga o lau e tatau ona tipiina ma le totoa i se manoa mama, maʻoti, tipi ma le faaeteete le tipi i le malala, eleele i le paʻu, ma tuu i se nofoaga pogisa mo ni aso e malogo ai.

A maeʻa lena, tuu le laʻau i luga o le oneone poʻo le vai seia oʻo mai aʻa muamua. I le lumanai, e talafeagai le fugalaau mo le totoina i se nofoaga tumau.

Vavaega ma le totoina o togalaau

O le totōina o aloe o le auala masani lea o le faʻaleleia ma le toe totoina o se fugalaau. O se auiliiliga taua o lenei faagasologa e le na o le vavaeese saʻo o le faagasologa mai le mea autu, ae o le faagasologa foi o le vaega tipi.

O mea leaga o laʻau matutua e masani lava ona i ai le tele o taamilosaga e mafai ona vavaeese i le gasologa o le tausaga. O le faagasologa ua filifilia e tatau ona vavaeina i le pito i lalo ina ia aua nei faamanualia le laupepa autu. O le tipi e tatau ona togafiti lelei i le pefu o le malala po o le efuefu, ma o le faagasologa e tatau ona tuʻu i se mea pogisa mo ni nai aso. Ona tipi ese lea o le vaega e tatau ona tuʻu i totonu o le vai. A oʻo mai aʻa muamua, e mafai ona totō le fugalaau i totonu o se pusa ua saunia.

E te iloa? Aloe pulp e masani ona faʻaaogaina i meaʻai a Iapani o se faʻaopoopoga i le yogurt poʻo le sua.

Laʻau

O le auala pito sili ona faigofie e toe fanau mai ai le aloe o le toe totoina o lona lau. O taga e tutusa lelei ma le faagasologa o le totoina o pupu: o le laʻau filifilia e tatau ona tipiina ma le faaeteete i le pito i lalo ma se naifi malosi, o le tipi e tatau ona afaina i le manala poʻo le pefu, e tatau ona faʻamago ma tipi i le vai. A maeʻa aʻa muamua, e mafai ona totō le fuga i totonu o se ulo.

Isi tausiga

A maea ona tali le fesili i le taimi ma le auala e mafai ai ona e toe totoina le aloe, mafaufau i tulafono faavae mo le tausiga atili o lenei fugalaau.

E taua! Pe a suia le aloe, nai lo le oneone i totonu o le meaʻai, e mafai ona faʻaaoga le perlite, ona o lona fausaga paluga e faʻaleleia ai le eletise o meatotino o le faʻafefiloi palapala.

E i ai le tele o fautuaga, mulimuli ane o le a tupu lelei lenei fale ma mo se taimi umi faʻamolemole i ona foliga vaaia:

  1. Tulaga o le vevela - e mafai ona i ai, aua o le aloe e le lelei i le vevela vevela.
  2. Malamalama - e tatau ona lelei ma tumau.
  3. Faʻasa - laʻititi pe laʻititi, e le sili atu i le 2-3 taimi i le masina, aua o le aloe o le mataʻutia.
  4. Fua o le suavai - e tatau ona le itiiti ifo i le tulaga maualuga. O lenei fugalaau e le faʻafefeina le ea malulu. I le taumalulu, pe a liua ia maa, e tatau ona sosolo aloe i le vai 1-2 taimi i le vaiaso.
  5. Laʻei pito sili - pei o le tele o fale, o aloe e tatau ona faʻamaʻiina ile 3-4 vaiaso.

Aisea e le aʻa ai le laau?

E tupu pe a uma ona suia le aloe e leai sona aʻa i totonu o se fagu fou.

Mafaufau i mafuaaga autu e mafua ai lenei tulaga:

  1. Soo. Faatasi ai ma lona faigofie, o lenei mea totino e manaʻomia ai le faʻafefiloi o le palapala, lea e tatau ona faʻamaʻaina ma mea uma e tatau ai mo le tupu lelei ma le atinaʻe o mea.
  2. Faʻaleagaina o tulafono faavae o tausiga. O le leai o moli ma faʻataʻitaʻiga e mafai ona taʻitaʻia ai le vaivai, ma o le inu tele e mafai ona aʻafia ai le aʻa.
  3. Le lelei le aʻa. E masani lava ona tupu pe a toto le aloe i totonu o se fagu lapoa. Ina ia aloese mai sea tulaga, pe a uma le 5-7 aso pe a uma le gafa, e tatau ona siaki pe o loʻo fuga le fugalaau. Lafoaʻiina o le lala o le laau e faʻaalia ai le faaleagaina i aʻa ma manaʻomia ai se toe faʻaaogāina o mea.

I se tulaga aoao, mafaufau i faigata e ono feagai ma le tagata fai fale i le ola aloe, e saogalemu le fai atu e laiti tele. Nai lo lena, e mafai ona e maua se fugalaau teuteu ma foliga masani e mafai ona teuteu ai soʻo se fale.