O le togalaau

Badan: o le tagata ese i luga o le fanua

Bergenia, Uluai lanu, Chagyr poo Bergenia - o se laau vevela ma le le lelei. E toatele tagata o le aiga e nonofo i luga o papa papa, e peiseai o le gau o maa ma o latou aʻa.

E vavalo Bergenia i pupuni malosi o kapeti-e pei o laulaau na aoina i totonu o se ata puʻe.

O le laau e tosina mai ai le gauai o fugalaau e pei o le logo, e pei o se lanu lanu, e maua mai i le autumn. E fiafia tele Badan i se tau lelei.

Faitau uma mea malie e uiga i le teuteuina o aniani.

Irises, togavao ma le tausiga: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/irisy-posadka-i-osobennosti-uhoda-za-rasteniyami.html.

Saili iinei uma lanu o lupine.

Toto ma tausia fugalaau Badan

E tatau ona totō Chagyr i le itu i mātū, i matu-sasaʻe poʻo le itu i matu-sisifo o vaega papaʻe, i nofoaga ia e puipuia mai le malulu. I lalo ifo o ave saʻo o le la, e lagona ai e Bergenia le atuatuvale, ae le o le tuputupu aʻe i le ata.

Mo le talatalania o le eleele e sili ona lelei, e aofia ai le tasi vaega o eleele eleele maso ma vaega e lua o le oneone ma tamaʻi tamaʻi pele. Afai o loʻo lelei le palapala, o le a tupu lelei le fale. E le mafai e le saxifrage ona faʻafefe vai mama. I le taimi lava e paolo ai, e le toe toto le laau.

O le taimi sili e totō ai o le tautotogo po o le amataga o Aukuso. Muamua e tatau ona e saunia le eleele, aveese vao, faʻamalo le fanua mo le lumanaʻi i le tele e mafai ai.

Ona eli lea o se pu, e le sili atu i le 30 cm, faatumu i le vai ma tuu ai le rhizome iina. O le faʻavaivai, o le a lemu lemu i le tulaga manaomia o le lalolagi. O le tuai, o ona pulupulu e mafua mai i le ea le talafeagai. Faatumu le lua e tatau ona na o le afa o le mafiafia o le rhizome.

O le mea autū - aua le faʻafefe ma aua le faʻamavae. Toto faʻamalamalamaina le mumu, o le mulch sawdust pe peat. E tatau ona vai na o le vaiaso.

Badan e masani lava e le noatia i faʻamaʻi. O faʻamaʻi faʻamaʻi ona o le tele o le susu e seasea lava.

O le togafitiga e faia i le teuina o laulaau ua afaina. O le salalau solo o le faamai e le tupu. Mo togafitiga o vailaʻau faʻasaina e le manaʻomia.

I le tautotogo, o le saxifrage e tatau ona fufulu mama mai le mamago mamago o le tausaga talu ai, faʻapuupuu le faʻapuʻupuʻuga o gaʻo umi. Fafaga vave fugalaupapa minerale fugalaina atonu e muamua ma pe a uma ona tupu.

Afai o loʻo ola le laau i luga o le tuatusi, ona le mafai lea ona faʻamamaina lau paʻu. I luga o le fogaeleele, latou te puipuia ai le faʻamalolo o le susu, faʻaputuina rhizomes mai le vevela. I se tasi nofoaga e mafai ona ola le tii Mongolian mo le tusa ma le sefulu tausaga. Laʻau e le fiafia i le gafa.

Mo le atinaʻe masani, latou te manaʻomia le faʻaleleia masani ma le faʻamautu masani. Tausiga e tatau ona faia e aloese ai mai le malolo ma sili atu le susu.

Faʻaaliga i le fai togalaau: Faʻalēmataʻu, totoina ma tausi.

Faʻapitoa o le toe gaosia o Potentilla //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/lapchatka-kustarnikovaya-i-drugie-vidy-roda-lapchatok.html.

Vailaʻau faʻainisinia o Bergenia

O le sili ona faʻamalositino o le aʻafia o aʻa. Faʻaaoga tele i vailaʻau masani ma ona lau. E faʻaaogaina faʻasalaga ma mea teuteu i faʻamaʻi o le manava, pneumonia, maʻi tuberculosis, lemonia pulmonary.

E fesoasoani Badan e faʻafoʻi faʻamaʻi o le faʻaʻa, gutu, faʻasaʻo le tulaga o malulu. O vailaʻau faʻaleagaina o le laau e faʻaaogaina i le togafitiga o le ulu o le ulu, fevers, rheumatism faʻapitoa, faʻapea foi i le fati.

O tapenaga mai bergenii e fesoasoani i le faʻamalosia o pa puipui. I le tulaga o le mamafa o le toto, e lelei le toeseina o le suavai, ma o le paʻu o le rhizome saxifrage e faʻaleleia ai le faʻamaʻi manu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a Bergenia, e mafai ona taofia le atinaʻeina o siama tuʻufaʻatasi i le tino. O vailaʻau mataʻutia o loʻo i ai i le lanu muamua e mafai ona manumalo ai i maʻi mama.

O le saxifrage o loʻo i ai le meatotino o le mafiafia o le toto. O le mea lea, o teuteuga ma faʻasalalauga e faʻavae i luga mo tagata e maualalo le toto, tachycardia e tatau ona ave ma le faʻaeteete.

Fugalaau fetogi teuteu lelei fugalaau fugalaau.

Vaega o le tausiga o le periwinkle //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/barvinok-posadka-uhod-i-ispolzovanie-lechebnyh-svojstv.html.

Faʻaaoga Badana

E le faʻaumatia meatotino aoga o bergenia. Toa Mongolian e faʻalagolago ile bergenia toe faʻaleleia le faʻatinoga, faʻaitiitia le atuatuvale, ma laveaʻi mai le manava.

O le la e le gata o togafiti, ae e faʻamalieina foi le fiainu. Mo sauniuniga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o lanu uliuli ma le lanu enaena.

O se teuteuga o laulaau fugalaau e aveesea ai le oneone mai fatugaʻo, faʻamamaina le toto ma fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga fatu.

O le lanu o inflorescences ma laulaau, o le foliga teuteu o le Badan na faia ai ni mea matagofie i le tele o laau mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le tautoulu. O faʻataʻitaʻiga ata e fausia ai faʻapipiʻiga o le taʻavale faʻatasi ma laau faʻamalosi ma laau.

I le saxifrage e tele mea lelei. O se tasi o na laau totō matagofie e matagofie i soo se taimi o le tausaga ma e le faʻalavelave ai i le au fai togalaau e tele mea e manaʻomia.

O le laau e tumau pea i lalo o le kiona. E fuga i ni nai vaiaso pe a mavae lona tupu. I le taimi lea, o le saxifrage e faapitoa lava le photogenic. E mafai ona e faamemelo i ai mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. O le saxifrage o se tagata e le masani ai i tuafale. Ma e leai se aoga: o lenei laau e le toilalo i lalo o soo se tulaga.