Fua o le gaosiga

O le laau lelei mo tagata amataina fugalaau - Orchid Mix: ata fugalaau, o se iloiloga o ituaiga ma fautuaga i le tuputupu ae

Mai aso anamua, o le togi na mafaufauina o se vanu, o se vavega tele, talu ai e toaitiiti lava e mafai ona i ai sea oa i lo latou fale. O lea la o le orchid o le faʻaoga faigofie lea ma sili ona taatele i totonu o fale. I luga o fata na amata ona aliali mai o ni vailaʻau ma mea eseese. I le aso, e tusa ma le 35,000 ituaiga o ituaiga, ma e le itiiti ifo nai lo le 10 pasene o laau totō i le lalolagi. O eseesega o kulimi e eseese ma foliga o le olaga. E i ai foliga o se vaomatua ma laau vao, lianas, ma lithophytes ma epiphytes.

O le a le mea?

Orchids Mix - o se tasi lea o aiga sili ona tele, o ona sui i luga o konetineta uma, e aofia ai le toetoe lava o afā uma, sei vagana ai Antarctica.

Faamatalaga ma foliga vaaia

Orchid Mix o se foliga matagofie lava. Mai le paʻepaʻei le paʻu paepae. O le aschid e mafai ona teuteuina i fusi ma pulumu.. O le fugalaau laʻititi e oʻo i le lua senitimita, ma sili atu - e oo i le sefululima senitimita, ae e seasea lava.

Ata toto

O iinei e mafai ona e vaʻai i le ata o le Orchid Mix:





O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le eseesega tele i le va o kulisi ma isi laau totino o le fausaga o fugalaau.. O ipu ma paluga e faʻaopoopoina i le lio o le ogatotonu o le fugalaau. O le petal i le ogatotonu e foliga mai o se laugutu ma ua taʻua o Labellum. O le pito i lalo e toetoe lava a faʻaitiitia pe faʻateleina.

Iloiloga eseese

E tatau ona manatuaina o le Orchid Mix e tele lanu e tutusa ma tuutuuga ma tausiga. O le eseesega e taoto i le tele o lau, laʻau fugalaau ma fugalaau. E sili atu le mana malosi e manaʻomia ai le maualuga maualuga o le maualuga ma le malosi.

Cumbria

Fugalaau lalelei matagofie. Fugalaau e lanu samasama ma lanu mumu, e lanu papaʻe ma le piniki. E tupu umi le fugalaau. Mei mai i le 5 i le 20 fugalaau e fuga mai le tasi i le lua masina. Faatasi ai ma le matua, o le tele o fugalaau e faateleina tele.

Miltonia Hybrid

E le afaina le vevela. O laʻau lamolemole e le faʻamalosi i se lanu lanu meamata. Pseudobulbs e laiti tele, ae e malosi tele. Pedicels e mafaufau umi, o loʻo taofi mai i le 2 i le 7 lanu, o le fuainumera e ono faateleina i le matua. O le lanu o fugalaau lapopoa, e pei o fugalaau e fesuisuiai eseese i lanu lanu.

Brunch

O se fugalaau teuteu o le orchid ma se ata felanulanuaʻi o fugalaau. E fautuaina e faʻaaoga le tele o le suāsusu i le masina ma faʻamalolo toetoe lava o aso uma i luga o se laupepa pe afai o le humidity e itiiti ifo ma le 45%.

Royal

O le lalelei matagofie o phalatenopsis. Laʻau uumi ma fugalaau tetele mo fugalaau, fugalaau eseese. Fugalaau mai phalaenopsis tupu e mafai ona oʻo atu i le 14 cm le lautele ma se 1 mitalea e mafai ona oʻo atu i le 15 lanu i le taimi.

Multiflora

O le kulupu e faʻamaonia le umi o le fuga ma le lanu lanu o fugalaau fugalaau. E iloa foi le numera o paʻu e mafai ona aliali mai mai le 1 i le 4, ma le tele o fugalaau. I luga o faʻafaʻafa e fa o latou numera e mafai ona oʻo atu i le 70 vaega. O le fuga e tupu i le 2 taimi i le tausaga, aemaise i le tautotogo ma le autumn.

Faaiuga

O mea matagofie e le lelei tele. E fiafia o ia i se nofoaga mafanafana ma susulu e aunoa ma le susulu o le la. E masani ona fua mai ni fugalaau fugalaau se lua ma lanu eseese, eseese.

Grandiflora

O ia ese mai isi ituaiga o laau i fugalaau tetele, o lona paleni e oʻo i le 15 cm. E fiafia o ia i le maualuga maualuga ma e le faʻafeiloaʻi mea leaga. E sili ona lelei le taofi i totonu o se ipu manino i luga o se palanikeke ma laʻau susu pe faʻalautele le ele.

Fuga

O afea ma pe faapefea ona tupu

E fuga mai i le tausaga, e tele ma matagofie. Fiafia i fugalaau tetele. Mo le atinaʻeina o vavae, e tatau ona tuʻu i se nofoaga o loʻo i ai se ata. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a totogo le laau mo se taimi umi ma o le a fiafia ia i latou o siomiaina oe ma lona matagofie.

Tausia muamua ma mulimuli ane

Aʻo le fuga o le sogod Sogo, e tatau ona e tausisia le puleaina o le vevela - 22-25 ° C i le ao ma le itiiti ifo i le 18-20 ° C i le po. Tausiga e tatau ona faaauau pea pe a uma le fuga.. Totoga o togalaau pe a uma ona fuga e toetoe lava a tutusa ma muaʻi fuga. O faʻafefiloi e manaʻomia le susu ma e tatau ona sosolo. A maeʻa ona totoina le faʻatoʻaga, e tatau foi ona fafaga, ae faʻaitiitia le aofaʻi o le faʻamala.

Ae a pe afai e le fuga?

E tupu e tumau pea le lanumeamata, ina ia mafai ona fuga le laau, e tatau ona tipi ese le slinghot i le pito i luga ole fuga muamua po o le tipi atoa foi o le fugalaau ma tuu i totonu o se fagu vai.

Faatonuga tausi

  1. Filifilia se nofoaga.

    Lelei mo se orchid o se sulu talafeagai talafeagai, o ona pupuni e alu i sisifo poʻo sasaʻe, aua o le ai ai se aofaiga sili ona lelei o le malamalama mo le laau.

  2. Faʻaleleia eleele ma fagu.

    I totonu o fale mautotogi, o nisi taimi i le taumalulu ma le autumn, e mafai ona maualuga le vevela. Ina ia le faʻaleagaina le laau, e tatau ona e tuʻuina le puʻu. O le vaega pito itiiti o le paʻu o loʻo taʻua o le vaega autū o le sui mo le faʻafefiloi o pipi.

    Afai o le eleele e matutu, e lelei tele. Ma, pe a oʻo le paʻu i totonu o le vai mo le 48 itula, e tatau ona aveese ma fufulu lelei i lalo o se pusa poʻo se fagu.
  3. Lulu.

    Orchid Mix e tatau ona tuʻu i se nofoaga o le a puipuia ai mai le tele o faʻataʻitaʻiga. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe, faapea foi ma le lelei o le ola i le sili atu faalua i le tausaga o le a mai le 22 i le 25 tikeri Celsius. Ina ia mafai ona fuga mai fugalaau i luga o le laau, o le eseesega i le 5-6 tikeri Celsius e manaʻomia i le va o le ao ma le po.

  4. Totogi.

    O le masini sili ona lelei mo le susunuina o le sochi o le a avea ma 70% susu. Afai e pa'ū le susu i le 40-50 pasene, ona tatau lea ona suʻe.

  5. Malamalama.

    O le vaega autu o le totoina o lenei laau o le a moli. O le malamalama e taua tele mo le faʻafefiloi o fugalaau, ae o le tele o le susulu o le la e mafua ai le mumu i lau. Afai e tu le laau i luga o le faamalama o le itu i saute, o lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina le ufiufi, ona o lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai pupuni. O le orchid e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso i le la.

    Ina ia mafai e le laau ona atiina ae ma atiina ae masani, e tatau ona faapaolo le laau mai itu uma o le la. Ole umi e tatau ona i ai ile mita.

    E sili ona lelei le teuina o le togi i totonu o se ipu manino, aua e le gata o laulaau, ae o aʻa foi e aofia i le photosynthesis.
  6. Faʻasa.

    O le malulu o le meaʻai e mafai ona faʻatonu e ala i le pikiina o se fasi uʻu. Aua le aveʻesea ma le inu tele. O aʻa e manaʻomia le ea. O le masani ona inu susu e mafai ona fasi ai lau orchid. Afai e tatau ona susunuina atoa le faʻavafuga o le vai. O le auala pito sili lava o le tuʻuina lea o lau togi i se pesini vai mo le 20 minute.

    I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faatumuina le ipu. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona avea ma pu e faʻaaoga ai e le paʻu le tele o le vai. Phalaenopsis o se fale vevela, o lea e tatau ai ona e vaʻai i le vevela o le vai. E le tatau ona matua malulu. I le taumafanafana, vai faalua i le vaiaso, ma i le taumalulu - tasi taimi i vaiaso uma.

    Fautuaga mo tagata uma e uiga lelei, ae e tatau ile faifaatoaga uma ona faia se vai inu. E tatau ona faʻamauina pe a maeʻa le meaʻai. Fuafuaina lona malogo e mafai ona i luga o le paʻu o le ulo.

  7. Laʻei pito sili.

    Aua neʻi faʻafefeina le laau, aua o lenei mea e mafua ai ona mumu i aʻa. E taua le faʻaaogaina o fomaʻi ua faaulutalaina "mo fomaʻi".

  8. Suiga.

    Leai se mea e toe totoina ai le Orchid Mix soo. O le a lava lea i le tausaga. Afai e te totoina i le taimi o le fugalaau, e ono teena e le laau le fuga. O se ipu i totonu o le faʻafefiloi o pipiisi e tatau ona sili atu nai lo le muamua, e iai ni pu laiti ma manino. Aʻo lei toe gafa, e tatau ona e suʻesuʻeina aʻa ma tipi mea leaga, faʻapea foi le siakiina o le leai o pusa ma faʻamaʻi.

Tofiga

E mafai ona e filifilia auala eseese e faʻaleleia ai mo le Orchid Mix e tusa ma le faigofie. O loʻo i ai se auala faʻaleleia faigofie.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • Ave ese se tagata matua mai se ulo.
  • Tipi ese le rhizome mai puipui, faapea foi ma le coma. Pe a vaevaeina le rhizomes e tatau ona tolu ni atinaʻe sese.
  • Ona aʻafia lea o aʻa o le laau i le malala.
  • Toe toto i totonu o ipu eseese ma faʻaauau pea le tausiga masani.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faamai ma meaola faalafua e aofia ai:

  • Thrips. O foliga vaaia o le siliva ma le lanumoana lanumoana o se faailoga lea o vailaau. Faʻaalia ona o le maualuga o le vevela.

    I le taua faasaga i thrips e fesoasoani i togafitiga maualuga ma iniseti.
  • Spider mite. Afai o se tamai upega tafaʻilagi e aliali mai i le vaega pito i lalo o le laulaau, ma e amata ona aliali fasi lanu samasama i vaega pito i luga o lau. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le ea malulu. Soap ma le alkaline sink o le a fesoasoani i le taua faasaga ia i latou.
  • Aphid. O nei mea laiti laiti. Latou te faʻaleleia i totonu o le togalaau. O le mafuaaga autu o le maualuga o le vevela ma le maualalo o le susu. O se vai vai-vai (1: 1) ma se iniseti moli malamalama o le a fesoasoani i le taua faasaga ia i latou.
  • Shchitovka. O nai laititi laititi e maua ai le tuputupu ae o laulaau, o loʻo latou nonofo ai. Faʻaalia i le vevela maualuga. O se vai vai-vai (1: 1) ma se iniseti moli malamalama o le a fesoasoani i le taua faasaga ia i latou.

Puipuiga o faafitauli eseese

Aua e leʻi afaina le falemaʻi ma faʻamaʻi manu, e tatau ona e tausia le tausiga lelei mo oe. O lenei ituaiga o togi o le mauaina o le lauiloa i o tatou taimi. O le laau o se filifiliga lelei tele mo amatagalea faatoa amata ona faatulagaina a latou togalaau i totonu, aua o le Orchid Mix e faigofie lava ona tausi.

O le mea sili o le mulimuli i tulafono uma o le tausiga, ona faʻamaonia ai lea e le tochidisi isi lona matagofie e faʻatolu i le tausaga.

O le kulupu o le kulupu orchid mixes Mix o se tasi lea e pito sili ona lauiloa i tagata uma o le aiga. E ui lava i le mea moni e faapea ua fetuutuunai i tulaga i totonu o le galueaina ma e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa ma le tausiga, e manaʻomia ai sina gauai ma le tausiga.