Laʻau

Filifilia o se vaomatua mo se fale tumaoti: o le a le mea e tatau ona e sailia pe a filifilia se nofoaga e pamu ai

O le suavai o se fale tumaoti o loʻo i fafo atu o le nofoaga autu e faʻavae i luga o le tuʻuina atu o vai mai punaoa autū - o vaieli, vaieli poʻo se vaʻa e teu ai (e le masani ai). O se vaega o eleele maualalo o le leai lea o le mamafa e manaʻomia mo le siʻi aʻe o le suavai i luga. O le mea lea, mo le faʻaauauina pea o se nofoaga poʻo se fale, e te manaʻomia le faʻatauina o le faʻatonutonuina o le faʻaleleia o le suavai - o se nofoaga e pamu ai, pe, i se isi faaupuga, se vaʻalele mo se fale tumaoti.

O le faʻatauina o masini e teu ai mea faʻavae e faʻavae i luga o uiga o vaega uma o le tino, o la latou fetaui, tausisia o se punavai faapitoa (lelei pe lelei), faʻapea foi ma le filifiliga o le nofoaga mo le faʻatulagaga. O le faʻaaogaina o se nofoaga e pamu ai le pamu e mafai ona faʻatinoina i ni laʻasaga eseese: i le taimi o le fausiaina o se fale, fofoina o se vaieli poʻo se galuega toe faʻaleleia.

Mo le faʻapipiʻi, o le a e manaʻomia se tapuni tapunia, laugatasi o le pito i lalo ifo (1-1.5 mita) o loʻo i totonu o le potu aoga, lalo ifo poʻo luga o le auala. Afai e te mafaufau i le tulimanu o le fale e avea ma nofoaga aupito sili ona lelei (faletaele, faapaologa, pulou), ona faʻaleleia lelei lea o le faʻamalosi lelei, e tusa lava pe faʻapipiʻi meafaigaluega i tusi faamaonia talafeagai.

Faʻaaliga # 1 - masini meafaigaluega

Seia oʻo mai i le taimi nei, e lua ituaiga o vai e faʻaaogaina tutusa:

  • membrane ua faaauupegaina i se paʻu e afaina ai le fusi e vavae ese ai vaega i vai ma le mamafa o le ea;
  • e le o vavaeeseina le ea ma le vaʻavaʻaina, o loʻo i totonu o le tanoa lava e tasi.

O le membrane o se pusa lapoa e le o fesoʻotaʻi ma puipui o le tane o loʻo i ai. O le eletise o loʻo i ai se masini e mafai ona faʻatulagaina, e laʻititi ma e le manaʻomia se nofoaga tele mo le faʻatulagaina - lelei mo fale e leai se avanoa avanoa. O le masini eletise e tusa ma le 30-50 lita, ae afai e manaʻomia, e mafai ona e maua le 80 ma le 100 lita faʻatusa.

Ata o se nofoaga e taofiofi ai se pusa o loʻo i luga o le vai e faʻapipiʻiina ai se pamu faʻapitoa ma se masini eletise vai, i luga o ana faitauga e faʻalagolago i le faagaoioiga o le pamu.

O le autau muamua o le afi o loʻo faʻatūina i luga (mo faʻataʻitaʻiga laiti, mo faʻataʻitaʻiga tele o loʻo faʻapipiʻi lata ane) ma e fesoʻotaʻi atu i le tane ma se paipa e faʻaaoga. E faʻaaogaina se uilima e faʻafetaui ai le mamafa o le vaʻavaʻavega. Ona o le mamanu o foliga, o le masini e mafai ona maua ai le leo leotele. O nisi o faʻataʻitaʻiga e iai le filifiliga e suitulaga ai le paʻu oona. Afai e tatau ona e faʻatau se faʻamaumauga, ia mautinoa ua faʻamaonia, aua o le mea (faʻaaogaina masani) e faʻafesoʻotaʻi ma vai inu.

Ata o se nofoaga e pamu ai vai e leai ni meaola, e iai foliga o se vaʻa tele i luga o lagolago: i le vaega pito i lalo o le tane vai, o le vai, i luga o le ea

O se tane e leai se mea e tasi o se pusa telē e pei o le 100 lita pe sili atu. Ina ia maua le suavai i se vai e leai ni mea, e tatau ona faʻatau se pamu pusa vortex. O le mamafa sili ona lelei o le pamu e le tatau ona sili atu i le 0.6 MPa, talu ai o lenei faailoga e maualuga mo se numera tele o vai.

O tulafono faatonutonu e faatagaina ai le faʻaaogaina o pamu i le maualuga o le mamafa, ae i le noatia ma le fai fuafua i le faʻapipiʻiina o se vaʻa saogalemu, o le faʻafefe lea e tau atu i le faletaele.

Mo le sili atu ona lelei o le gaioiga o le vaʻalele ma puipuia mai le faaleagaina o le paipa, o se faamama vai faʻamamaina atili o loʻo faʻamauina i luma o le masini

O le faʻamalosia o le mamafa i totonu o le masini ma le faʻaogaina o le suavai, o le maualuga o le mamafa i pito taʻitasi o le taina (i totonu o le umukuka, i totonu o le fagu, mo le fausiaina o le togalaau), ma le puipuia mai mamafa mamafa e faalagolago i le filifiliga sao o meafaigaluega tau vaʻalele.

E tatau ona manatua o le galuega o le vaʻalele e faʻavae i luga o mea taua e lua:

  • suiga i faailo o le mamafa;
  • le tele o vai faʻaaogaina.

O lona uiga, o le numera o le otometi i luga o le tasi itula e mafai ona ese.

Polokalama o le faʻaleleia o le suavai vaʻaiavai: suavai e faʻatumu ai le tanuina vavave seia oʻo ina faʻasolo le fesuiaiga o le mamafa; toe amata le pamu pe a uma ona faʻaogaina le tane ma faʻateleina le mamafa i totonu o le tane

Mafaufau i le auala e aafia ai le aʻafiaga i le amataina. Faʻapea o le lili e fuli i totonu o le fale. O le tele o vai i totonu o le masini na amata ona faʻaitiitia, ma o le vaʻavaʻavavevaveina o le ea, i se isi itu, na faʻatupulaia, ma mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa. O le taimi lava e oʻo atu ai le mamafa i le pito i lalo o le pine, o le pamu e faʻapipiʻi faʻafuaseʻi ma pamu le vai seia oʻo ina faʻaitiitia le maualuga o le ea, o le mea lea, e le faʻateleina le mamafa. E tali atu le fomaʻi i le mea lenei ma taofi le pamu. O le maualuga pito i luga o le tane e tuʻuina atu e le tagata gaosi meafaigaluega, e ui i lea, o le faagaoioia o le relay e mafai ona fetuutuunai taʻitasi.

E tatau ona faʻamalosi pe a filifilia se pamu mo le faʻavaivai: //diz-cafe.com/tech/motopompa-dlya-poliva-ogoroda.html

Faʻaaliga # 2 - leʻite o le iunite ma le mamafa

O le vaega autu e tatau ona faalagolago i ai pe a filifilia le tele o le faaputuga o le averesi o le vai o loʻo faʻaaogaina e le aiga. O le gaosiga o loʻo fuafuaina e faʻavae i le tele o le vai faʻaalu i le 1 itula. E i ai tau faʻatatau, ae e masani lava ona ave i lalo ifo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se aiga o tagata e toʻa 4 e nonofo i totonu o se fale malupuipuia e manaʻomia se vaʻalele e maua ai le 2-3m³ / h. O se aiga tele e nonofo i se fale e lua-fale ma se togalaau e tatau ona faamoemoeina se gaosiga o le itiiti ifo i le 7-8 m³ / h.

I le faaopoopo atu i se fua maso o le numera o tagata nonofo, e tatau ona amanaia o latou olaga: o nisi fufuluina ile tasi vaiaso, isi i aso uma. O le tele o masini fale ma meafaigaluega e galulue i luga o le vai - fufuluina ma masini fufulu, masini vai ma le faʻafefe, faʻafefe faʻapitoa o le mutia po o le togalaau.

Laulau na ofoina e tagata gaosiga ua fuafuaina mo le faʻapipiʻiina o meafaigaluega e tagata tomai faapitoa. Afai e le mafai ona e faʻataʻitaʻiina ata oe lava ia, faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa i le faʻapipiʻiina o masini vai

Peitai, o le maualuga o le mamafa e faia e le pamu e tatau foi ona iloiloina. I le avea ai o se tulafono, ua maeʻa se vaʻalele fou i faatonuga e avea o se faʻataʻitaʻiga: i luga o le laulau, e faailoa e le gaosimea se lisi o mea tāua taua e te manaʻomia e taulai i ai pe a faʻapipiʻi masini. O le taofiga o le taʻavale e tatau ona fetaui i masini uma e aofia i totonu o le masini vai. O nei mea e aofia ai masini na faʻapipiʻiina i le tele o fale tumaoti - ituaiga eseese o vai vevela (teuina poʻo le tafe), mea faʻapitoa poʻo le lua paipa, mea e faʻaalu ai le eletise.

O le mamafa e setiina i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le masini lima, e faʻaaoga ai le faʻafaʻoto, ae e tusa lava ma faatonuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pamu i luga o le mamafa e 1.7 pa, o le pamu i luga o le mamafa e tusa ma le 3.0 bar.

Vaaiga # 3 - punavai e maua ai le vai

O le filifiliga o le suavai i le tele o mea e faalagolago i le punavai o le faʻaaogaina o le suavai, o:

  • lelei;
  • lelei;
  • paʻu;
  • se vaituloto;
  • vaʻa vai.

Ina ia faʻaleleia le vai mai se vaieli poʻo le lelei, e te manaʻomia se pamu mamana. E galue i le faʻaauau pea, liliu i le taimi o le suʻeina o le vai ma liliu ese pe a uma tapuni i le fale. E fesoasoani le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga i le fetuʻunaʻiina - o se meafaigaluega faigofie e mafai ona fetuunai e mafai ai e oe ona pulea le suavai e ala i le faʻateleina pe faʻaitiitia le mamafa.

E lua faʻaaogaina pamu e mafai ona faʻaaogaina. O se tasi oi latou, o le pamu o le accumulator, e mafua ai le mamafa ma aʻafia ai le vai, ae e iai tapulaʻa. I le faaopoopo atu i le loloto (e oo atu i le 7-8 mita), e tatau ona amanaʻia vaega o le taamilosaga: 10 mita o se paipa uila = tasi ma le afa mita o se paipa i totonu o le vaieli.

Fuafuaga o le faʻaaogaina o le vai mai se vaieli poʻo le lelei faʻaaogaina o se pamu faʻaola. O lenei metotia e i ai tapulaʻa - o le maualuga maualuga e le sili atu i le 8 mita

A oʻo ina maualalo le maualuga o le vai, e faʻapipiʻi faʻapipiʻi eletise i totonu o le vaieli, faʻatulaga le saite i le maualuga manaʻomia. Maualuga maualuga, e tusa lava pe leai se suavai, e mafai ona vave faʻaaoga meafaigaluega, o le mea lea e faʻaaogaina ai lenei auala i se tulaga leai se faamoemoe. Lelei mo le faʻapipiʻiina - o se mea e malogo, mafanafana, faʻapitoa faʻapitoa.

Faitau atili e uiga i le filifilia o se pamu mo se vaieli: //diz-cafe.com/voda/kak-podobrat-nasos-dlya-skvazhiny.html

O le polokalame o le nofoaga e pamu ai, lea e faʻaaogaina ai le suavai e faʻaaogaina ai le pamu. O le tele o vaieli ei ai le loloto o le 20-40 mita, lea e faʻaalia ai le talafeagai o lenei metotia

E le lava, i totonu o fale laiti, e le pine ona paʻu pamu. E tupu lenei mea mo se mafuaaga e tasi: o le numera o meafaigaluega e sili atu ona tele, talu ai e masani ona aoina le vai, ae i ni mea laiti. O pamu taʻitasi taʻitasi o loʻo i ai le faʻamaoniga o le maualuga o le aofia mo le itula e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, 25-30 amata i le itula. Afai e masani ona faʻaaogaina e tagata o le fale le vai, o le afi o le a muamua ona le manuia - ona o le manava tele. Ina ia aloese mai le vavae, e tatau ona faateleina le vaeluaga i le va o mea e le aofia ai - o se tasi lenei o galuega sili ona taua o le vaʻalele.

O fale tumaoti o loʻo i totonu o le taulaga poʻo le nuʻu e masani ona fesoʻotaʻi atu i se faʻalapotopotoga o le suavai. Ae ui i lea, ona o le maualalo o le vai, e masani ona le mafai ona tafe le vai i le fogafale lona lua, o le mea lea o se nofoaga e pamu ai foi e talafeagai mo le ave faamalosi. O le suavai e tumu ile pamu vortex e tatau ona fesootai tuusao i le suavai. Ina ia tumau pea le mamafa, e sili atu ona lelei le filifilia o se uila faʻaaoga.

Se faʻatulagaga talafeagai o le faʻaaogaina o masini pe a ave le vai mai se masini vai. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻamautuina lea o le suavai ma le le lava o le mamafa i totonu o se faiga faʻapitoa

O le mea lea, e sili atu le lelei o meaola mo le faʻaaogaina i totonu o fale ma fale ma fale e maua ai punavai e pei o vaieli papaʻu ma vaieli, paipa vai poʻo vaituloto - mo le fausiaina o le togalaau.

Faitau atili e uiga i le fatuina o se eletise mai se vaieli: //diz-cafe.com/voda/vodosnabzheniya-zagorodnogo-doma-iz-kolodca.html

Faʻaaliga # 4 - tulaga ma le faʻatulagaina o nofoaga

O le tele faʻasoa o mea faʻaonapo nei e mafai ai ona e tuʻu i le toetoe o soo se tulimanu talafeagai - i totonu o le faletaele, i luga o le terrace, i le potu aoga, i le alatele ma e oʻo lava i lalo o le tapu i totonu o le umukuka. E mafai ona ese le vaʻaia, ma faʻatasi ai ma ona faʻataʻitaʻiga tetele, ioe, o le a manaʻomia le vavae ese o le leo.

Pe a faʻapipiʻi se nofoaga e pamu ai, e tatau ona manatua ia tulaga faʻataʻatitia ma manaʻoga mo le faʻapipiʻiina o mea eletise ma masini vai i totonu o fale tumaoti. O nisi o tulafono e faʻaaoga i mea e faʻatutuina ai masini:

  • potu potu - e le itiiti ifo i le 2 mita 2,5 m;
  • maualuga le maualuga - e le itiiti ifo i le 2.2 m;
  • o le mamao pito i mamao mai le vaʻalele i le puipui e 60 cm;
  • o le mamao maualalo mai le pamu i le puipui e 50 cm.

O mea e manaʻomia e tuʻuina atu e le gata i le pamuina o meafaigaluega, ae faʻapea foi i faʻalapotopotoga uma. O laina eletise uma, uaea, mea faʻapipiʻi, moli e tatau ona maualuga le puipuiga o le susu. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona faʻaitiitia, o le sili ona lelei e mai le + 5ºС i le + 25ºС.

I totonu o se fale tele e leai ni faafitauli ma le faʻapipiʻiina o le suavai: e masani ona faʻapipiʻiina faatasi ma isi masini pamu i totonu o se potu e faapitoa le vaʻaia, maua avanoa avanoa mo le tausiga ma le toe faaleleia

Malosiaga faʻatagaina, lea e maua ai le mafanafana o le afi. Inisiua i faalavelave - fola o le fola o fale ma mea e faʻafefe ai otaota faʻatasi ma se gaosiga e tutusa ma le faʻaaogaina o le pamu. E oo lava i le faitotoa o le faitotoa e tatau ona fetaui lelei mo masini ua faʻapipiʻi, ina ia, pe a talafeagai ai, o le elemene sili ona tele o le nofoaga o le pamu e mafai ona tuʻuina pe aveeseina e aunoa ma se faʻafitauli.

O se tasi o auala aupito sili mo le tuʻuina o masini pamu i totonu o le fale maualalo o se fale e nofo ai, lea e mafai foi ona taʻalo ile pulou poʻo lalo ifo.

Afai o le vibration ma le pisapisao o le sami e sili atu i tulaga, pe sili atu foi, e faalavelave i le ola, latou te ave i tua o le fale ma tuu i totonu o se mea sima - o se tamai eleʻele ma le ea i le eleele. O le puipuia o puipui mai le faʻamaligiina, faʻamalo faʻatasi ma se faʻamalosi faʻamalosia e faʻamalosia i se ata tifaga e faʻaogaina. Mo le faʻamalositino e faʻaaoga ai pepa o le polystyrene e lautele, faʻataʻoto i luga ole laupepa e leai se mea e sili atu nai lo le 5-8 cm.

O le matafaioi o le taualuga e faia e se paʻu faʻamalosi faʻamalosia, ma o faitotoa o se pulou lea e loka lona loka. E timu le vai i le timu, o lona uiga o le tumutumu o le pulou e ufiufi i luga o le faʻavaa poʻo le pusa paʻu o le vai. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai ni mamanu e mafai ona faʻafefe ai le vavao ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, e faia i foliga o maa poʻo vao o vao.

Afai e faʻapipiʻi saʻo le vaʻalele i totonu o le vaieli poʻo le lelei, ona tatau ai lea ona puipuia le meafaigaluega i le tele e mafai ai mai le suavai, faʻaoga avanoa i le afi ma le pamu, ma vavalo le potu

O le to ifo i le vaieli e faia e se apefai o loʻo faʻafao i luga o le puipui. O tulaga uma lava e tutusa ma manaoga mo le faʻapipiʻiina i totonu o le potu aoga - faʻamalama, vaalele, vai faʻafefe ma le faʻamafanafana (aemaise i itu i matu) ole a manaʻomia. E tatau ona manatua e le puipuia le afi eletise mai le lolovaia, o le mea lea e matautia tele mo tagata faʻaaoga. O nei faʻaaliga uma e tatau ona amanaʻia e oʻo lava i le taimi o le faʻatau ma le filifilia o meafaigaluega.