Faatoaga

O fualaau suamalie ma manogi o le a avatu ia te oe le tele o le apple Pepin saffron

Saffron pepine o se ituaiga e fiafia i ai tagata fai togalaau ma fualaau aina suamalie, oe fiafia i mea manogi ma manogi, matagofie, lanu mumu. E matagofie tele i latou i totonu o nisi aiga, o nei fua o loʻo tautau i luga o paʻu o laau Kerisimasi.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina fou, o le Pepin saffron e alu mo le faʻamago, faʻasao, otaota ma le urinating. I faʻaleagaina e matagi, e vave ona vave faʻaleleia le matua matua ona o le tele o le fausiaina o le tele o lala.

O le a le ituaiga?

Apple-tree Pepin saffron - mea taumafa i le faaiuga o le autumntupu aʻe i nisi o itulagi i le tuai o le taumalulu ma le aveesea i le amataga o Novema. O le gaosia o laau i le tulaga o le faasalalauina o togalaau e mafai, lea e mafai ai ona totoina i luga o le palapala, e oo lava i le vaega o Perm.

Fiafia mo:

  • lava faigata faigata i le taumalulu
  • vave ulu atu i fualaau aina,
  • fua o le fua
  • sili ona manaia,
  • mimiti amber amber,
  • teuteuga faatosina o le fua.

E sili ona manaia le tausiga lelei o fualaau aina. O le faʻaleleia o le fale e maua i le faia o tulaga lelei. Fua o le Saffron Pepin o se puna lelei ma lelei o vitamini i le malulu malulu, e talafeagai lelei mo le kuka, jams, faʻamago ma fuga. O uiga masani o le apu o lenei ituaiga e avea ai i latou ma mea e sili ona lelei e maua mai ai mo le mauaina mai o ituaiga fou, ma talafeagai.

Aʻai le fua o le pepin saffron ma faʻaleleia mea lelei.

Saffron pepine - ituaiga tagata e aafia i le palota. I le taimi lava lea, o le i ai o, mo se faataitaiga, Antonovka, Slavyanka, Welsey poʻo Calville Snow, o le a faateleina le fua.

Fualaau aina

Mo le teuina o fua mea e teu ai e manaʻomia i le malosi e tausia ai le vevela o le 1-2 0C.

O le mamafa o le fua o le fua ma le paʻu paʻu e mafai ona tuʻuina i ni laina i ni atigipusa laiti o laupapa poʻo palasitika. E le tatau ona i ai se manogi lelei o mea e teu ai tane vai e teu ai, o le mea lea, e le fetaui laupapa laupapa mo le fausiaina o koneteina.

Faaaoga i le tuueseeseina o laina o apu:

  • ufiufi (e le o le faʻafefe),
  • pepa manino
  • suauu / faʻamalaina gaʻo.

O le tau o galuega i le tuʻuina o apu i le teuina e le o se mea le aoga:

  • Ou te 'ai fua mai laau ao lei tupu le matua;
  • o le seleselega e faia i se tulaga sili ona lelei e mafai ai, aloese mai le aʻafiaga o le fua i luga o le eleele, puipui o le pusa;
  • fualaau aina e auina atu e teuina e aunoa ma ni faaletonu i le ituaiga o: faailoga na totoe e moa, nifo, vavave, mea e leaga ai.

Faʻamatalaga o le vasega Pepin saffron

Faataʻitaʻiga o tagata matutua e iai le palealii lapotopoto na faia e lala paʻu.. A aunoa ma le teuteuina, o loʻo i ai se malosi mafiafia, e mafai ona mafua ai le tatuina o fualaau aina, o le leaga o la latou faatinoga, o loʻo amataina le paʻu.

Vaavaai i le ata o loʻo i lalo ma faitau faʻamatalaga auiliili o le Pepin saffron variety, ina ia aua le faʻaseseina pe a filifilia ni fatu po o fua.

Paina o laau laiti e tafe.

O le paʻu i luga o le tagata matua e lauulu enaena, ma o le taimi e latalata atili i le lanu enaena.

Mumu mataʻutia. O le foliga o lanu lanumeamata o se olonoa faʻalanu. O veins e sili atu le malamalama. O le pito i totonu o le laʻau e laʻititi lava. O pito e laʻititi lava. Lea laulau ua faʻaloloa.

O pi e sili atu ona lelei-o le suamalie suamalie suamalie, o le mea sili, e tusa ai ma le Michurin, nai lo le tele o ituaiga o loʻo ola i le itu i saute. Fua o fualaau aina, o le mamafa (maualuga 140 g).
O le aano e suamalie ma vevela, kulimi-lanu moana, agavaivai.

Le lanu lanu samasama lanu lapoa. O le faʻafanua o loʻo i luga o le pele e foliga mai o se mumu lanumumu lanumoana, na faia e le tele o paʻu ma taʻavale, ma o loʻo i ai ni nai lanu malamalama.

O le pito i lalo e oʻo lava i le, o le calyx e toe faʻaalu, ma se lautele lautele. Podchashechnaya pulu faʻaofuofu, laitiiti. O le lipine e vaivai. Ua ufiufi ata. Ua misi le pito i tua. O le au e manifinifi, faʻapipiʻi faʻamau.

Faʻasologa o talaʻaga

Na maua le vailaʻau ona o le galuega a V. V. Michurin.

Na muamua amataina i le 1907 e ala i le palotaina o le itu i saute o Reneta o Orleans ma le manulele na aumai mai se fatuga na maua mai i matua e toalua: Kitayka ma Pepinka o le Lithuania.

O le sini o se galuega faigata tele, o le faʻaleleiaina o se ituaiga o faʻamatalaga ma ni laʻau matagofie ma umi.

Tuputupuʻe ma tufatufaga faʻapitoa

Pepin saffron ua tupu mai le itu i mātū i le itu i saute o le Rusia. Faʻatoʻa faʻaleleia e tagata e ona fanua tele togalaau ma faʻatau pisinisi tumaoti i totonu o teritori o North-West, Volga-Votsk, Central, North-Caucasian, Siberian-Siberian, Middle Volga, Sisifo-Siberia eria.

Tuuina atu

O laau talavou e laiti atu i le 10 tausaga e oʻo atu i le 75 kilokalama i le vaitau.. E lua-tausaga le matua e lua ma le afa taimi e sili atu ona fua - e oo atu i le 200 kilokalama.

I fuainumera faamaumauina o loʻo i ai faamaumauga o le 50-tausaga le matua, o le maualuga o lona fua e oʻo atu i le 4 centres i le vaitau.

Fruiting masani.

Tausaga o le seleselega: mai ia Setema ia Oketopa.

Toto ma tausi

Ina ia faasaoina le sui o ituaiga sili ona lelei, o le teuteuina faaletausaga o le pale e talafeagai.

Pepin saffron na totoina i nofoaga o le la.

E le latalata i isi laauaua e manaʻomia le avanoa ma lelei le lele.

E le fautuaina e momotu soo se moega i lalo o laau, aua o lala o se tagata matua e pauu i lalo, aemaise lava i fua.

I le taimi muamua, o sui o le ituaiga o loʻo i ai le puipuiga lelei i le paʻu o le paʻu.. Faataʻitaʻiga o aso nei o le Pepin saffron na toetoe lava a leiloa lenei uiga: o nisi o apu i timuga timuga e aafia i le paʻu, o isi e leai. Ina ia aua nei lamatia le seleselega, e sili atu le vave ona faia ni puipuiga i le faiga o le pulupuluina ma se vaifofo o le lanumoana lanumoana po o sauniuniga e faavae i luga.

O le vailaʻau e faigofie lava i le fetoʻiina e paʻu laiti, o lea la e tatau ona faia le lanu o le pale i tausaga taʻitasi.. A leai, o le tele o lala o le a fesoasoani i le le lava o le lele i totonu o le pale.

O le a se isi mea e taufaamatau ai le leai o le teuteuina o le pale o le Pepin saffron:

  • oso mai o le paʻu;
  • fufuluina o fua;
  • sasaa fua.
  • Maʻi ma faʻamaʻi

    O le maʻi matua, e aʻafia ai i taimi uma Pepin saffron - scab. Ina ia puipuia ma faʻataʻitaʻia faailoga o le faʻamaʻi ua amata ona faʻaalia, latou te faʻaaoga sauniuniga vailaʻau (faʻavae i luga o le sulfur poʻo le sukama).

    E faʻatagaina e faʻaaogaina e le gata i iniseti, ae faʻapea foi ma mea e laʻau ai meaʻai, faʻataʻitaʻiga, mea mūmū mūmū, peʻapeʻapeʻa, faasaga i laulaau ma meaʻai faʻamaʻi.

    Pepin saffron fiafia i se fua o fualaau teuteu faapitoa ma le manaia matagofie o le tofo. I lenei tulaga, o fua na aoina e tusa ai ma tulafono e mafai ona teuina mo se taimi umi, ina ia mafai ai ona fiafia nei apu i afiafi o le Kerisimasi.