Fua o le gaosiga

Tausia o le togi. E ono mafai ona suia le lalelei pe a ia tatalaina le aū?

Orchid o se tasi o laau matagofie ma matagofie e fiafia i mata. Ae talu ai ona ua faia le faaiuga e totoina lenei laau i le fale, o se tagata fomai fai togafiti amata na te fafaguina le tele o fesili e uiga i le galueaiina ma le tausiga o lenei fugalaau ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le tele o taimi e te manaʻomia ai le toe totoina o se orchid, e mafai ona faia pe a faʻasaʻoina se aū ma o le a le taimi e sili ai le suia o le eleele ma le ulo?

Aisea e sili ai le faʻatali mo se taimi malolo?

E sili atu le totoina o le laau pe a uma ona fuga, pe a iai se taimi e malolo ai, ina ia le afaina ai lenei laau matagofie. E manaʻomia le toe totoina o le Orchid ia le silia ma le tasi i le 2-3 tausaga. E tatau ona malamalama o le fesuiaiga e afua ai soʻo se faʻalavelave faʻapitoa, ma le sili atu o le faʻalauteleina o laʻau.

O le taimi sili e faʻafeiloaʻi ai le laau pe a uma ona fuga o le tautotogo. I lenei taimi o le tausaga, e amata ona ala mai le natura, ma o le a sili atu ona faigofie mo le togiina o le ola e tupu aʻe ai ni aʻa fou ma toe maua ai mai le atuatuvale.

Ae mo tamaiti, ona lelei lea ona teuina i le faaiuga o le autumn po o le taumalulu.

O tuutuuga o le totoina e faalagolago tonu lava i le auai o se orchid i se ituaiga faapitoa. - ae o le tautotogo o le taimi aupito sili lea o le tausaga mo tagata uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ituaiga meaola, e pei o le pipi, oncidium ma le dendrobium, lea e manaʻomia ona toe gaosia pe a aliali mai le uluaʻi papa, ae ao lei maua le aʻa. Ma o le siakiina o pepuni o loʻo faʻapipiʻiina i le taimi lava e faʻamalamalama ai le lauulu o aʻa.

E tele mafuaaga mo le tuai o le totoina o le tochidito pe a uma le fuga, ae e ui i lea o le faia o sea filifiliga, e tatau ona e mafaufau lelei.

O afea e mafai ai e se laau ona suia le eleele?

E pei ona taʻua muamua, o lena pe a uma ona fuga, e totoina le fuga i le tautotogo. Ae faʻapefea ona fuafua se tagata amata e faʻapea o le orchid o le taimi e sui ai le palapala? O loʻo i ai se talitonuga e le tatau ona paʻi se laau mo le 2 tausaga, ma pe a maeʻa ona saunia lea mo le toe gaosia. Ae e le tatau ona e talitonu i tulaga faataatitia e aunoa ma se faatuaoia, talu ai e le tutusa ma ituaiga eseese. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faʻatinoga lea e mafai ai ona e faʻamaonia tonu le taimi e gafa ai:

  1. malosi malosi, lea ua amata ona pupuʻu ai le fagu tuai;
  2. o se fuainumera tele o aʻa o le ea ua faia;
  3. laʻau na amata ona avea ma lanu lanumeamata poʻo lanu samasama;
  4. o le orchid e le faʻamaloloina aʻa o fugalaau mo le sili atu ma le tolu masina talu mai le fuga mulimuli;
  5. o le tele o le lanumeamata lanumeamata e tele taimi e sili atu nai lo le tele o le ulo.

Ae o loʻo i ai tulaga faʻamalosi e faʻamalosi ai le tagata faʻatau i le gaʻo i luma atu o le taimi.

Aisea e ono manaʻomia ai le suia i se isi ipu?

E mafai ona manaʻomia le faʻaaogā vave faʻafuaseʻi i mataupu nei.:

  • solo o laulaau maualalo ma aʻa;
  • o foliga vaaia o meaola faalafua i le laau;
  • otaota vevela ma masini masini;
  • pallo o lālā, paʻu, leai ni aʻa;
  • uila o se laau.
Faʻalogo! O vai e iai le maualuga o mea mamafa ma le mamafa e mafai ona faʻaleleia ai le gaioiga o le sui.

Afai e lagona e le laau le lelei i totonu o le fagu tuai, ona le tatau ai lea ona paʻi i ai.. Ae afai ua liua le aʻa, foliga mai ua foliga mai i luga o le pusa po o meaola ninii, ona fuga ai lea o le fugalaau.

O le a le metotia aʻafia e filifili ai?

E lua auala masani o le totoina o le orchids: luga o snag poʻo fugalaau. O le auala o le faʻaaogaina i lenei tulaga e filifilia e faʻavae i luga o ou tulaga, ae o nisi taimi e faʻasinoina e le ituaiga o orchid.

I luga o le snag

O se auala talafeagai lenei e totoina ai le togi. Nai lo o mailei, e mafai ona e faʻaaoga se fasi pine pineNa o le fou ma e aunoa ma le faʻasaina o otaota. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaoga:

  1. uʻamea;
  2. laʻau.

O le tele o le mailei e filifilia e faʻavae i le ituaiga ma uiga tuputupu aʻe o le togi. O loʻo i ai nisi o laau totō, o laʻau ua faia i se mea mamao, ma e mafai ona vave faʻasalalau solo i se laʻau tele. O le mea lea, ina ia aua le mafua ai se isi manua i le laau, ia tausia lelei se paʻu tele.

O le tulaga ese o lenei ituaiga o totoga o le mea moni e faapea, a uma ona faʻamamaina aʻa, e vave ona faʻavave vave, ae e taua le matauina i tulaga masani o vaʻaia e tupu lenei mea. A maeʻa le timu, ona vevela lea o aʻa i se mataupu o minute, ma maua e le laau le tele o le ea, ae toetoe lava a leai se fesuiaiga e tupu.

Ae e tatau ona malamalama o le laau o loʻo i luga o le vavaega e tatau ona tuʻuina i totonu o se fale siʻosiʻomaga saʻo ina ia le aʻafia aʻa i le vaivai o le susu. Ma ao faagasolo le vaitaimi o totoe, o le a tatau ona faʻafefe tele le tosoke.

I le tulaga

O le orchid o se vailaʻau, ma o le ipu mo lea mea o se lagolago, ae le o se fagu mo le eleele.

  • Mo le totoina o ipu talafeagai o soʻo se mea. E na o oe e tatau ona e amanaʻia e faapea, mo nisi ituaiga o lalelei matagofie e tatau ona e faʻaaogaina pusa manino. Aua le faʻaogaina masini paila mafolafola, aua latou te vave faʻafefe le susu.
  • E tatau ona lautele lau laau, ae le maualuga, ona o le aʻa o le tino e le maualuluga ma e tupu tele.
  • E tatau ona i ai le tele o pupu i ipu, e le gata i le pito i lalo, ae i totonu foi o puipui, e le gata ina tatau ona tafe le suavai, ae mo le taimi foi.
  • O le pito i luga o le laau toto e tatau ona lautele atu nai lo le pito i lalo, a leai o le a matua faigata lava ona toso ese le laau i le taimi o le gafa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga pe faapefea ona toe suia se togi pe a uma ona tupu: Ina ia totoina se laau toto, e tatau ona e saunia se uila, poʻo se seleulu mafiafia, lefulefu mo tipi.

Masima ma sauniuniga eleele

Ina ia lelei lau lalelei, e tatau ona e filifilia le ipu saʻo.. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona i ai ni pu - o le faʻaleagaina o le susu o se mea leaga tele i luga o le laau. O le ipu e tatau ona laʻititi laitiiti nai lo le taimi muamua, ae le o se tupe faʻaagaga - o loʻo iai mafuaaga mo lenei mea:

  • o le a le toe totogo le orchid mo se taimi umi, aua o le a faateleina ai le lanu meamata;
  • i le pito i lalo o le ulo e mafai ona faʻafefe ai le susu.

Afai e te filifili e faʻatau se atigi ipu, ona tatau lea ona e filifili naʻo luga o le ogatotonu, pe a faʻapea o aʻa o le orchid o le a pipii i puipui, ma vavae ese i fafo e aunoa ma le faaleagaina oe.

E mafai ona faʻatau i le faleoloa, pe faʻavela oe i le fale mai le paʻu, moa, peat ma le malala. O le faagasologa o le saunia o le eleele e matua faʻalavelave lava, aemaise lava i tulaga o le aai e maua ai le maualuga o le paʻu pine pine pine e faigata.

Trimming ma vavae ese pepe

Afai e moli e se orchid le uʻamea ma ua mou atu, e mafai ona tipiina i le taimi o le gafa, ma o le a le mea e fai i le aū?

Afai o loʻo i ai le tamaititi e sauni mo le suʻeina, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete mai le tina.. O nisi o le au faifaatoaga e faia ni mea sese tele pe a vavae ese le pepe mai le fugalaau - ua matua faasaina, o le a le ola le faagasologa. E tatau ona vavae ese ma se peduncle 2 senitimita mai le tulaga tuputupu ae i itu uma e lua.

  1. O vaega e tatau ona togafitiga ma lefulefu, e le gata i le tina ma le pepe.
  2. Ona tuu lea o le pepe mo le afa itula e malogo ai.
  3. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le laau toto i le eleele, e mafai ona e ave se ipu palasitika masani pei o se fagu.
  4. A uma ona tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le ipu, ona aʻafia ai lea o aʻa - e tatau ona e gaioiga ma le faʻaeteete.
  5. Lasalo aʻa i totonu o se ipu malamalama ma faʻafeiloaʻi malie le suʻega.
  6. E taua tele le tulaga tuputupu ae i le maualuga o pito o le tane. E le mafai ona faʻapipiʻiina le eleele, na o le tuʻituʻi i pito o le ipu i ni nai taimi ma o le a fofo.
  7. Faʻasaga o le laau e le manaʻomia 2-3 aso.

Afai o le pepe o se aʻa, o lona uiga, e aunoa ma se mea e tatau ai, e toetoe lava a le mafai ona vavae ese mai le tina, e aunoa ma se lamatiaga i le mea mulimuli.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio vaaia e uiga i le valavala o tamaiti mai orchids:

Ave ese laau

Aʻo leʻi aveeseina le laau ua galo mai le fagu tuai, e matua susu le masini. Faʻasolosolo ma le faaeteete ipu, uu le orchid latalata i le pusa, ma tapuni puipui o le atigipusa, taumafai e aveese aʻa ma se paʻu o le eleele.

Afai o le ulo o le suka, e tatau ona vaʻaia lelei ma se hama. Afai o ni mea e pipii i aʻa, e le manaʻomia ona vavaeeseina - toto faʻatasi ma i latou.

Fufuluina o aʻa ma le faʻamago

Ae e te leʻi faʻamamaina aʻa o le mea tuai, e tatau ona tuʻuina atu se puʻu ma aʻa mo le afa itula ile vai mafanafana. Aveese le palapala, ma fufuluina aʻa i le vai tafe. A maea le asiasiga, ona tuu lea o le togi i le ea mo le 7 itula, ina ia mafai ai ona vego aʻa.

Fale i se fugalaau fou

  • faataatia le alavai i le pito i lalo o le ipu, tasi le tolu;
  • fufuluina se tasi o lima o meaʻai;
  • ave le lagolago ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete aʻa o le laau faʻataʻaliʻoliʻo;
  • pa'ū aʻa i totonu o le ulo;
  • faatumu le mea o loo misi, tuʻituʻi i itu o le ulo, o lea na ia nofo ai.

Faʻamama muamua

I le taimi lava e faʻamalosia ai e le manaʻomia le vai, o le faʻamafaʻi muamua e faia i le aso 4 pe a uma ona faʻavasegaina.

Faafitauli ma faigata

Afai e saʻo mea uma, ona leai lea o ni faʻafitauli. Afai e aʻafia le laau i siama, ona tatau lea ona togafitia, faʻapalapala aʻa mo le 15 minute i se vaifofo faapitoa. E faapena foi ao faagasolo le gaioiga, e mafai ona maua ai le pala, lea o le a aveesea. Afai, pe a uma le faʻavasegaga, tuʻu se fugalaau i luga o le faamalama, ona mafai lea ona maʻi, e tatau ona faʻasalalauina le malamalama.

Faaiuga

O le gasegase o le Orchid pe a uma le faʻalaugaina e le faigata, ma o le a le pine ae fiafia le laau i fugalaau fugalaau fou.