Laʻau

Veles vine - o se meaalofa moni mai le atua o le fausiaina

E alofagia e le tele o fai togalaau, fualaau vine ua tele numera eseese, ae ui i lea, o loo galulue pea le au faifaatoaga i le salafa o le lalolagi i ni ituaiga fou i le faamoemoe o le mauaina atili o laau toto ma suamalie. O se tasi o faʻataʻitaʻiga o le faʻaleleia o le gaosiga o laʻau o Ukrainian hybrids Veles, faʻatasi ai ma le matagofie o vine ma le manogi o le nutmig.

Talafaasolopito o le vaomatua vine vine

O fualaau suamalie vine e leai ni fatu vine na aliali mai ona o taumafaiga a Ukrainian amateur breeder VV. Zagorulko (Zaporozhye). O "matua" o le kulupu o ituaiga ia Rusbol ma Sofia.

O le ituaiga o loʻo laʻitiiti lava - na amata faʻatau atu e le tusitala i isi tagata fiafia ia Oketopa 2009. E leʻi i ai se faʻapipiʻi fou i le resitala o le setete, o le mea lea o faʻamatalaga e uiga i ona uiga lelei e mafai ona maua mai na o le faʻamatalaga na tuʻuina atu e le tusitala ma iloiloga mai vine wine maker.

I le 2010, na tuʻuina ai le uila Veles mo le Tauvaga Faʻavaomalo Faavaomalo (Simferopol) ma maua ai pine auro e lua i le taimi e tasi.

I le taimi nei, ua totoina Veles e vine o Ukraine, Belarus ma Rusia.

Fuaina o vine veles i Belarus - vitio

Eseese foliga Veles

O veles o se kulupu o loʻo faamatalaina e se vaitau matua vave (o le fua e tupu 95-100 aso talu mai le amataga o le vaitau tuputupu aʻe). O vine e tutupu i le maualuga tele ma le matua atoatoa (toetoe o le umi atoa).

O fugalaau e faia i luga o le vao vegetation e faʻapitoa (e aofia uma ai faʻamaʻi ma pistils). E ui lava i le mafai gafatia e le tagata lava ia, ae ua fautuaina le faaopoopoina o le palota e siitia ai le gaosiga o oloa (o le siitaga o fua e mafai ona oo i le 20%).

Laasaga e masani lava ona faia i luga o lau laau, lea e mafai ona gaosia se galu lona lua o le seleselega ia Oketopa i le tau talafeagai.

O le tele o fuifui vine e mafai ona oʻo i le 3 kilokalama

O faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo fugalaʻau faʻapena e faʻaalia ma o latou lapopoa (o le mamafa e mafai ona oʻo i le 2 kilokalama, maualuga le faamaumauina - 3 kilokalama). O le faʻagasologa o le vine e vaʻavaʻa pe faʻalautele. O laʻau faʻalelei e ufiufi i paʻu piniki ma e fua le mamafa o le 4.5-5 g.

O vine e vevela ma piniki ma se mumu mumu "tan"

O le peel e tutusa lona mafiafia, ae e le lagonaina pe a 'ai. O le pulupulu suamalie e matua tele lava, ma o se musika malosi e iloa lelei. E ui o le eseese o loʻo manatu e leai se fatu, o mea taua o fatu o nisi taimi e faia i vine, ma o latou fuainumera e faalagolago i tulaga o le tau. O le talitonuga e vaivai ma e le faalavelave i le aina o fua.

Faʻamatalaga o Veles vine - vitio

Eseesega Igoa

O Vaitafe Veles e iai ni uiga lelei:

  • maualuga fua o le gaosiga (6-7 kg mai le 1 vao);
  • esega le masani ai ma foliga matagofie o vine;
  • maualuga le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, milipoita ma le oidimum);
  • lelei femalagaiga;
  • lelei le faasaoina o vine i luga o vao (i le tau vevela, o palasi e masani ona liu vine ma tumau i luga o le vine mo le 1.5 masina).

Faʻafitauli:

  • fuataga o le malulu (faapalepale se mataua i le vevela i -21 ° C) - i nofoaga malulu e manaomia ai se malutaga mo le taumalulu;
  • O vine e mafai ona tafe ma pala i tulaga susu.

Totoina ma totoina fualaau veles

Ina ia mautinoa o fua maualuga o fualaau veles, o le totō lelei ma le tausiga lelei e talafeagai.

Toto vine

O Vaimoa Veles e le lelei ma manuia i soo se auala sei vagana ai le luluina o fatu. E sili ona lelei le totō ma totō vine i le tautotogo (ia Mati-May, faʻalagolago i le tau o le itulagi) - i le taumalulu na sosoo ai o le ai ai le taimi e tupu malosi ai. O le tele lava vave, o le a amata ona fua mai se vao fou pe a fai se tui i se mea tuai. Mo le mea lenei, o mea matutua e lua ma le 2-3 mata o le a selesele muamua (i le autumn), o le vaega ua solo, afifi i le polyethylene ma teuina i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le tautotogo.

O le tui faʻamaʻi lanu meamata e faia i totonu o se vaevaega vae

I le tautotogo, e seleseleina le vine rootstock vao, ma tuu ai se tamai laau ma se lamolemole lamolemole. O lapisi, teuteu muamua i se ogalaau ma faʻafefiloi i totonu o le vai, ua tuʻuina lelei i se vaeluaga ua faia i le ogatotonu o le fasi laau;

Nofoaga o faʻamaʻiloga e tatau ona nonoa faʻamau ina ia mafai ai ona ola faʻatasi faʻatasi

Mo i latou o loʻo fefefe pe le mananao foi e tui, e mafai ona e faʻaaoga le metotia o le totoina o fatu. I le faia o lenei mea, ia saunia ni mea lelei mo le soifua maloloina ma le 4-5 buds ma i le ogatotonu o Fepuari ia tuu i totonu o le vai pe totōina i latou i le palapala malulu, ma o le taimi o le totoina o seleni e maua ai aʻa.

Vingograd cuttings vave ona maua aʻa pe a tuʻu i totonu o se fagu vai

E manaʻomia le totoina o vine vine i totonu o le eleele lelei lea e lelei tele ile susu, sili ile mea uma - i le chernozem. O vaega e maua ai le susu ma le eleele eleele mo vine e matua le talafeagai. E tatau ona lelei le vevela i le la.

Talu ai ona o lapoa o Veles e tele, latou te manaʻomia se avanoa tele mo atinaʻe masani. O le mamao i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo i le 1.5-2 m, ma le 3-4 m mai laau ma fale.

Pe a toto i luga o le susu, eleele palapala, e tatau ona faʻamautuina alavai

Ua saunia le lua 2-3 vaiaso aʻo lei totoina (loloto ma le lautele 0.8 mita). O le faʻafefiloi o le eleele ma le humus ma le phosphorus-potassium faʻamalolo ua sasaaina i le pito i lalo, lea e ufiufi i se apa o eleele mama (3-4 cm). A o lei totoina, ua totoina ni laau vine i le tuputupu ae o le tuputupu ae (mo se faataitaiga, Humate i le maualuga o le 0.5 mg / l).

A e totoina, e tatau ona e matua faʻaeteete ia aua neʻi e vavae ese aʻa (fragile side) (o loʻo faʻamatalaina i lanu paʻepaʻe). O le aʻa o loʻo faʻapipiʻiina lelei ile eleele, faʻaleleia, faʻafeinu ile 2-3 pakete vai ma mulched with sawdust.

Toto vine i luga o le vitio

Tausia vine

E manaʻomia e Vaitala Veles le tausiga e pei o isi vine.

O le eleele i lalo o le vine vine e tatau ona faʻaleleia lelei i taimi uma, o lea e tatau ai ona faʻaauau le faʻavaʻa i taimi uma, e ui lava e le masani. O le manaomia mo le susu e maualuga maualuga i le vaitau o le fugalaau, fugalaau ma le faʻavaeina o pulumu, faapea foi ma le seleseleina.

Pe a fufuluina vine, e tatau ona manatua le faʻaogaina: o le faʻaleleia o vai e mafua ai le taʻe ma le pala o vine.

Mo le puipuia o le susu i totonu o le palapala, ua fautuaina e ufiufi le palapala i totonu o le lio faataamilo ma se laulau o le mulch (3-4 cm) mai vaomago, sawdust ma peat. E mafai ona e faʻaaoga humus, i le fea tulaga e avea ai le mulch ma fuga i le taimi e tasi.

Faʻavaeina vine - Vitio

O le faʻavaeina o le vao o Veles e masani lava ona faia ma se tagata i totonu o lima lima. O le fomu e lagolagoina e le tautotogo masani ma le fufulu o le autumn. I le tautotogo, e fautuaina le faia o se auala e teuteu ai, ma tuu ai le 6-8 mata i luga o vine taitasi, ina ia mafai ai ona atoa le mamafa o le mamafa i luga o le vao i le 25-32 mata (maualuga 35). Veles ei ai le malosi maualuga e fai ai ni laasaga. I le ogatotonu o le laina, e fautuaina e talepe i fafo. I le itu i saute, o laasaga o loʻo totoe, talu ai o loʻo faʻapipiʻi foi vine i luga. I le tau mafanafana o le taumalulu, latou te maua le taimi e selesele ai i le ogatotonu o Oketopa, e ui lava, o le mea moni, o fua o le faʻatoʻaga lona lua e laʻititi ma sili atu ona malosi nai lo le muamua.

Fanau fatuina o se vine vine e tusa ma le 3 tausaga

Fesoasoani mo vine e masani lava ona faia i le tulaga o sosolo, e ui lava o isi filifiliga e mafai (faʻatasi lagolago, atigipusa).

Lagolagosua mo vine - ata pue

I le tautoulu, ua vavaeina le vaovao vine, aveese vaega le mafaitaulia o le vine ma isi vaiti.

I nofoaga malulu, o vine e manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu, aua e le mafai ona faʻatagaina gutu i lalo -21 ° C. O vine o loʻo fusifusia i laʻau o loʻo tuʻuina i luga o le eleele ma nonoa i vaomago, vaomago mago, ma polyethylene.

O vine o loʻo taatia i luga o le eleele e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i mea faʻaoʻo

E lelei le tali lelei o vine i le faʻasusu. Afai e mafai ona faʻaaogāina le organics i le foliga o se mulching layer, ona tatau lea ona tuʻuina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma vai inu. Aemaise lava le taua o le phosphorus-potassium fertilizers, faapea foi le amataina faavaitaimi o elemene - uʻamea, zinc, pulu.

Afai e te tuʻuina atu faʻasamaʻi i vine ao lei fuga, e le maua ai ni faʻamanuiaga, ae o le a faʻaauau pea ona fausia le laumei lanumeamata.

Veles e i ai le malosi faʻafefe i le faatoilaloina e le leaga ma le paʻu palapala (manogi ma le oidium). E mulimuli mai i le faʻamatalaga a le tusitala e faʻapea, o le teteʻe o veles i nei faʻamaʻi e tusa ma le 3.5 points. Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻatinoina o togafitiga e 2-3 mo togafitiga faʻasolosolo (mixing Bordeaux, sulfur collar).

A o vave ona selesele vine, e masani lava ona osofaia e ni afifi. Ina ia faʻafetaiaʻia i latou, e mafai ona e faʻaaogaina mai mailei o loʻo aofia ai se faʻafefe o le meli faʻatasi ai ma iniseti, pe nonoa fusi taʻitasi ma se taga meli po o se ato. O le metotia mulimuli nei o le a fesoasoani i le faasaoina o fua mai manufelelei.

Afai e te le faʻasaoina le taimi ma nonoa fusi i totonu o se taga o manoa poʻo le ie, o le ae maua le seleselega atoa

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

E mafai ona e amata selesele veles i le amataga o Aukuso (o nisi taimi i le faaiuga o Iulai). I le itu i saute faʻatasi ma se uumi mafanafana mafanafana, e mafai ona e faʻatali mo le seleselega lona lua (ia Oketopa). E moni, o fua o le seleselega lona lua e laʻititi ma e le o se mea lelei.

E pipiimau pea pulumu i vine, o lea e tatau ona vavae ese, ae le motusia.

O le pulupulu o le pulupulu ma le paʻu o le paʻu e mafai ona faʻamalosia ai Veles Berries i femalagaiga. Ae ui i lea, ina ia faʻaitiitia ai le afaina ai o le fua, e tatau ona e gaugau palasi i pusa papaʻu.

E mafai ona faia ni vine suamalie ma ola lelei mai fua o Veles.

E mafai ona e teuina vine mo le tusa ma le 3 masina i totonu o se potu malulu. E sili ona lelei le faʻapipiʻi o pulumu i luga o le masaga na faʻaosoosoina i totonu o le potu.

Veles berries have a great taste and are intended for fresh consumption. E mafai foi ona e faia vine suamalie lelei, faasao, compote poʻo le uaina.

Faʻamatalaga e uiga i vine

O loʻo ola le veles ma o aʻu, e pei ona matau lelei e Irina Ivanovna, o lenei fomu e manaomia ai togafitiga faaopoopo mai suiga Suiga. Ou te fia iloa foi o fuifui ua lapoa tele, e oo atu i le 3-4 kilokalama, afai e te tilotilo le afa o le tautau i le umi pe tuu foi na o ni apaau se lua pe a uma ona fuga, ona leai lea o le pala ma le lelei o vine. O lea aua nei e tuliloaina faamaumauga, o le a le mafai ona e leiloa lau faatoaga.

Andrey Kurmaz

//vinforum.ru/index.php?topic=191.0

Na ou matauina o le vevela o le taumafanafana, o le telē tele o laupepa o Veles. O le taumafanafana talu ai e manaia, o lea ia mafaufau i mataupu e le o. E foliga mai ia te aʻu i le itu i matu o lenei pepa o le a faaali mai ia te ia lava mai le itu pito i sili ona lelei, o le sili atu foi lea i vine mama ma nutumu ma ua le toe i ai se aso vave.

Evgeny Polyanin

//vinforum.ru/index.php?topic=191.0

Afai ou te le sese, na maua e Veles se pine auro i le tauvaga "O le vine vine vine 2010" i Simferopol. (maeʻa faʻamaonia o meaʻai ma fua faʻatatau o le tofoina o tagata ma tagata tomai faapitoa)

Svetlana

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=2299

K-sh Veles na totoina ma se fatu laau i le 2010 I le tausaga lona lua, na ia tuuina mai ai le faailoga muamua o le seleselega. Mai le 4 vine, na ou tuua 3. Na ou togafitia se tasi oi latou i le gibberelin 1 le taimi (Sa ou gaosia le Gift Zaporozhy ma se concentration o le 30 mg i le lita). E leʻi faʻamatalaina 2 fuifui vine, e oʻo atu i le 1 kg. O fua e fua i le lapopoa, sili ona lelei, ma le nutmig. O le faavae, ae sa vaivai ma toetoe a le lagonaina pe a taumafa fua. Ma i luga o lena fulu na ou gaosia mo le 1 le taimi, o vine sa lapoa, ma e leai ni mea taua.

Anatoly Savran

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=2299

O veles o le a aumaia ai le tele o mea malie i le au faifaatoaga ma lona manaia lelei ma le lelei o le gaosiga. E le manaʻomia e togavao se tausiga faʻapitoa, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e ufiufi ai mo le taumalulu ma puipui le fua mai fatu.