Faatoaga

Hybrid Kraynova V.N. Fualaau vine vine: uiga autu, faʻamatalaga eseese ma ata

O le vine vine vine o se filifiliga sili lea ona lelei mo le tuputupu ae i itulagi Europa ma se siosiomaga filemu ma le malulu.

I le taimi lava e tasi, e maua ai fua lelei o fua lelei.

O le a le ituaiga?

O le "Colagovest" o se uila, maua e ala i le sopoia o ituaiga o "Talisman" ma le "Kishmish Radiant". E aofia i le vine mama, faapea Lancelot, Bianka, Husayne Bely ma Delight Bely.

O se tasi lea o ituaiga sili ona paleni o fualaau aina. O le ituaiga e ese vave pe (lea e tupu tele lava) vave vave matua (taamilosaga atoa - mai 110 agai i luga 115 aso)

O se vaega taua o le "Colagovest" o se laulau eseese o lona matagofie sili lea ma le matagofie o le faaaliga, lea e teuina mo se taimi umi e tusa lava pe a uma ni uta faigata. E mafai foi e Rumba ma Nizin ona mitamita i se ofu tele o fefaatauaiga.

Faʻamatalaga o le vine vine Fualaau

O le ituaiga o faʻamatalaina o loʻo i ai foliga ma fausaga nei:

  1. Laʻau E masani ona lava le malosi. E maua ai le tele o fuālaʻau fua, ona o lea mea e mafai ona faʻaalu i le taimi o le fua o vine. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faia faapitoa le togavao, pe a ma le 25-30 vine.
  2. Vine. E masani lava malosi pe malosi foi. Aging occurs at about half the length of the shoot. Totoina o le faatagaga, lea e masani ona gaosia i le tulaga o le 8 o mata o le tili. E mafai ona vave teuteuina (pe a 3-4 mata), faatasi ai ma le fesoasoani e sili atu ona faigofie ona faia ni fuifui vine.
  3. Fugalaau Bisexual, faʻaalia i luga o le paʻu i le afa muamua o Iuni. I luga o se tasi pu, e 3-4 mea e le maua. O le faʻaleagaina e sili ona aoga, ae o loʻo i ai se faʻaosofiaina o le tagata lava ia.
  4. O se fusi. Matagofie foliga, lapoa pe tetele tele. I le averesi, o le tino matua matua e mamafa le 900-1200 g, ae o loʻo i ai fuifui e tusa ma le 2-3 kilokalama. O loʻo i ai le foliga o se uaea lapotopoto po o se pusa laititi. Ualeale - mai le taua tele i se maualuga maualuga o le faʻatusatusaga.
  5. Berry E masani lava lapoa ma lapoa tele, ovalu (oval-tam). O le lanu lanu e lanu meamata ma se fulufulu lanu po o le lanu samasama, faatasi ai ma le fatuina o se leo amber (pe afai o loʻo i lalo le susulu o le la). I lalo o le paʻu o le paʻu (lea e faigofie ona 'ai) o se mea manogi, tino o manu ma meaʻai.

Ata

O nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaalia o vine vine "Colagovest" e mafai ona maua i le ata oi lalo:

Tala otooto o le filifilia ma le vaega o le faatoʻagaina

O lenei vailaau eseese o le taunuuga lea o le sopoia o ituaiga eseese o vine na fua mai e se fausiaina o le Soviet Russian lauiloa. Vladimir Nikolaevich Krainov.

Krainov V.N. na aumai ai foi vine vine Victor, Favor, Helios ma isi.

O le uluai sopoia o le "Talisman" ma le "Kishmish Radiant" na faia i le 1995 i le Rostov region. O fatu o le uʻamea fou na tuʻuina mai muamua le seleselega muamua i le mavae ai o le 2 tausaga, ae o le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le auala faʻapipiʻi na faʻalautele mo le tele o tausaga.

O fualaau na tuʻuina atu muamua le seleselega i le 1999, o se ituaiga na vavae ese, mulimuli ane faaigoaina o le Toto.

Uiga

"Faʻalagolago" e faatatau i amataga vave ituaiga vine. Ripia vine latalata i le ogatotonu o le Aukuso.

I le vaitau o lona matua, o fua e maua ai le suamalie ma le manaia tele, o loʻo faʻaalia e se malamalama Muscat flavorteuteuina i le agavaivai faʻamaumauga a le auo. I le taimi lava e tasi, o le pusi matutua, o loʻo i ai i luga o le vao, e le mafai ona taʻe ma umi se taimi e tumau lona uiga lelei.

O le tuputupu ae i itulagi ma se vaʻaia lelei o le tau ma le malulu o le malulu e mafai ai ona maua le maualuga o le vevela.

Ua lauiloa o lenei laau e faʻafefe ai le malulu -22 ... -23 ° C.

O le totoina o laau e tupu, o se tulafono, e aunoa ma ni faafitauli. Ae mai le taimi o le aʻafia i le uluai seleselega o vine, e masani lava ona 3 tausaga. Faʻafetai i le faʻatinoina saʻo o gaioiga talafeagai uma, e mafai ona e maua ni fua lelei i le lumanaʻi - e oʻo atu i le 6 kilokalama o vine mai laau taʻitasi.

Maʻi ma faʻamaʻi

E taua e le au atamamai le "Totogi" i ituaiga, lava tumau i faʻamaʻi, e aofia ai lanu enaena. Ae peitai, o lenei vine e afaina i faʻamaʻi milipi ma oumaumma e masani foi ona avea ma taulaiga o le taufaaleaga solo.

O se tasi o maʻi sili ona matautia o vine vine - milipi - osofaʻiga toetoe lava o vaega uma o le vaomatua vine. E mafua mai i le faʻamaʻi, aʻafia, laulaʻau, meaʻai ma fualaau aina e ufiufi ai lanu samasama, lea e foliga mai e manaia. I le taimi lava lea e tasi, o se mea paʻepaʻe papaʻe faʻaalia e aliali mai i luga ifo o vaega na aafia. O le taunuʻuga o le faʻamaʻi o loʻo faʻamamago pe pala o le laau.

E aloese mai le mea na tupu milipi, o vine e tatau ona totō i vaega faʻasalalauina, e puipuia ai le malosi o le vevela o laʻau ma lau laʻau, e fai se laumei lanumeamata i se taimi talafeagai, e ave ai laulaʻau matutu, teuteuina o vine, e faʻaumatia ai vao i le nofoaga o loʻo ola ai vine.

E mafai ona faʻataʻitaʻia faʻamaʻi ma metotia faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le lūlūina o se togavao faʻatasi ma Bordeaux o se mea e puipuia ai.

O le pulumu muamua i le 1% o vaifofo ua faia i le vaega o 4-5 laulaau. Aʻo le i amataina le faʻalalauina na faʻaleleia i le 2% o vaifofo o le vai na faʻamautuina. Mulimuli ane, o le togavao o le a liliuina i le 1% faʻafofo i taimi taitasi pe a uma le timu.

Oidium (paʻu palapala, ashtray) e aʻafia ai foi laufanua lanumeamata o le vine vine, ae e faapitoa lava le "tuufaʻatasia" e vine ia e le mafai ona tupu pe (i se tausaga matua) e mago ma malogo.

O le pulea lelei o lenei faamai e aofia ai le faamamaina o le togavine mai vao leaga, o mea e totoe o le paʻu ma vine vine, teuteu o le vao ma le fausia o se pale faapaleni. O sauniuniga kemikisi, eleele ma colloidal sulfur e aupito sili ona fetaui lelei e tau ai le faʻamaʻi. O le uluaʻi uluaʻi faʻafeiloaʻi vaega lanu meamata o le laau, o le lona lua o loʻo faʻaaogaina e saunia ai le 1 pasene vaifofo, lea e sosolo i le maʻi o le togavao.

E tetee otaotalea, ao faagasolo a latou osofaʻiga, ia 'aina le suamalie suamalie o fualaau' aina, e masani ona latou faʻaaogaina ato faʻamau e fai i fuifui poʻo ni mailei faapitoa (se fagu suauu, o loʻo i tala ane o le vao).

O le sua suamalie suamalie e avea ma se maunu, ma iniseti ese ai mai vine.

Ae o le anthracnose, chlorosis, siama o le kanesa ma isi faʻamaʻi faʻapitoa o vine, e mafai ona e mauaina i mea eseese o le 'upega tafaʻilagi.

Faaiuga

O le faʻalagolagoina o se ituaiga e sili ona lelei ma ola maloloina o le a avea ma teuteuga o soʻo se laulau. Ae o le a mafai ona ia faʻaalia ona uiga sili ona lelei pe afai e gauai ma faʻaeteete se tagata ia te ia.