Laʻau

E matua leaga lava Hydrangea - o le a le mea e fai e faatelevave ai le tuputupu ae

E fiafia Hydrangea i le au faifaatoaga ma le matagofie o lau laau i le taimi atoa o le taumafanafana. Ae o le ausia o le tuputupu ae malosi o le fatuina ma le aliali mai o le tele o taʻavale e le faigofie. Ina ia foia faafitauli pe a totoina se fugalaau, e aoga le malamalama i le mafuaaga e faʻagesegese ai le toto o le mdrangea pe a uma ona totō ma e le fauina ni fugalaau.

Faʻavave vave ona faʻalavelave, faʻalaʻau-pei ma lapopoʻa lapopoʻa e ola pe a uma ona toto

O le fua o le tuputupu ae o le fatu e faalagolago i le tele o mea:

  • fualaʻau ma le aoga o le eletise o le eleele;
  • moli;
  • mafanafana lelei o le ea ma le eleele.

I tulaga lelei, o le hydrangea e susulu vave

Afai e ausia uma tulaga, e totogo le hydrangea pe a uma ona totō ma faʻaleleia vave le tele. O le tuputupu ae faaletausaga e amata mai le 15 i le 25 cm. I le averesi, ina ia ausia se maualuga o le 1.5-2 m, o le a manaomia e le laau 10-11 tausaga.

O le tuputupu ae e faʻalagolago foi i le ituaiga hydrangea. O le mea e sili ona mataʻutia ma vave ona tutupu - faʻalavelave faʻafefe. Totoina i le eleele lafulemu ma susu, e ola lelei lava. O le laau e ausia se maualuga maualuga o le 1-1.5 m i le 4 tausaga. O le togavao e amata ona fuga i le 5 tausaga le matua.

O le laau hydrangea e sili atu ona mataʻutia, ae o le tausaga e siitia ai i le 30 cm le umi.

E le taliaina e le 'eleʻele lapopoa o le vaʻavaʻaina o le malulu o Rusia. O se aʻafiaga taua i lo latou tuputupu ae ma o latou vaomatua ua manuia le taumalulu. O le tuputupu aʻe o le tausaga ua teʻa, e masani ona leai se totogi, ma o le togavao e leiloa lana fugalaau. Faatoagaina e le Faatoaga le faafitauli i le tuuina atu o fale saogalemu mo le laau.

Aisea e tuputupu ae ai le togalaau o hydrangea

Aisea e le tupu ai le toto pe afai ua totoina e tusa ai ma tulafono uma? E masani ona mafua lenei mea ona o le le lelei le tausiga poʻo le le talafeagai o le tau.

Le taumalulu leaga

Aisea e le fuga ai le ola ma tupu ai le leaga

O ituaiga uma o laau i le russia e manaomia le mafanafana. I le avea ai o se tulafono, o le pito i lalo o le ogalaau e lūlūina i le maualuga o le 25-30 cm ma le eleele poʻo le vao. O togalaau o loʻo faʻapipiʻiina ma le faaeteete i ni afifi ma afifi i le afu, lutrasil, o loʻo siʻosiʻoina i lala laʻau.

Taua! E le mafai ona e punou lala i le eleele, e mafai ona latou gaui.

I tulaga faʻapitoa, o loʻo faia se pusa laupapa i le vao. O le avanoa i totonu o loʻo ufiufi uma lava i le seedust po o le polystyrene foam.

E matutu ma mafanafana i totonu o se fale

Ona o le le lelei o le malutaga, hydrangea e mafai ona malolo ma susu (pe afai o le vao e faʻafefiloi ma le polyethylene).

Le teuteuina le saʻo

E mafai ona tutupu lemu le Hydrangea ona o le le teuteuina. O le seleseleina o lauulu tausaga e faaosofia ai le tuputupu ae o ni taamilosaga fou ma faateleina ai le matagofie o le vaomatua. Polokalame teuteu teuteu:

  • Oti uma lala uma e sili atu nai lo le 6 tausaga.
  • I le tautotogo, faapuupuuina pupu ia na i ai fugalaau i le 20 cm.
  • Mafaufau i fafo o le pale, aveeseina vaivai vaivai ma le le lelei.

Taua! O le faʻapuʻupuʻuga o le taʻaloga o le tausaga talu ai mai le tele-flowered (garden) hydrangea e le aofia ai. I totonu o lenei ituaiga meaola, e aliali mai ata i le tuputupu aʻe o le tausaga talu ai, ma o le teuteuina e aveesea ai le togavao o le alualu i luma i le lumanaʻi.

Faʻaleleia palapala

Fertilizers na faʻaalia i le totoina o se fatuga mo le tasi le tausaga. Ona tatau lea ona fafagaina le togavao. O se faailo e uiga i le le lava o meaai paleni o se suiga i le lanu o laulaʻau (e avea ma pale) ma ua tupu le tuputupu ae o le fatu.

Latou te fafagaina le vao i vasega, e faʻaaoga ai faʻamalaʻau faapitoa mo rhododendrons ma hydrangeas: Fertiku, Agricola, Pokon. I le tautotogo, e aoga tele le mulchina o le eleele faataamilo i le laau ma le humus, vermicompost, peat. I le taimi e fuga ai, o le hydrangea e togafitia i mea o minerale.

Faʻalogo! I le tau mafanafana, o le laei foliar pito i luga ma fofo fofo maualalo e lelei.

Maʻi ma meaʻai

E ui lava o le vailaʻau i lona tulaga atoa e teteʻe i faʻamaʻi, e mafai ona afaina mai le pala, palapala palapala, fusariosis, ma viral infections. E mafai ona e fuafua le i ai o se maʻi e ala i faailoga nei:

  • o se fatuga e tumau le tuputupu ae;
  • lanu paʻepaʻe po o le paʻepaʻe e faʻaalia i luga o lau ma laʻau;
  • laʻau e ufiufi i lanu samasama, enaena ma enaena;
  • o aʻa o se laau ua eliina i luga o le tipi e lanu enaena, ae le o paepae.

Mo togafitiga ma puipuiga, o fualaau oona e faaaoga: Fundazole, Skor, Alirin.

O le mafuaʻaga o le faʻalosolo lemu o le hydrangea i le togalaau atonu o le osofaʻiga o meaola faalafua (aphids, moli vavave, paʻu lau). Iniseti e faʻaumatia laʻau ma tipu o le laau, fufulu sua. Aveese faʻatasi ma le fesoasoani a Actara, Akarin, Inta Vira.

Faʻafanua alkaline

O se tasi o mafuaaga e le tupu ai le hydrangea o le le lava lea o le elemene o le palapala. Mo se laau toto, e tatau ona iai i le lautele o le 4.5-6.5 pH. Siaki le aoga o le palapala ile luga ole laupepa e faʻaaoga ai fasi siaki, lea e mafai ona faʻatau i se faleoloa togalaau.

Latou te faʻaleleia le eletise palapala i auala nei:

  • faʻaaoga peat acid ma coniferous sawdust;
  • faia le potassium palu (1 tbsp i totonu o se pakete vai);
  • suavai suavai i le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o le citric po o le oxalic acid (1 tsp i le pakete).

Faʻalogo! E aoga le aumai o le alumini alumini (30-40 g i le 1 sq. M.) I totonu o le pitonuʻu latalata-ogalaau o le vao ma sasaa i se vaifofo o le kulimi sosolo.

Faʻasaʻo mea sese

A o tuputupu aʻe le hydrangeas, e faʻapitoa le taulai atu i le fafagaina masani. E le tatau ona faʻamago atoa le palapala. O le matagi o se mafuaaga taatele o le paʻu. Faʻasalaga i le taumafanafana - 2 taimi i le vaiaso. Ae le tatau i le vailogging. Pe a totoina se laau toto, e taoto se alavai i totonu o le lua ina ia le toe toto le vai.

Faaleagaina i aʻa i le taimi o le totoina poʻo le taimi e tatala ai

O le totōina o togafitiga o le hydrangea e taʻitaʻia ai le vavae ese o aʻa. Ona o lenei mea, o le meaʻai o le vao ua faʻalavelaveina, hydrangea e le toe tupu ma mafai ona oti. Pe a totoina, e tatau ona salalau lelei aʻa, e aunoa ma le oso.

O le faʻaaogaina o le eleele e faʻatinoina i le loloto o le 3-5 cm. E mafai ona tuʻuina lenei taʻavale pe a faʻamaʻeina le liʻo o le poloka i le uila, laupapa laʻau, ma le mutia.

Laititi laʻitiiti

O le tele o ituaiga o vailaʻau oona e le talia le malamalama o le la. E vave ona mumu le inflorescences, e lanu samasama lau. Ae oʻo lava i se ata mataga, o loʻo ola malie le vao.

O fualaau e tuʻuina i totonu o se paʻu laumei poʻo luga o se 'upega tafaʻilagi e tatala i le la i le aoauli.

O le paolo mai le palealii o le laau e puipuia malu ai le hydrangea mai i le mu

Aisea e le aʻafia ai le toto i le togalaau

Hydrangea Red Angel - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O se togavao, totoina e tusa ai ma tulafono uma ile eleele talafeagai, e mafai foi ona ola le lelei.

Filifiliga sese fatuga

O fai togalaau e le masani ai e faia ni mea sese i le tulaga o le filifilia o se fatuga o le hydrangea. O mea masani e sili ona taatele:

  • Filifili se meaola e tupu le lelei i se tau. O le pisapisao ma laau e pei o hydrangeas e mauaa aʻa i le tele o itulagi o Rusia, agai atu i le latitude o le Leningrad Region. O se ituaiga laʻau tele, e aʻafia i lona tele o fuālaʻau, e ola e aunoa ma ni faafitauli i na o le itu i saute. I le ogatotonu o le tu masani o le totoina o se fale i totonu (greenhouse).
  • Faʻatauina o laau i maketi masani. Faʻatauina o se laau "i lima," e le mafai e le tagata faʻatau ona iloa mea na tutupu ai le fatu, pe o loʻo maloloina. Fale tausimai aloaia ma faleoloa e maua ai pepa aloaia i le usitaia e le seedling tulaga masani.

Nofoaga o loʻo tulaʻi mai le leaga

Ua tuʻuina Hydrangea i se paolo lane, i se nofoaga e puipuia mai le ata. O le latalata mai o le vaʻaia o le eleele e le o se faʻalavelave, ae o se umi umi o le vai e faʻafefeteina e mafai ona faʻaumatia ai le laau.

E matua leaga lava Hydrangea - o le a le mea e fai

Faʻasologa o Anthurium, Anthurium e le tupu - o le a le mea e fai?

I se tulaga faapea, ina ia mafai ai ona laveaiina le fatu, e tatau ona e faia pei o lenei:

  1. Vaʻai le vao mo faʻamatalaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  2. Fua le eletise palapala.
  3. Fafaga.
  4. Suʻe le laau i le nofoaga saʻo.

Taua! A oʻo i le totoina, asiasia aʻa. Afai ei ai le pala i latou, e le mafai ona faʻaolaina le fatu. Ua lafoaia ina ia aua le faasalalauina le siama.

Laʻau ola maloloina lelei ma malamalama

<

Fertilizers ma fugalaisa e faʻavavevave ai le tuputupu aʻe o vaʻaia

A tutupu laau toto i le fale ma togalaau, faʻaaoga fomaʻi nei:

  • vermicompost fusion, urea, ammonium sulfate - i le tautotogo;
  • faʻalavelave faʻapitoa Pokon, Fertika, Agricola, Compo - i le taumafanafana;
  • potassium sulfate ma vitriol - i le tautoulu.

O le tuputupu aʻe o hydrangeas e manaʻomia ai le tausisia o fautuaga mo le filifilia o se nofoaga ma le eleele. O le tausiga lelei o le a faʻatagaina ai le vao e ola vave ma fiafia i tagata e ona puaa tele.