Lafumanu

O le povi ma le povi e lilivau o latou nifo: mafuaaga mo mea e fai

I togafitiga vailaʻau, e ono mafai ona faʻamaonia nisi o faʻamaʻi e faʻavae i uiga tau amio, e pei o le faia o nifo. O povi ma tamai povi e lagona o maʻi e masani ona nutimomoia ai o latou nifo, lea e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi tuga: mai le gastroenteritis i faʻafitauli o le ruminant. Fomai nifo e lava le mafuaaga e valaʻauina ai se fomaʻi e siaki le manu. Mafaufau i mafuaʻaga o lenei mea mataʻutia ma le auala e faʻaaogaina ai i le tusiga.

Aisea e pala ai nifo o tamai povi

E taatele pe a sau se meaola i le lilivau o nifo, ma le maloloina atoa, na o mea e le mama i le oneone po o le palapala e na o le gutu o le meaola ma le pulu. O le leo lava e tasi e mafai ona faʻaumatia e povi e faia ai le felafoaʻi e aunoa ma ni meaʻai i le gutu.

Faatasi ai ma mataupu uma o loo i luga, e faigofie lava ona taulimaina e le faifaatoʻaga. Naʻo le manaʻomia ona faʻalogo i le meaʻai mo fagafao: o meaai e le tatau ona maua ai le oneone poʻo le palapala.

E te iloa? E mafai e vavi pe tusa ma le 360 ​​tikeri, ae latou te le o vaʻaia i luma. O le mea lea, ina ia mafai ona tilotilo tonu i le mea faitino i ona luma, e masani lava ona liliu o latou ulu i le isi itu.
O le gaoioi o nifo o se povi po o se tamai povi, e mafai foi ona avea ma faailoga o faʻamaʻi o le manava po o le inumaga:
  • gastroenteritis.
  • paʻu o le muso papae.
  • fuluʻi palapoto.

O nei faʻamaʻi uma e tupu i totonu o nai vaiaso talu ona fanau mai pe, pei o se parakeratosis o le maʻi, pe a oʻo atu i se tamaʻi povi e ono masina. O le mafuaaga autu mo le toʻatele oi latou - o le solia o taumafa lelei. Naʻo paʻu musele paepae e tupu ona o le faaletonu ole micronutrient ma siama.

O faʻamatalaga mai fafo o le faʻamaʻi e faʻamautinoa le faʻamaonia saʻo e le lava. Ina ia malamalama i le māfuaaga e afaina ai ona nifo i le tamai povi, e tatau ona fai suʻesuʻega suʻesuʻega fale suesue. E moni lava lenei mea i paʻe papaʻe papaʻe, lea e faigata ona iloa i le amataga.

Faitau atili e uiga i le mea o le taleni a le tamai povi, faʻapea foi pe a le ova ma e le 'ai lelei.

A aunoa ma ni suʻega, e faigofie ona fai se mea sese i le siama, ma e aunoa ma togafitiga talafeagai, e masani ona mate le povi. O le tulaga o le maliu i le toesea o togafitiga o vailaau e 60-90%.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le siama, o nei auiliiliga e talafeagai:

  1. Suʻega o le toto - e le lava le toto toto mumu ma le protein e faʻaalia ai maʻi mama.
  2. Urinalysis - o loʻo i ai le palatini i le urine, o loʻo i ai se gaioiga gaosia, o le aofaʻi o le creatin ua faʻateleina; o nei mea uma o loʻo taʻu mai ai o maʻi le povi.
  3. Iloiloga e fuafua ai le maualuga o le histamine i le rumen - afai e maualuga lona maualuga ma e iloa foi le faʻaleleia o le palapala, o lona uiga o se parakelala o le uaea.
O le fomai manu i nei tulaga e faatonuina ai vailaau: tocopherol, selenium, "Trivitamin", faapea foi ma le hydrolysates ma le amino acids ma le maualuga o le sulfur.
E taua! O faʻafitauli o fafo o le gastroenteritis e talitutusa lava ma faʻamaʻi o le natura faʻapitoa poʻo le parasitic, o le mea lea e totogi faapitoa ai le numera o leukocytes, erythrocytes, hemoglobin ma le ESR pe a suʻeina le toto i le fale suesue.

Laʻu i le gutu

Laʻau poʻo tamaʻi tamai maamaʻi e mafai ona maua i nifo o povi, e masani lava e tupu faʻatasi i le taimi e tasi ma le vaetamaina o meaai. O tagata o loo uuina se povi e masani lelei i tulaga o loʻo 'ai ai e manu le fafie mai puipui o le fale. E tupu foi e mafai e se povi ona fufulu vao vao.

O nei uiga le masani ai o le 'ai e foliga mai o le leai o se konateini i totonu o le tino, amataina o salu, poʻo le manaʻoga e faʻalauteleina se meaʻai a le povi. E fautuaina foi le siakiina e le aunoa o tamai povi e puipuia ai le taʻavale.

E leai se pulu

O le mea e maua ai nifo nifo e mafai ona le lava le fafagaina o le fafaga. O le suʻega o se vailaʻau faʻafefe o le vailaʻau; i le leai o se meaʻai, o le povi po o le tamai povi o loʻo faʻaauau pea ona vevela.

E taua! E tatau ona faʻamautinoa e le faifaatoʻaga le i ai pea o sina vaomago po o vaomago i totonu o le fafaga ina ia le soloia e le povi o latou nifo i le tasi ma le isi pe a lilivau nifo.
I le leai o se pulu, o le a fesootaʻi nifo ma isi, ma tupu ai nifo.

Vitio: o le a le mea e fai pe afai ua leai se pulu

Faʻailoga o le Parakeratosis

Faʻailoga o le faʻasolosolo faʻamalosi:

  • faʻaleleia lelei;
  • nifo tipi;
  • afaina o le intestinal moa;
  • mativa le lelei;
  • vaivai le faʻaitiitia o le siʻitia.
E te iloa? O le mea moni o le povi na osooso i le ita i luga o se mumu mumu o se tala fatufatufaʻi lelei. E le mafai e le fagaloa ona iloa le eseesega o lanu mumu ma lanu mūmū na faʻaaogaina e le au taufaʻaipoʻa i le taufaʻailogaina e matai e tosina atu ai le gauai o le povi ona o la latou gaioiga, ae le o le lanu.
Mo le togafitia o se meaola, ua tuʻuina atu i ai le mumunia mumunia, faʻapea foʻi ma le sodium bicarbonate ma le vaitamini A. A maeʻa ona maua e le tamai povi, e tatau ona tuʻuina atu na o meaʻai fou ma maualuga. Afai e te le tausisia le saʻo lelei o le fafagaina o meaʻai, o le a toe maʻi le manu, talu mai le parakeratala o le rumen e faʻapogai ai meaʻai lelei.

Gastroenteritis

Faailoga o le gastroenteritis:

  • maualuga fiva;
  • ua vaivai le manu;
  • manava manava, lea o loʻo i ai i le mea e iai le paluga o le paluga o paʻu ma fusi toto.
Gastroenteritis e tupu i le fafagaina o manu ma meaʻai le lelei:
  • folasia;
  • fulufulu falaoa, vaovao po o isi meaʻai vevela.

O le tino i lenei tulaga, muamua o mea uma e tatau ona faʻamamaina. E le fafagaina le tamai povi mo le 24-36 itula; o le vai mafanafana (sina suamalie) e ofoina atu i le manu e fai ma meainu. A maeʻa lenei taimi, tuʻuina atu le pepe i le susu acidophilic, o le falaoamata o le falaoamata, susu susu susu. Manuʻa faʻaalia i le lumanaʻi ile taimi ma fafaga lelei.

Faamasani oe lava i faailoga ma togafitiga o le gastroenteritis i tamai povi.

Paʻu o musika papaʻe

I faʻamaʻi o le muso papae, e tupu ai se faʻafitauli o le gasegase ma o le gasegase o maso o loʻo agaʻi i luma, talu ai e le o aʻafia gaʻo, minerale ma gaʻo. E masani lava o lenei faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i suiga e le mafai ona suia i totonu o maso o le fatu.

Faailoga o lenei faʻamaʻi:

  • leai se malosi i meaola seia oo ina faigata ona tu io latou vae;
  • mata mataga;
  • manava ita;
  • le fiafia tele;
  • atoa le leai o se meaʻai.

Vitamini E ma A, lea e tatau ona tui faʻafuaseʻi poʻo le inisetila e ala i le iniseti, e saofagā i le faʻamaloloina o povi mai faʻamaʻi tino maso. O le tuiina i totonu o le inisetila o se sauniuniga e aofia ai le selenite sodium o loʻo faʻafoeina foi i le manu.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i auala e togafitia ai maʻi mama mumu i tamaʻi povi.

O le faʻaofiina o vailaau faʻasaina i le sodium selenite e tatau ona faʻamautuina lelei, ona o le faʻasalaga e lamatia ai le maliu o le tamai povi. Afai e tupu le pala i luga o le paʻu i nofoaga o tui (abscesses), o le fomai manu e ono fautuaina le togafitiga o fualaau oona.

Fuafuaga puipui

Ina ia aua nei paʻu se povi po o se tamai povi ma faʻamaʻi ua taʻua i luga, e taua tele le mataituina o tulaga fafaga ma fale faʻapitoa:

  • meaai fou (e aunoa ma le fausiaina ma le fausiaina);
  • eseese taumafa lelei i elemene taua;
  • le le i ai o ni mea le mama i totonu o le fafaga;
  • rachitis prophylaxis - savali i fafo ma sunbathing, i mea taumalulu faaopoopo i fualaʻau D
O le gaoioi o nifo i povi po o tamai povi e mafai ona maua ai mafuaaga le lelei, ma avea o se faailoga o le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga.
E te iloa? Aʻo fai e tamaʻi povi ni mea taumafa, o le fuga e fai i le manava, e mafua ai le tele o methane gas. E maua mai le gaʻo mai le 250 i le 500 lita o le gas i le aso.
Ina ia manumalo manuia i le faamai, e taua le fuafua lelei o le siama ma vave amata togafitiga.