Totoina o apu

E faʻapefea ona totoina le apu i luga o lana togalaau

O le apple o se fausaga natura o se apu e mafua mai Kanata. Mo le taimi muamua, na paʻu ai le apu i le 1964, ma talu mai lena taimi, e tele ituaiga o meaola ua foliga mai e tutupu uma i Amerika i Matu ma i Europa po o atunuu CIS. Matou te taʻu atu ia te oe e uiga i aoga o laau o le apple, fesoasoani ia te oe ia malamalama io latou uiga uiga ese ma taʻu atu ia te oe mea faigata o le totoina ma le tausia o se laau fua.

Vaega o le Apple Crusts

Ina ia faʻamaonia mo i latou lava le tulaga iloga o le apple apple, e tatau ona e faitauina la latou faʻamatalaga ma faʻapipiʻi manatu autu.

O le tele o ituaiga o laau o le apple trees e amata ona fua mai i le tausaga lona lua. A maeʻa foliga o fua muamua, o le a faateleina le numera o apu i le 5-6 tausaga. A maeʻa le taimi muamua, ona oʻo mai ai lea o le lua, lea e 7-8 tausaga. O le vaitaimi lona lua o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea, o le aofaiga o le fua e maua ai le mautu, e le faateleina ma e le faʻaitiitia. Ae ui i lea, o le lelei ma le tele o le seleselega, e tusa lava po o le a le tulaga muamua o le totoina, e mafai ona aafia i le tulaga lelei o tausiga, tulaga o le tau ma le taumalulu. O laʻau e pei o apu o loʻo iloga i laupapa malolosi e mafai ona tatalia se mamafa e oʻo atu i le 12 kilokalama. O le maualuga maualuga o le laau e 2.5 mita, ma o le lautele e mai le 30 i le 50 cm.

E taua! O le aofaʻi o le seleselega atonu e faʻaititia ona o le oti o le 'olo, lea, e le pei o apple masani, e le toe faʻaleleia e tusa lava pe maeʻa le toe teuteuina.

O se uiga le lelei o nei apu o le vaivai faigata o le taumalulu. E oo lava i ni mafanafana mafanafana, o le pito i luga o le laau e leai se totogi. I ia tulaga, o le laau e maua mai ai le tele o pupuʻu laititi.

O le ola o Kolonovidnye e ola mo le tusa ma le 15 tausaga, mulimuli ane ua amata ona magoto le pua ma ua le toe fua mai le laau. O lenei faafitauli e fofoina e ala i le toe faʻaaogaina o le laau, poʻo le faʻaaogaina o le teuteuina o le matua (e le talafeagai mo ituaiga uma).

O le mea autu o le apple columnar o se lalalaiti laitiiti, lea e foliga mai ai le laau e pei o se "koluma" umi.

Le lelei ma le le lelei o se apple

I le taimi nei, e tatau ai ona faʻamaonia le tele o mea lelei ma faʻamalosi o ituaiga uma o ituaiga o apple. Tatou amata i le aoga:

  • teuteu;
  • leai se mea e manaʻomia mo teuteu faʻamalosi;
  • muaʻi alofa;
  • laiti, ave sina avanoa.
O ia apu o loʻo i ai le tele o faʻailoga, e aofia ai:
  • malosi malosi faalagolago i ofu;
  • mativa le taumalulu taumalulu;
  • faalagolago i le faʻaleleia o vai ma le eleele;
  • puupuu "ola".
O le mea lea, o laau laʻau o le apple tree e tele naua mea le lelei ma le tele o mea lelei. O le mea lea, e tatau ai ona amanaʻia mea lelei uma ma le faʻaleleia pe a totoina lenei fualaau aina i lana togalaau.

E te iloa? I totonu o fatu o le apu e tasi e aofia ai le fua o aso taitasi o iodine, e tatau ai mo le vevela o le thyroid.

E faʻapefea ona filifili se seedling pe a faʻatau

Matou te agaʻi i se tasi o laʻasaga sili ona taua - o le filifilia o se fatuga o se apu. O le faʻafitauli o le filifiliga, o le au faʻatau e tele lava ina tautala matagofie, ae i le faʻatinoga e mafai ona latou faʻatau atu se maʻi poʻo le afa-dead tree. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e iloa le faʻavae mo le iloiloga o se fua lelei.

O le nofoaga lelei e faʻatau ai se fatuga o se vasega pepe poʻo se nofoaga tutotonu o togalaau. O iina e mafai ai ona e filifili mai ni ituaiga eseese, talatalanoa ma se tagata tomai faapitoa ma vaai i aiaiga o le taofia. O le mea sili e aoga ai, o le fatuina o loʻo manaʻomia e faʻataʻapeʻapeina ma teuina. A o faagasolo lenei faagasologa, e mafai ona e iloa le lelei o le fafie, lanu o laulaau, laʻau ma le faamaoni o aʻa.

O le le lelei o sea nofoaga o le tau maualuga lea o fualaau. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama e te faʻatau mea totō i se nofoaga saogalemu.

Afai e leai se vasega pepe lata ane, ona e taumafai lea e faʻatau se fatu laau ma se aʻa aʻa. O lona uiga, o aʻa e le tatau ona afifiina i se rag / cellophane pe i totonu o le vai. O lea ituaiga o fatuga o le a umi se taimi e toe nofo ai ma e mafai ona faʻamago i le tausaga muamua talu ona totoina. Afai e leai ni fesuiaiga ma aʻa ua uma, ona mulimuli lea i faatonuga nei:

  1. Aua le faʻatau se fatu laau ma lau.
  2. E le mafai ona e faʻatau se fuʻa, pe afai ua afaina ona aʻa ma ua faaleagaina.
  3. O le paʻu i luga o le fatuga e le tatau ona faʻamago, a leai e mafai ona e faʻatau se laau matutu.
  4. O le faʻatau e aoga ile tausaga e tasi e toto ai.
Ina ia siaki le tulaga o aʻa, e tatau ona e faʻamalamalama le pito i luga i soo se faiga. Afai e te vaʻai i le paʻepaʻe papaʻe - o loʻo i ou luma se fatuga lelei.

Taimi faʻatulagaga ma le nofoaga

O laau Apple, pei o le tele o laau aina, e tatau ona toto i le tautotogo po o le autumn. E tatau ona e malamalama afai e faʻatau sau fua i le maeʻa o le autumn, ona e le mafai ona toto - i luma o le malulu.

Ua fautuaina e le au fai togalaau le totoina o laau i le tautotogo. E matua sili atu lava le aʻafia o le apu ma vave alu atu i le tuputupu aʻe. O le totōga e faʻatinoina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le vavaega o bud. O lea e taua ai le faʻamalamalamaina o le mea moni, i le malulu, malosi malosi poʻo timuga timuga e le mafai ona totoina, talu ai e vaivai le puaʻa ma e le mafai ona faʻafeiloaʻi "ituaiga" o le tau.

Afai e le mafai ona tuʻuina atu le tau i le tautotogo, ona tatau lea ona faia i le faaiuga o Setema, i le vevela o le tau.

E i ai se mea itiiti mo i latou na faʻatau mai se fua i le tautoulu. E tatau ona ola le laau i se nofoaga filemu, sili atu pe itiiti ifo foi le mafanafana, lea o le a le pala ai le vai ma o le eleele o le a le malolo. I le faaopoopo atu, e mafai ona toto le laau mo le taumalulu i totonu o se ulo tele ma tuu i totonu o le pu. Mai lea taimi i lea taimi, e siakiina ma siaki le fatuina mo le eleele palapala i totonu o le ulo.

O le nofoaga mo le fatuina e tatau ona filifilia lelei. E tatau ona susulu, e le o le savili malulu. E le tatau ona e filifilia laufanua maulalo, a leai o le ai ai pea le vai i lalo o lau laau (o le a tupu ai le pala o aʻa). Le nofoaga sili mo le fale poʻo soʻo se fale.

E te iloa? O kulupu faʻamalone e faʻavaeina i ni vaega se lima: supa, dwarfs, half-dwarfs, medium-sized and strong-growing.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

A o le totoina se fatu laau, e tatau ona e faia ni gaioiga e ono aafia ai fua o le laau i le lumanai ma lona tuputupu aʻe. O le mea lea, faʻalogo i le laasaga sauniuni, ina ia maua lau fatu.

Muamua, tausi le lua o le a tuu ai le fatu. Afai o le tulaueleele o le a faia i le tautotogo, ona eli lea i le tautoulu. O le pu e tatau ona vaʻaia ina ia le faʻauʻu aʻa o le laau. I totonu o le lua e te manaʻomia e tapuni ai fugalaau phosphate-potash i le tautoulu ma ufiufi i afifi.

Ma le isi, ao lei totoina, asiasia le paʻu ma aʻa o le laau. Afai ua maeʻa, tuʻu le fatu atoa i le vai mo le 8-10 itula (e le tatau ona malulu le vai!).

E tatau ona teuteu aʻa i le totoina. O lenei gaioiga o le a fesoasoani i le apu e vave faʻavave ma tupu. I le taimi o le totoina, ia mautinoa o le nofoaga o tui e le o tanumia i totonu o le eleele, ae luga ae.

E taua! Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina i totonu o se eleele matitiva, o lona uiga, i le faaopoopo atu i fugalaʻau-potassium fertilizers, humus poʻo le peat e tuʻuina i totonu o se lua.

E faʻapefea ona totoina fualaau laiti

O lenei, tatou talanoa pe faapefea ona toto se apu.

O le totoina o ituaiga o lenei apu e ese mai le totoina o mea masani, ae le o kolonovidnoy Apple. E taua le amata i le mea moni o nei apu o se mea e matua laitiiti lava, o lona uiga e mafai ona e tuʻu ni nai laau i se vaega laitiiti.

O laau aʻau e pei o apu e le totō tasi. O le totōina o loʻo faʻapipiʻiina, tuʻu i le va o laau e sili atu i le 40 cm i le laina ma le 2.5 mita i le va o laina. O le mea lea, i se vaega laitiiti o le ai ai ni fualaau se tasi i le taimi e tasi, ma e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o le tele o le faʻalaʻau e tatau ona faʻapipiʻi i le eleele e faʻamautinoa ai le faʻaleleia o eleele. A o lei totoina i lalo o le loloto eli (i le 1 sq. M), 15 kilokalama o le compost poo le humus, 70 g o fualaau oona ma, pe afai o le eleele e maualuga lona eletise, e tanumia i le 200 g falaoamata o le dolomite.

A o le totoina, e tatau ona e aveeseina le taualuga mai le lua, aveese le paluga o le palapala ma le fugalaau. E tuʻuina le fatu i totonu o le lua ma faʻamalosi aʻa. Ole maualuga o le pu e tatau ona fetaui ma le maualuga o aʻa. Afai e laʻititi, tatou te faʻateleina nai lo le lua, ma aua le faʻasolo aʻa!

A uma ona tuʻu le fatu i totonu o le lua, faʻatumu le pu i le faʻafefiloi o le eleele ma le faʻalaʻau. Faʻaiʻu i se auala e 5 cm le maualuga nai lo le eleele. A uma ona totoina, e tatau ona faʻauuina ia laau taʻitasi i se pea paʻu vai ma, lelei lava, mulch le palapala.

E taua! I totonu o le itu i mātū, e tele ituaiga o laau ua totō i le pito i le 30°. O se siteki e tietie i tafatafa o le fatu ma se laau ua faapipii i ai.

Afai e agi malosi le matagi i lau eria, e mafai ona nonoa ni laau toto i se lagolago o le a oʻo mai i le lua tausaga muamua pe a le o faʻamautuina le aʻa i le eleele.

Tausaga o le Coloneid Apple Trees Features

O laau apple o Kolonovidnye e manaʻomia e le gata o le totoina lelei, ae lelei foi tausiga, o le mea lea e le itiiti ifo le taua o lenei vaega. Talu ai o eseesega o le apple -lonlon e eseese i le tausiga o "laau masani" apu, e oo lava i tagata e masani lelei e uiga i le togalaau e le mafai ona faʻaaogaina o latou poto masani. Faitau ma le faʻaeteete le vaega e ausia ai fua lelei o fua o fua.

Puipuiga ma togafitiga o apu mai meaola faalafua ma faamaʻi

E sili atu le amataina o togafitiga o meaʻai e puipuia ai, e pei ona fai mai le tele o fai togalaau, ma o le a saʻo. O le mea lea, matou te mafaufau nei i mea faʻamaʻi faʻatoʻatele ma faʻamaʻi masani o le apu o le apple, taʻu atu ia te oe le auala e taulima ai ma le auala e faia ai le puipuiga lelei.

O faʻamaʻi faʻatoʻateleina o le apple apple e le ese mai mea masani, o aphid, moth ma mite. O faʻamaʻi matua o le aganuʻu o le paʻu, paʻu paʻu ma le laʻau.

I le avea ai ma se puipuiga, o laau e tatau ona sosolo i le tautotogo ma vailaau iniseti ma fomaʻi, talu ai o le tele o meaola faalavela o iniseti, ma toetoe lava o faʻamaʻi uma e mafua mai i gaʻo.

O fomaʻi sili ona lauiloa e aofia ai mea nei: "Horus", "Planriz", "Fitolavin". I lenei tulaga, o le fungicide taitasi e faʻaaogaina e fasioti ai se ituaiga ituaiga anufe e mafua ai faʻamaʻi. O le mea aupito sili ona mataalia e mafai ai ona e faʻaumatia nisi o gaʻo i le taimi - fefiloi Bordeaux. Insecticides: "Amiral", "Aktara", "Aktellik", "Karbofos" ma le "Phosphamide". E mafai ona e iloa le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga puipuia o apu i le faitauina o faʻatonuga.

Aphid Insect, lea e masani ai faifaatoaga uma ma le fai togalaau. O se kolone tetele e mafai ona faʻaumatia le sili ona malosi o le laau. I le tautotogo, aʻo lei momotu, e togafitia le apu ma se solution e 3% o Karbofos. Afai e faʻagesegese ma ua faʻavaivaia le faʻaaogaina - faʻaaoga se 2% o vaifofo o le fualaau tutusa. I le faaopoopo atu i le iniseti ole iniseti, e mafai ona e faʻaaoga mea faʻapitoa: "Fitoverm", "Phosphamide", "Aktara".

Peti miti. O le butterfly, o ona anufe e vave tele ma "agavaa" e faʻaumatia fua ma faʻafefe ai pi, 'aina fua o loʻo i totonu. O le moa e pei o se mole, e tutusa le lanu ma le lanu. Ina ia maua ni fua atoatoa, pe a uma ona totogo le apu i le "Chlorophos" poʻo le "Metaphos". A maeʻa aso e 15, e tatau ona toe faia le togafitiga.

Mumu mumu. O se parasite lea e fafagaina i laulaau laititi o le apu, ma tuua ai i tua o se auala o ni pusa e le mafaamatalaina. Afai e togafitia togafitiga o parasite ao le i faailoa atu fatuga, ona tatau lea ona faʻaaoga sauniuniga "Nitrafen" poʻo le "Olikupurit". Mo le gaioiga i le taimi o le vevela, ua faʻaaogaina Karbofos ma Phosphamide. I tulaga ogaoga, e mafai ona faia se togafitiga lona tolu ma se sui o le analogue.

E taua! Mo le togafitiga o le apu mai le siaki, faʻaaoga auala eseese ina ia le tupu ai le puipuiga o le pulu.
E taua le manatuaina e faʻasaina le gaosia o laau i se matagi malosi - o le a susunuina le apu.

Ia tatou manatua nei faʻamaʻi matua o le appleary apple ma taʻu mai pe faapefea ona togafitia i latou.

Scab. O se faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai laulaau, fugalaau, fualaau aina ma laau toto. Tulaga lelei mo le atinaʻeina o fuga - maualuga maualuga. O se faailoga o le foliga mai o le paʻu - letusi o le sulu i luga o laulaau, lea o loʻo ufiufiina i le fugalaau enaena. A maeʻa laʻau e ufiufi fua. Ina ia le faʻaumatia le anufe poʻo le puipuia, e tatau ona togafitia le laau ma le eleele lata ane ma le 4% Bordeaux vai (200 g i le 5 l o le vai) aʻo leʻi faʻavae le pupu. Afai e leai sou taimi e faʻatautaia ai i le taimi talafeagai, e tatau ona e suluina le laau i le taimi o le vavao ma le 1% Bordeaux vai. O le faʻaleleia o le totoina e faia i le taimi lava e uma ai le fugalaau ma soʻo se mea malie o le faatinoga. O le togafitiga lona tolu e faia i le tolu vaiaso pe a maeʻa le lua. Matou te fautuaina e faʻaaoga fomaʻi eseese i taimi taʻitasi e ausia ai le sili ona lelei.

E taua! Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le paʻu, e oʻo atu i le 6 togafitiga ma fomaʻi i le tausaga e faʻatagaina.

Mealy dew. O le faamai e aafia ai laulaau, paʻu, lala ma tumutumu o le apu. O le mycelium e mafai ona tupu ma afaina le laau atoa, e mafua ai le taofia o le tuputupu ae ma le mativa fua. O le taua faasaga i le faamai e amata pe a fuga mai laulaau i luga o le apu. O le laau ua liliuina i le 1% Bordeaux vai poo le Topa (2 ml i le pakete). o le togafitiga lona lua e faia pe a uma ona fuga - o le laau e liliuina i le copper oxychloride (40 g i le 5 l o le vai).

Laʻau Tasi O laʻau o loʻo i ai ni mea eleelea, lea e faasolosolo lava ina salalau, e ufiufi ai le laulau atoa. E vave paʻu lau, faʻaitiitia le faigata o le apu. E mafai ona e faʻaumatia le faʻamaʻi e ala i le faʻaaogaina o soo se mea e maua ai le maʻi oona, i le faʻamatalaga o loʻo i ai le togafitiga.

Faʻatauina le Apple Apple

O le tausiga o laau laʻau o le applein e le gata i le puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E taua le faʻamautu lelei, lea e fuafua ai le tuputupu ae o le laau ma le lelei o le fua.

O le mea aupito sili ona lelei o le faʻavaivai faifai pea o le apu. I le faaopoopo atu i le faʻaleleia o le vai, e faamalieina le 2-3 o le masina i le masina, e fufuluina ai le vaega atoa. Afai e le mafai ona faʻavaivai (pe taugata tele), ona tatau lea ona fagavai ia laau taʻitasi 2-3 taimi i le vaiaso, faʻaaoga le mulch e faʻamautu ai le susu i le palapala.

O le mea lea, e tatau ona e filifili: a oe faʻaaogaina le faʻavaivai e aunoa ma le mulching, pe e te mulumulu le eleele ma faʻafeinu i pakete poʻo se faʻalava.

E taua! E tatau ona aveesea mai le vaomago mo le taumalulu ina ia le tosina mai ai ni aʻa.

Faʻatauga

E le mafai ona fai se mea e aunoa ma le fafagaina o laau o le apple. I le faʻaopoopoga i vaieli o le vaomatua, e manaʻomia ona faʻafefeteina ile taʻi taʻi kuata tausaga, aemaise lava i le taimi o le faʻateleina o le tuputupu aʻe, fuaina ma fualaau aina.

E amata ona faia fuga i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e amata ai le palapala. Osepeti, Uria, po o slurry o loʻo faʻafefiloi i le eleele. A maeʻa le uluai fafaga faʻailoga mo aso e 10 ma toe faʻaaoga ai le fomaʻi o loʻo iai faʻamaʻi. Ma, seia oʻo i le ogatotonu o Iulai, o isi 3-4 faʻaopoopoga o loʻo tuʻuina atu i mea faʻalautele ua faʻafefiloi ma fugalaʻau-phosphate fertilizers.

I le afa lona lua o le vaitau o le tuputupu aʻe, e fafaga fualaau o le apu ma fualaʻau. E le mafai ona faʻaaogaina fualaau oona i le taimi lenei, aua o le a latou aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o fua.

E te iloa? O ituaiga sili ona lelei o le apple columnar o le "Amber Necklace" ma le "Tala". E silia ma le 10 kilokalama o apu e mafai ona seleseleina mai laau taʻitasi.

Aisea ou te manaomia ai se tin

I le taimi lea, e oʻo lava i tagata fai togafiti poto ua amata ona sogi o latou ulu. O le mea moni e le o faʻaaogaina pe a tutupu ae le masani ai (e le o le ola) apu, pe a latou malolosi aʻa ma le aʻa. Faatasi ai ma laau laʻau o le apu e eseese.

Tuʻuina - luluina faʻataʻamilo i se liʻo o vao mutia o le a fesoasoani e puipuia le susu i totonu o le eleele ma puipuia aʻa o aʻau o le apu mai le faʻaleagaina o masini.

I luga, matou te tusia ina ia puipuia le susu i totonu o le palapala (pe i le le i ai o le suavai), o le palapala e faataamilo i apu o laau e tatau ona mulimulu. O le mea lea, o le tinning e toetoe lava a tutusa ma le mulch. O le mea lea, afai e te lueina le eleele faʻataʻoto faʻatoʻaga i le sawdust, vaovao poʻo isi mea, ona mou atu ai lea o le manaoga mo le zaluzheniye.

E taua! E mafai ona sui fusi i a tatou togalaau aina masani, e pei o le tao, pasili, lemoni.

Faʻafefea ma le taimi e teu ai laau o le apu

O le teuteuina o laau o le laau e aʻafia ai le fausia o le pale ma foliga mai o le laau, ae faapea foi le fua o le seleselega, o lea e tatau ai ona e faʻapipiʻi lelei laau i luga ina ia mafai ai ona tupu le fua tele o fualaau aina.

O le taimi lava lea e tatau ai ona faʻateʻa le tala faʻasolopito e le o tuʻuina atu i luga o laau o le apple tree. O latou, ma e mafai ona tele. Afai e le vavae ese le itu itu, o le a pei le laau o se poplar i ni nai tausaga.

O le mea moni o lena mea o lala o le itu o le a le gata ina faoa ai le "ata", ae opala foi nisi o meaʻai. Ae peitai, o le vavaeina pe leai o se mataupu o mataupu faavae.

E taua! Pe a faʻapipiʻi laupapa, e le tatau ona e aveesea le taʻitaʻi o le koluma.

I le muamua o tausaga talu ona totoina, e tatau ona nonoa i luga o le lagolago le pulupulu apical. Mai isi lala e fausia ai ni fualaau suamalie.

E tasi le tausaga le fualaau e tatau ona tipiina lelei ina ia maua ai le foliga manaomia. Aʻo lei faʻamalo le laau, e faʻapupuuina lala e 2 puʻe.I le tausaga lona lua, e na o le tasi lava le tafaoga sikola talavou e totoe. O le lona lua ua faapuupuu e le 2 pulumu, e pei o le tausaga muamua. I le tausaga lona tolu, ua seleseleina se paranesi fua, o isi puʻu ua faʻapuupuu e 2 puʻe. O le mea moni, o le pine ma le teuteuina e le afaina tele ai fua o laau, ae e tele se taimi ma taumafaiga. O le mea lea, afai ei ai sau togalaau tetele, ma le maua o le maualuga o le gaosiga e le taua tele - e mafai ona e teena le taina.

E te iloa? O le fua faatatau o laau o le applear trees e 140 tone i le hectare, faatasi ai ma se faiga faavae o le totoina o le 20,000 o fatu i le hectare. O le mea lea, o le fua faatatau o le 1 laau e 7 kilokalama.

Wintering Apple-Collars

O le Kolonovidnye apu e le mafai ona faʻafeiloaʻi le malulu, o lona uiga e tele lava mea e faalagolago i le taumalulu lelei. O laau mo le taumalulu e manaʻomia ona puipuia mai i le toʻi ma le maalili. Ia faia lenei mea ma le matuia, e pei o laau o le a le ogaoga le malulu.

E taua! O le tele o taimi e faʻafefe ai le malulu o loʻo afaina ai vaega o le laau. Afai e tupu lenei mea, o le isi faʻavaega o le apu e mafai ona na o ni lua poʻo ni tolu sipuni.

Ina ia puipuia mai ai, o le pito i lalo o le laau e tatau ona ufiufiina i launiu po o lala laau. E mafai ona e faʻaaoga soʻo se mea masani e le faʻaleleia ai le susu (sei vagana ai vaomago). O laau taʻitasi e tatau ona fufuluina mai le pito i lalo ina ia faigata ai ona maua le meaʻai i le ogalaau.

A uma ona foia le faafitauli i le oona, e tatau ona faamāfanafana le pito i luga o le laau. Mo lenei mea e talafeagai ma le paʻu poʻo le pepa mafiafia. Pe a faʻaaoga se pepa, e tatau ona faataatia i luga o ni tuʻulaʻau ina ia le susu. Mai i luga, o laulau uma e afifiina i se maea.

A uma le pa'ū o le kiona, ona fautuaina lea e teu i lalo o le laau, ma avea ma se vaega faaopoopo puipui.

O le mulimuli ia matou faʻatonuga, o le a mafai ai ona e faia se togalaau manaia o le a maua ai se seleselega lelei ma faʻamolemole mata. E ui lava e manaʻomia tele e le laau laʻau o le apple le tele o le mafaufau mai le fai togalaau, o le fua o le gaosiga o oloa e fetaui lelei ma malosiaga na faʻaaluina.