Blackberry Ruben

Fiafia ituaiga eseese o le fugalaau

O aso nei, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le au fai togalaau ituaiga eseese o meaola e fiafia i ai. O nei togavao e le fefe i fulu malulu ma timuga puna i le tautotogo, e leai se mea e popole ai e uiga i lo latou taumalulu ma fai ni malutaga. I le taumalulu, o vaega uma lava i luga o le palapala eleele ua vavae ese, ua na o le aʻa lava e maua. O lenei mea e le mafai ai ona tatou popole e uiga i manumanu ma e le o le togafitia o le laau i vailaʻau, lea ei ai sona aafiaga lelei i uiga o le natura o vine.

Prickly ituaiga eseese o le faila

O le Blackberry Repairman e tele ituaiga o meaola: e tele ituaiga vao, ma e leai ni vao. O togavao faʻataʻoto o blackberry e le maualuga, ma o le seleselega e tele.

Faʻalogo! I lalo o se avega o vine, o lala o le vao e punou i le eleele ma mafai ona paʻu i lalo o la latou lava mamafa, o lea e fautuaina ai mo i latou e tuu ni mea e lagolago ai po o ni vao, pei o fugalaau.

Mo le seleselega vave ma le tele, e le faatagaina le togavao e vevela, ma teuteu teuteu. I le taimi lava lea e alu ese ai le fa poʻo le lima lala. O faifaatoaga i fafo, e manao e faaumiumi le fualaau aina, ola i vine i greenhouses.

Ruben (Reuben)

O le BlackBerry cultivar "Ruben" o le muamua lea o ituaiga eseese e fua mai i luga o pupu o le tausaga oi ai nei. O lenei ituaiga na fafagaina i taumafaiga tuufaʻatasia a le au faʻatoʻaga o le Iunivesite o Arkanza faatasi ai ma tagata tomai faapitoa mai le vasega Igilisi Hargreaves. I Europa, "Ruben" na faʻaalia i le 2011. O le vaomatua lenei ma lala malolosi e tupu aʻe i luga. O le ituaiga e taua tele i le faigofie ona faʻafefeina o le lāmala, tupu i luga o soʻo se palapala ma e le naʻo nofoaga lafulemu e totō ai, e atiina ae lelei i le paolo.

O le maualuga o le blackberry bush "Ruben" - 1.75 mita. E leai ni laau tuitui i lālā e fua mai fua, e faigofie ai le seleselega. O le vao e susulu matagofie ma tumutumu papaʻe lapopoa. I le tausaga muamua o le totoina, o le lelei o le seleselega o se pipili, ae o tausaga uma o le tele ma le tele o le fiafia e sili atu ona fiafia. O togalaau e mafai ona pikiina seia oo i le tautoulu o le autumn, aua o le ituaiga e puipuia mai le malulu.

O le taimi o fua o vine "Ruben" - mai Aokuso ia Oketopa aofia ai. O lapisi e tetele - e oo i le lima senitimita le umi, o nisi taimi e mamafa i le 14, 5 kalama. E eseese ituaiga o meaʻai mo le taumalulu ma e le ufiufi, o aʻa o le laau e le malolo.

Tului I le tala anamua a Eleni na faamatalaina ai le sefulu tausaga o taua o atua ma titania. Na maeʻa le taua i le toʻilalo o Crohn ma lana lagolago o Titans. O tagata Olimipeka na toilalo na puʻeina ma lafoina i Tartar, ma i nofoaga na faʻamaligiina ai le toto o le titania, na tupu aʻe ai vao.

Black Magic

BlackBerry "togafiti faataulaitu" e fua mai foi i luga o pupu o le tausaga oi ai nei. O lala ua faʻaputuina i vao tuitui, ae leai ni laau talatala i le mea e tupu ai vine. O lala e tutupu ae i luga ma mafai ona oʻo i le lua mita le maualuga. Aʻo tuputupu aʻe lenei ituaiga, ia tausi lelei lagolago mo lala. O le vailaʻau e teteʻe i le mafanafana ma faʻamaʻi, pe afai e te le tipi ese le mama, ma ufiufi, ona oʻo lea ia Iuni e mafai ona e selesele. O fua e sasaa mai i le suavai ma talafeagai mo le faʻaaogaina mai le lua tausaga o Aokuso, o lala o le tausaga lona lua e fua mai ia Iulai. O le fua o lauulu "togafiti faataulaitu" e ofoofogia - ono kilokalama mai se togavao. O vine e lapopoa, ink-purple, o le mamafa o vine - 11 kalama. O lenei ituaiga o blackberry ei ai le faʻamaoniga manino o le ovary, e oʻo lava i taimi vevela vevela. O pusi eseese e masani ona faʻafefe le femalagaaʻi.

Prime Arch 45 (Palemia 45)

O le ituaiga na fuga i Arkansas i le 2009 ma na pasi lelei ai suʻesuʻega o fua. O le togavao e ola i luga i le itu i luga o le eleele, faʻasaʻo i maʻi, lamala ma le malulu. O vine Blackberry na amata i le faaiuga o Aukuso - amataga o Setema. Fualaau suamalie ma suamalie, lelei le feaveaia, suamalie ma manogi. Pauna fua - sili atu i le iva gramu. Laʻau 'eseʻese laau' arc 45 'e fuga mai matagofie. E tele ana fugalaau fugalaau, o lala e tumu i laʻau, vao tuitui i luga o laʻau mamago.

E taua! Mo le taumalulu, e fautuaina e teuina se togavao mai le kiona: o lenei ituaiga e le o le malulu faasaina.

Prime Jan (Prime Jan)

O lenei ituaiga o loʻo taʻua o se tasi o ituaiga fou o le telefoni. O fua o le Paʻu Muamua, i le manatu o le toʻatele o tagata e fiafia i lenei ituaiga, o loʻo faʻalauiloaina ma le apu o le apu. O fualaau toto e sili atu nai lo le totogiina o le tofo. O lenei ituaiga e amata mai i le amataga o Aokuso - i le amataga o Setema. O aʻa malolosi e ola ae i luga i luga i luga i luga i le lua mita le maualuga. Latou te manaʻomia le lagolagosua ina ia aua neʻi malepe i le taimi o le fua. O le vailaʻau e maualuga maualuga le teteʻe ma ua tupu aʻe pe a le o ola isi ituaiga o blackberry.

Palemia Jim

O le ituaiga fou fou o le suiga fou o le "Prime Jim" o loo tofotofoina pea, ae o nisi o uiga o le ituaiga ua uma ona iloa. Laʻau o le faila, ma saʻo saʻo e seleseleina mo le taumalulu. O fua o lenei ituaiga e faʻafefiloi, suamalie ma maua ai le mulimulita mulimuli.

Tuuina o togi o blackberry taufaasese

O le faʻaleleia o ituaiga faʻatautaia e sili atu ona malulu, e maua ai fua lelei. E i ai ituaiga e mafai ona fua mai seia oʻo muamua i le kiona, pe a tupu aʻe i totonu o greenhouses, e mafai ona seleseleina vine i le taumalulu.

E te iloa? O tagata tomai mai le Iunivesite o Pittsburgh School of Medicine i le maea ai o suesuega umi na faaiuina e faapea o le blackberry e mafai ona faaaoga o se mea e faaaoga ai vailaʻau mai nisi ituaiga o leukemia ma le lyphoma. O le mea o loʻo i totonu o le pipi e mafai ona faʻaumatia ai le kanesa e aunoa ma le faʻaleagaina o sela toto maloloina.

Palota a le Palemia (Palota Paʻaloto)

Na tuʻuina atu le pateni mo le vasega muamua o se tagata faipisinisi e leai ni vao tuitui i le 2013. Faʻasolosolo i lenei ituaiga vave. O le seleselega e amata ia Iulai - Aukuso. O lapisi e lapoa, mai le iva i le sefululima kata i le mamafa, o le umi o le fualaau aina e fa ma le afa senitimita. O vine e eleelea ma gafatia femalagaaiga, o le tofo e suamalie. O le togavao e ola i luga i luga o le itu i luga, ma le pepa. O lenei ituaiga e puipuia i faʻamaʻi, ae mafai ona maua le anthracnose pe afai e le maua le tausiga. I Arkansas ma Kalefonia, o lenei ituaiga ua tupu i luga o se fua o fale gaosi oloa. E le faigata le tausia o vailaau faʻataʻamilomilo, latou te manaomia le faʻaleleia masani o vai, e ui o le tele o vailaʻau e tuʻuina ai taimi vavave e aunoa ma ni faʻafitauli. O lenei siaki e faigofie ona faʻapipiʻiina e le aʻa o le aʻa, tuʻuina atu, e mafai ona e maua ni fatu poloka ma le auala o le faapipiiina. O fualaau o ituaiga fugalaau e fuga mai ma le matagofie ma teuteu le togalaau, ma o fua e lelei ma maloloina.