Puleaina o pest

"Inosia" - faatonuga mo le faʻaaoga i le togalaau ma le fale

O tagata nofo uma o le mafanafana ma i latou na totoina laau toto i le fale e le itiiti ifo ma le tasi i totonu o latou olaga e feagai ma meaola tuusao. Mo lo latou faʻaumatia na faia ai se fuainumera tele o vailaʻau eseese. O le sili ona lauiloa o le "In-viruses" - o se iniseti faʻaoga lautele. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻaumatia 52 ituaiga o iniseti leaga ma vailaʻau.

Faamatalaga ma foliga o le fualaau faasaina "In-vir"

O le iniseti o le "In-viruses" e faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi ona o le mea moni o lona fatuga e faʻavae i luga o le vailaʻau oona cypermethrin. O lona maualuga e 3.75%. O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i laumei ma le paʻu pepa. O le "In-vir" e aofia i le vaega o pyrethroids - iniseti masani e aofia i nisi fugalaau fugalaau. I le tele o nei mea, o nei vailaʻau o loʻo i ai i le daisies, chrysanthemums ma le tansy.

Pyrethroids o se mea faʻafefiloi o le pyrethrins, o le togafitiga faʻatasi ma Inta-virom e fesoasoani i le vave faʻaleagaina o le faʻalavelave masani o parasite. I le faʻafesoʻotaʻi ma laau i iniseti, gasegase ma maso ua amata ona amata, e mafua ai ona vave faʻavave ma o latou oti. O le mea autu lava, o pyrethroids e le o iai se tulaga lamatia mo laau toto.

O le "In-vir" e iai sona vailaʻau oona, o lea, e tau ai le leidopotra, coleoptera, ma iniseti e afifi. O fualaau faasaina e fesoasoani i le osofaʻiga o moega, Colorado potato beetles, moth potato ma povi, launiu kuki ma le salu, vao launiu, moa, aphids, thrips ma le tele o isi iniseti leaga. "In-vir," o lona faʻaaogaina e faʻamoemoe i le faʻaumatia o iniseti leaga, e mafai ona i ai se aʻafiaga lelei i luga o le faʻaaogaina, faʻavasegaina o tagata taʻitoʻatasi. Faaaoga le fualaau faasaina ma le mataala tele. E le gata i lea, o meaola faalafua e mafai ona maua ai le puipuiga i pyrethroids, o le mea lea e tatau ona suia e le isi le vailaʻau ma isi ituaiga o vailaau.

E te iloa? Ua maua e saienitisi Ausetalia se auala e le masani ai e taulima ai iniseti leaga. E ala i le biotechnology, o parasites ua liua i le itupa e tasi e le mafai ona toe gaosia. Na faia ia faiga e faasaga i ai Queensland fualaau felelei e felelei ai kiwi, mango, apples and avocados. O le faʻaleagaina faaletausaga e mafua mai ia i latou e silia ma le 6 piliona piliona. O le manaʻomia mo ni faʻataʻitaʻiga faasaienisi na tulaʻi mai ona o le mea moni na faʻaaogaina vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina e afaina ai tagata.

Taumafa fua ma faatonuga mo le faʻaaoga "In-vir"

"Faʻaaogaina" e faʻaaogaina i laau toto i le foliga o se vaifofo vai, o lea e mafai ai ona e tuʻimomomoina ia laulau pe faʻafefe ai le paʻu. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i na o le timu ma le malulu o le tau, e lelei i le taeao po o le afiafi. Ina ia tufatufaina atu fofo i luga o laulaau, e mafai ona e ave se moli fale.

O le iʻuga sili, pe a maeʻa le togafitiga o laau ma sauniuni mo le tele o itula e faʻaauau pea le tau susu. O Apple, pi ma le quince e tatau ona gaosia i le sefulu aso talu ona amata le fuga. Toe faia le faʻataʻaloga ina ua mavae le 14 aso. Ina ia aua nei mafua ai ona faʻaaogaina le meaola i le vailaau faʻasaina, e le fautuaina e fufulu le sili atu ma le tolu taimi ma o le a sili atu le lelei i isi mea faʻatasi ma isi iniseti.

E sili atu ona lelei le togafiti o togafitiga aʻo leʻi fuga, ma currants ma gooseberries muamua ma mulimuli ane. O laau o cherries ma cherries e tatau ona gaosia ao le i vali fua. I le averesi, o le tasi laau e tatau ona oʻo atu i le 2.5 lita o fofo. Mo nei faamoemoega, o le fualaau oona "In-vir" e faaaoga i le aofaiga o le 1.5 papa i le sefulu lita o le vai, o le faatonuga lea. O le tutusa lava lea o mea e talafeagai mo le totoina o tamato, kukama, kāloti ma kapisi. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le togafitiga pe a mavae sina taimi.

O le "In-vir" e talafeagai foi mo le faʻaumatia o iniseti i totonu, naʻo faatonuga mo le faʻaaoga o le a suia laitiiti i lenei tulaga. Ina ia faʻaumatia mea e teu ai, otaota ma moega moe, e tatau ona e faʻamafola 1 le laulau o fualaau faʻasaina i le 700 ml vai. Mo moa, o le fofo e tatau ona sili atu ona faʻapitoa, ole suavai mo le aofaiga tutusa ole vailaʻau e tatau ona 500 ml.

E taua! Na o le fou Inta-Vira solution e mafai ona faʻaaogaina. Afai ei ai sau vaifofo pe a maeʻa le faʻatinoga, faʻaaogaina, aua e matua faʻasaina le teuina o le vailaʻau i le pepa faʻatumu!

Laasaga saogalemu i galuega

"In-vir" e matua leaga lava, ae mafai lava ona afaina ai se tagata.

Pe'ā e faʻatonutonu taualumaga i lenei vailaʻau, e tatau ona e tausisi i tulafono o le saogalemu:

  • ofuina se ofu talaloa umi po o nilava tapunia, totigilima lima, atigilima ma se sima poʻo se fusi faʻamalosi;
  • luga o vae - seevae seevae;
  • pe a uma ona fufulu, fufulu lima ma foliga i le fasimoli;
  • fufuluina le gutu ma fufuluina lavalava puipui.

Afai o togafitiga e togafitia i se pyrethroid ile iniseti, e le tatau ona i ai isi tagata o loʻo nofoia i totonu ina ia aua le faʻaona.

E taua! Afai o le gaioiga o le "In-vir" e faia i se tasi o fale o le fale ma fale, ona faasaina lea ona ulaula pe 'ai iina.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

Afai a maeʻa le faʻataʻitaʻiga ma le fualaau faasaina o le "Malie" o le setete o le soifua maloloina na amata ona faasolosolo ina leaga, o lenei faailoga o faailoga muamua o le oona.

I lenei tulaga, e tatau ona vave tuuina atu le fesoasoani muamua i le ua afaina, ma mafua ai le avetaavale:

  • fufuluina le gutu ma le isu i se vaivaiga vaivai o le manganese;
  • fufulu lelei mata ile vai inu pe afai o le sauniuniga e tui i totonu;
  • afai o le "In-vir" i totonu o le tino, e tatau i le ua afaina ona faia le vomiting, tuu atu ia te ia e inu 1 lita o vai;
  • Ina ia mafai ona faʻaitiitia le toxini, 30 kalama o gaʻo ua faʻaaogaina ma soʻo se mea talafeagai e tatau ona ave.

Taimi umi ma le teuina o fualaau faasaina "In-vir"

O fualaau faasaina "In-vir", e pei ona taua i faatonuga, e le mafai ona teuina i tala ane o meaai ma vailaʻau. E leai se tulaga e tatau ai ona pa'ū o ia i le vaaiga o tamaiti, aemaise lava io latou lima. O le vevela faatagaina o le vevela o le teuina o fualaau faasaina mai le -10 i le +30 tikeri.

E te iloa? I le 1958, na faatonu ai e Mao Zedong le faʻatulagaina o se kamupani tele e pulea le pest. I le gasologa o le vaitau, e lua piliona manu iti na faaleagaina ma faateleina le tele o meaʻai. O lenei mea uma na taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o le fua o le gaʻo na matuā pa'ū ifo ma o le Fetu Tele sa amata i le Malo Selesitila. 30 miliona tagata na maliliu. E tatau ona toe faʻafoʻisia vave le faitau aofaʻi o manu iti, ma faʻaulufaleina i latou mai Kanata ma Soviet Union.

Fautuaga mo le puipuiga o le fuga ma le fauna

O le vailaau oona e afaina i manu, o le mea lea mo la latou felauaiga e talafeagai le vavaeina o se sone puipuia ma le lautele o le 5 kilomita ma faatapulaa le vaalele i le 120 itula. O meaola e leaga foi mo iʻa, o le mea lea o lona faʻaaogaina i tafatafa o vai i se mamao o le itiiti ifo i le lua kilomita e faasaina. O le fagu mai lalo o le fofo ua faʻaaogaina e tatau ona susunuina pe tanumia ina ia le pa'ū le oloa i totonu o le masini vaʻaia ma vai e lata ane.