Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona tausia ni pato ma moa faatasi

O le faʻaleleia o moa e maua ai se tupe maua lelei, lea e mafai ona matua faateleina e ala i le totoina o ituaiga o manulele, pei o moa ma pato. I tulaga o se teritori laitiiti o le tamaoaiga o aiga, o le fesili e tulaʻi mai e uiga i le leai o se avanoa mo fale taʻitasi. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le avanoa e faʻasoa ai mea o loʻo i totonu o aiga eseese.

O faʻafitauli e mafai ona e feagai i le taimi e faʻatasi ai manu felelei

O le faafitauli ogaoga o le fefaasoaaʻi o le alofa lea i le faʻaleleia o le suavai mo le susu, ae mo le gaosiga o meaʻai, o le susu o le susu e afaina i faʻamaʻi. Ua i ai i Duke se masani o le inu oa latou meaai i totonu o latou gutu.

E masani lava, o se vaega o le fafaga e tuʻuina atu mai le gutu o le a pa'ū i totonu o le pesini a le tagata inu, sei vagana ai o manu felelei e faʻafefe vai i luga o le otaota. O le moa o le moa, i le isi itu, e fiafia e tipi le saito mai le fafaga, i le faaiuga o mea uma lava e tumau i luga o le fata.

I le fesoʻotaʻiga ma lenei faafitauli numera lua e aliali mai: faʻafaigofie le faamamaina. Ina ia aloese mai le faʻamafanafana faifai pea, e lelei tele le faʻavaʻaina o tagata inu taʻitasi ma fafaga manu i taimi eseese.

E te iloa? I Eleni anamua, sa faatasi le moa ma Persephone, le atua fafine o le fafagaina ma le ava a Hades, o le alii o le malo oe ua oti. E tusa ai ma le tala, o le atua fafine na faʻaaluina le afa o le tausaga i le malo o ona toʻalua, afa tausaga i Olympus, ma o le avelaʻau o lona taʻitaʻia i le toe foʻi atu i le lalolagi o tagata ola.

I totonu o se fale talimalo manu, e ono tulaʻi foi se agaga o le tauvaga, o le osofaʻiga o le a mafua ai le le lava o le fiaai, popolega ma le pa'ū o le gaosiga o se taunuuga.

Faʻapitoa o mea tuʻufaʻatasia i le fale

E i ai le tele o feeseeseaiga i le va o moa ma pato, ae o loʻo i ai ni mea tutusa i tulaga masani ma mea e manaomia, seʻio tatou tilotilo atili i auiliiliga.

Aoao atili pe mafai ona teuina ni moa ma ni pato i le potu e tasi.

Tulaga masani o moa ma pato

O lea, o le a le mea masani:

  • O ituaiga uma e lua e manaʻomia se potu mafanafana, e aunoa ma ni pepa;
  • E tatau ona puipuia uma aiga e lua mai iunu ma manulele manufelelei, faapea foi mai meaola faalafua ma le gasegase o faamai;
  • fufulu ma le faʻaaogaina faifaipea e tatau ona faia i totonu o fale moa;
  • pato ma moa e manaʻomia le faʻalauteleina o le malamalama i le taumalulu;
  • e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi le mafaufau lelei ma le paleni mea taumafa, vai fou, tui puipui faʻamaʻi;
  • ao leʻi oʻo i le matua o le masina e tasi e leai ni eseesega i le tausiga o moa.

Tetee tulaga

Pe a faʻapipiʻi le fale e tatau ona maitauina o le pato ua suia mo le olaga i luga o le fata. E sili atu le manava o chickens e malolo i le maualuga, o loʻo pipiʻi le perch o le perch ma le maualuga e tusa ma le 50-70 cm. I lenei tulaga, e tatau ona faʻatusatusa saʻo le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi mita: moa - e oo atu i le 5 tagata taitoatasi, pato - e le silia le 3.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona fausia lelei se fale, auala e fausia ai se moa moa, pe faʻafefea ona tuʻuina atu se moa moa mo le taumalulu, pe faapefea ona filifili ma faʻaaoga se moega faʻasusu i totonu o le moa moa.

E i ai se eseesega i mea e fiafia i ai le hens: o papule e sili ona fiafia i le miti pe a oso le masini, e manaʻomia e le moa le moli. E le gata i lea, o le moa o le a ave filemu le fuamoa a se tasi mo ia lava ma nofo i fafo o le ie, o le pato atonu o le a togiina le pusi.

E mautinoa e manaʻomia e leteleti le tuʻuina o se vai i luga o le tamoe, o moa e le fiafia i le vai, e le gata i lea, o le suamalie e faʻaleagaina mo i latou. E oʻo lava i le taumalulu, e manaʻomia e mama le fufulu o latou fulufulu i se mea, latou te manaʻomia se vai vai. E manaʻomia foʻi le taele o le moa, aʻo lefulefu.

Ua fafagaina le vao i le 4-5 taimi i le aso, o le moa - e le silia ma le 3 taimi, o le tele o meaai i le aso e ese foi. E tatau ona tuu eseese ia pusa pia: mo moa - i le maualuga o le mata (pepe), o le pusa pusa ua tuu i luga o le fola.

Faʻapitoa ma le le lelei o le faʻatasi ai

Masalo na o le pau lava le aoga o se mea tutusa o le faasaoina o le avanoa i se tamai tuatusi fale. I se isi itu, o le tausiga o le mama i totonu o le fale e faafaigofieina: e sili atu ona faigofie le faamamaina o se potu nai lo le faia o ia lava taualumaga e lua.

O mea le lelei e sili atu:

  • fufuluina o le suavai e mafai ona faatupuina ai se atinaʻe faateleina o le malūlū lea o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi o moa;
  • o le faamamaina e tatau ona faia soo, aemaise lava i le moe ma le fufuluina o masini manu;
  • e tatau ona e mafaufau ma le totoa e uiga i le faʻatulagaga o le fafagaina - mea inu eseese ma fafaga;
  • ia amanaia mea e fiafia i ai mo tuutuuga mo le malologa ma le faataatiaina o fuamoa;
  • ia mataʻituina pea lava pea faaaliga vaaia o le osofaiga;
  • mafaufau i le faʻamalamaina, faʻavae mo aiga eseese.

O le faʻatulagaina lelei o faatulagaga mo soo se ituaiga o manulele e mafai ona aʻafia ai le gaosia o oloa: ona o le atuatuvale, fuaina o fuamoa e mafai ona faʻaitiitia, o le a le toe 'ai le fiaʻai, ma faatasi ai ma - maualalo le maua o meaʻai.

E te iloa? E tusa ai ma le Guinness Book of Records, o le ulugalii matua na ola mai i lona 25 tausaga, ua avea o se tala mai Peretania e igoa ia Will-Kwak-Kwak.

Fafagaina uiga

Poula. Ole fua ole aso ole fafaga i le meaai ole moa e tusa ma le 130-135 kalama, E aofia ai:

  • saito (saito, karite, sana) - 70 g;
  • ponaivi aano - 2 g;
  • masima - 0.5 g;
  • greens ma fualaau faisua - 30 g;
  • lala - 20 g;
  • additives (minerale, vitamini) - 10 g.

Saili po o le a le mea e tatau ona avea ma meaai a moa, pe faapefea ona fafagaina o le hens, pe faʻafefea ona fafaga saʻo ia moa i le taumalulu.

I le taimi mafanafana, lava lanu lauusiusi i luga o le tamoe, e mafai ona faaopoopo fualaʻau i meaai susu. E masani lava ona vaevaeina le faiga o le fafaga i le tolu taimi: i le taeao ma le afiafi - meaai mama, i le aoauli - mash.

Ducks. E tatau i tagata matutua ona maua le tusa ma le 380 kalama o fafaga i le aso. O le taumafataga e aofia ai:

  • saito - 200 g;
  • greens - 100 g;
  • lala - 80 g;
  • vitamini ma minerale - 3-5 g.

I le taimi mafanafana, o le aofaʻi o le aofaʻi faʻataunuʻu e faʻapupula: o pato i luga o le tulaga o se paluga ola e aoina ai otaota. I lenei vaitau, e le talafeagai le faaopoopo o le suauu iʻa i le fafaga.

Aoao mea ma le auala e fafaga ai pato i le taumalulu ma le taumafanafana.

O le meaai mo ituaiga uma o manulele e sili atu ona saʻo lelei le fuafuaina i luga o le itu o le ituaiga (aano po o fuamoa), faapea foi ma le vaitau.

Vaega o le fafagaina o moa

E oʻo atu i le tasi le masina le matua e leai ni eseesega taua i le tausiga o moa.

E taua! O ituaiga o manufelelei uma e saunia vave i le taimi o le 'ai, pei o le susu susu vave vave ona liu.

Tuutuuga mo le tausia o moa ma pepe pato:

  • vevela Seʻi oʻo i le vaiaso - 30 ° C, le vaiaso lona lua - 26 ° C, ona faasolosolo malie lea ona faʻaititia i le 18 ° C;
  • moli Aso muamua o le ao o le ao - 20 itula, faasolosolo malie le faaitiitia i le 12 itula;
  • moega. Manatua ia faʻamamago seʻia oʻo i le masina o le ola, faʻalagolago i le ola maloloina o moa, pepe pato, e aofia ai;
  • vai fou e maua. E manaomia uma e moa ma pepe pato le uati i se voluma tetele.

O le taumafa ma meaai mo tamaiti e tutusa lava:

  • aso muamua o le olaga - fuamoa ua afaina;
  • e oʻo atu i le tolu aso - sina sisi kulimi, falaoʻo;
  • e oʻo atu i le sefulu aso - masini fuʻu suamalie, maso, greens tapaʻese, suauʻu iʻa ma isi vitamini;
  • faalua i le vaiaso, e fafagaina ai moa i se vaivili vaivai lanu piniki o le potassium.

Le fafagaina o pepe i le taimi lava e tasi, ina ia le faia ai ni tulaga faigata. E le tatau ona tuʻuina tagata inu meaʻai i tafatafa o le meaʻai, e vave ona faʻaleagaina e le pato le vai, taumafai e inu vave le meaʻai. Afai e mamao ese le tagata inu, o le a maua e le moa le taimi e folo ai meaʻai ma inu ai le tagata inu.

O tamaʻi pepe i luga o se vaʻai ma tagata matutua e faʻasaʻolotoina i le tolu vaiaso o le matua, ma o le a faʻavaeina ma mafanafana i fafo, i le vaiaso-matua.

Tulafono mo le tausia o manulele eseese

Filifiliga o le ituaiga. Ina ia aloese mai feeseeseaiga, o le a fesoasoani le ituaiga o ituaiga o le tasi ma le isi, o le sili atu o le toʻa ma le filemu o manu felelei, o le faigofie foi lea mo i latou ona ola.

O le potu. O le filifiliga pito sili ona lelei o le vaevaeina i ni vaega se lua. Le faʻavasegaina o se vaega e faʻatatau i manaoga o moa, o le isi - ia amanaʻia le lelei o le faʻafefe. Perches mo moa o loʻo i luga o le maualuga e 50-70 cm mai le fola, 'olo - fola o le fola i le moega loloto.

Mana. Muamua lava, latou te fafagaina le tele ma sili atu le leo, o lona uiga, o pato. O le aloese mai le pala ma le susu o le a fesoasoani i le tuʻuina atu o tagata inu i mamao mai le fafaga. O le fesuiaʻiina o le fafaga o le a faʻaalia ai le pa puipui, ma sela tele ina ia mafai ai e le manulele ona pipii lona ulu (10 cm).

E taua! O le tuufaatasiga o meaola ma moa mai le aso muamua o le olaga e faaitiitia ai le lamatiaga o feteenaiga i le va o tagata matutua.

Malamalama. Pe a fanau pepe o aiga e lua, e tatau ona e mafaufau i se moli e ese mai ai mo ni foga moa, lea e le afaina ai le pato, e sili ona fiafia i le tafaoga. E tatau ona maitauina o laumei e sili atu le malosi i le natura nai lo ituaiga o aano o manufasi, o lea e tatau ai ona tuʻu mamao atu nofoaga e nonofo mamao ai.

Savalivali. Afai o le teritori mo le savali e laiti, e sili atu le vaevaeina i ni vaega se lua: faatasi ai ma se vaituloto mo pato, faatasi ai ma se otaota ua tumu i le efuefu ma e tatau ona faʻamauina mo le timu ma le vevela mo moa.

I le otootoina, e ala i le iloiloina o manaʻoga ma masaniga o aiga taʻitasi, o le a mafai ona mautinoa le nonofo faʻatasi o ituaiga o meaola i le eria lava e tasi. O le mea lea, e mafai ona faateleina le tupe maua mai le fale ma faʻaaogaina se vaega laitiiti o le 'upega tafaʻilagi.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Afai e lapoa le peni, ona e le popole tele lea. Ae sili atu. vavae ese. Mai le pato e masani lava ona manava, ma o lo latou tafega e sili atu le suavai. E le fiafia i ai pou.
Alexey Evgenevich
//fermer.ru/comment/45787#comment-45787

E tatau ona tatou ola i totonu o le fale e tasi ma moa. A o talavou - leai se faʻafitauli. Ae afai e te manaʻo e fai (faʻaupu) - ia mautinoa o le pa puipui mai moa. Hatching mea uma e lelei, ae o foliga mai o pato pato o se pisinisi matautia. E mafai e poula ona paʻu, ma e le lagona le alofa i moa. O le isi faafitauli - alii. E faʻataʻitaʻi e tagata mea uma ma tagata uma, tusa lava po o le a le tele. Vaʻai "fasia" se lupe i luga o se solo, se moa i se kusi, ma se kusi i luga o se mamoe poʻa (i luga o se mea e fafaga ai savali). O lea la, afai ei ai se avanoa - aiga taʻitasi - se fale nofoʻese ese!
Andreyevna
//fermer.ru/comment/79325#comment-79325