Faatoaga faatoaga

Turkey: e fia calorie i aano o manufasi, o le a le aoga, o le a le tofo, mea o loʻo faʻafefiloi ma

O le meaʻai a Take e faʻaaoga i le kuka i le tele o atunuu o le lalolagi. O se mea taumafa faʻatasi ai ma se kulimi mauoa ma maualuga le tofo. E mafai ona kuka i ni auala eseese: faʻafefete, falai, simmer, tao tao. O le a le aoga o lenei meaʻai manaia mo tagata ma pe faapefea ona kuka, ma o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

O le a le meaʻai o le turuki

O le aoga caloric o le 100 kalama o le oloa 189 kcal. O le aofaʻi tutusa o manu o le pīsia o loʻo i ai le taua o mea taua:

  • vai (63.52 g);
  • carbohydrates (0.06 g);
  • gaʻo (7.39 g);
  • suauʻu māmā faʻapipiʻi (28.55 g);
  • efuefu (18 g).

O lenei mea palatini o loʻo mafai ai ona tautala e uiga i aano o le turuki e sili ona talafeagai mo meaai ma meaai pepe.

O le sili ona maualuga o kalori ma o loʻo aofia ai le gaʻo sili ona gaʻo (11 g gaʻo i le 100 g o oloa) ma le paʻu o le manulele. E aofia ai le cholesterol ma isi mea e le aoga tele mo le tino. O le susu o le calorie - e aofia ai le 0.84 g gaʻo i le 100 g o oloa. O se fulufulu fusi ua tuʻuina atu i se tagata le seti talafeagai o vitamini gaʻo ma gaʻo ma se seti o amino acids sili atu nai lo le sisi.

Faʻasinomaga fualaʻau mauʻoa:

  • vitamini gaʻo-soluble A, D, E;
  • vitamini vai suamalie B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6, B9 ma le B12.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le tuufaatasiga, faamanuiaga ma le kukaina o le aano o manufasi, kusi, manu felelei, lapiti, mamoe.

O nei vitamini e sili aafiaga lelei i le tino o le tagata:

  1. I totonu o le tino, o le vailaʻau A e taʻalo faatasi ma le gaioiga o le toe gaosia ma le tuputupu ae, lagolago o le puipuiga, faʻaaliga ma le toe faʻaleleia o tisipope epithelial.
  2. Calciferol (vitamini D) o loʻo i ai mea faʻapitoa-rachitic. Calciferols e aofia ai i le calcium metabolism i totonu o le tino: latou te faʻaleleia le absorption o le calcium mai le vaega o le digestive ma lona faaputuputu i le ponaivi o mea.
  3. O le vitamin E o se vaifofo masani, e aofia ai i le biosynthesis o proteins ma le sili ona taua o le faagasologa o le metabolism.
  4. B vitamini o loʻo aʻafia i faiga faavae uma o le tino: latou te aafia ai le metabolism, auai i tulafono faatonutonu neuro-reflex.

I le faʻaopopo atu i proteins, gaʻo, carbohydrates ma vitamini, elemene e tele sona sao i le tino o le tagata. I le taimi nei, e sili atu ma le 70 masini eseese-ma microelements ua maua i totonu o le tino. O nei, e tusa ma le 36% o loʻo i ai i le pipi.

Faitau foi e uiga i meatotino ma le faʻaaogaina o meaola moa: fuamoa (moa, tilo, kusi, roach) ma gaʻo (duke, kusi).

Mai i minerale i aano o manu (100 g o oloa):

  • calcium - 14 mg;
  • uʻamea, 1.1 mg;
  • magnesium - 30 mg;
  • phosphorus - 223 mg;
  • paluga - 239 mg;
  • sodium, 103 mg;
  • zinc - 2.5 mg;
  • apamemea - 0.1 mg;
  • manganese - 0.6 mg;
  • seleni - 29.8 mcg.

O Turkey e aoga tele mo tagata o vaitausaga eseese ona o lona fatuga tele. E tuʻuina atu ai i tamaiti le mea uma e tatau ai mo le tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻataga ai tagata matutua ma tagata matutua e faʻavae se paleni paleni o meaai, ma i se tausaga mulimuli ane ua tumu ai elemene misi mo le tino e galue ai.

E te iloa? O le DNA o le turuki e foliga tutusa ma lena o Triceratops, o se dinosaur e ola i le 65 miliona tausaga talu ai.

Tatau

O le tofo o le tino maliu e fuafua ile mea na fafaga ai le manulele. O le mea lea, e toʻatele tagata e manaʻo e faʻatau tino maliu mai faifaatoaga, ae le o faleoloa. O le paluga po o le suamalie ma ia ituaiga o aano o manu e matua manogi lava, e mafua ai le manava, faʻalautele le maualuga o le malosi ma faʻamalosia. Talia le fiafia o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, ae o le vaomalo e sili atu le suamalie ma lelei le aano o manufasi nai lo moa, povi po o puaa.

O le a le aoga o aano o turkey

O se seti o macro ma microelements, faʻapea foʻi ma vitamini, o vaega o ia mea e fatuina ai se numera o mea uiga ese:

  • faʻavaveina le faʻaogaina o le intracellular ma le metabolism o le tino;
  • puipuia le lamatiaga o le anemia;
  • Aafiaga lelei i le galuega o le myocardium ma le totoga o le tino;
  • faʻasaina le mamafa;
  • toe faʻatumu le aofaʻi o le calcium i le tino ma fai ai le ponaivi;
  • protein, e avea o se punavai o le polotini faanatura, fesoasoani i le atinaʻe o maso maso.

O aano o Take o se vaega o le taumafataga, faapea foi ma le soifua maloloina mo i latou oe toe malosi mai se maʻi. Aafiaga lelei ile galuega a le manava. Faʻafeiloaʻi e Turki le malosi, saturates le tino i mea aoga, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E masani ona faʻaaogaina o se auala e puipuia ma togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le tino, faʻaleaʻi, tonsillitis. O le suamalie sili ona suamalie ma ola maloloina e maua i le faaopoopoina o aʻa (kāloti, seleni) ma afu i ai. A maeʻa le suʻeina o le susu e faʻaleleia lelei ai le soifua manuia o tagata.

E te iloa? O le faatinoga o le ola o le tino i le galuega taua o le totoga na amata ona suesueina i le afa muamua o le 20 seneturi. O le mea muamua, o le le lava i totonu o le tino na maitauina, o le iodine.

Mo tagata matutua

O mea uma e ulu i totonu o le tino o se tagata matua ei ai tulafono faatonutonu, toe faʻafouina poʻo galuega fesoasoani. O le numera o galuega e mafua mai i se seti o macro-ma microelements, oa latou fegalegaleaiga ma isi. O aano o Take e fafagaina le tino i le malosi, tuuina atu le malosi ma maua ai se tulaga lelei faalemafaufau-lagona. O le faʻaauau ona faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, puipuia le tino mai aʻafiaga o le atuatuvale, faʻamautinoa le lelei o le moe. Kalaku ma fuamoa faamalosia le ivi o le ponaivi, puipuia le atinaʻeina o gaioiga faigata i le ponaivi o meaola ma isi faʻamaʻi. Seleniuma, o loʻo i ai i aano o manu, lagolagoina le paleni o hormones ma faʻaleleia le gaioiga o le tino o le endocrine o le tino. O se aafiaga lelei i le galuega o le cardiovascular system, aveesea ai pusa o le cholesterol, faia le puipuiga o le atherosclerosis ma isi faamaʻi pipisi. O Turkey e mafai ona 'aina e le maʻisuka ona o le maualalo o lona igoa.

Potassium talafeagai mo gaioiga intracellular. O vaega taua o le potassium e fesoasoani i le aveesea o le tele o le vai mai le tino. O faʻafitauli o le metabolism o le tino e oʻo atu ai i le dystrophy, faʻamaʻi o gaʻo ma le cardiovascular system. O le sodium e manaʻomia foi mo le gataifale o le intracellular. E aʻafia ai le setete o mafaufauga mo taimi pupuu, faʻaogaina o le muscular ma le togafiti.

E taua! E manaʻomia e le fanau le tele o le calcium (e oo atu i le 1.4 g i le aso), fafine maʻitaga (e oo i le 1.5 g i le aso) ma tina tausimai (e oo i le 1.8 g i le aso).

Mo tamaiti

O Turkey o se mea aoga tele mo tamaiti ona o lea hypoallergenic ma maualuga lona taua o taumafa mo se tino olaola. O faʻamanuiaga o loʻo i ai i le tuʻuina atu o porotini, lea o le a faʻaaogaina e le tino e faʻaleleia ai le mascular system ma le potassium e faʻamalosi ai le puʻu ma puipuia faʻamaʻi o le masukulekelet system. O Turki e mafai ona faʻafeiloai i le taumafataga mai le 8 tausaga le matua e pei o le muamua meaʻai. I le pipi pepe pepe e aofia ai le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso.

O fualaau faisua e pei o le broccoli, puluʻilaʻau ma pulumu o Brussels, elekini, zucini, pateta e mafai ona faʻaaoga i meaai pepe.

O le tamaoaiga mo tamaiti e aofia ai foi i lona gafatia e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻaleleia ai le tuputupu ae o le tino. Mo se seti o maso maso e lelei protein o loʻo i totonu o aano o manu. Faatasi ai ma le leai o se polotini, e lagona ai e le tino le faʻanoanoa, ma foliga mai o le vaivai vaivai. O Turkey e fesoasoani i le puipuia o le anaemia, faaleleia le taua ma le gaioiga faaletino. O le faʻamalosiina o le puʻu ma le paluka ma le fluoride e talafeagai foi mo le tino o le tamaititi.

Mo tagata taʻaalo

Mo tagata e malolosi malosi faaletino ma tagata afeleti, o le siva o manu o se mea e mafai ona maua mai ai le malosi ma le protein. O Turkey e aofia ai le tusa ma le 30% o masini faigofie digestible, o sina ole cholesterol, se seti o vitamini ma minerale, e avea ma ituaiga autu o aano o manu i taaloga. Ona o le mea o loʻo iai i faʻamalosi eseese, ua mafai ai e oe ona maua vave le maso. O fualaau suamalie maumaututu ma mea faʻapitoa o meaʻai e faia ai le pipi le filifiliga sili ona lelei o aano o manufasi i le lisi o le au taʻaalo. Fai mai Turki:

  • vave faʻafouina o le tino pe a maeʻa le faʻamalositino;
  • faʻamalosi le puʻu;
  • faateleina le tumau;
  • osofia o le malosi.

E taua! E mafai e Turki ona tuʻuina atu le protein mo tagata taʻavale e le mafai ona faʻaaogaina le protein ona o le laosose inlerance (ole synthesized synthesis).

E mafai ona ou 'ai

O le mea e sili ona lelei o aano o manufasi e maualalo le kalori ma maualuga le taua. O aano o manufasi e mafai ona taumafa i taumafa e mafai ona aina i vaega uma o tagata matutua ma tamaiti, e aofia ai tagata taaalo, toesea mamafa, fafine i le maitaga ma le lactation.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Faʻaaoga mo le taumafaina o fafine maʻitaga muamua o se punavai. uʻamea ma le polotini. E iai se aafiaga lelei o Turkey i luga o le gastrointestinal tract, faʻamaonia le faʻaogaina o fualaau oona, faʻamautuina le gataifale, ma faʻateleina le gaosiga o le metabolism. O le seti o vitamini o le vaega B mo le 100 g o le oloa o le 60% o le aofaʻi i aso taitasi o vitamini o lenei vaega mo se fafine maʻitaga. Sa i ai i totonu lipine faʻamautinoa le faʻamalosia lelei o le faʻaogaina o le tino o le fetus, ma e iai foi sona aoga aoga i le tulaga o le mafaufau-lagona o le fafine lava ia. Ole maualuga fautuaina i le taumafa o le 100-150 kalama i le aso.

I le avea ai o se punavai o le magnesium, e lagolagoina ai e le gata o le tino atuatuvale, ae o le galuega foi o le urinary system of a pregnant woman.

E taua! O Turkey o le mea sili lea mo tamaitai i le taimi o le lactation. E taua tele lenei mea i le masina muamua o le olaga o se pepe. O le susu o le susu e le aofia ai le taumafa a se fafine i le vaitau lea ina ia aloese mai ai i le pepe i lona i ai i meaai a tina.

Pe a aveesea le mamafa

O meaai talafeagai e tatau ona aofia ai le paʻu manu. O nisi o mea amino e manaʻomia le tino e manaʻomia i na o manu ma e le faʻapipiʻiina. O Turki o se ituaiga o manu fasi, o lea e lelei tele mo taumafa taumafa.

A e kuka, e faigofie lava pulea lana kalori:

  • aveese le paʻu - faʻaititia le kalori 1/3;
  • susu o calories ua faʻaititia ma sili atu.

I le taimi lava e tasi, o le a le toesea lona tofo. Faatasi ai ma lona maualalo o le kalori, o le pisuka o se punavai o vitamini aoga ma minerale. O le vailaʻau nicotinic o loʻo i ai e pulea ai le toto cholesterol ma faʻamalosia ai le malepelepe o pusa o le cholesterol o loʻo i ai nei, ma taofia ai foi le fausiaina o mea fou. Mo le leiloa o le mamafa e taua tele i totonu o lenei aano o manu e leai ni vailaʻau gaʻo ma e maualalo le gaʻo.

Faʻamatalaga Faʻatau

O le meaʻai e sili ona lauiloa e le gata ona o ona lelei tele, ae ona o lona tofo. E mafai ona e kukaina le oloa i ni auala eseese: fuga, salu, uʻu, tao tao, faʻavela. E lelei tele i soʻo se itu meaʻai: fualaau 'aina, pasta poʻo cereals. O le tulaga taua o le taumafa paleni e mafai ai ona e faʻaaogaina i meaai pepe ma meaai mo i latou o loʻo oʻo i se vaitaimi o le toe faʻaleleia pe a mavae se maʻi. E mafai ona faʻaaogaina elemene o fuamoa o aano o manufasi, meaʻai mo pies, faʻavae mo le suka ma i le tulaga o sausago, sausage, cutlets ma isi Turkey sa auauna atu i le uaina papaʻe. O suauʻu manogi e aoga lelei mo ia.

E te iloa? O turkeys o le manu lona lua pito sili ona tele pe a uma le vao. O le mamafa o le tane e oʻo atu i le 35 kg.

O a mea e tunu i atunuu eseese o le lalolagi?

Soʻo se atunuʻu e iai ana lava tu ma aga masani, e aofia ai le sauniuni o pipi.

O le tisi turkey mo le Kerisimasi e kuka i le tele o gagana Peretania. Sa auauna atu Peretania ia te ia mo le Kerisimasi faatasi ai ma se teuteuga fualaau faisua. I totonu o le Iunaite Setete - ua tumu i apu. O Turkey o le autu autu lea o le Aso Faafetai. I Amerika foi, o lenei manulele o le teuteuga sili lea o le laulau mo le Aso Faafetai. E tautuaina e tagata Kanana manufelelei i le laulau vine saula.

Aoao po o le a le meaʻai e lelei mo ma pe faʻapefea ona kuka kuka saula mo moa.

E faʻafefea ona kuka

Ae e te leʻi kukaina aano o manu - ua tipiina i ni vaega, i luga ole filo. A maeʻa lena, o le oloa ua kukaina ina ia teu i le taimi o isi kuka. Pe a faʻaaogaina le peel ua aveese.

O vaega eseese o le tino maliu e le faʻafefeteina:

  • fillet - 30 minute;
  • vae - 60 min.

Afai e tipi le pipi i ni vaega tetele, ona tatau lea ona latou kuka umi (pe a ma le itula). Afai i le faagasologa o le kuka kuka e faʻaopoopo 1 sina kāloti, 1 sipisi ma mea manogi i le vai, ona avea ai lea o aano o meaʻai e susulu ma sili atu ona lelei. O le fufuluina o fusi mo meaʻai a pepe e tele a latou ata: a uma ona fufulu le fagu muamua mo le 10 minute, e faʻafefe ma faʻaauau le kuka, faʻatumu le aano ma se vaega fou o le vai. O lenei faiga o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai mea manogi ma mea leaga.

E te iloa? O le gase ua taʻua o le manulele pito sili ona leva. O le kulukuka na faʻatautaia e le Maya Maya e tusa ma le lua afe tausaga talu ai.

O le a le mea e faʻaopoopoina

I le kukaina, faʻapipiʻi le pipi ma toetoe o soʻo se meaai. O le mafuaʻaga o lenei mea o lona tofoina le solitū. Pe a kuka le kuka, aniani, kāloti, keke, pepa, faisua, ma seleni e masani ona faaopoopo i ai. Mo le faʻavelaina, o le faʻalauteleina o seti o mea manogi e faʻaaogaina: aniani, kākalo, pepa. Pe a tao, e mafai ona e faʻaaogaina (faʻaopopo i aniani, kelu ma pepa) coriander, paprika, kumumu, faʻaoʻo, cardamom, anise.

E aofia ai foi meaʻai e pei o le thyme, rosemary, marjoram, basil, oregano, zira, dill, pasili, tamato (tomato peleti), riki mumu, leke, pepa suamalie, pi, honey, lemon.

Mea fagota meaʻai

I le sauniuniga o ituaiga eseese o aano o manu e iai ana mealilo.

Faʻamamaina ma taoina:

  1. Le taimi na faʻaaluina i le sami sami - 2 aso. A maeʻa le vaʻaia o le pipi e fufulu ina ia le faʻafefe le paʻu pe a tao le pusa.
  2. A o leʻi taoina, o vae ma apaau ua faʻaleagaina e taofia ai le mu.
  3. Amata vave ao lei faia le kuka.
  4. I le ogaumu, e kuka le pipi i le vevela o le +180 tikeri.

Suauu:

  1. Aʻo leʻi kukaina e tatau ona sasaa le oloa i luga o le vai inu (o le a avea lea ma mea e sili ona sua).
  2. Suauu le manulele faatasi ma aʻa ma mea manogi - o le a faaopoopo ai le tofo ma le manogi.

Fuga:

  1. O fasi falaoamata mo le salati e faʻalanu enaena.
  2. E falai falala i itu uma mo le 5-10 minute. O fagu e falai i itu taʻitasi mo le 15 minute. Ina ia mafai ai ona faia le fillet juicier, pe a maeʻa ona faʻavelaina e mafai ona kukaina mo le 10 minute i sina vaega itiiti o le susu poo le sami.

Auala e filifili ai aano o le turkey pe a faʻatau

Meaʻai sili ona suamalie i le vaomatua talavou (3-4 masina). O lona mamafa i lenei tausaga e mai le 5 i le 10 kilokalama. I meaʻai fou a manu moa ua faʻamausali ma malulu, o le paʻu e lamolemole, malamalama, e le maseʻe. O se meaola e silia ma le 20 kilokalama i le mamafa e mafai ona faʻamalosi, o se manulele e ono matua. O ana aano o manu o le a tumau pea le faigata e tusa lava pe a mavae ni nai itula o kuka.

Vaʻai foi: o le a le mamafa o le pipi ma le paki matutua.

Afai e te faʻatau se oloa i totonu o se supermarket, ia mautinoa ia eʻi totoʻa ile ola i luga ole afifiina ma le tetee o aano o manufasi i le faʻaogaina. Afai e te lolomiina se manuʻa fou i lou tamatamailima, ona faʻasaʻo lea o le nofoaga o le faʻamalosi. O le paʻi atu i se aano o manufasi o le a vaivai. Ae i luga o le mea na malulu ma malulu, o le a tumau le tootoo mai le tamatamailima i le tele o taimi. O le taumafaina o sea oloa i meaai e mafai, ae o le tofo ma faamanuiaga o le a matua masalosalo lava.

E te iloa? I le seneturi lona XIX, e oo lava i manu felelei o manufelelei: falesa, paterika, sa avea ma fale e tagata.

Auala e teu ai i le fale

O le tino maliu na faatauina mai e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. E i ai le tele o tulafono i le auala e taulima ai aano o manufasi:

  1. O le mea na aumai ai le tino e tatau ona fufuluina ma fufulu mama i fafo ma totonu, afifi i le pepa ma naʻo pe a uma lena lafu i totonu o le pusaaisa. Afai e te le kukaina le tino atoa, ona tuu loa lea i totonu o le pusaaisa, e sili atu ona tipi i ni vaega, ona faapipii lea i le pepa ma ave i totonu o le pusaaisa.
  2. O aano o manu e aveese mai le pusaaisa e tatau ona faʻamalo i le potu vevela mo le itiiti ifo i le 1 le itula. Afai e te faʻaaogaina ni pusa tioata i le vevela vevela poʻo le vai, ona e saunia lea o le ipu ma o le a faigata.
  3. Puipui le tino maliu e faʻaaoga ai mea umukuka, faʻagasolo le auala e faʻaleagaina, ae le o le faʻavevela. O lenei faiga o le a sili atu ona puipuia le tofo ma vitamini o vaega B ma le C, lea e faʻaumatia i lalo o le malosi o le maualuga o le vevela.

O ai e mafai ona afaina

O Turki e aofia i meaʻai ma hypoallergenic ituaiga o aano o manufasi, o lea la e leai se faʻailoga. E ono tulaʻi mai ni faʻafitauli pe afai o le tino o le tino o le a le lelei le lelei, e maeʻa. E tatau ona faia togafitiga e togafitia ai tagata i faafitauli tau fatuga ona o le protein i meaʻai. Mo maʻi gasegase e le fautuaina e matua masima le aano.

Turkey Cookies Vitio Recipes

Kerisimasi Kerisimasi

Turkey ma Saulati Saula

Turkey Meatballs

Cooking Turkey: iloiloga

Sa ou tipiina le pipi i ni fasi vaega ma i totonu o se fagu paʻu ma sina vaega o le suāuʻu manogi mo le 40 minute, ona sasaa lea o le kulimi mama ma le isi carcase mo le 10 minute, ona mafai lea ona e faʻaleleiina le laʻau ma le palasi ma le isi 5 minute. Ua faia!
Pusa o penitala
//www.woman.ru/home/culinary/thread/4474856/1/#m48057195

Na ou tipiina le fusi i fasi kuki kebab, pei o le suamoni, faaopoopo le oregano ma le masima, tao i totonu o le ogaumu i lalo o le foila mo le 30 minute.
Ana
//www.woman.ru/home/culinary/thread/4474856/1/#m48064281

Ou te fiafia i ai, sufuluina i le sinapi mo le po, ona fai lea o ni pu ma se naifi ma ni fasi falaoamata vevela-mimiti, i totonu o le cranberries + apples. Sima le masima masi + paʻu + olive olive. Tuu i totonu o se ogaumu vevela, ona faʻaitiitia ai lea o le afi ma 3-4 itula ile vevela vevela, sasaa le sua
Cat
//www.woman.ru/home/culinary/thread/3805888/1/#m11469844

pīpī, suauu, e masani lava ona sauā. e matua suamalie pei o se moa e le tupu lava. Amerika faalilolilo, e le gata i le faamaluluina - ia fufulu le pata i lalo o le paʻu. E masani lava ona muamua loʻu peleue ma le tele o suauu e mafai ona aapa atu i ai le lima (e taua le vavaeeseina o le paʻu mai le aano o manu, ae le o le galo ese!), Ona paʻu ai lea i lalo o le paʻu ni fasi keke ma tuu ai le rosemary e tofo (itiiti). sisiisi o lālā tuʻu i totonu o le pipi. Ou te tuu le manulele i totonu o se pepa tao ma liligi le suauu olive i le pito i lalo, na o le ufiufi le pito i lalo i se mea manifinifi. i totonu o le suauʻu - toe faʻafouina le fiafia. taoina e manaomia e lima itula, e ufiufi le susu ile fafie. Faʻaaogaina naʻo le afa afa itula mulimuli.
Teine teine ​​Philly
//www.woman.ru/home/culinary/thread/3805888/1/#m12804746

Afai ua leva ona e manaʻo e faʻavasega le meaʻai, ona amata lea ona kukaina lenei meaʻai maloloina, agavaivai ma le maualalo-calorie. O lona faʻaaoga masani o le a faʻamalosiina ai le tino puipuia o le tino ma faʻaleleia le tulaga atoa o le tino. Ma o ipu matagofie mai lenei manulele o le a apili atu i tagata uma o le aiga ma malolo o lou fale.