Vine

E faʻapefea ona tipi vine i le tautoulu mo amataga

Totoina vine - o se laasaga tatau o le togalaau. O le faʻamoemoega o le teuteuina o le faʻapupulaina lea o fua o le gaosiga, faʻaleleia le tausiga o vine (vao), faʻapea foʻi ma le faʻatulaga lelei o le laau.

Totoina o vine: autumn po o le tautotogo?

E faʻalagolago i le vasa o le tau lea e tupu ai le tovine. Afai e laʻititi le tau, ona le sili atu lea o le vevela o le tautotogo nai lo le autumn. Ae afai tatou te talanoa e uiga i itu i mātū, o mea e vevela ai le vevela, ona fautuaina lea o le autumn, aua e faʻaleleia ai le taumalulu mo le laau, ma le togavine - o le faagasologa o le malupuipuia o vine mo le taumalulu.

I le mea e le matua ogaoga ai le taumalulu, e faia le teuteuga o le autumn i luma o le amataina o gutu malulu. I le tautotogo o le teuteuina o le vao i se tulaga e le mafai ona faatagaina "loimata o vine" - faatasi ai ma le sua o le vine e le maua ai meaʻai ma elemene, lea e faaitiitia ai le aofaiga o le seleselega i le lumanai, ma e mafai foi ona oo atu ai i le oti o le togavao.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faia le teuteuga o le tautotogo i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe o le suavai. O le vevela ole ea e tatau ona + 5 ℃.

Meafaigaluega taua

Mo le teuteuina o vine, hacksaw ma le lopper. O meafaigaluega uma e tatau ona faʻamalosi ma mama. Sa faamama e le aufaipisinisi ia vine laiti, e leai se mea e sili atu ma le tasi ma le afa senitimita, ma tamai lima.

O le a fiafia le au pele i le faitau e uiga i mea aoga o le vine vine, vine vine, vine vine, vine, vine vine, uaina.
O le hacksaw ua mamanuina mo le veleina o vaomatua tetele, faapea foi ma le le amanaiaina o vao tuai, lea ua gaosia mo le faamoemoe o le toe faafouina. O le meaʻai (o le ituaiga o paluga) e tatau mo le aveesea o lala i nofoaga mamao ma faigata.

E faʻapefea ma pe a faʻapipiʻi laau

I le fuafuaina o le teuteuina o vine, e leai se mea faigata: o laau talavou ua vaeluaina e tuʻuina atu ia i latou foliga, faʻataʻitaʻi le puʻu o le togavao i le lumanaʻi. Matua matua - ia faʻaleleia le fualaau aina ma le toe faʻafouina.

O afea e teu ai vine (aso)

O fua o le teuteuina o vine e faalagolago i luga o le tau o loʻo i ai. I totonu o le latituga i saute, ua teuteuina vine i ni nai vaiaso talu ona pau lau lau. I le sili atu ona vaivai, e tatau ona faʻatinoina le faʻagasologa seia maeʻa le malulu.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona toto vine mai vine ma fatu.
I luga o le malulu (e leai se manaʻoga e ufiufi le laau), o le teuteuina e mafai ona faʻafeiloaʻi i le tautotogo. Ua vaevaeina foi i tulaga o le faatulagaina, tausaga po o le tuai ona matua.

O le teuteuina o le teuteuga ua fuafuaina e tuʻuina atu ai le vao i se faʻatulagaina. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻataʻitaʻiga (pesini, uila, fan, ma isi mea), e ono fesuisuiai auala faʻavae. E faʻatinoina aʻo lei oʻo mai le kiona muamua. Aveese le laumei (lanu meamata).

O le autu autu o le faatumauina lea o se fua maualuga o se vao matua. O le taimi lenei o iunite o le lumanaʻi ma sui o sui mo le isi vaitau o vaitau. O le fua o le vine o le vine lea o le a fua mai i le isi vaitau.

O se nonoa sui e manaʻomia e fuafua ai le isi suauu e sosoo ai i le vaitau. O le teuteuina e tatau ona faia i ni nai vaiaso pe a uma le muamua, ae ao lei amataina le kiona sa taofiofia. Pe a toe teuteuina le teuteuina, latou te suia e le gata i fualaau aina suamalie, ae o lima foi, aua ua matua vaivai lava pe a mavae ni nai tausaga.

Tulafono faavae mo le teuteuina

E i ai le pupuu, umi, ma le vaelua ma le fefiloi o vine. Pupuu, e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o vao laiti. A faʻaaogaina lenei ituaiga, na o le 1-2 mata o loʻo totoe i luga o le fana i le faʻavae, o le umi o totoe o le fana e aveesea.

Siaki ituaiga sili ona lelei o vave, nutmeg, paʻepaʻe, piniki, uliuli, laulau, faʻamautu, malulu ma le faʻamalosi vine.

O le teuteu umi e aofia ai le galulue faatasi ma laau totō (4-6 fualaau aina ma 10-12 mata o loʻo totoe i luga o le vao). O le teuteu le lelei e aofia ai le faia o fualaau suamalie ma le numera o mata e oo atu i le 3 i le 10. O le teuteuina o le faʻafefiloi o se fausaga o ni pupuʻu puupuu o suiga (mo 1-2 laʻau) ma se laina umi o fualaau aina e aofia ai le 5-12 mata. O le filifiliga o le umi o vine e tipi e faalagolago i le auala o le taumalulu ma le tuputupu ae o le vao.

Mo ituaiga uma o le fesuiaʻiina o le vine, e mafai ona e otooto atu tulafono lautele:

  • o le tipi e le tatau ona latalata ile mata (pe a ma le 2-3 cm le maualuga);
  • o le tipi e tatau ona maualuga ma faatonutonuina i totonu o le laau;
  • e fautuaina e fufulu lelei le meafaifaʻailoga pe a uma ia mea totino e puipuia ai le mafai ona faʻafeiloaia o siama mai le tasi laau i le isi.
E taua! Soo se teuteuga e mamafa mo le laau, ia taumafai e faia lelei le faagasologa, ona o le le tausisia o tulafono o taualumaga e mafai ona oo atu ai i le oti o vine.

O le auala sao o le seleseleina o le autumn, e fuafua i tausaga ma le faatulagaina o vine

Pe a fausia se vine, e faia uma galuega i le tautotogo ma le autumn.

Vitio: teuteu vine i le autumn

Faʻalagolago i le a le laasaga o le fausiaina o se vaomatua, o le faʻaaogaina o auala o le a eseese. I tausaga muamua o le olaga, o le teuteuga e faia i se auala e mafai ai ona fausia le selu o foliga o le lumanaʻi.

I tausaga na sosoo ai, i le taimi o le tautoulu, o vine uma na susunuina na teuteuina, na o le toe suia o nonoa. E tasi i le 6-8 tausaga faʻaalu e sui ai lima.

Matou te fautuaina faitau e uiga i le auala e totoina ai vine ma tipi ma fua.

Muamua tausaga o le olaga

Mo le faʻavaeina o se foliga faʻafefe i le siama i le tausaga muamua o le olaga, ua na o se fasi fanua e lua tumutumu o totoe i le ata. I le faʻamaʻiina, o le 2-3 laʻau e tuʻuina i luga o le fana, o le isi mea e vavae ese. Mo tagata teuteu i le tausaga muamua latou te faʻaaogaina le mataupu lava e tasi e pei o le muamua muamua.

Lua tausaga o le olaga

Mo le faʻafefe o le tino, o le sapling ua tuʻuina atu i ai le tulaga lava e tasi e pei o le fufulu i le tausaga muamua, o lona uiga, o le pito i luga o le fana ua aveeseina, ma le 2 pusa o loʻo totoe i le pito i lalo. Pe a faʻapipiʻi pine i luga o laʻau taʻitasi e tuʻu ai 3-4 alavai, o mea uma lava e aveesea.

E te iloa? E fesuiaʻi le taua o le luluina o le pasesa i lalo o le vaomatua vine. - na te fesoasoani ia te ia e taulimaina nisi meaola faalafua.

Mo le faia o mea fou i le tausaga lona lua, e fia pine na faia e le autumn o loʻo i ai se matafaioi tele:

  • pe afai o le 2, 3-4 'aʻai e tuʻuina i luga taʻitasi;
  • pe afai o le 3, ona faʻaumatia lea o le lona tolu, ma i luga o mea o loʻo totoe o loʻo toe faia pea, pei o le mataupu muamua;
  • pe afai e 4 - ona tuʻu lea 2-3 taʻavale, toe ave le isi.

Tolu tausaga o le olaga

I le tolu tausaga o le autumn, faʻatasi ai ma se faʻavaveina o le fausiaina, e 3-4 knots o loʻo totoe, e 3-4 laʻau mai fafo e totoe. A oʻo ina faʻavaeina le faʻaaogaina o le galuega autu i luga o le fausiaina o le a faia i le tautotogo, e oʻo i le tautoulu o le timu mulimuli, o se tulafono, e malolo i le isi vaomatua, o le mea lea, i lenei taimi, o le fusi o le tauau.

O le mea na faia i le tautoulu e manaʻomia ai le fuafuaina o ni fualaau suamalie - e tasi le fua o fualaau aina e seleseleina i totonu o le 10 puʻe.

Fa tausaga

I le tautoulu, ua vavaeina foi vine mai 4 mama e fai ai ni nonoa se 4, lea e fausia ai lima o le pesini. Mo le afifi o le tausaga e sosoo ai, o le fua o le fua o fualaau o le 10-12 e faia, ma mai le lua lona lua, ua faia se nonoa sui.

Vitio: Laina vine i lea laasaga i lea laasaga sese O le vaomatua vine ma se faʻaolaina o lenei tausaga ua maeʻa ona fua lelei, o le mea lea, o galuega o le autumn e faʻamoemoe i le faatumauina o le vao - aveeseina sootaga ia na faʻaputuina ai le seleselega ma faʻavaeina fou mo le isi vaitau.

Lima tausaga

Ua maeʻa ona faʻatumu le ipu, o lea o le galuega o le autumn e taulai i le faatumauina o le fualaau aina. Tuʻu se nonoa i le 2 'au i luga o lima lima.

Saili tali i fesili faapena: pe faapefea ona toto vine i le tautotogo, o afea ma pe faapefea ona fua vine, pe tatau ona tausia vine i le taimi o le fugalaau, pe faapefea ona gafa ma aua nei faaleagaina vine, pe faapefea ona fafaga vine i le tautotogo ma le autumn.
O le togavao faʻatasi ai ma le faʻamaʻi mai i le lima o le autumn e faʻapena foi ona tausia lelei fualaau suamalie - latou te tuua le 10-12 buds mo le isi aisi, ma o le a vavae ese isi. O le foliga o le vao mo le lima o le autumn e manaʻomia ai galuega tutusa e pei ona i ai i le taimi talu ai.

Suiga o le lima: faʻapefea ona tipi vine pe a mavae le 6 tausaga

O le mafuaaga mo le sui o le lima e mafai ona fesoasoani e le gata o le matua o le taimi nei, ae o le maʻi foi, o le malulu. Afai e le mafai ona saunia mo le lona lua ma le tolu o filifiliga, ona mo le muamua lea e aoga le saunia o se mea e sui ai muamua. Mo le fausiaina o se lima fou o le a ave 3-4 tausaga, o lea e tatau ai ona e fuafuaina le taimi e sui ai i se auala e leai se faʻalavelave i le fuaina. E faʻapefea ona fuafua le matua o lima i tulaga taʻitasi?

E taua le taulaʻi atu i le lelei o le seleselega: o le tele o fuifui vine ma vine, o le malosi o le tuputupu ae ao tumau pea le soifua maloloina. Afai na amata ona faasolosolo ina leaga le gaioiga, e le mafai ona faʻaaogaina le lima ma e tatau ona suia. I lenei tulaga, e mafai ona aoga le pulupulu coppice, faapea foi ma le itu i luga o lima (pito i luga).

E taua!Afai e leai se mea e sui ai le lima, i lona faavae, o le puimanava e faia i le paʻu uʻamea poʻo le alumini, e faʻaosofia ai le paʻu i lalo o le puʻuvaega mo le atinaʻeina. O le auala lea e faia ai se lima fou.

Faʻaleleia togafitiga pe a maeʻa

A maeʻa ona teuteuina, pe a oʻo loa ina tafe le gap, e tatau ona mafaufau e sauniuni vine mo le taumalulu. Mo se amataga, e aoga le togafitia o se togavao mai meaola faalafua lea e mafai ona tumau i luga o le eleele e totoe pe a uma ona taina. O le isi o le fuafuaina lea o le malutaga o vine.

Afai e laʻititi lava le fale, o le eleele e mafai ona fufuluina i le eleele, pe ufiufi i se atigipusa po o se fagu palasitika, faʻapipiʻi ma mea e faʻaoloa ai. Tuu le tasi pu lua ina ia mafai ai ona faʻaalia le laau (e tapunia pe afai e paʻu le paʻu i lalo -15).

O le a aoga ia te oe le faitau e uiga i auala e taulima ai meaola faalafua ma faamaʻi o vine.

O se tagata matua e tatau ona aveeseina mai lagolago, faʻasalalau i luga o le eleele ma faʻafefiloi i le polyethylene ile luga e faʻaaoga ai arc greenhouse arcs, lea o loʻo faʻataoto ai le ata. I le tasi itu, o le mafanafana e maua ai se pu mo le faʻamaʻaina ma le faʻavevelaina o le tootoo. Faʻataʻatia foʻi, pe a tuʻuina atu le vevela i le -15 ma lalo ifo.

Vitio: vine vine mo le taumalulu

Faletusi Novice

A amata ona galue ma vine, aemaise lava pe a fai le vine, e faigata ona aloese mai mea sese. E tele mea e fai e le lelei ona atiaʻe, e le o mataupu faavae uma o galuega e manino.

O le lisi lenei o mea sese tetele o tagata fou i le pisinisi vine:

  1. Mea e teu ai mea totino - e taua le filifilia o se fatu malosi ma maloloina ma tausia lelei i le lumanaʻi. O le paʻu o se fatuga lelei e tatau ona matua lanu enaena, e aunoa ma ni afifi. E tatau ona iai ni foliga vaaia lelei o fatuga, e leai ni mea afaina ma ni stains.
  2. Le teuteuina le lelei - e le lava ma e le lelei. E taua le manatuaina pe afai e le lava le teuteuina, o le togavao e faʻateleina i le leaga mulimuli ane o le fuaina. O le teuteuina e tatau ona faia i le tautoulu faalua: uluaʻi amata ma mulimuli. O le taimi o le seleselega. O le mea mulimuli - pe a uma ona tafe le tafe, e faʻamausali ai gutu.
  3. Taimi ma timuga - e le o tausisi i tulafono o le tausia o ituaiga eseese o vine, e fuafua i uiga o le ituaiga ma latitudes e tupu ai. Afai o le ituaiga e le o le malulu, ona tatau lea ona saunia mo le taumalulu i le vave e mafai ai, ona o le tuai e mafai ona tumu i le malulu. O vailaʻau faʻamaʻi e tatau ona saunia i se taimi mulimuli ane, ona o lo latou umi o le tafe o le sua. O le vave teuteuina ma le faʻamaloiloina o taualumaga e mafai ona taʻitaʻia le maeʻaina poʻo le pala. O le taliaina o mea sese ua taua i luga o le a taʻitaʻia ai le itiiti ifo i le faʻaititia o fua o le gaosiga, e pei o se maualuga - i le mea moni o le galuega i le totoina ma le atinaʻeina o le tovine o le a toe faia.

E te iloa? I le taulaga Slovenian o Maribor o loo i ai se tovine ma vine vine e 400 tausaga o loo fua pea.

O le vavaeina o vine o se tasi lea o galuega sili ona taua i luga o le atinaeina o aganuu. O le lelei o lenei faiga o le a faʻalagolago i le seleselega o le tausaga e sosoo ai.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E masani lava, o le seleselega o le autumn e faia pe a uma lau lau. Ua matou faia lenei mea i le taufaʻaiuga o Oketopa-o le amataga o Novema. Ou te faia se teuteuga i le tautoulu, aveese vine vaivai ae le o matua. Ou te alu ma se pito o le umi o le vine ma le tele. Na iu lava ina teuteuina ma fausia le togavao i le tautotogo. O le tipiina o laulaau e le fautuaina, ae o nisi taimi e talafeagai ona o le umi mafanafana mafanafana, lea e faafuasei ona suia e fulufulu.
master53
//www.vinograd777.ru/forum/showpost.php?p=2034&postcount=2

I le taimi nei, ua amata ona ou teuteuina le vao. I le maeʻa ai o se paʻu e tasi, o le lau o le vao na matua maeʻa ma toetoe lava a malepelepe, ma ua oo i le taimi e tipi ai vine. I le tautotogo. E tupu le suamalie o vine i le malutaga poʻo luga o se ituaiga o vine o fatu gaʻo e ala mai i le leaga.
Senchanin
//www.vinograd777.ru/forum/showpost.php?p=4189&postcount=7

Na ou seleina vine i le tautoulu - o le sini o le tipiina o vine e le o le taumalulu. E le o le vine matua ma le tele vine - Ou te tuua e tusa ma le 10 buds i se mea. I le tautotogo, ua uma ona ou teuteuina le mea tonu ua uma ona faamaa. ona ou vaevaeina lea i totonu o lima lima faaopoopo ma ou tipi - o le lima autu o 8-10 fatugaʻo, sui - 4 fatuga. Na ou tipiina vine faaopoopo i luga o le 2 puʻe. o le tausaga e sosoo ai e faʻaalu i le sui. ona o le mafuaaga o le suʻega na le mafai ona tipiina i luga o ni nai fafie. Ae ina ua mavae le 3 tausaga na matua leaga lava. Tele vine tuai lea e le mautonu tele. Latou te faʻafefe ma tuʻuina ni nai vaʻa. I Siberia, e tatau ona vavae! A leai, o le vao e ola 4-5 tausaga, ona itiiti lava lea o le faaaogaina mai ia mea. o le mea lea, e matua tatau lava ona vavaeina. I le taumafanafana, ia vavae ese uma fanau laiti ma lafoaʻi e ala i le tasi. Lea e ufiufi le pulumu. I le masina o Iulai, ou te togi i luga ma aua neʻi faatagaina e le PT le tamaititi mai le malepelepe malepelepe. Ua totoina vine i totonu o le loloto 40-50 cm le loloto ma faʻamalosi malolosi. Ou te ufiufi le pito i luga ma laupapa ma le pito i luga ma le vevela. Ona ou moe ai lea i se eleele eleele e tusa ma le 20 cm. E masani lava ona tauva. O na vine e leʻi mulimuli mai ma latou paʻi atu i le atuatuvale e masani lava ona malolo. 15-30 lita o vine e maua mai le vao. o lenei tausaga na maua e tusa ma le 15 lita mai se togavao. E na o le 10 vao. Sa malulu le taumafanafana. Ou te totoina vine mo le 9 tausaga.
Garik88
//www.mastergrad.com/forums/t93740-kogda-luchshee-vremya-dlya-obrezki-vinograda/?p=1455111#post1455111