Faatoaga faatoaga

Uiga o le gaosia o fuamoa manu

O le moa manu pe, e pei foi ona taua, o le moa a le tupu o se moa mai se aiga moa tele, o lona laufanua o se laufanua tele e aofia ai vaega tutotonu, sisifo ma saute o le konetineta o Aferika. O lenei manulele e taua foi mo lona gaosiga o fuamoa.

Fai faimalaga moa

O le moa a Tsar e ese mai lona latalata mai "e le mafaamatalaina" lona aiga e ala i ona foliga vaaia, ae o ona fuafaatatau o fuamoa e tutusa lelei ma foliga tutusa o laumei o manu fasi. Ae ui i lea, o le gaosiga o manu felelei e matua aafia tele i itu eseese, lea o le a talanoaina i lalo.

A aunoa ma se tane

Ina ia mafai ona ave se fuamoa, atonu e lelei le faia o le fuamoa e aunoa ma se tama. Peitai, o fuamoa, ioe, o le a le faʻafeiloaia, o le a latou le maua ni fatu.

I le taumalulu

I totonu o le natura masani o le fagogo e na o le mafanafana o le tau; aua nei galo o le mea na fanau mai ai nei manulele o se tasi lea o itu sili ona manaia o le paneta. O le taimi lava e amata ai ona malulu, o le fua o le fuamoa e faasolosolo malie malie ma e iu lava ina tu uma.

Mafaufau i itu uma o mea o loʻo i totonu o le moa manu i le fale, aemaise lava i le taumalulu.

O le faateleina o le malamalama o le la ma le faateleina o le vevela i le fale, o fuamoa (laiti ma laiti) e mafai ona maua i le taumalulu.

Faʻapitoa fuamoa tuʻuina manu

I totonu o le natura masani - i totonu i Saute-Sisifo o Aferika - o le tupuga o poumoa tupu o loʻo tupu muamua nai lo le maualuga o le tau.

E te iloa? I totonu o le USSR, manu felelei mo aano o manufasi na amata ona fanauina pe a maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ina ua sau le manulele ia i matou mai Hanikeri. I le faaiuga o le 80 o le 20 seneturi, o le faitau aofaʻi o tagata e tusa ma le 70,000 tagata, ae o le pisinisi na matua teena atoa ma le paʻu o le Iuni.

Ae ui i lea, e mafai ona faatelevave le amataga o le laititi, ma, o le taunuuga, o le taimi o le amataga o le fuamoa-faataatia i auala nei:

  • faʻaaoga meaai faʻamalosia ma amino amino taua;
  • tuʻuina atu le maualuga o le vevela i nofoaga o manu felelei (faia ni vaʻaiga lata ane i le natura masani i totonu o le vao), ae le galo e uiga i le faʻaleleia masani;
  • Faʻateleina le aofaʻi o itula i le 15 itula.
I le mea e tupu ai se faʻatau, faʻatau atu moa, e leʻo tautala e uiga i le taimi o le amataina o le fuamoa o fuamoa, e foliga mai, e leʻi fafagaina manu feʻai i le maualuga o le palatini e faatelevave ai le taimi o le pala. I lenei tulaga, e tatau ona saunia le faifaatoaga moa mo le tuai o le amataga o le fua o fuamoa.

O oe, e mautinoa lava, o le a faʻaaogaina le iloa o uiga ma le olaga o se moa manu masani.

I le a le matua e amata ai ona latou fananau mai

I le fale, o le amataina o fuamoa fuamoa amata i le matua o le 7-9 masina. E faigata ona valaʻau i se taimi sili atu ona saʻo, talu ai e matua aʻafia lava i itu taua e pei o:

  • fafaga;
  • tuutuuga o le taofia;
  • moli, ma isi.
O tamaʻitaʻi e sili atu nai lo o latou tausaga, e le maua ai e le tane le avanoa e faʻamaua ai fuamoa o fafine o latou lava tausaga.

O nei manulele o loʻo faʻaolaina le ituaiga o pipi: i le amataga lava o le vaitau o le fuamoa, o le a faanatinati le fafine 1 le taimi i le 2 aso, ona faʻateleina lea o fuainumera i le 3-6 fuamoa i se laina. Mo le 8-12 vaiaso, faʻapupulaina le gaosiga o oloa, ona oʻo ai lea mo sina taimi ua pa'ū fua. A maeʻa le 2-6 masina, toe foʻi mai le fuamoa i le tulaga muamua.

E le tatau ona e fefe - toe faʻaleleia le tino o le manulele, faʻapupulaina mea e tatau ai, vitamini ma minerale.

E tatau i faifaatoaga faʻatoʻaga ona masani lelei i mea faʻapitoa o le fausiaina o manu moa i totonu o se mea e faʻafefeteina ai, faʻapea foi le iloa auala e tausi ai manu felelei.

Ina ia iloa pe o le a le olaga o loʻo i ai le manulele, tusa pe faanatinati i le taimi nei pe leai, ua lava le paʻi atu i le vaega o le pelvic o le manu felelei. Afai e faanatinati le fafine, o ona ponaivi oona ua tetea, o le manava e tele ma mama. Aʻo tuputupu ae matua ma matutua, o le fuamoa fuamoa e faʻaititia i le 10-20%, ae i le taimi lava e tasi e faateleina ai fua. O mea uma lava e uiga i le tino: o se manulele talavou e le mafai ona mafai ona gaosia le fuamoa e pei o se matua. Ae o fuamoa mulimuli ane o mea lelei ia e faʻaaoga, e le pei o tamaiti laiti.

E te iloa? E le pei o moa, o moa manu e le tuʻuina fuamoa i nusi taʻitasi. - latou te faia se fuamoa masani-faʻataʻoto.

O le gaosia o manu felelei

O faailoga taua o le gaosia o poula a le tupu:

  • tane mamafa - 1.5-1.6 kilokalama;
  • o le mamafa o le fafine e 1.6-1.7 kilokalama;
  • le tele o moa (10 vaiaso) - 780-850 g;
  • fua o fuamoa - 70-120 vaega ma luga;
  • fuamoa fuamoa - 42-47 g

O le a le mea e faalagolago i ai le fuamoa fuamoa?

O le gaosia o nei manulele e aʻafia i le tele o itu eseese, e aofia ai mea nei:

  • genetics;
  • tuutuuga o le taofia;
  • tulaga o tau;
  • fafaga;
  • aso o le ao.

Matou te fautua atu ia te oe e te mafaufau i uiga uma o le laʻau e sili ona lauiloa i le vao ma aiga o manu felelei, aemaise lava o le manu felelei a le Zagorskaya paʻu paʻepaʻe.

O le taua e tatau ona faia i le tulaga o le matafaga. E tusa ai ma nisi faʻamatalaga, i totonu o ia atunuu e pei o Hanikeri, Farani, Kanata, Algeria, ma le Malo Tele, o le faailoga o le gaosia o fuamoa o lenei manulele e 125-180 vaega i le tausaga. Ma i totonu o faamaumauga o faamaumauga o loʻo i ai ia tagata taʻutaʻua o loʻo tuʻuina atu i le tolu selau fuamoa i tausaga taʻitasi.

Mai aiaiga o le taofia

O manatu taua e ao ona gauai i ai pe a faia ni tulaga talafeagai mo le taofia mo le au moa:

  1. Mo le olaga masani i le 1 sikuea. m ole nofoaga ole nofo e tatau ona sili atu i le 4-5 manufelelei.
  2. O le fale e tatau ona mafanafana. O le faateleina o le susu e le taliaina, aemaise i le tautotogo, i le vaitau o le kiona.
  3. O le umi o le ao (e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le fesoasoani o faʻamalamalamaga faaopoopo) e afaina ai le gaosia o oloa.
  4. E tatau ona fatuina se siosiomaga lelei mo manu felelei - tagata e fafagaina, fafaga, mea inu, lelei le lisi.
  5. E tatau ona mautinoa le lava o le savaliga, e aofia ai le taimi o le taumalulu, pe afai o le ea vevela e le maualalo ifo nai lo le -9 ° C.
  6. O le lelei ma le tele o mea taumafa, o le mauaina o le vai fou ei ai lona aafiaga tuusao i faailoga o faatinoga o manulele.

Mai le lanu

Lanu e taua tele i le gaosia o fuamoa o nei manulele. Faʻalagolago i le lanu, o faailoga o fuainumera o oloa e suia e pei ona taua i lalo:

  • gray guinea fowl - 70-90 fasi vaega;
  • lanumoana - 80-100 vaega;
  • mama - 90-119 fasi pepa.

Aisea e le faanatinati ai manu

E i ai tulaga pe a oʻo i luga o palapala, e oʻo atu i se popo, o loʻo iloga i le maualuga o le gaosiga, faʻafuaseʻi ona amata faʻaitiitia. Aʻo leʻi faʻalavelave ma valaʻauina se fomai manu i manulele, e tatau ile tagata ona ona gauai atu i mea e faʻaitiitia ai fua faatatau o fuamoa:

  1. Laititi maualalo i totonu ole fale o le hen. E tatau ona tausia lelei le vevela o le fale, ina ia mautinoa le maualuga ole vevela o le ea +12 ° C ma le maualuga; e seasea lava, e mafai ona tuʻu faʻapuupuu ile +6 ° C.
  2. E mafai e taofi ona taofi le teu ona o le a togi fuamoa. E tatau ona tuu ni nai manufelelei i luga o fuamoa, e tatau ona ave isi.
  3. Tulaga le lelei o le fale, e le aveeseina le otaota mai le fola. E tatau ona fufulu mama le potu, vaʻavaʻai ma le faʻaeteete otaota, suia le palapala. I le taumalulu, e tuʻuina i luga o le pito i luga le mea tuai mo le faʻamautu faʻaoloa.
  4. Le lava se vai fou, poʻo le vai e le suia tele lava. O vai mama e talafeagai mo manulele, e aofia ai le ave masani o meaʻai, aemaise lava pe a faʻaaogaina fafaga mo le fafaga. Aua nei galo e mataʻituina le avanoa ma le tulaga o le inu vai.
  5. Laititi le taua o mea taumafa. E tatau ona faʻaleleia le tulaga lelei o le fafagaina o meaʻai, faʻamuamua uma le fafagaina o se mea maualuga o mea aoga amino taua - o lenei taumafataga e fesoasoani i le maualuga o le gaosiga.
  6. O nei manulele e matamumuli ma faʻalagolago i le faʻavaivai. O le mafuaaga o le atuatuvale e mafai ona avea ma se suiga o meaʻai, fefe. E oo lava i suiga i se mea e sili atu ona mautu, e mafai ona lagona e ia lava. Mai lenei mea e mulimuli mai e tatau i manulele ona faamautinoa le sili atu ona mafanafana tulaga o le taofia ma i le lumanai e taumafai e tausisia.
O se tasi o aiaiga mo le faateleina o le fuamoa o fuamoa o moa manu o tulaga lelei ia i totonu o le potu o manu felelei a Guinea - o se oloa e tulaga ese ona o lona hypoallergenic uiga lelei, e talafeagai mo i latou ua solia i totonu o le masini moa.

Faitau foi e uiga i aoga o le moa.

Faʻafetai i le gland, lea o loʻo i ai i le aofaiga tele i le tuufaatasiga, o le oloa e lelei tele mo le fafagaina o tagata e maualalo le maualuga o le hemoglobin - i le taimi o le maʻitaga poʻo le anemia. Ma ona o le maualalo o le kalori mea o fuamoa o moa a le tupu e mafai ona taʻua o meaai.