Laʻau

Tomato Openwork: o se ituaiga ma uiga lelei

Po o le a lava le itulagi o loʻo ola ai le tamato o le tamato, na ia tuʻuina ia lava le sini e tasi - ia maua se seleselega lelei. I lenei tulaga, ioe, ou te le manao e sili atu ona ou popole i le tausiga o le aganuu. I le iloaina o manaoga a le au fai togalaau, o loʻo taumafai le au faifaatoʻaga e atiina ae na o ituaiga eseese - e uluola, e lelei ma e le lelei. Ma ua manuia le au saienisi. O se tasi o faʻataʻitaʻiga o se tuufaatasiga o uiga sili ona lelei o le tomato o Azhur. Peitai, ina ia mafai ai ona maua ni fua maualuga ma fua tele, e tatau ona e suʻesuʻeina lelei le tekonolosi o le ituaiga o meaola.

Uiga ma faʻamatalaga o tamato Azhur

Le manogi, malie, tomato aano, ma mai lona togalaau - ua na o se faamanatuina o le tofo. Ae pe faʻafefea ona filifili se ituaiga eseese ma le itiiti o le aʻafiaga. E faigofie lava mea uma. E na ona e manaʻomia le suʻesuʻeina o uiga o ituaiga o loʻo avanoa ma totō le aganuu filifilia i luga o le site. Matou te faʻaopopoina faʻamatalaga e uiga i se ituaiga fou - Tomato Azhur i lau faletusi vaʻaia o faʻamatalaga aoga.

Tomato Openwork - o se faʻataʻitaʻiga sili o le gaosia ma le tofo

O le ituaiga e aofia ai hybrids, o lona uiga e tatau ona maka le F1 i luga o le pusa ma fatu.

Openwork o se ituaiga fou, na faamauina i le 2005 e le kamupani faifaatoaga CedeK. I le 2007, na aofia ai le ituaiga i totonu o le Setete Setete. E faatagaina mo le galueaina i itu uma o Rusia, o lona uiga e mafai ona faʻaleleia ma le manuia i luga o le eleele tatala ma tapuni. Fautuaina mo faufautua a le tagata lava ia. E le gata i lea, o le Openwork ua lauiloa i Moldova ma Iukureini.

O le fatu fatu na faia i SeDek agrofirm e lagona le lelei i vaega eseese o Rusia ma tua atu.

Tulaga o le vasega

O le tatala tatala ei ai uiga tulaga ese lea e avea ai ma fualaau aina e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau.

  • o le faasolosolo lelei o tamato o le ituaiga Azhur e tupu vave - i le mavae ai o le 105 - 110 aso mai le foliga mai o laau toto;
  • o le fua o le gaosiga e lelei foi, talu ai e maualalo le vao. 6.1 kilokalama o fualaau mataina ua aveeseina mai le 1 mita. O le gasegase o le gaosiga e ono faateleina i le mataituina o tekinolosi tau faatoʻaga, lea o le a tatou taʻua i lalo;
  • puipuiga maualuga e maualuga. O le kulupu e teteʻe i le verticillosis, paʻu paʻu, pala o le apical ma le aʻa, aʻa sampling, fusarium, siama mosaic virus ma le nematode;
  • E gafatia le maualuga o le vevela. Laʻau lapopoa e mafai ona puipuia malu fua mai le vevela o le la;
  • fuaina o fualaau aina e tupu i soo se tau - i le lamala ma i taimi o le tele o le susu;
  • o fualaau aina e le taʻe ma e le mou ese mai le pala muamua i le mea mulimuli;
  • faafetai i se paʻu malosi, tamato e tumau ai le umi o femalagaaiga;
  • O le lelei o le tausia o tulaga e mafai ai ona e teu tomato i ni pusaaisa faapitoa mo le 3 masina, e aunoa ma le leai o se tulaga tau pisinisi. E tusa ai ma tagata na amataina, i fua o fualaau suamalie e mafai ona teuina mo le 35 aso;
  • o le faʻaaogaina o fua o le lautele. E faʻamamaina i latou i le agalelei, e fai ma fua o fuamamamama, fualaʻau, salima, fualaʻau laiti.

O fua e tasi ma le matagofie o le Tatala Tatala e lelei mo le faasaoina

Foliga vaaia o Tomatoes

O se laau o se ituaiga faʻamaoni, o lona uiga, o lona tuputupu aʻe e gata. O le togavao e 70 - 90 cm le maualuga O le vao e lelei lau lau. O laulaau e lapopoa, lanumeamata, faʻasalalau i totonu o lobes, faʻatasi ai ma le faʻauʻu mai. E le faigofie le faʻaogaina. O le pulou faʻatasi ma se faʻamatalaga. I luga o le laau, e tusa ma le 5 fualaʻau suamalie o loʻo fusifusia, e taʻitasi ma 5-6 fua.

Tomatoes e faʻataʻaliʻoliʻo solo, lamolemole, ma se paʻu lanu matagofie o le lanu mumu lanu mumu i fua o fua. Le lanu e lanu, e leai se lanu lanumeamata i tafatafa o le aʻa. O le pulupulu o se mea manogi, tino, suamalie ma lelei. O le maualuga ma le paleni o mea o loʻo i ai suga ma mea faʻamalositino e faʻamalieina ai le tofo. Fatuga o fatu 4 - 6 vaega. O fua e lapopoa ma lautele tele. Fua faatatau mamafa - 220 - 250 g, maualuga - 400 g.

E oʻo atu i le 5 - 6 fua matagofie o loʻo faʻaputu i luga o le paranesi e tasi

Tausaga, malosiaga ma vaivaiga o le ituaiga o Azhur

E leai ni ituaiga faʻalelei, e tofu ma malosiaga ma vaivaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lala o Azur e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei.

Faʻapitoa ma le le lelei o tamato Azhur - laulau

LeleiFaʻafitauli
O fua lelei, matagofie
tofo ma le maketiina o fua
O taʻavale e tatau ona nonoa
Faʻafitauli i le tele o faʻamaʻi,
e aofia ai le verticillosis, fusarium,
uʻamea mosaic palapala tapaa
timu, apical ma aʻa
Lona lua le augatupulaga e leai
o le a maua i luga
uiga. O lea fatu fatu
e tatau ona faʻatau i tausaga taʻitasi
Le mafai ona fai se ovary i
soʻo se aiaiga
Feteenaʻiga i femalagaiga ma
umi le teuina
Faaaogaina lautele

Tomato Azhur e manaʻomia se laʻau, a leai o se pulumu mamafa ma fualaau aina e mafai ona pa'ū i le eleele

Ina ia faʻaalia atoatoa uiga o le ituaiga, e mafai ona e faʻatusatusaina i isi ituaiga.

E faʻatusatusa i isi ituaiga o faʻatoʻaga faʻapisinisi CedeK - laulau

Igoa
ituaiga eseese
Vaitaimi taimiToto totoFetal massFaatatauga
gaosi oloa
Faʻafitauli faʻamaʻi
Openwork F1Toto amata
(105 - 110 aso)
Fuafuaina220 - 250 g6.1 kilokalamaI le verticillosis, paʻu paʻu,
vetex ma le aʻa,
aʻa sampling, fusarium, siama
mosaic tapaa
Fat F1Vaitausaga
(107 - 115 aso)
Fuafuaina200 - 300 g8.2 kilokalama / mitaI le verticillosis, vertex ma aʻa
pala
Meaalofa i le Fafine F1Toto amata
(105 - 110 aso)
Fuafuaina180 - 250 g8 kg / m²I le verticillosis
Fiafia Rusia F1Vaitausaga
(105 - 115 aso)
Faʻamaonia280 - 350 g18 - 22 kg / m² i totonu
ata matafaga
I le alternariosis, fusarium, siama
mosaic tapaa

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O le totoina o tomato tatala i le avanoa ma i totonu o le eleele tapunia o se mea faigofie lava. E mafai ona totō Tomato i fatu, totō saʻo i le eleele, pe a uma ona totoina fatu.

O le metotia o le fatu o loʻo faʻaaogaina i le itu i saute, i le mea e vave lava le mafanafana o le palapala. O le totoina o fatu na saunia muamua na faia i le amataga po o le ogatotonu o Me. O le mea autu o le taufaʻatau o le kiona malulu ua uma. Afai e leaga le tau, ona mafai loa lea ona ufiufi le moega i cellophane.

O fatu laau e totoina ia Mati - Aperila. Ua totoina fua laau i le togalaau ia Me - Iuni. O lenei metotia e sili atu ona lauiloa, aemaise lava i totonu o laufanua malulu, aua e mafai ai ona e maua se seleselega i se taimi muamua.

O le auala e sili ona lauiloa e totoina ai tomato tatala o le toto

I le 1 m2 E mafai ona e totoina e oo i le 4 laau. Faʻasologa o fanua:

  • laina avanoa - 60 cm;
  • o le mamao i le va o laau i le laina e 40 cm.

Tausiga e le faigata. O le aganuu e le manaʻomia ai le faʻasusu masani; e mafai ona faʻafefe taimi pupuu o le lamala. O le taofiga ma le veleina e faia i taimi taʻitasi. Pashynkov Azhur e fai sina mea itiiti, lea e faʻafaigofie atili ai le faiga o le alu. Ina ia faʻaleleia le gaosiga o le gaosiga, o le togavao o loʻo faia i le 3 i le 4 ti. Ae o le laau e manaʻomia le puipui, aemaise lava i le taimi o le a amata ai ona fua le fua. O le teteʻe lelei i faʻamaʻi eseese o le a mafai ai e oe ona aoina se fualaau suamalie mo le totoina, pei ona faaitiitia le numera o togafitiga puipuia. Tagata sili ona lelei:

  • pasili;
  • meaʻai;
  • zucchini;
  • failaʻau;
  • kukama.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia ai iuga pito sili ona lelei i totonu o le kiona. Ae o iina, faatasi ai ma le le tausisia o le puleaina o le vevela ma le maualuga o le maualuga o le suavai, ei ai le tulaga lamatia o le atiaeina o faamaʻi afaina.

O le pito sili ona lelei o lauiliiliga Openwork o loʻo faʻaalia i totonu o le greenhouse

O le seleselega ma le suamalie o fualaau o tamato O le a faʻamaonia e Azhur soʻo se tagata fai togalaau. O fua matagofie ma le suamalie o le a le paʻu. O mea e le i ai se taimi e te ai ai e mafai ona toe faʻaaoga. O le tele o le fiafia i le avanoa e tupu ai se oloa gafatia ma le soifua maloloina.