Laʻau

Fualaau oona vine - o le a le mea e iloa ma pe o a mea e tatau ona mafaufau i ai pe a tupu

A oʻo i le taimi o le tau vevela ua uma ona fesuisuiai ma ua uma ona faia e le fai togalaau mea uma e tatau ai ina ia maua se seleselega, e amata ona faatali tagata uma: o a ituaiga o fua e mafai ona tofo muamua. I fua eseese o vine i le va o togalaau, ua leva ona lauiloa vine vine o se tasi muamua. Ua iloa e le au faifaatoʻaga tomai - o lenei ituaiga e muamua muamua muamua. Faʻafetai i lenei fale, o Muromets e leiloa lona lauiloa i le togavao alofa mo le silia ma le afa seneturi.

Le tala i le fatuga o le vine Muromets vine vine

Vai vine Na maua mai i le Central Centetic Laboratory (CTF) ia moli. I.V. Michurina i le 1962 e ala i le laasia o ituaiga Severny ma Pobeda. O le CHF na faia i le 1935 i luga o le faavae o se vasega pepe, lea na faavaeina e Michurin.

O tusitala o le ituaiga I. M. Filippenko ma L. T. Shtin. Mai le ituaiga o vine vine i Matu Na maua e le moa le malosi o le mafanafana ma le matua matua, ma mai le "matua" lona lua (Pobeda) o le maualuga ma gaioiga o fua o le vine sa auina atu. Ua i ai i le suega o fualaau eseese a le setete talu mai le 1977, ma sa aofia i totonu o le tusi resitala o filifiliga ausia a le Malo o Rusia i le 1988.

Faamatalaga ma uiga

Vailaau eseese o se laulau ma e aofia i le vaega o vine uliuli. Mai le amataga o le tuputupu ae o le vaitau i le amataga o le atoatoa o le fua o le fua, 105-110 aso pasi, lea o loʻo faʻamatalaina e pei o vave vave. I le tele o itulagi, o vine na amata i le amataga o Aukuso.

O le taimi matua e mafai ona eseese i luga ma lalo. O lona umi e aʻafia ai i le tau ma le tau. E i ai le faʻamaoniga e faʻapea i le itu i saute, ma le vevela vevela ma le vevela, o le fua na saunia mo le faʻaaoga i le afa muamua o Iulai. I le itu i mātū, i le taimi malulu ma timuga, o le fua o vine e mafai ona faʻatuai seia oʻo i le afa lona lua o Aokuso poʻo le amataga o Setema.

O le amataga o le aoga sili lea o ituaiga eseese o le Muromets, e faigata ona maua ni ituaiga vine mamago faatasi ma le taimi vave e tasi o le taumafa. I le itu i saute, ioe, atonu e iai se isi mea e ese mai i lenei ituaiga ona o le tele o fua o vine mo se mafanafana o le tau. Ae i totonu o le itu i mātū, o Muromets e na o le pau lea o le ituaiga mea e mafai ai ona tofo i se meaʻai suamalie i se vaitaimi vave. O le mea lea, e taatele i le itu i mātū o viticulture.

O le ituaiga o loʻo lafo i North Caucasus, Lower Volga ma Ural, ae o loʻo i ai foʻi le togalaau faʻatoʻaga i le totonugalemu o Rusia, Moscow, itulagi i Sisifo, Siberia ma Sasaʻe Mamao.

O vao vao o vine Taromets o loʻo faamatalaina i le lelei o le seleselega o vine, pe tusa ma le 100%. O se uiga iloga o le ituaiga o le uiga o le faʻaleagaina o le vaega pito i lalo o le ata tele.

Faʻailoga o le sosola ese (mai le Latina fascia - fusi, laupepa) - o se faʻaaliga o le pala, lea e suia ai le foliga o le aʻa. O le vaʻai e pei o le lipine-pei ma le laugatasi, o le mea e tupu mai ai le laʻau - o se taunuuga, e lua ni mea tuputupu aʻe ua faia. E le mafai ona seleseleina selesele mai ia tila.

I fuamalie o vine, e masani lava ona matauina le fiafia o tipu

O vine e lapoa tele - 400-500 gm, e mafai ona oʻo i le tasi le kilokalama. O lo latou vaʻaia o le faʻaoga, o le foliga o se mea faʻapitoa.

O se fuifui vine Vaʻafaʻetaʻa tetele, mafiafia

O vine e lapoa, e fuaina le 4-5 grams, olon ua faʻaloloa. E ala i le velaina o fua i fua, e mafai e le tasi ona faateleina lo latou tele. Paʻepaʻe paʻepaʻe, toetoe lava uliuli, o le paʻu o loʻo ufiufi i se paʻu mafiafia o le tautotogo.

O le pruin o se mea manifinifi lea o le vevela o le vevela e puipuia ai fua mai i aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo, e pei o: tulaga o le tau, faʻaleagaina masini, microorganisms.

O vine lapoa o le Muromets vine vine e lelei ma ufiufi i se tautotogo

O le pulupulu e paʻu, e manaia ma e manaia. O le paʻu e manifinifi, e vevela. I totonu o le poloka mai le tasi i le fa fatu laʻitiiti. E tusa ai ma nisi o iloiloga, o fatu atonu o loʻo misi. Faatasi ai ma le tele o le susu i le taimi e matua ai, o meaʻai e faigofie lava ona taʻe.

Laulau: Agrobiological characteristics of Muromets grapes

FaailogaFaailoga
Faamatalaga lautele
FaʻatonuTGL ia i latou. I.V. Michurina
Faatonuga faʻaaogaLaulau
Bush
Mana tuputupu aeTall
Laʻau e vevelatoetoe lava oʻo i le iuga o le tuputupu ae
Se fusi
Mass0.4-0.5 kilokalama (e tasi le kilokalama)
PepaConical
VaʻaiaFaatatauga
Berry
Mass4-5 g
Pepaoval
Lanulanu enaena ma se paʻi o le tautotogo
Faʻailoa meatotino
Uiga o le tofofaigofie, malie
Sugar content18%
Faʻaletonu4.4 g / l
Faailoga o fale
Vaitaimi taimiI le vave (105-110 aso)
Fugalaau galueBisexual
GaioigaMaualuga
Le pasene o pupu vine70-90%
Faʻafefe o le aisa25-26 ° C
Maʻi faʻamaʻiTele
MalosiagaLelei
Tausiga1-2 masina o teuina

O le tofo o vine e faigofie, e aunoa ma le manogi. O nisi o fai togalaau e matauina pe a oʻo ina matua lelei, o leo o "rose petals" ua aliali mai. O le tuufaatasiga o tuufaatasiga o le suka (18%) ma le eletise (4.4 g / l) e fetaui ai.

Vitio: Suʻega o vine vine

O loʻo afaina tele aʻa. E mafai ona e totoina lau lava laau i lou dacha, ma afai e te faʻaaogaina le piki, o le a le manaʻomia ni sauniuniga o aʻa.

Laʻau - o se metotia faʻaaogaina faʻaaogaina i le totoina o laau. E faʻavaveina ai le faʻavaeina o aʻa primordia ma faʻamalosolo ai le tatalaina o mata. Ina ia faia lenei mea, o le pito i lalo o le 'au e tuʻu i tulaga o le maualuga o le vevela (26-28 ° C) ma le faʻamamafana (85-90%), ma o le maualalo o le vevela (0-5 ° C) o loʻo galue i lona pito faʻafeagai i lenei taimi.

O fualaau vevela eseese e maualuga le gaosia, o le fuainumera o pusa fualaau aina e 70-90%. Mai le tasi togavao e mafai ona e aoina i le 10-15 kilokalama o vine. Talu ai ona o le fugalaau e faʻapitoa, o le ovary e masani ona fai lelei. E talafeagai le amanaʻiaina o nisi mea e mafai ona aʻafia ai fua. Pe a faʻatuputeleina, e mafai ona seleseleina vine i le pito i luga o le fusi, ma mai lalo ifo o le eleele e le o vaʻaia, o le mea lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o fualaau aina. Afai e le o mafanafana le tau i le taimi o le fugalaau, e mafai ona tupu ai le peʻe.

Faʻafetai i le va o le taimi o le fufuluina o vine O meaʻai e fesoasoani i fua

Afai i le taimi o le matua o le seleselega, ua amata ona timu le timu ma ua amata ona pala, ona tatau loa lea ona aveese le fualaau. O fua e mafai ona faʻaaoga e fai ai siama poʻo le faʻamalosi. I le leai o timuga, e mafai ona i ai vine i luga o le vao mo se taimi umi, e tusa ai ma iloiloga o le uaina vine 1-1.5 masina, ae o loo puipuia lelei ma maua ai le suka.

Pe a seleseleina se seleselega i le tau vevela, e lelei ona feaveaia. E mafai ona e teuina vine mo le tasi i le lua masina i se nofoaga malulu poʻo totonu o le pusaaisa.

O le maualuga o le malosi o le kiona (25-26 ° C) o le ituaiga e mafai ai ona ola i le tele o itulagi e aunoa ma se malutaga, ae o le lamatia o le malulu o le vine e 10-20%. O loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le manuia o le galueaina o vine i le foliga e leai se ufiufi i le vevela e oo atu ile -30 ° C. I le taumalulu ifo i le taumalulu, e manaʻomia ona ufiufi vao. O le vailaʻau e faʻafefeteina ai le lāmala.

O faʻamaʻi faʻamaʻiina i faʻamaʻi o le avefeʻau. Faʻafeiloaʻi ona faʻafefe i le milipolo, ma faʻalauteleina le gasegase i le oidium ma le pala. Mai faʻamaʻi pipisi, togafitiga faʻasolosolo faʻasolosolo ua lava. O lenei ituaiga vine e mafai ona faʻaleagaina e le afaina.. E le paʻi manu ia te ia.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O fualaau suamalie vine e lauiloa ona oa latou mea lelei mulimuli ane:

  • amata vave ona matua;
  • fuifui tetele;
  • tele vine ua ufitia i pruin;
  • paleni paleni;
  • lelei femalagaiga;
  • maualuga le gaosiga;
  • fugalaau fugalaau (maualuga palota i tulaga lelei);
  • faʻateleina le teteʻe (ola i le tele o eria e aunoa ma se fale);
  • tetee i le lamala;
  • lelei aʻafiaga o le oti;
  • toetoe lava o le matua atoatoa o vine.

Ae o le vailaʻau o loʻo i ai se numera faapitoa o ni faʻafitauli e taua tele le iloa:

  • tuinanau i le leai o se vevela;
  • manaʻomia le faʻatalanoa ma mea e le mafai ona faʻaaogaina ma fua (faʻateleina le mamafa i fualaau aina);
  • fufuluina o vine ma le maualuga maualuga o le suasusu aʻo faasolo ina matua;
  • faʻafitauli faʻafuasei i le oumini ma le pala;
  • ua faaleagaina e afifi.

Faatasi ai ma se numera taua o le lelei o lenei ituaiga, e tatau ona amanaia e faapea o nisi o ona faaletonu e mafai ona mafua ai le le maua o fua. O le mea le lelei o le Muromets vine o lo latou gafatia i le oidium ma le pala. Ole aʻafiaga o le taʻeina ma le faaleagaina e afu o loʻo fesoasoani i le atinaʻeina o nei faʻamaʻi, talu ai o fualaʻau e faʻavaivaia le amio saʻo o le paʻu e sili atu ona faigofie ile microorganisms.

Ae ui i lea, o le tele o fai togalaau, e mulimuli i fautuaga uma mo le tuputupu ae o lenei ituaiga, ia taulimaina ma le manuia ona vaivaiga uma ma maua mai ai fua o fualaau suamalie vave.

Faʻavae o fesuiaiga o vailaʻau faʻasaina eseese eseese

O le ituaiga vine vine o le Muromets e tele ona uiga, o lea e tatau ona tuʻuina atu ma le tausiga talafeagai. E faalagolago tele i tulaga tau fesuiaiga, ae mafai ona maua se fua lelei i soo se itulagi, i lalo o fautuaga mo le galueaina.

Faʻamasinoga

Pe a totoina Muromets, e tatau ona e mafaufau e sili atu le totoina i luga o eleele eleʻele ma soli (pH 6-7). Laʻau maualuga maualuga e le talafeagai. O le nofoaga e tulaʻi mai ai e filifilia i le itu i saute faʻatasi ma se tafe o le 10 °. O le a lava le afaina o le a fesoasoani i se vaalele lelei o le vine ma puipuia ai le faaleagaina o le susu.

O le faʻatulagaina fautuaina o vao e 1.25-1.5x2.5-3 m. A leai, e leai ni mea faʻapitoa mo le totoina o lenei ituaiga. Ae o isi ituaiga malosi, o lua o le 80x80x80 cm le lapopoa ua saunia muamua, lea e tuu ai le alavai. O eleele lafulemu e faʻafefiloi ma vailaʻau o meaola ma minerale ua sasaa i totonu o lua susu ma totō laau.

E mafai ona e totoina vine vine i le autumn ma le tautotogo. O le totoina o le autumn e le fautuaina mo itulagi i matu ona o le lamatia o le totoina o laau.

Lafoaia ma teu

Faʻavaeina mo vine E mafai ona faʻaaoga eseese alamoa, aʻo auala uma e tatau ona maua ai tulaga lelei mo le maualuga o le faʻamalosi o le vine. I le tulaga o le galueaina o le togavao, o le vao e fausia i le tulaga o se laina vavalalata faʻasalalau, faʻatoʻaga i luga o le fao (arbor) ma luga o le visa o loʻo faʻaaogaina foi. E maitauina e faapea o le tosoina o vine i luga o le tumutumu ma luga o le faitotoa faaofuofu, ua maua ai le tele o fuifui vine ma vine. Afai e fuafua le fale e ufiufi, ona faʻaaogaina lea o se mea e leai ni foliga i luga o manoa 4-6.

Faʻaaliga ata: auala e fausia ai vao o vine o Muromets

O le masini, tele-sleeve, ma le mamanu e faʻamalosia le malupuipuia o vine mo le taumalulu. O paʻu ua nonoa i laʻau paʻu o loʻo tuʻuina i vaʻa ma faʻafefiloi ma mea masani (meaola, paluga, uʻamea, tapuni vao), ufiufi i se ata tifaga.

Vitio: faʻavae fa-lima o se vine vine e lua tausaga le matua o Muromets

O le teuteuina o le vine fualaau aina e faia mo le 8-10 mata, ao le aofaiga atoa i luga o le vaomatua e 40-45 pupu. E lua poʻo le tolu faʻaupuga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laʻau, o lea e tatau ai ona faʻasalalau le fua. E fautuaina le tuʻuina atu o se tasi faʻasolosolo i le pu.

Faʻasa

E tatau ona tatau ona taulai atu i le faʻamamaina o le fua o le vine, e pei o le tele o le susu i le taimi o le taumafa e mafai ona faʻafefe ai le sua ma le faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona afaina mo le seleselega. E tusa ai ma le fausiaina o nei vailaʻau, e leai ni fautuaga faʻavae, e faʻalagolago lava i tulaga tau fesuiaiga faapitoa, ae o le faʻafefe o le timu e manaʻomia mo soʻo se itulagi.

Afai o le tau vevela, ona leai lea o le suālaʻau lelei, o le a leai ni vine tetele ma se fua tele. I totonu o ia itu, o vine e fafagaina i le tautotogo pe a uma ona toina le vine, ma i le taimi o le tuputupu ae tasi i le tasi taimi i vaiaso uma aʻo lei amataina le faamaluluina o fua. A maeʻa lenei mea, e faʻasaina le vai aʻo leʻi seleseleina.

I luga o le taumalulu, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le faiga faʻavaivai masani mo uluai ituaiga. I le faʻaopoopoga i le faʻaleleia o le vai, e tatau ona faʻafefeina laau i le taimi o le vevela ma pe a maeʻa. Afai o timuga i le vaitau o le tau mafanafana e itiiti ifo nai lo le fesuiaiga masani, ua faateleina le numera o mea.

Laʻei pito sili

O fuamalie e fafagaina ai le faʻamaʻiina lelei o vine ma i taimi masani. O laʻei pito i luga e faʻaleleia ai le seleselega, aemaise lava i avega mamafa.

Laulau: aso ma ituaiga o fuga vine vine faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi

Taimi FafagaItuaiga o fomaʻi
Poto (i le amataga o le vaitau tuputupu ae)Nitrogen ma phosphoric
Aʻo leʻi tupu aʻe (lua vaiaso)Vaʻalele ma le vailaʻau (o le aofaʻi o le faʻamaʻi faʻasamaʻi e faʻaititia pe a faʻatusatusa i le faʻaofuofu luga o le tautotogo)
I le matuaPhosphoric
A uma le seleselegaPalu

A maeʻa le laei o luga o le vai, o le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e mulumuluina i mea faʻalaʻau (vaovao, vao solo, mutia moa, ma isi), lea e puipuia ai le eleele mai le faʻamamaina ma vao.

O fugalaʻau faʻasusu i luga o eleele lafulemu e faʻaaoga faatasi ma le autumn e eli tasi i le 3 tausaga. I le avea ai o ni okeni, e mafai ona e faʻaaogaina humus, fafie ma le faapalaga.

Maʻi ma meaʻai

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le tagata na amataina, ua atili ai ona faʻamalosia le vine i fuamoa ma ua le mausali i le oumati ma le pala, e pei ona molimauina e tali a le uaina vine na totoina lenei ituaiga.

Oidium (paʻu o le paʻu) e mafua mai i le fuga pathogen e aʻafia ai laufanua lanu meamata o le vao. O laulaau, o laʻau lanumeamata, o meaʻai ma vine o loʻo ufiufi i paʻu paʻu, lea e maua i le taimi e maua ai se lanu enaena. Ona paʻu'ū lea o laulaʻau ma mea leaga, ma o le a taofi ai le ola ma le mama i luga o paʻu.

Faʻafanua: ata o le vine vine

Polokalame puipuia o faʻamaʻi:

  • faʻatulagaina lelei, tuʻuina atu lelei le faʻaleleia o le vao;
  • pulea le vailaʻau o le faʻamalosi o le vai, talu ai o latou saofaga tele e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Sulifara ma ana sauniuniga e sili ona faʻaaoga i le tau faasaga i le oumati. O togafitiga faʻamaʻi e togafitia i le paʻu eleʻele po o le faʻapipiʻiina foi o le suavai.

Afai i le tausaga ua tuanaʻi o loʻo i ai se oumaum i luga o le vao, ona faʻapipiʻiina lea o le muamua pulupulu o le 1-2% faʻatasi ai ma le pulumu calcareous i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi tatalaina. I le vaitau o le tuputupu ae, o le susueina o le sulfur sulfur poʻo le eleele vevela o le sulfur o loʻo faʻaaogaina. O le gaioiga pe a maeʻa togafitiga e 10 aso, peʻa a maeʻa le 5 aso o le a mafai ona faʻafefeteina ni vaitusi fou. I le malosi o le faamai o le faamai, e toe faia togafitiga i aso uma e 15. E masani lava, tasi pe tolu togafitiga ua lava. I le va o togafitiga mulimuli o laau ma le sulfur ma le seleseleina, e le itiiti ifo i le 56 aso e tatau ona pasia.

E leai se faʻamaʻi faʻaleagaina o faʻamaina o le pala e pala. O le mea e mafua ai ona gaosia, e mafai ona afaina uma ai le vao, ae o fua e mafua ai le tele o mea leaga i le taimi o le taumafa. O le salalau o le faamai e mafua ai le faateleina o le manogi ma le solia o le faamaoni o le paʻu. Faailoga o le lauulu enaena o fualaau suamalie ma paʻu paʻu.

E afaina i vine mamago, o vine ua ufiufi i le paʻu paʻu, avea ma mucilage

E sili ona faigata le faʻafetaui o le lauulu enaena. O le tele o vailaau faʻasaina e tau ai lenei faʻamaʻi e le o se mea tiga tele e faʻafefete ai le parasite, pe aafia ai le lelei o fua ma e le afaina.Mai le auala ua fautuaina e tagata tomai faapitoa mo le tetee atu i le paʻulea, o laau e mafai ona sosoloina i le fungicides: benlat, phthalan ma le pa. Latou te faia lenei mea ao leʻi fuga ma peʻa maeʻaeʻa, faʻapea foi ma le taimi na oʻo ai le sua i le tele o se pea. Afai e tatau ai, e toe faia togafitiga, ae e taua le manatua e taofi 40 aso ao leʻi oʻo i le seleselega.

O le auala e faʻaogaina ai le faʻatautaia o le puipuia o le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o masini o vaega o le vao. E talafeagai le faʻaaogaina o se meaʻai ma se maualuga maualuga (pe a mafai) e faʻaleleia atili ai le va o le vao. I luga o fausaga foliga, e le tatau ona faatagaina fuifui e paʻi i le eleele, e tatau ona nonoa. E taua tele le le faʻaleagaina o fualaʻau faʻasaina ae le o le faʻateleina o le vao ma le faʻatoʻaga. Afai o le paʻu paʻu e tupu i le vaitau o le matua, e tatau ona vave seleseleina le fua, e tusa lava pe leʻi oʻo i le matua. E tatau foi ona faʻaumatia laʻau mamago ma vine i le taimi.

O meaola faalavela, o afaina e mafai ona mafua ai le tele o le faaleagaina i le seleselega o Muromets. Mo le eseesega o le Muromets, e taua tele le puipuia o le faaleagaina o fua, aua o le solia o lo latou amiosaʻo e mafai ona mafua ai le maʻi i le pala. E mafai ona faʻatinoina le pulea o le otaota i le tele o auala. E i ai metotia e tau atu i le oti o le afaina:

  • faatamaia o nofoaga o vaovao;
  • le faʻaaogaina o mailei eseese ma paʻu e tuʻuina atu ai se manogi malosi;
  • le faʻaaogaina o paʻu oona.

Auala e le oti ai pipi:

  • fufuluina e ala i le suaina o vine ma mea e leai ni mea matautia ma se manogi malosi (uaina po o le laulau vine);
  • vailaʻau faʻasaina e ala i le pulupuluina o otaota e le o ni mea leaga (mo fualaau e tatau ona mulumulu lelei aʻo lei faʻaaogaina);
  • vavae ese o laʻau faʻatasi ai ma le fesoasoani o taga faʻapolopolo faapitoa o loʻo faia i manoa (e mafai ona toe faʻaaoga mo ni nai tausaga).

Mai nei metotia uma, o le pito sili lea ona sili ona lelei le siosiomaga ma lelei, ae i le taimi lava lea e sili ona taugata ma taimi e faʻaaoga ai. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le afaina e le gata ina afaina ai vine, ae e aoga foi - latou te faʻaleagaina ai fatuga, anufe, ma aphids.

Puipuia vine mai afifi i taga meli o se metotia e faʻaalu ai le taimi, ae o le sili ona aoga ma le faʻaleleia o le siosiomaga

I isi faʻamaʻi, o le vailaʻau e le faʻaalia ai se lagona faʻapitoa. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻafefiloi togafitiga faʻasaina ma iniseti ma togafitiga o laau e aʻafia ai faʻamaʻi eleele.

Faʻamatalaga

Ou te fiafia tele i Muromets. Lautele: malosi tele le tuputupu ae, amata vave ma gaʻo, tuʻu laʻau i luga o laasaga, ma lelei lelei - lelei tele, maualuga maualuga o le kulimi, faʻafefeteina lelei, tumau i luga o le vao mo se taimi umi ma aoina ai le suka, e le pa'ū. Cons: o le tetee i le milipolo ma le oumum o le avefeʻau, e matua gaʻo tele lava pamu ma mafai ona momotu pe afai e leʻo - o le tofo o le mutia, ma o le mea moni - e le lele lele.

Anatoly BC

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559

O laʻu Muromets e fua mai mo le fa tausaga. Faʻasolo lelei. O le tofo e manaia, e matua le lelei lava - e mafai ona e 'ai tele, aua le faʻalavelave. Ou te lei matauina le tele o le tiga ia te au. E masani lava ona matua, e tusa lava pe itiiti ifo le mamafa, o le tausaga ua teʻa na matua ai foi le togalaau. Sa ou feiloai i le faʻamatalaga o loʻo faigata ona osooso, ae na te leʻi matauina i le fale. O le IMHO e fetaui mo la tatou vasega lau

Evgeny_vrn

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559

O muromets ei ai pea lau lau lapopoa, e tusa lava pe e te le fafaga, e foliga mai o se mea e ese ai. E faʻamafanafana ma aʻu i luga o le eleele, ma afai e matua vevela lava le kiona ma le kiona, o lona uiga o le fua o le togalaau e tauagafau, e foliga mai o le itu e le aʻafia, e lelei ma vave (ia Iulai ua uma ona 'aina). O aʻafiaga na faʻasolosolo vave tuʻuina atu uma o laʻau ma le faʻapipiʻi o inflorescences, faʻapea foʻi ma lapoa tetele, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ma faamama. I timuga timuga, pe a tupu le fugalaau, o loʻo i ai se paʻu o vine, ae e le faʻaumatia, o fua e masani ona leai se fatu.

FTI

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=2

O muromets i lenei tausaga na matua i luma o ituaiga eseese lapoa ma sa saunia lelei mo Aukuso 5-10. O le faʻaleleia e laʻititi maualuga atu nai lo le tausaga talu ai. Na ou matauina se oumuga i luga o fua o vine i le taimi, o le sulfur na fesoasoani tele. Bush i luga o le gasebo (tui). I le aofaʻiga atoa i le 30 tausaga, o le mamafa o le mamafa o le 20.4 kilokalama, o le mamafa o fuataga o le 680 km. Bush i le taualuga o le fale (tui, muamua fruiting). I le aofaiga atoa e 8 fusi, o le mamafa o le mamafa o le 6.0 kg, o le mamafa o le fuaina o le 750 kalama.

Anatoly BC

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=3

Ou te fiafia i le Muromets mo lona tofo, vave ma le mausali. O le tofo e faigofie ae manaia, e mafai ona e 'ai tele ma le fiafia. O le aano e palasi, o le paʻu, pe a vaʻaia, afu ma le paluga, e matua leai lava se faalavelave. E tasi le isi ata. E mafai ona 'aina muamua i le amataga o le paʻu, e ese mai i isi lanu uliuli ma g / f. Ae o nei uiga lelei uma na faʻataʻapeʻapeina e ala i le tolotolo i loʻu eria. O meaʻai na totoina i nofoaga eseese e tolu i luga o fua eseese ma o le taunuuga e tutusa. Faʻasolo i luga o laʻu 'upega tafaʻi muamua lava ma faʻaauau i aso uma mo 2-3 vine i se fusi e malepe. Matou te timu i isi aso uma.

Khaetskiy Igor Yuryevich

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=4

E i ai aʻu Taʻumiotonu talu mai le ogatotonu o le 90s. I le taimi ua tuanaʻi na le afaina. O lenei tausaga e eseese ituaiga o loʻo i ai: First Swallow, Riddle of Sharov, Early Magaracha na maʻi tele i le paʻu, ae le o Muromets. Sa ia tuuina mai se seleselega matagofie. O vine e lapopoa, matagofie, ma 'aina iinei i Siberia i le amataga o Setema. O fualaau, e ui i lea, e laʻititi: kalama 250-300, ae o le fatu e le sili atu le leaga nai lo le katina. Ma e manaia le 'ai, ma e tele naua le uaina. Ma le a, ma ou fiafia tele i Muromets. I le auala, o le paʻu na paʻu i le taimi na o le tasi. Ua ou fuafua e faalautele le tulaueleele, e ui e le afaina. Ma i le tausaga ua tea, malulu mo i matou, na o ia lava le tasi na matua lelei. O le faigata o le taumalulu e manaia, e masani lava e le togi. E moni, e tatau ona e tipi umi. Ae o le uta e mafai ona faʻafetaui i le tautotogo. E pei ona ou talitonuina, e sili atu le tuʻuina atu o se tasi i luga o le ata, e ui lava e mafai ona faʻafeteina (pe a fafaga) lua.

toa

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=5

O laʻu Muromets ua tupu i luga o laʻu saite mo le silia ma le 15 tausaga. Faigaluega i le amataga o Aokuso, ao le i faia le Beauty o le Don. O le lanumoana e lanumoana, o le gaʻo e 5-6 g le telē, maua se tofo faigofie, o le pulupulu e paʻu (ona o lea mea e taʻe ai), e mamafa mai le 350 g i le 1.5 kilokalama. E le teu vine i luga o vao, e manaʻomia vave ona tipi. E tali lelei i laei. E i ai le taimi e faʻamalolo ai i le paʻu i luga o lau. Sa leai ni faʻamaʻi i luga o le vao. O le gaosiga o oloa e tumau, maualuga, 10 - 20 kilokalama ma sili atu. Tasi le 6-8 buds, aua le tuua le sili atu i le 2 brushes i luga o le tipu (e tele mea e maua, ae o laʻau e laiti, o pulumu foi). E tupu le lelei i le paolo. O le mea e sili ona fiafia i ai manu felelei, lago ma paʻu. Ia mautinoa e seti mailei mailei, ma faʻalautele filo mai le manulele i luga o le vao. E sili atu nai lo se aso e le o teuina. E i ai sona vaega mai le vine atoa - o le fufuluina o fua (ia fuʻe ma paʻu) ola ile 2-3 taimi i luga o le tasi vine. E leai se paluga, o le mea e sili ona suamalie e suamalie 16-18%, o nisi taimi e leai ni fatu e leai ni fatu. Ua matua tele le vine, ua tele le vao, ua tele laulaau. E fiafia o ia e faʻafeu, e toetoe lava a le taʻe. Frost resistance -25g. Ua maua lelei ia seleni. Fatu vine mo le itu i matu.

Gukovchanin

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=6

O muromets ei ai uiga lelei. Mo se faataitaiga, faigata faigata i le taumalulu. Ma i le eleele lelei ma le lava o le susu, e maua ai se seleselega lelei (i le ala, pe afai ua tumu le vao i fua, e mafai ona e aveesea vaega pito i lalo o fuifui ma faasaʻo le tulaga - o se tasi o vao e tatau ona "vavae" i lenei tausaga). Ae ui i lea, i tausaga timu e aunoa ma se vailaau. o togafitiga e le mafai ona faia - a oʻo i le faaiuga o le vaitau o le ae maua se fesoasoani vaaia i luga o le autu "faʻamaʻi leaga o vine" i luga o le saite. E tatau ona e mafaufau i foliga o lenei ituaiga. I lo tatou nofoaga, o le Muromets e manuia i le: ia lava meaʻai meaai; lelei lele; avega mamafa (ma i le popofou tausaga e le mafai ona ou faamalosia aʻu e aveese se pakete o inflorescences mai Muromets, ma o se taunuuga na ou "ulavale"). I lenei tausaga malulu mo la matou eria, ma e ui lava ina ua mavae se taumalulu faigata, na ia faʻaali mai o ia lava e ese le matagofie. E ui i le mea moni o le eseese o se mea e tiga tele, ae o le a tatou le faʻaitiitia le aofaʻi o vao, aua o lona tofo faigofie e le afaina, ma o le vave o le seleselega o se tele tele. Ae o le mea e sili ona taua - e le o faʻamatalaina.

Kirei Yuri

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=8

O laʻu Muromets ua ola i luga o le vaalele mo le 8 tausaga. Mo le taumalulu, o le vao e le ufiufi ai o tatou gutu e aunoa ma le tele o mea e leiloa. O faʻamaʻi faʻamalosi mo vaitau 3 togafitiga. E lelei tele le lapisi, faatasi ai ma le timu umi e pupu ai le fatu, e tele ni ponaivi 3-4 i le pusa.

Vadim

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=10

I lenei "mataʻutia" tausaga mai vaʻaia ma le maualalo o le vevela, o se tasi o nai tagata na faʻauʻuina (na maua ai le maualuga o le suka - pe tusa ma le 17 pasene). Siosiomaga faataamilo - e le maʻi. O le vine, e ui lava i le maualuga o le mamafa, ua matua ua silia ma le afa mita. O togalaau i le mavae ai o fulufulu afu e leʻi faʻaleagaina e le pei o isi ituaiga. O le ituaiga, i loʻu manatu, e sili ona lelei mo le itu i mātū, ae ua taia i le oidium.

toa

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=559&page=13

O fuamoa vine ua leva ona lauiloa ma tufatufa atu i vaega eseese. Faʻatauaina e le Faatoaga ona o lona matua, maualuga le gaosiga ma le saosao. Faafetai i lenei tuufaatasiga o meatotino, e matua taua tele mo le latū latitu. O le vailaʻau o loʻo i ai ni foliga, o le mea la pe a tupu ae, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga. Mo lenei mea e tatau ona e faia se taumafaiga, ae o le galue malosi ma le filiga o le a le tuua e aunoa ma se taui, o le avanoa lea e ai ai fua lelei ma maloloina i le vave vave.