Lafumanu

E mafai ona tuʻuina atu fasi lapiti: saito, karite, millet

Ole vaomalo agavaa e faatatau lea i mea masani o loʻo faʻaaogaina mo le tausiga o ituaiga lapisi ma lapisi o lapiti. E masani ona faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaleleia ai le siosiomaga, e tusa lava po oa tulaga o meaola. Ae ui i lea, e ese mai i lenei, o le vaomago e masani ona avea o se meaʻai maloloina i le taumafa o mea ola olaola. I totonu o lenei tusiga o le a tatou suʻeina auʻiliʻili i mataupu faavae o le faʻaaogaina o vaomago e pei o fafaga, ma faʻamalamalamaina ai foi le tele o faʻatau ma faʻaleagaina lenei oloa mo le tino o lapiti.

E mafai e le vaomago lapiti

E ui lava i le tele o manatu feeseeseaiga i le va o faifaatoaga lapopoʻa i le salafa o le lalolagi e uiga i aoga o vaomago, o lenei oloa e faʻaaogaina tele i le fafagaina o manu felelei, aemaise lava i le leai o se maualuga o le vao po o isi gaioiga. O lona taua taua mo le tino o lapiti o se maualuga maualuga o fiber. O ituaiga meaola uma lava e sili ona manaʻomia lenei mea, talu ai e leai se fiva i totonu o latou tino, e mafai ona tulai mai ni faaletonu ogaoga o le gastrointestinal tract, faapea foi ma isi setete o le va o gaioiga ma suauʻu lata ane. E le gata i lea, o le faʻaaogaina i aso taʻitasi o vaomago e maua ai se aafiaga faʻaleleia itiiti i luga o le vaega o meaʻai.

O lenei mea e faʻateleina ai le gaioiga o meaʻai i totonu o le manava, lea e le gata ina faʻaleleia ai le digestibility o isi meaʻai e le tino, ae faʻamautuina foi le gaioiga o le inumaga atoa. O le iʻuga, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le tulaga masani o le tino, o se faʻaopoopoga o le puipuiga, ma le faʻaleleia atili o le lelei o le oloa faaiu o le gaosia o le lapiti. E taua tele lenei mea i le galueaina o aano o aano o manufasi, ona o le le lava o le fiber i le taumafa o lapiti e avea ma mafuaaga autu o le le atoatoa o le tino, faatasi ai ma le lelei o aano o manufasi.

E te iloa? O Rabbits na totoina e tagata e tusa ma le 6 afe tausaga talu ai i le teritori o le Penisula Iberian.

Ae e ui lava i lona faʻaaoga mo manu, e tatau ona faʻaaogaina vaomago e pei o se fafaga faaopoopo. Ona o le mea moni ua seleseleina i le faaiuga o le vaitau o le tuputupu aʻe, o le vaomago e mafua ona o le maualalo o mea e maua mai i meaola, gaʻo, gaʻo ma isi mea. O le mea lea, o le sui atoatoa o vaomatua mo vaovao e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le taumafataga, faʻapea foʻi le taʻitaʻia o le soifua maloloina o manu ma a latou puipuiga. I le iuga mulimuli, o le a afaina tele ai le lelei ma le tele o oloa mulimuli a manu.

O le a le mea sili e faʻaaoga

O le ula o se oloa e tele mai le tele o laau totoina, o leki ma cereals. Ae ui i lea, e le o ituaiga eseese uma e aoga tele mo le totoga o manu. O le mafuaaga lea e sili ona taatele i le gaosiga o meaola i aso nei, e aofia ai le fausiaina o lapiti, e na o le 3 fua o vaomago e faʻaaogaina: saito, karite, millet. E naʻo le tulaga lenei, o le afifi o le vaomatua o le a avea ma fofo i le taimi e fatuina ai se mea maualuga ma paleni taumafa mo lapiti.

E te iloa? O lapisi o se tasi lea o nai mammals e mafai ona faʻatoa fanau i soo se vaitaimi o le tausaga, e tusa lava pe o le a le tau.

Wheat

O vao o saito o se tasi lea o mea taatele i le lalolagi. Na o fua o le saito o le taumalulu e manatu e sili ona aoga mo manu. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o fua o le tautotogo e itiiti le tuputupu ae o le vaitau nai lo togalaau o le taumalulu, lea e afaina ai le aofaiga o mea faaputuputu i fatu ma laau toto. Ae ui i lea, o le vaomago o le saito e maualalo lona taua o mea taumafa, e fesoʻotaʻi ma oloa faʻapitoa O lona aoga autu o le tele tele o fiber ma le faateleina o le maualuga o le vitamini D. O se taunuuga, o le faʻateleina o le faʻaaogaina o le oloa e le gata e fesoasoani e faʻaleleia ai le galalaina, ae fesoasoani foi e faʻaleleia le tulaga o le skeletal system, faʻapea foi le faateleina o le digestibility o mea oona mai isi mea taumafa. I le iuga, e fesoasoani i le faʻamalosia o le metabolism ma le faʻaleleia atili o le tetee a manu i le tele o itu leaga.

Barley

O le vaomago Barley e faatatau i le oloa e maua mai ai le fagaina o karite. E sili atu mo le taumafa o lapiti nai lo le saito. E aofia ai foi le tele o fiber, ma i le faaopoopo atu - o le tele o vailaʻau o meaola oona. E le gata i lea, o lenei vaomago e aofia ai se maualuga maualuga o le palatini pala, lea e i ai se aafiaga lelei i le maua o le mamafa o manu.

Saili pe mafai ona fafagaina lapiti i siage, mutia, vao, ma le fagaina o meaai.

Aua nei galo o le karite karite o loo i ai se maualuga maualuga o le mamafa o le uʻamea ma le manganese, lea ei ai se aafiaga lelei i luga o le gaoioiga o le totoga.

Millet

O le vaomago o Millet e sili ona aoga mo lapiti. O loʻo aofia ai le tele o le maualuga o le mea vevela, lea e mafua ai se aafiaga lelei i le faʻatoagaina o le gaʻoina. E pei o le vaomago o le karite, o le au o le millet o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o meaola o le biologically extractive, lea e toetoe lava a faʻaaogaina ai le teenaina o manu. O lenei oloa o loʻo faʻaalia foi i se maualuga maualuga o le potassium.

E taua! O fualaau e faʻamoemoe mo le faʻatauina o taumafa e le fautuaina malosi e togafitia i fomaʻi vailaʻau ma faʻamalosi puipuiga, o isi mea e maua mai i vailaʻau faʻapitoa e mafai ona mafua ai le oona i totonu o manu.

O lenei elemene e taua tele mo le totoga, aua a leai, o le faʻaogaina o totoga ma gaʻo, gaosiga o le carbohydrate, ma le faʻaogaina o enzymes eseese e faʻalavelaveina. Ma o lenei mea e aʻafia ai le na o le tuputupu aʻe, ae faʻapea foi le aoga o le atinaʻeina o ituaiga o meaola. E le gata i lea, o lenei oloa e aofia ai le tele o le uʻamea, manganese ma garotene, lea o loʻo i ai le lelei i luga o le puipuiga o le tino ma le gaioiga, faʻapea foi le saofaga i le faʻaleleia o le tino faaletino o le tino.

Auala e avatu ai vaovao

E le fautuaina togavao mama mo manu. E ui lava i le maualuga o meaʻai o meaʻai e tele, o lenei oloa e sili atu le mativa i le protein, vitamini ma isi elemene. E sili ona lelei le faʻaaogaina e avea o se elemene i ituaiga uma o mea taumafa paleni i le sauniuniga o meaʻai faʻanatura. O le aoga autu o le oloa e matauina pe a suia mai le 25 i le 50% o le aofaiga atoa o le roughage o loʻo faʻaaoga i le taumafataga.

E masani ona faʻaaogaina faʻatoʻaga o laau toto e faʻaleleia ai le vao, ae mafai foi ona saunia le laei o le vaomatua i luga o le faavae o meaai fafaga ma le faʻalauteleina. I lenei tulaga, o le vaomago e fafagaina i le fafaga i le fuafuaina o le 1: 5. O le tele o faatoaga e faʻaaoga vaomago le saʻo, ae e sili pe afai o le a gaosia muamua se oloa i se mea itiiti e tusa ma le 0.5-1 cm, ona mafai lea ona tufatufaina atu i le va o vaega autū o le fafaga.

E taua! I mea taumafa mo lapiti, na o laau totō, peʻe ese mai le rhizome, pulu ma le eleele, e talafeagai.

Ina ia faʻaleleia le digestibility o sea fafaga, e fautuaina ia vavala i le kuka vai mo le 30 minute. O lenei mea o le a fesoasoani e suia ai le vaomago e avea o se mamafa mama mo le gaogao. E le gata i lea, i lenei tulaga, o le a mafai ona maua mai le tele o mea aoga mai meaʻai uma, faapea foi ma le puipuia o le faʻaleagaina o le faʻaogaina i luga o le gastrointestinal tract of rabbits.

Contraindications ma le afaina

I tulaga faatonuina o loʻo taʻua i luga, o le vaomago o se mea saogalemu atoatoa mo le totoga o meaola e le mafua ai ona aʻafia itu. Ae ui i lea, ina ia le mafai e nei ituaiga o meaʻai ona afaina ai le matelaina, e tatau ona e iloa e uiga i le tele o contraindications i lona faʻaaogaina. Muamua lava, e le fautuaina le togiina o le fiber content:

  • manu e le itiiti ifo ile ono masina;
  • i le faaletonu o le gastrointestinal tract;
  • i taimi o faʻamaʻi pipisi;
  • ma le tele o le taumafa o vaovao.
I se faaopoopoga, aua nei galo o le folasagaina o vaovao i le taumafa o meaola e tatau ona i ai ma le faaeteete, o isi mea e sili atu le faigata o meaai e mafai ona mafua ai le ita o le tino. I le faia o lenei mea, ua faʻafefiloi i luga o le taumafataga meaʻai i vaomatua i le tele o vaiaso, amataina le 5% o le mamafa o le mamafa o meaai i le aso ma e faaiʻu i le 25-50%.

O le a se isi mea e mafai ona fafagaina lapiti

I le faʻaopoopoga i le tumutumu autu, masani lava i le taumafa o fua o faatoaga o lapiti e faʻaaogaina ituaiga feedings:

  1. New needles - o se punavai o vitamini ma minerale, aemaise lava i le taumalulu. O lenei laei e maua ai se avanoa e faʻaleleia ai le manaʻoga o manu ma lauulu, faʻateleina le tuputupu ae o le malosi. O nei nila e faʻaaogaina o ni fasi kuki faʻafefiloi e faʻafefiloi ma le tele o meaai, pe tusa ma le 150-200 g i le aso / tagata taitoatasi.
  2. Young twins - o se punavai o vitamini, minerale, ma fiber. Faaaoga lenei laei e aunoa ma le leai o vaovao ma vaomago i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, ma naʻo lona lava mama. E masani lava mo nei faamoemoega latou te faaaoga ai le birch, aspen, acacia, willow, cherry, elm, hornbeam, pear, oak, willow, maple, hazelnut, linden, fusi, alder, ashberry, lilac, plum, talnik, poplar, apple and ash. O le tele o ia fafaga e ono le faʻamapulaaina, ae e sili atu pe afai e le silia le 50% o le aofaiga atoa o le roughage.

    E taua! Ua fautuaina malosi Rabbits e aua nei fafagaina ni fasi ie apricot, rosemary, euonymus, toeaina, uila luko, buckthorn, ma cherry bird. O loʻo aofia ai vailaʻau faʻatuina matautia e mafai ona mafua ai le faʻamaua ogaoga i le vevela o meaola.

  3. Makina - O lenei oloa e mafua mai i gaʻo ma ua faia i le faagasologa o le soli saito. E le pei o isi galu, e iai le maualuga o le paleni o meaai, ma le maualuga o vitamini ma elemene taua. E masani ona faʻaaogaina i se paluga faʻatasi ai ma meaʻai fefiloi. O le faia o lenei mea, o le afa o le pakete o aputi o loʻo faʻafefiloi lelei ma le 1 kilokalama o fafaga, pe a uma ona sasaa le palu ile vai inu (6 l) ma faʻaoga mo le 1.5 itula. O le oloa e tuʻuina atu i manu e le silia ma le 1 le taimi i le aso, e sui ai se tasi o auala o le roughage.
  4. Tipi ese - O le atigi lea o le saito o fatu vela, lea e maua mai i le soliina. Faʻaaogaina e avea o se tasi o mea aoga o ituaiga uma mash. Mo le faia o lenei mea, o le laʻau na fufulu i le vai inu mo le 30-60 minute. O le tele o le paʻu i le aso o lapiti e le tatau ona sili atu i le 20% o le aofaiga atoa o le lapisi.
O le ula o se mea taua ma talafeagai lea e tatau ona maua i le taumafataga o lapiti taitasi. O nei fafaga e mafai ai ona faʻateleina le faʻalaumalieina o le tino, ma le faʻalauteleina o lenei mea e le gata o le digestibility o isi meaʻai, ae faʻapea foi le lelei o meaola manu. Ae ui i lea, o lenei laei e tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete ma le faʻaeteete, a le o lea e ono afaina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract o meaola, faʻapea foʻi ma mafuaʻaga ogaoga i le faatoaga.