Fualaau aina

Tomato aoga ma suamalie "Dar Zavolzhya Pink" i luga o moega o togalaau aina

O fuamati fualaau suamalie e masani lava o se manuia. E suamalie, tino, maua se manogi manaia ma foliga matagofie. O fualaau ia o le ituaiga "Meaalofa o le Volga o loʻo i ai". O laau vavalalata e le lelei, e puipuia i faʻamaʻi ma e talafeagai lelei mo le au fai togalaau.

I le tusiga o le a matou taʻuina atu uma faʻaaliga o le a e feagai ma le tuputupu aʻe ma le tausiga o lenei laau, faapea foi ma se fua o le tele o le mea e te faʻamoemoeina.

Tomatoes Gift of Volga: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaMeaalofa o le vaega Volga
Faamatalaga lauteleVaitaimi o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuRusia
Toto110-115 aso
PepaLata faataamilomilo
LanuPink
Faatatauga o fuamati amata75-110 fua
TalosagaFualaau vine
Tuʻu atu ituaiga5-7 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

"Meaalofa o le Volga Pink" - ituaiga-vave-fua mai fua. O le togavao e faʻamaonia, leai se aʻa, lauulu lauulu. O le maualuga o se laau matua e 50-70 cm. O laulaau e laʻititi i le lapopoa, faigofie, malamalama lanu meamata.

O fuālaʻau 'aina i gutu o 4-6 fasi. O le gaosiga e lelei, mai le sikuea 1. E mafai ona aveese eleele e tusa ma le 5-7 kilokalama o tamato ua filifilia, lea e lava mo se pisinisi e totoina ai tamato i totonu o le kiona.

Fualaau fuatiaʻau e fua mai i le 75 i le 110 g. Pepa faʻasolosolo, faʻatasi ai ma le faʻaigoa o le lipine i le au. Le lanu o tamato matua o le piniki māfiafia. O le aano o se mea manogi, faʻafefeteina le tino, tino, sugary i le malologa. O le numera o potu o fatu e eseese mai i le 3 i le 6. O le paʻu e manifinifi, faʻafefe, puipui le fua mai le taʻe.

O le tofo e manaia, paleni, suamalie, e leai se vai. O le maualuga o le suka e mafai ai ona fautuaina tomato mo meaai pepe. O le mea o loʻo iai i totonu o le sua e sili atu ma le 5%. O fua e mauʻoa i amino acids, suauu meli, lycopene ma peta petro.

Ma e mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Meaalofa Volga Pink75-110 fua
Fualaʻau600-1000 fua
Tagata valea300-400 kalama
Andromeda70-300 gutu
Mazarin300-600 kalama
Talosaga50-60 kalama
Yamal110-115 kalama
Katya120-130 fua
Uluaʻi alofa85-95 kalama
Povi lanu50 kalama
Persimone350-400
Faitau foi tala taua e uiga i le totoina o tamato i totonu o le togalaau: pe faapefea ona lelei le nonoaina ma le mulching?

E faʻapefea ona fausia se fale lanu-mumu mo fualaau ma faʻaaoga tagata e faʻaleleia le tuputupu ae?

Uiga

O le tele o tomato "Dar Zavolzhya pink" na fafagaina e le au Farani, e lafo mo nofoaga ma se fesuiaiga o le tau. O le togi na faʻaalia ai le lelei o gaioiga i le Central Black Earth, Central, North Caucasus, itumalo Nizhnevolzhsky.

Totoina i moega avanoa poʻo lalo o ata tifaga e fautuaina, totoina i totonu o se lauʻeleʻele faʻaaogaina i itulagi i matu. O loʻo lelei ona tausia lelei Tomatoes, e talafeagai mo femalagaiga. O le ituaiga e tele mo le faʻatau pisinisi ma le faʻatau. E mafai ona filifilia fualaau aina suamalie, latou te manuia i le vevela o le potu.

Fua o le ituaiga "Meaalofa o le lanu vailaau" e faatatau i le sala salalau. Latou te manaia fou, talafeagai mo le saunia o meaʻai, itu ipu, soups, sau sau, palu pateta ma falaoamata. O fualaau suamalie e faia ai le suamalie mafiafia o le suamalie matagofie o le lanu piniki. E mafai ona teu tumato: piko, pi, aofia ai vailaʻau kuka.

O tōmato mumu e talafeagai mo tagata e le faʻafeiloaʻi fua mūmū masani ona o faʻamaʻi faʻafitauli.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • vave vave ona lelei;
  • maualuga le tofo o fua;
  • fua lelei;
  • lapisi totogo e talafeagai lelei mo le faʻatau;
  • Tatoʻo tamato e le taʻe ma e le faʻaleagaina;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

E leai lava se mea sese i le ituaiga. Mo le manuia o le fuaina o meaai e manaʻomia le fafagaina ma le faʻaleleia o le suāsusu.

Ma e mafai ona faʻatusatusa lau fua i isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Meaalofa Volga Pink5-7 kg i sikuea mita
Tanya4.5-5 kg ​​i sikuea mita
Alpatyev 905 A2 kilokalama mai se togavao
Leai se mea6-7.5 kilokalama mai le vao
Pink meli6 kg mai le vao
Uluai vave5 kilokalama i sikuea mita
Toto20-22 kg i sikuea mita
Maofa i le lalolagi12-20 kg i sikuea mita
Honey Cream4 kilokalama i sikuea mita
Laʻau mumu17 kg i sikuea mita
Tupu vave10-12 kg i sikuea mita

Vaega o le tuputupu ae

O ituaiga Tomatoes "Dar Zavolzhye" e mafai ona tupu aʻe pe leai foi. O fatu laau e totoina i fatu laau i le afa lona lua o Mati. Faʻasoa i se mea e faʻaleleia ai le ola o le aloe pe fautuaina foi le sua o le aloe. O le eleele mo laau toto e faia i le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le humus poʻo le peat. O sina vaega itiiti o le oneone o le vaitafe o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina le meaʻai, e mafai ona sili atu ona lelei i le faaopoopoina o le pefu o le laupapa poʻo le superphosphate.

Faitau atili e uiga i le palapala mo laau toto ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

E lūlūina fatu ma sina faʻafefeteina, faʻafefeteina i le peat ma sosolo i le vai. O le pusa o loʻo i ai fualaʻau e maua i le vevela ao lei tupu mai le vaʻa. O tamaʻi tamato o loʻo tuʻuina i luga o le faamalama o le faamalama i saute poʻo lalo o moli susulu. O le fufuluina o ia mea e tatau ona faʻaleleia, naʻo le vai mafanafana. A maeʻa le faʻaalia o le uluaʻi muamua o laʻau moni, ona faʻafefe ai lea o laupepa.

O fualaau talavou e fafaga fualaau suavai. O le fafagaina faalua o le a faia i le taimi lava lea ao le i malaga atu mo se nofoaga tumau. A oʻo i le 30 o ona tausaga, e faʻamaʻaʻaina fualaau, aumai i le ea fou, muamua mo le tele o itula ona sosoo ai lea ma le aso atoa. Suʻeina i moega e amata i le afa lona lua o Me ma le amataga o Iuni, pe a maeʻa le mafanafana o le palapala. I le sikuea 1. m. e mafai ona faʻaogaina 3-4 vao vao.

E manaʻomia le totoina o tamato i le eleele, lea na nofoia e lemu, kapisi, kāloti poʻo le letus. E le mafai ona e faʻaogaina moega, lea na olaola solanaceae: isi ituaiga o tamato, eggplant, pepa. A o lei totoina, o le eleele ua vavae ese lelei ma faʻafefeteina i se vaega lima o le humus. O tamato talavou ina ua uma le gaosiga ua fautuaina e ufiufi le ata. E tatau ona faʻalelei le vaʻaina o laau, faʻatali mo le magoina o luga o le palapala. E na o le mafanafana, vai mama e faʻaaogaina, mai se fale malulu e mafai ona latou faʻamaeʻaina ovaries.

Soʻo se 2 vaiaso, tamato e fafagaina, faʻafeiloaʻi ma faʻafefeteina (faʻafefete mullein poʻo manu felelei). Nitrogen-o loʻo aofia ai faʻapipiʻi pe a uma le fugalaau e leʻo faʻaaogaina, sui i latou o loʻo tumu faʻatasi ma se faʻalauiloa ole potassium ma le phosphorus. I le tasi taimi i le vaitau, o le fafagaina o le foliar e faia i se vaifofo o le superphosphate..

E le manaʻomia ona faʻatulagaina laau vavalaʻau, ae mo le sili atu le avanoa i le la ma le ea i fua, e mafai ona aveese laulaau pito i lalo. E fautuaina e nonoa paʻu mamafa ma fualaau aina i le lagolago. E uiga i auala e totō ai tamato i totonu o le kiona, o le a tatou taʻuina iinei.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomatoes "Meaalofa Zavolzhya pink" e tetee atu i le tele o faamaʻi masani o le po. Latou te le fefefe i mosaic tapaa, fusarium poʻo le verticillus wilt, nofoaga laulaau. Mai le faʻamaʻi o le tuai o tamato o le lavelave e laveaiina vave ai le matua. Mo le puipuiga, o loʻo togafitia togafitiga faʻapipiʻi faʻamaʻi. Faʻaaogaina ma le gaogao o le palapala ma se vaifofo vai o le copper sulphate aʻo leʻi totoina ni fatu.

O laau laiti e masani ona pulusuina i le phytosporin poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium. O faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia faʻatasi ai ma iniseti vailaau. E le mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le liona faʻatasi ai ma le vaʻaiga, paʻepaʻe, vaʻavavelevele.

O togalaau e togafitia i le 2-3 taimi ma le vaeluaga o ni nai aso. Nai lo le soona faʻamalosi, e mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga o le celandine poʻo le sipisi. Mai slugs le lavalava e fesoasoani i se vaifofo o le amonia. E mafai ona fufuluina aphi i le mafanafana ma le suamalie. Laʻau lapoa ma iniseti matutua e selesele e lima ma faʻaumatia.

Ole ituaiga o tamato "Gift of the Volga pink" o se filifiliga lelei tele mo faatoaga a le aiga. O le faauo faauo o fualaau aina ma vao e le manaomia ai le fausia, ia talafeagai lelei mo le au faifaatoaga pisi. O tausiga laiti e faʻamautinoa ai le tele o le seleselega; o fatu mo fatuga mulimuli ane e mafai ona selesele na oi latou lava.

FaʻamaʻaʻaTuai amataTaeaga tuai
BobcatLanu uliuliO le Mira Crimson Miracle Miracle
Rusia teleTulu leleiAbakansky pink
Tupu o tupuKostoromaFrench vine
Tausi umiBuinaFafaʻi samasama
Tinamatua o le MeaalofaLaʻau mumuTitan
VavegaPeresiteneSlot
Amene AmerikaTagata o le taumafanafanaKrasnobay