Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga, ata ma foliga o le faʻatupulaia o togavao manuki

O lenei tusiga e taulaʻi i luga o le laau, lea e afaina ai mafaufauga ma lona le mafaamatalaina matagofie. E faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa, faʻapena foi ona teuteuina le togalaau. O le a avea ma se siaki manuki, o ona foliga e pei o foliga o le primate. Mafaufau i le faʻaogaina o le mutia, faʻapea foʻi ma le ola i le fale.

O le a le foliga o se manuki o le manuki: faʻamatalaga ma le ata

O le manuki o le manuki o se mutia masani lea e maua mai i le aiga o Orchid, o lona uiga, o se aiga vavalalata o le orchid. O le maualuga o se faʻavae faʻasolo e eseese mai i le 20 i le 45 cm O loʻo faia mai i le 3 i le 5 laupepa o laulaʻau lanu moana lanumoana, e 10-15 cm le umi ma e oʻo ile 5 cm le lautele. O le faʻasologa o loʻo faia mai nai laʻititi laʻititi, valiina i le paolo o le piniki ma le lanu viole. I foliga vaaia, e foliga mai e pei o ni piko. O le umi o le inflorescence e 3-8 cm. E fuga mai ia Iuni-Iulai, pe a uma ona tupu, o le a tafe le kulupu ma fatu fatu ua paʻu i le eleele. O le aʻa o se mea e pei o se fuamoa o se tamaʻi laʻititi.

O fea e tupu ai le vao orchid?

Mafaufau i le vaega tufatufaga ma le tulaga o le laau.

O le aiga o Orchid e aofia ai laau e pei o miltonia, cymbidium, cattle, dendrobium, cambria, ma le sosaisia.

Faʻasalalauga ma faʻaoga

E ola i totonu o vaomatua lelei, faapea foi i nofoaga e matala. E fiafia i laufanua maulalo, o le mea lea e le tupu i luga o mauga, e maualuga atu i le 1.5 km le maualuga o le sami. E maua i le teritori o Saute ma Europa i Sisifo, faapea foi i totonu o atunuu CIS. E tupu aʻe i Aferika i Matu, faapea foi i Iran ma atunuu lata ane. E maua i Dagestan, i le Caucasus ma Turkmenistan. Faʻasolosolo solo pe taitoalua.

Tulaga malupuipuia

O Orchis o loo lisiina i le Red Red Book of the Russian Federation (3 vaega, se ituaiga e le masani ai). I le mulimuli ai i lenei mea, o lona seleseleina poo le faʻaumatia ona o le atinaʻeina o le nofoaga o tufatufa poʻo le taina o laau e faʻasaina. I nisi o atunuu o le CIS, o le ituaiga meaola ua manatu e latalata i le faatafunaga, o le mea lea, ua puipuia e le setete.

Faitau foi e uiga i fugalaau e le masani ai e pei o sulu, uptuynia, solasolo, moli, hoya, vallota, camellia ma amorphophallus.

Le tuufaatasiga ma le faʻaaogaina o laau toto

Faʻatauina o fualaau oona:

  • mucus - 50%;
  • malolo - 25%;
  • dextrin;
  • manuia;
  • pentosans.
E le faʻaaogaina laʻau ma le meaʻai, o le mea lea e le aoga ai.

Afai e talafeagai

Talu ai o faletalimalo i le taimi o fugālaau e faʻamaʻaina ai le tele o mea leaga o se foliga faʻapitoa, ua totoina i tua o le fanua e avea o se mea teuteu, e fai ai paʻu alpine. E le gata e fiafia le mata i le taumafanafana, ae mafai foi ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi.

O le gastrointestinal tract e faʻapipiʻiina foi e le sipisi-slizun, Kale kapisi, vai eli, togafiti vao, fusiisi, anufe, chervil, aloalii ma fagalua.
I tagata faʻamuamua, o le orchid ua faʻatuina o ia lava e avea o se tagata ola faaola lelei mai le 'ona o faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract. Salep o loʻo faʻaaogaina e avea o se vailaau faʻamalositino, o se mea inu meaʻai a Turki ua saunia i luga o le faavae o le paʻu o le kulupu orchid. E le gata i lea, i luga o le faavae o fatu ma fatugogogogogo susu e gaosia ai susu, ava malosi ma suauu.

Salep e faʻaaoga e togafitia ai maʻi nei:

  • tale o eseese malosi;
  • afaina o le larynx mucosa;
  • manava manava;
  • taupulepulega po o le ava malosi;
  • cystitis;
  • afaina o faʻaopoopoga;
  • prostatitis;
  • vaivai;
  • se ulutala;
  • colitis;
  • gastroenteritis.

Salep o se vaʻaia lelei faʻale-malo o le carbon carbonate, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e aveese ai mea vevela mai le tino i se taimi vave e mafai ai. E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau tuai e fai ma fomaʻi, ae ui i lea, o lona aoga e fai ma fomaʻi e leʻo faʻataʻitaʻiina faʻapitoa.

E te iloa? Ina ia maua le 1 kilokalama o le falaoamata o le fasi, e tatau ai ona toe faʻaaogaina fatu mai le 1 afe o vao vao.

E faʻafefea ona selesele mea gaosi

Manatua o le fesuisuiai o le ola vao e matautia mo se tagata, o le mea lea e le mafai ona seleseleina ana fatu i soo se auala. Ia maitauina foi o le faatauina atu o fatu ma oloa mo le faatauina atu o faatau e faia e kamupani tetele o latou lava faatoaga. E mafua mai i lenei mea e faʻasaina le faʻatau o fatu poʻo paʻu i maketi masini poʻo mai tagata taitoatasi, talu ai e le mafai ona ofoina atu ia te oe se oloa maualuga ma saogalemu. O le seleseleina o fatu e vave afaina pe a uma ona tupu. E naʻo talavou laiti e fueina, ua tuʻuina i luga o le eleele ni fatu tuai pe lafoai. Ona fufulu lea i lalo o le vai tafe, ona kuka ai lea mo le 5 minute. E mulimuli mai le faʻamago i lalo o se pupuni i le ea fou. E mafai ona e faʻaoga masini faapitoa, tuʻuina i totonu ia i latou se vevela e le sili atu i le +55 ° C. A maeʻa le faʻamamago, ua saunia le kulupu mo le teuina o taimi uumi. O loʻo teuina i ni taga laititi, ona tuʻuina lea i le maualalo o le susu. E le fautuaina e fesuisuiai oloa i le paʻu i le taimi lava e faʻamago ai, aua o le a televave le vevela ma faʻaitiitia.

E taua! O le soifuaga o le ola lelei o aʻago o le 6 tausaga.

E faʻapefea ona e ola i le fale

E faigofie le tupuina o le togi i le togalaau, pe afai o loʻo faʻatulagaina uma tulaga talafeagai mo lenei laau toto.

Ua fuga mai le orchid: o le a le mea e fai i le aū.

Faʻasaʻo le mea

Ina ia mafai e le laau ona tupu lelei ma ia vave ona faateleina lona laumei lanumeamata, e tatau ona totō i se nofoaga e na o le pau o le la i luga o le eleele i na o le taeao ma le afiafi, ma i le aoauli e i ai le malamalama po o le faapaologa. O le vailaau togafitiga e sili ona fiafia i le vavave, ae le o le eleele e gaogao, o le mea lea e le mafai ai ona toto i luga o mauga ma eleele maulalo. Orchis e le fetaui laʻau oneone pe oneone mo mafuaaga manino. Faʻafofoga i le pH o le palapala. Neutral pe o sina eleele eleʻele e fetaui lelei mo laʻau. E tatau foi ona e tausia le i ai i le eleele o minerale ma meaʻai, a le o le a tupu le mutia, o le a aafia ai le fuainumera ma le tele o tubers.

E taua! Orchis e oʻo mai i faatusa faʻatasi ma se ituaiga mushroom faʻapitoa lea e togi i tulaga. O vao leaga e mafai ona vave faʻasaina le totoina.

Tausiga talafeagai

Faʻasa E talafeagai le siakiina e le aunoa o le susu o le palapala ina ia le maua ai le suavai i le mutia. Afai e matutu le eleele, o le a tolauapi le togi, o le mea lea e te le maua ai mea aoga taua i le faaiuga o le vaitau. E faʻamalosia le faʻaleleia pe afai e manaʻomia, e te le manaʻomia ona faʻatumu le mutia i taimi uma.

Faʻatauga. Ina ia puipuia mai fatu mai le avea ma "auro," matou te fautuaina oe e taofi le faia o le faʻamalaina taugofie, ae taofi i le faapalaga, humus poʻo nilala gaʻo. E faʻaaogaina fugalaau mo mulching, faʻapipiʻi se laulau 5-7 cm. E tuʻuina le laulau i le tautotogo ma le autumn, pe a oʻo i le 0 ° C. Aloese mai le faʻaaogaina o le faʻamalosi o le vai, aua o le a latou aʻafia le afaina, ona o se taunuuga o le a le mafai ona fuga mai le kiona. Suiga O se mea e faʻapipiʻiina e faia i le tautoulu po o le taumalulu, aʻo lei oʻo mai fatu mai fafo. E le gata o gaʻau lalo ifo e faasee atu i se nofoaga fou, ae o se vaega itiiti foi o le fanua mai se togavao tuai. E taua lenei mea ina ia mafai ai e musika, lea e fausia ai se faatusa o le laau, "migrate" faatasi ai ma tubers.

Faʻasologa o le orchid

Orchis e mafai ona faʻalauteleina e ala i le fatu fatu ma le vaeluaina o fatu. Mafaufau i mea lelei ma le lelei o filifiliga taitasi.

Fatu

O fatu e seleseleina pe a uma ona fufulu fasi laau. Ona vavaeina lea ma teu i taga pepa. O le luluina e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga, vagana ai le taumalulu. E mafua lenei mea i le mea moni o le fatu o le a tupu mai i se vevela (+ 18 ... +24 ° C), ma aʻo leʻi faʻamafanafanaina o le a na o le eleele. O le luluina e faia i luga o se loloto loloto (1-2 cm). Lafoaʻi laufanua lafulemu e faʻaaogaina, o le nofoaga e filifilia lelei lelei, o le paolo malulu poʻo le ata e le talafeagai. O lanu e le tutusa, e le gata i lea, e mafai ona alu aʻe laau e lata ane i le va o le 1 masina. Mo lenei mafuaʻaga, o le pikiina i se nofoaga tumau e faia i luga o le faavae o se isi vaomatua. Pe a tulaʻi i luga o se nofoaga tumau i le va o vaomatua, latou te faatumauina se vaitaimi o le 10-15 cm. O le totoina o eleele i lalo o loʻo faʻaaogaina i na o itulagi ma se mafanafana. I le itu i mātū o le lauʻeleʻele, o loʻo totoina i totonu o atigipusa ma toe faʻafefete i ni ipu.

Siaki le aoga aoga o hawthorn.

Faiga faʻamavae

O le faagasologa e talitutusa ma le gafa. I le tautoulu, a maeʻa le teuteuina o le lanu meamata, o le sui o le pakiaka pakiaka e gaosia. Ona toe totoina lea i se nofoaga fou ma se vaega itiiti o le eleele tuai. O le loloto o le totoina e tatau ona fetuutuunai e fuafua i le loloto o le matua matua.

Faʻamatalaga o le taumalulu o le manuki

I le taimi lava e paʻu ai, e amata ona sauni le laau mo le taumalulu. O lona pito i luga aʻe o le eleele ua liua samasama ma ua mamae, ma mulimuli ane na gaogao ai fatu. Ina ia aua le lamatia, e sili atu le tipi ese uma o gusi pe a maeʻa le aoina mai o oloa, ma tuʻuina atu i le lalolalo vaega le tele o taimi e sauni ai mo le malulu o le tau. E tatau foi ona e faaeteete e faapea, i le tautoulu e leai se lolovaia o le saite. E le aʻafia le tanupi i le galo po o le siama, ae mafai ona pala ona o le maualuga o le suavai.

E te iloa? O le taua a Peresia i le taimi o tauvaga e mafai ona leai ni meaai, faʻaaogaina na o le faatauina atu ma vai mama. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le vaiinu e faʻavae i luga o fatu e maua ai le tele o le malosi, e puipuia ai le faʻamaogaina o le tino.
O le manuki o le Orchis o se laau taua tele, ae ona o lenei mea i le natura, e le tele ni fesuisuiai o meaola o loo ola puipuia. Faʻatauina o le totoina o meafaitino ma mea na gaosia mai na o tagata faatuatuaina e aloese ai mai le kopiina.