Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona malamalama pe aisea e le fuga ai le togi? Soʻo se mafuaʻaga talafeagai

E masani lava, o le faatauina mai o se orchid ua leva ona fuga ma fiafia i lona fuga, ua galo ia fugalaau fugalaau e faamanino auiliiliga o le alualu i luma o la latou laau, ona fefe ai lea pe a le mafai ona faatali mo fugalaau matagofie. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e iloiloina puupuu lau pele.

O laau taʻitasi e iai se taimi malolo pe a manaʻomia le malologa. I ia tulaga, o popolega e le o se mea e tatau ai ma e tatau ona e faʻatali. Ae ui i lea, ei ai taimi e manaʻomia ai le fesoasoani i le faasologa o le vavave e toe faʻaleleia ai.

O le taamilosaga o le ola o se laau ola maloloina

O faʻamatalaga e faʻaalia ai le umi o le fuga o le orchid e tumau mo le tusa ma le tolu masina. E masani lava ona tupu 2-3 taimi i le tausaga ma malologa mo se taimi malolo faapitoa pe a mafai ona malolo le laau ma maua ai le malosi aʻo lei tupu fou.

Afai e le totogo se tochidisi maloloina, e tatau ona e gauai atu i tuutuuga o le taofia.Aua o le faailoga sili lea o le mea e tupu i lau fugalaau.

O afea ei ai se mafuaaga e popole ai?

E masani lava i totonu o le fale fugalaau faʻatau faʻatau togavao.

I lenei tulaga, o le a latou lafoina fugalaau i ni nai vaiaso poʻo ni masina. O le a le taimi latou te toe fuga ai ma aisea e le tupu ai lenei mea mo se taimi umi? Afai o le matua matutua o le falemaʻi i le fale e le gaosia le lanu i le 1-1.5 tausaga, ona iai lea o mafuaaga e popole ai.

Ua lava lenei taimi mo le taimi e fetuunai ai, ma afai e le tatalaina e le tsathok le aū, ona i ai lea o se mea e faaletonu i le olaga o laau.

O le a le umi e masani ai le taimi o totoe?

Ae peitai, afai o le fugalaau ua fai ma "popolega" i le tulaga o le suia o le fugalaau, ona mafai lea ona e faatalitali mo le sili atu i le ono masina, poo se tausaga foi. I le averesi, o se orchid e mafai ona i ai i se tulaga moe mai le 3 i le 6 masina.

Faʻamatalaga ono tutupu

Le tuputupu ae

Afai o foliga o le togi e malolo, o lona uiga o lona olaga i aso faisoo e le manaia., o gaoioiga uma ua leai ma leai. O lea e te manaʻomia e faʻamalosia o ia i luga ma le fesoasoani o le atuatuvale, lea o le a toe faʻagasolo ai faiga uma i le fale.

Na o aʻa e atiina ae

Ina ia faʻamautu le mafuaʻaga ona o le leai o se fuʻa, e tatau ona e iloa tulafono faavae o le tausiga ma faailoga o fafo o se inchidisi maloloina.

E masani lava ona tuputupu aʻe faʻamalosi o aʻa o se lanu malamalama malamalama lanu meamata. Afai e le o vaaia mo le tele o masina, e tatau ona toe iloilo le tausiga o le laau. Mo taimi masani e manaʻomia ai le fugalaau o le orchids:

  • tele tele malamalama malamalama;
  • i le vaitaimi o le taumalulu-taumalulu, o le aso e faʻalauteleina i le 12 itula e faʻaaoga ai se faʻaaliga faapitoa.

O le le lava o le taimi e faʻamalamalama ai i le taumalulu o le vaega autū e mafua ai ona le fausia ai se gaogao i totonu o le fale.

Lafoaʻi laulaau fou, ae leai ni aʻa

Aiseā e tutupu ai lau laulaʻau i laʻau laiti, ae e fuga mai i le fale? O le faʻasusu vai e avea ma mafuaaga autu e le fuga ai le kulimima na o lau e tupu. E toʻaitiiti, faʻatau se faleoloa i se faleoloa, faʻalavelave e faitau faʻamatalaga e uiga i le tausiga. Tropics o lona uiga o le susu. Ma i aso uma e sasaa atu se aofaiga tele o le vai i totonu o le ulo. O le mafuaaga lea e le maua ai e le laau ni meaai talafeagai ma iu ai ina le ola i lona taamilosaga.

Aisea e leai ai se fuga o se siosiomaga nofoia?

O foliga vaaia o se laau e mafai ona tele se mea e mafai ona iloa e uiga i lona soifua maloloina:

  • aʻa aʻa - e masani lava e pala, siliva-lanu, pe a susu, maua se lanu lanu meamata;
  • aʻa talavou ia i ai se lanu meamata lanu meamata, toeaina - muffled;
  • o lau o se laau maloloina lelei e lanu, lanumeamata, ma se paʻu manaia e aunoa ma ni faailoga o le vevesi ma le faamamaina o le fautuaga;
  • socket - O se laulaau laititi e ola mai se laau rosette.

O nei mea uma e fai mai o le aotelega o lau orchid ua lelei atoatoa. Ae ia malamalama i le mafuaaga e le fuga ai lau togi, e tatau ona e gauai i auiliiliga:

  1. Afai e te matauina o lau tagata matagofie o nofo i le faamalama sill e le suia lava, e tatau ona e matamata atili iai, pe afai o loʻo matauina e le mea e feteenaʻi le fugalaau, e ui lava o fafo o mea uma e tatau, ona e faia lea o fua e aumai ai le fugalaau i se setete malosi.
  2. O le atinaʻeina o le aʻa e fesoʻotaʻi vavalalata ma le setete o le pito i luga ole vaega o le orchid.

    E tusa lava po o le a le tele o aʻa a le laau e maua, e tatau ona i ai ni foliga vaaia lelei.

    E ala i foliga o aʻa, e mafai ona e faʻamasino le mea e le o iai i le laau:

    • pogisa o aʻa - o se faailoga o lo latou suavai ma le pala;
    • le faʻaalia o le tele o aʻafiaga - faʻateleina le mago i le potu.
  3. E i ai le alavai lelei i totonu o le fagu, ma le tele o le vai e tafe saogalemu i totonu o pupuni i totonu o le apa. I le taimi lava e tasi e leai sona taimi e faʻafefe ai palapala. E foliga mai e leai se suavai e pei o lea. Vaʻa faʻavaivai ua poloka i eleele ma aʻa. E fesuisuiaʻi. O iinei mo sina taimi o le a le ola ai le inisiua le fiafia.

    Ona aʻafia ai lea o aʻa, ma o le a mate le laau. O le mea lea, i le tulaga pe ae naʻo le tuputupu ae o laulaau, ia e taulaʻi pe oe tausia lelei pe o le atoa o le laau e lava mo le soifua maloloina lelei.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i mafuaʻaga e leai se fugalaau i le totonugalemu o le fale:

Faʻafefea ona toe faʻaleleia fua masani?

Afai e le fuga o lou fale mo se taimi umi, ona tatau lea ona e taumafai e fesoasoani ia te ia i lenei mataupu.

E masani lava o le mafuaʻaga o le vaʻaia masani o le vavalalata e faʻalavelaveina, o le togi e faʻaaoga i le tausiga lelei, ma, e ala i le faʻatonuina o lona malosi uma i le tuputupu aʻe o laʻau ma aʻa, "galo" e uiga i fugalaau. I lena tulaga E fautuaina ia siʻitia "faʻamalosi" le fale ma ni nai filifiliga faigofie. O se tasi o ia mea o le faʻapipiʻiina o le laau i se tulaga faigata.

Mo se taimi puupuu, e tatau ona e taofi le faʻamautu masani, faʻaleleia le faʻaleleia o otaota, o lea o le a amata ai le laau ma mulimuli ane toe foi atu i le taamilosaga masani o le fuga.

E tele mafuaʻaga e mafai ai e se orchid matagofie ona taofia le fuga, ae aua le faʻavaivai, ona e mafai lava ona e sailia se ala, fesoasoani i le laau e faʻaleleia lona soifua maloloina, ina ia sili ona e fiafia ai i lona lanu matagofie.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona fatuina ni tulaga faʻalavelave mo le fugalaau o le fugalaau: