Fua o le gaosiga

Filifili se eleele lelei mo se orchid matagofie. O le fea pito sili?

O le aiga o le orchid e sili ona tele ma matagofie i totonu o laau faifale. O la latou atamamai ma le matagofie o fugalaau e tosina ai fugalaau fugalaau i le lalolagi atoa. O le laufanua o nei laau toto ua taʻua o Asia i Saute ma Asia i Saute. Ona o le natura o le atinaʻeina o vaovao e pei o le palapala e le fetaui lelei ma le eleele togalaau. O le tausia o nei fugalaau e eseese lava e fesoʻotaʻi ma isi fale faʻapitoa fale.

Aisea e taua tele ai le filifilia o le palapala saʻo?

A oʻo ina totoina togalaau faʻapitoa e pei o togi, e tatau ona malamalama a latou afiphytic. Latou te fafaga i le faaleagaina o laau toto, susu ma le susulu o le la.

O le eleele saʻo mo le tosisi e taua tele, aua o le a mafai ai e le fugalaau ona ola malosi, atiina ae, fuga mo se taimi umi ma le faʻaalia i faʻamaʻi. E le gata i lea, ona o le filifilia lelei o le eleele, o le a le talafeagai le faʻaaogaina o le fugalaau mo le tasi i le lua tausaga aʻo lumanaʻi le isi gaioiga e sosoo ai, ona o mea o loʻo avanoa o le a faʻaleleia ai le aʻa i se aofaiga tele.

Tulaga faatauaina lelei

O fua filifilia mo le togi e le tatau ona mafua ai le pala o aʻa ma e tatau ona taitaia le ea, faʻapea foi ma le malamalama (mo laau totō e aʻafia ai i luga o le photosynthesis). O manaoga nei ua tuʻuina atu ile eleele:

  • e le tatau ona aofia ai le fanua togalaau;
  • e tatau ona mafai ona faʻamaonia saʻo le togi;
  • e tatau ona i ai se paʻu uʻamea lelei (tausia le tau maualalo).
Fesoasoani! Pe a filifilia vaega, latou te le talitonu i le taua o meaʻai, ae i totonu o le fausaga ma le susulu lelei o le eleele.

O le a le mea e tatau ona avea ma se mea lelei lelei?

Pe a fatuina se mea e sui ai, e le talafeagai le faʻaaogaina o elemene e mafai ona fausia ai le lumanaʻi. Ona o lenei mea, o le ai ai se soliga o le faʻaleleia o le ea, ma le isi, o le pala o aʻa.

O le tuufaatasiga o le mea e fai mo togi e tele lava ina maua ai le paʻu laau. O vaega lelei o fasi pine poo pine. O Sphagnum e lelei lona susu ma le faʻaaogaina o vise. O kalama e aofia ai, pe a talafeagai ai, ia sii le pH o le paluga o le eleele. E tele vaega o loʻo aofia i totonu o le palapala mo fulufulu, ma o le tele ma le tele o taimi e le gata i le natura, ae faʻaaogaina foi e le tagata.

E le mafai ona faʻaaogaina mea faʻamalosi faʻamalosi e faʻavae ai le faavae o le eleele.. E pei o se mea faʻapipiʻi e mafai ona avea ma fiva poʻo tupe meataalo. O le paʻu pine o le mea sili lea ona lelei o le faʻafefiloi o le eleele. O le tele o le paʻu e tatau ona tusa ai ma le telē o le laau ma ia i ai se mea totino e pei o le avanoa o le aʻa ma fugalaau.

E tele avanoa e filifili ai tulaga e tatau ai, aua o laufanua e tupu tele i totonu o la tatou eria. I le faʻaopoopoga i le paʻu pine, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu o laau coniferous, aemaise lava, ova, pusi ma nisi mea. Mo le aoina o le uila e faʻaaogaina ai ogalaau ua oti i lalo ma laupapa mate.

I lenei tulaga, o le paʻu:

  • faigofie lava le lalaga ma tua lelei;
  • itiiti ifo le suauʻu nai lo le fou;
  • e le tele se resini e faʻatusatusa i laau ola.

E tatau ona i ai ni paʻu e aunoa ma ni faailo o le pala ma faʻalavelave leaga.

  1. Aʻo le i auina atu i le fagu fugalaau, o mea faʻamamaina, fafie ma resini e vavae ese mai le paʻu, o le paʻu e faʻapipiʻiina i totonu o le ogaumu, uila poʻo le faʻafefe.
  2. Ona maeʻa maeʻa lea.
E taua! O le paʻu Coniferous, ma aemaise lava le paʻu pine, e matua faʻamaʻiina ai le palapala, o lea e faʻamavaeina ai e ala i le faaopoopoina o le falaoamata o le dolomite i se aofaiga itiiti.

A oʻo ina totoina, e faʻaaogaina foi le claydite mo alavai. E faʻaogaina ma e fesoasoani i le faʻatulagaina o le palapala. O le kalama ei ai meatotino tutusa. Fafano faʻamafanafana lelei ma fulufulu afu. O faʻasalaga o mea gaosi mea gaosia e maua ai le maualuga ma le vaʻaia o le ea.

O nisi taimi e faʻapipiʻi ai le peʻa i tele laʻau i totonu o se ulo. E tumau pea le malulu ma e le manaia mo iniseti leaga ma microflora.

E mafai ona ausia le lelei atoatoa o oe lava?

O se taʻiala lelei pe a filifilia se palapala o le palapala lea na faʻatau ai le orchid. O le eleele ua filifilia mo le totoina e tatau ona tutusa ma ia. O le saunia o se faʻafefiloi eleele mo se orchid e mafai foi ona mafai ona tutoatasi. O vaega uma o le eleele e faigofie ona faʻaleleia ma faʻatau, o lea e le tatau ona i ai ni faʻafitauli i le sauniuniga.

Faatusatusaga o mea faʻafefiloi ua maeʻa: o le fea e sili atu?

Mo le muamua totoina ma le totoina o eleele palapala ma le saʻo sao o vaega. Mafaufau i nisi o na mea:

Orchid

  • Tau: 69 p.
  • Uiga:

    1. peat;
    2. sphagnum;
    3. paʻu pine ma nila;
    4. malala;
    5. lua superphosphate;
    6. potassium sulfate;
    7. microfertilizers;
    8. pH 4.0-5.0;
    9. mamafa - 375 g

  • Faʻamatalaga: paleni phalaenopsis paleni.
  • Cons: alavai e le aofia ai.

Seranisi

  • Tau: 590 r.
  • Uiga:

    1. otaota omea;
    2. paʻu;
    3. elemene taua;
    4. pH 5.7;
    5. ola ola e le faatapulaaina;
    6. voluma - 2.5 lita.

  • Faʻamatalaga: seti sili ona lelei o elemene taua.
  • Cons: taua tele.

Pokon

  • Tau: 335 itu.
  • Uiga:

    1. afu laau;
    2. maualuga-maor peat granulated;
    3. tatalaina;
    4. lowland;
    5. lime;
    6. NPK fulufulu 14:16:18;
    7. pH 5.2-6.2;
    8. ola puipuia o le itiiti ifo i le 3 tausaga;
    9. 5 l ato

  • Faʻamatalaga: maualuga maualuga.
  • Cons: taua tele.

Fugalaau Fiafia Specialized Orchid

  • Tau: 46 r.
  • Uiga:

    1. afu;
    2. malala;
    3. maualuga peat;
    4. faalautele le eletise palapala;
    5. voluma 1 l.

  • Faʻamatalaga: Faatau i totonu o se pakete palasitika.
  • Cons: le makaina.

O kulimi o ni meaʻai, o lona uiga o lo latou nofoaga o isi laau totino, aemaise lava laau. O eleele masani mo fugalaau e le fetaui lelei mo laʻau. Faʻafefeteina o le eleele mo nei laau toto, o se tulafono, e aofia ai le paʻu laau, paʻu, sphagnum, faʻapea foʻi isi vaega. O le eleele mo fugalaau e pei ona faatauina mai i faleoloa o le togalaau, ma ua saunia taitoatasi.