Laʻau

Mountain ash masani: totoina ma tausi

O le Rowan e tosina mata i soo se taimi o le tausaga, e tu i fafo mo ona laʻau matagofie, lanu manogi ma fuifui vine. O le tuputupu ae o se laau i lau fuafuaga e faigofie. E le gata i le matagofie o le fiafia, ae o le a aumai e le elefue mauga ni aoga faafomai i aiga uma.

Ituaiga ma ituaiga o fusi mauga

Mountain ash o se laau toto maualalo mai le aiga Pink. O lau e lapoa, pine, ma leaflets lautele (o latou numera e mai le 10 i le 23). O fugalaau e paʻepaʻe, e tele, e aoina i mea eleelea, e malosi malosi. O fua e susulu (mūmū, moli, lanu mumu), laʻititi, e iai se uiga oona.

Mountain ash, masani mai le laʻitiiti, e toetoe lava a oʻo i Rusia

I le faaopoopo atu i le uʻamea mauga mumu (Sorbus), ei ai foi le aronia (Aronia) - o se laau totino o se isi ituaiga. O i latou o ni aiga vavalalata. O le igoa na tulaʻi ona o le tutusa o fua.

E tele ituaiga o ufiufi mauga, o le sili ona tautaua o latou mauga o le mauga. E maua i le natura i le tau le lelei o Eurasia. O fua e moli pe mumu, o laulaau e le totogia. E vaevaeina i ni ituaiga se lua: Moravian ma Nevezhinsky. E toetoe lava o ituaiga uma faʻaonapo nei e mafua mai ia i latou.

Burka

O le faʻaofuofu e faʻaalia i le faʻapitoa o le pale ma le pupuu. O le maualuga o le maualuga o le laau e 3 m. O le laau e amata ona vave fua mai fua, e mafai e le fai togalaau ona aoina muamua fua muamua o vine i le 2-3 tausaga. E tasi le laau e mafai ona aumaia 35-40 kilokalama o fua. E masani lava o laʻau, e seasea ona tele vine ma se lanu mumu-lanu enaena ma se manogi suamalie ma se manogi suamalie ma le manaia. Berries e oʻo atu i le 4 masina.

O Mountain ash Burka e amata ona fua mai i le 2-3 tausaga

Michurinskaya dessert

O se mea iloga o le Michurinsky o le vao anufe suamalie o le vave amata (i le sefulu tausaga mulimuli o Iulai - le sefulu tausaga muamua o Aokuso), lea e lua vaiaso muamua atu nai lo le masani. O le laau e fua mai i tausaga taʻitasi, o le seleselega e tele. O fua tetele mai le lanumumu mumu i le paʻu enaena e tutusa ma fua. O le suamalie suamalie ma le manaia o loʻo faʻamatalaina i le vevela o le ofu mauga. O le sugar sugar content e tele - e oo atu i le 11%. O lenei vailaʻau manogi suamalie e manaʻomia le fufuluina vave, e tusa lava pe itiiti sina fua, e leai ni fua o le fua ma le faʻataʻitaʻiga. O le auala aupito sili ona lelei e teu ai e faʻamago. O vine e pei o vine suamalie. Michurinskaya dessert hill ash e le o se mea e ono aʻafia ai mea faʻamaʻi ma faʻafefe lelei i faʻamaʻi.

O vine o le mauga o le mauga o le Michurinskaya dessert sa faamamaina i le sefulu tausaga talu ai o Iulai - o le uluai sefulu tausaga o Aokuso

Grenada

O le tafe mauga o le keke o le iuga o le sopoʻia o se mauga i le vao. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 4 m, e iloga i se pupuni e tatala ai. E masani lava amata i le 3 tausaga. Mai le tasi laau e mafai ona e aoina mai i le 50 kilokalama o fua suamalie. O fua lapopoa o loʻo i ai foliga faʻapitoa. Aʻo le vevela, ua ufitia le lanu mūmū mūmū i le vevela. E le lava le suamalie i vine, na o le 5-8%, o le mea lea e suamalie ma suamalie le tofo, ashisi mauga. O lenei ituaiga e lelei mo le faia o siamu ma le uaina. E toatele e mananao i vine mama e faʻamago. O le vailaʻau e faʻasao i le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Paluga o le pamekaisa - o le taunuuga o le sopoia o le efuefu mauga faatasi ai ma le hawthorn

Liqueur

O se paʻu o pusi mauga ma chokeberry na fanau mai ai se mauga o le Liqueur. O se vaega o le ituaiga o lona faʻafefe o le malulu. O le laʻau tele (e oʻo i le 5 m), e maua ai le fua muamua mo le 3-4 tausaga. O pusi na amataina i le toetoe o le lanu uliuli. O a latou suālaʻau e maualuga, pe a ma le 9.6%. O fua e maua ai le suamalie ma le manaia, e masani ona faʻaaoga fou, e ui lava e talafeagai lelei mo le gaosiga.

O fua o le pusi mauga O le suavai e mafai ona 'aina fou

Tele le lapoa

O le tele o le telefoni mauga na faaigoaina mo le lanu o le fua ma le tele (sili atu i le 2 g). O le laau e oʻo i le maualuga o le 6 m. O le pale o le ufiufi mauga o loʻo salalau, ma se lautele o foliga o le pyramid. O lau e tele, faʻalavelave, pine. I le taumafanafana, latou susulu, lanumoana lanumeamata i lanu. O le uʻamea o le malulu, faʻafefe manumalo i le vevela e oʻo atu ile -50 e aunoa ma se mea e leiloae uiga iC.

Rowan Alaya tele e mafai ona faʻasaina gutu malulu

Kashmir

O le laau o lenei taumalulu-o le vevela eseese e oʻo i le 4 mita le maualuga. O lona lauʻeleʻele o le Himalaya, o le vāega o loʻo i ai i le Leningrad. Paʻu paʻepaʻu ua tuʻufaʻatasia i ni fuʻu mamafa mamafa. O le maualuga o le tasi togi e oʻo i le 10-12 mm. Lanu meamata, laʻau laʻau i le tautoulu e avea ma samasama-lanu moli.

Mountain ash Kashmir e maua ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe

Kamupani

Eseese Titan e fausiaina mai ashisi mauga faatasi ai ma le apu mumu lanu mumu. O lenei totoga ua faʻatuina lava ia i totonu o tagata Rusia, talu ai ona o le maualuga o le tetee atu i tulaga leaga o le siosiomaga. O le fruiting ua tupu i le taimi lona lua talu ona totoina. O vine e tele, e oʻo i le 2 g. A oʻo i le paʻu, o fua o le lanu uliuli ufiufi e ufiufi i se ufiufi paʻu. O le aano o le vine e susulu samasama ma se manogi suamalie ma le manaia. A maeʻa le faʻamamago, ona tutusa lea o vine ma vine.

O le mauga o le mauga o le Titan ituaiga e puipuia mai tulaga leaga o le siosiomaga

Matagofie

Eseese Beauty o le taunuuga o le sopoia o peʻu ma le pefu mauga. O le laau e tele-lapopoa (e oo i le 5 m), faatasi ai ma se pale siliva. I luga o le Matagofie, fualaau samasama lapopoa e sili atu (sili atu i le 10 mm le lautele). O fua e manaia le tofo suamalie, o le mea lea e talafeagai mo le taumafa fou faapea foi mo le teuina. O le uʻamea o le malulu ma le lūlūina i le palapala.

Paina Rowan Ata - lanu tele, samasama

E ufiufi le uila mauga i laau o isi ituaiga. O le iʻuga, o hybrids o Sorbania (mauga o le ash ma chokeberry), Sorbapirus (ash ash and pear), Amelosorbus (ash ash ma ash ash), Krategosorbuz (mauga mau ma hawthorn), Malosorbus (mauga mauga ma le apu).

Laʻau toto

O le tele o ituaiga o pusi mauga e talia le gaosia ma vave maua aʻa i se nofoaga fou. Ina ia maua lenei taunuuga, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono faigofie.

  1. Setema e lelei mo le totoina ma le toe totoina o vao vao.
  2. O se laau e manaʻomia se lua e le itiiti ifo i le 60x60 cm le tele.
  3. E faʻatumu le lua e faʻaaoga ai le faʻafefiloi o meaʻai faʻasusu ma pepa compost ma pito i luga. E mafai ona e faʻaopoopo 100-200 g o le efuefu ma le superphosphate.
  4. A o lei totoina, e sili atu le totoina o aʻa i totonu o le mash massage, ona tuu lea i luga o se faaputuga ua faia i le ogatotonu o le lua ma faasaʻo. O le aʻa o le laau e tatau ona i luga o le eleele.
  5. O le laau e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete (2-3 pakete per hole). E tatau ona faʻafefe vai taʻitasi o le eleele, ona faʻamalosi lea e le faia i lalo o aʻa o le fatu.
  6. O le laau toto e tatau ona nonoa i luga o se laau, ma lelei - i laau e tolu e fesootai, faʻaoga i le laau. O lenei mea o le a faia ai se faʻavaa puipui mo le fatuina.

E sese le solia o le eleele ma ou vae pe a uma ona toto. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻamalosi malosi o le palapala ma faʻaleagaina ai le gaioiga o meaola ninii.

O le mauga o le mauga o se laau umi, o lea e taua ai le mafaufau e le o se mea lilo le isi laau. Ina ia maua se maualuga o fua o vine, e tatau ona totoina ituaiga eseese o pusi mauga i luga o le saite. O laau e 5-6 mita mai le tasi.

Mountain transplant i luga o se nofoaga fou

E mafai ona vaʻaia se pusi mauga e tusa ai ma le polokalame o lona tulaueleele. Pau lava le mea e tatau ona mafaufau i ai o se loloto eli o le aʻa. Afai ei ai lou tomai e toto ai laau, e mafai lava ona eli se vao vao vao i totonu o le vaomatua ma tuʻu atu i le togalaau. A maeʻa faʻamaʻaina (masani i le tausaga a sau), e tatau ona faʻapipiʻiina ituaiga o ituaiga eseese i le vao.

Luga o le Rowan

Mo le galueaina o le mauga o le mauga, o se aganuu le faʻaaogaina o metotia e lua: vegetative ma fatu. O le tele o mauga e masani ona faʻaolaina e fatu. Sauniuniga o fatu mo le luluina e tupu i le tautoulu.

  1. Ua filifilia fua o vine mama, ua mamago fatu, ma fufulu mama mai le pulupulu ma faʻagogo.

    O fualaau o Rowan e tatau ona veleina ma faʻagogo

  2. Ona lūlūina lea o le fatu i le palapala i le loloto o le 10 cm ma mulimulitaʻi ma lau paʻu. E mafai ona e toto fatu i le tautotogo. E taua le aua neʻi galo e amata sauniuni i latou mo le lulu muamua.
  3. O le sauniuniga o le faasologa o mea nei: o fualaau suamalie e fefiloi ma oneone paʻu i le fua faatatau o le 1: 3.
  4. O le mea na mafua ai le faʻafefeteina mo le 6-8 vaiaso i le vevela o le potu.
  5. O le isi 2-4 masina, o fatu ma oneone o loʻo teu i totonu o le pusaaisa, tuʻu i totonu o se pusa mo fualaau faisua.
  6. E seleseleina pe a maeʻa le kiona. E mafai ona e lūlūina fatu i totonu o se lauʻeleʻele poʻo pusa faapitoa. Seʻi oʻo i le autumn, o meaʻai e tumau i le nofoaga e tasi, e faʻafeinuina, e masani ona vela, faʻamalo le palapala. I le autumn, o fatu laau e totoina i totonu o se tamai togalaau (o le aoga e taʻua o le aoga).
  7. O fualaau e maua mai fatu e amata ona tupu i le 4-5 tausaga.

O ituaiga eseese o pusi mauga e masani lava ona faasalalauina i laau. Mo lenei mea, tui, pulupulu poʻo le tuʻuina atu, lanu mūmū po o le faʻamalosia o le faʻaaogaina. O aʻafiaga masani mo le faapipiiina o laau e mafai ona avea o se laau o le pefu mauga masani. O le faapalepale (tui) e faia ia Aperila, pe a amata le tafe o le sua. Afai ua misi le taimi o le tautotogo, ona mafai lea ona e faʻaaluina le polo i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. Ua aveese le laei mai le nofoaga o le tui pe a maeʻa le 20-25 aso.

Ua ola le Rowan

Mo le totoina o pusi mauga i totonu o le togalaau, e tatau ona faia ni gaioiga masani e masani ai pe a tausia laau fua.

Faʻasa

O le tataina o le efuefu o le mauga e tatau ona vave ona toto i se nofoaga tumau, faapea foi i le amataga o le tuputupu ae o le vaitau po o le taimi o le umi o le toesea o timuga. O le faʻaleleia atili e manaʻomia 10-15 aso ao leʻi seleseleina, faʻapea foʻi ma le 10-15 aso pe a uma le seleselega. O laau taʻitasi e manaʻomia le 3 pakete vai.

E tatau ona e faʻafeinu i totonu o togalaau faʻataʻamilo i le lio, ma e leʻo saʻo i lalo o le aʻa.

Tatalo

Tatalo o le eleele faataamilo i le efuefu o le mauga e faia i le tele o taimi i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana. O le taimi muamua e te manaʻomia e vaʻaia le palapala i le amataga o le tautotogo. I le tau mafanafana, o le tatalaina o le tino e faia 2-3 taimi. E sili ona lelei i le aso lona lua pe a uma le timu poʻo le fafaga. A maeʻa le palapala faʻataʻamilo i le ogalaau e mulimulitaʻi i mea faʻalautele.

Fertilizer application

I le lona 3 o tausaga o le olaga, e manaʻomia ai e le vine le muamua laei pito i luga, lea e faia i le amataga o le tautotogo. E manaʻomia le 5-7 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga ma le 50 g o le ammonium nitrate (i le laau). O le taimi sili mo le isi fafagaina o le amataga lea o Iuni. E faʻamalūina le Rowan i le mullein solution (i le fua faatatau o le 1: 5), e mafai ona e faʻaogaina manufasi manu (i le fua o le 1:10). 10 l o fofo ile laau o le a lava. Nai lo o meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina le fertilizer a Agrolife. Aokuso ma le amataga o Setema, o le pito pito i luga pito i luga e fai. O lenei mea e manaʻomia 2 tbsp. fafie ma le 0.5 tbsp. superphosphate.

Laʻau teuteu

I le lona 2 o tausaga o le ola, e manaʻomia e le laau le teuteuina muamua e aloese ai mai le faapaleina o le pale ma fatu ai se puʻe malosi. Pe a fausia se pale pyramidal, e taua le mafaufau o nei laau toto e ola i le itu taumatau i le ogalaau autu e muamua aveeseina. Le isi - o paranesi o loʻo tutupu i se 'aʻai mataʻutia, ona e leai so latou malosi. O le mea lea, e tatau i le tagata fai togalaau ona taumafai e faʻasaoina i latou o loʻo tupu i se mea e maua ai ni skeletal branches.

E le aoga le faʻaaogaina o le teuteuina, e mafai ona faia se mea leaga, ae leai se aoga. Afai o le paʻu o le paʻu ma le lala o le skeletal o loʻo selesele soo, e mafai ona latou le iloa e iai se lamatiaga o le la.

Ua vaeluaina le laʻau i ni ituaiga se tolu:

  • fufulu mama (pe a talafeagai ai, pe ae manaʻomia e aveese lala paʻu, mamago pe mama);
  • e manaʻomia le teuteu o le matua e toe faʻafoʻi ai le malosi o le laau. O le manaʻomia mo le aliali mai pe afai o le tuputupu ae o le laau e le sili atu i le 10-12 cm i le tausaga, ae o loʻo maua pea le gaʻo. E faia i ni vaega se lua: i le tausaga muamua, 50% o paranesi ua teuteuina, ma o le aofaiga lava e tasi o le a tumau i le tausaga e sosoo ai. E manaʻomia le teuteuina o le vaʻaiga faʻamuamua pe a leai se tuputupu aʻe pe leai foi le sili atu ma le 5 cm i le tausaga, ma faʻaititia foi fua. E aofia ai i le toe faʻafouina o lala skeletal (semi-skeletal) i luga o fafie i le 6-7 tausaga. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona fai le laei pito i luga o le laau;
  • teuteuina e faʻatapulaʻa ai le tuputupu aʻe e manaʻomia e faʻamaopoopo ai le maualuga o le laau. O loʻo faia i luga o le 8-10 tausaga o le ola o le efuefu o le mauga, e faapitoa le talafeagai mo ituaiga o mea ua taʻua o "tagata" filifilia. O se taunuuga o le teuteuina, ua aveeseina ai le toto tutotonu, ma suia i se paranesi mai le pito i luga.

E manaomia e le Rowan laau le teuteuina faaletausaga

Laʻau teuteu i le tautotogo

E sili ona lelei le tipiina o le laau seia oʻo ina fulafula, ona o le amataga o le tautotogo. O manuʻa taitasi e sili atu i le 3 cm le lautele e tatau ona togafitia i le togalaau. O le afifiina o ofu o le a puipuia ai le pefu o le mauga mai le aafia i faʻamaʻi, puipuia le faʻamago ma faʻavaveina le fausia o le telefoni.

O le teuteuina i le amataga o le tautotogo o se tagata matua e aofia ai le vevesi o le ogatotonu o le pale o le laau, faapea foi ma le itu a le taitai tutotonu i le itu o le lala laau. E le gata i lea, o lala ua faaleagaina ma mamago e tatau ona aveese.

O se laau talavou e le tatau ona teuteuina mamafa, aua o lenei mea e tau atu i le atinaʻeina o tipu ma, o lona uiga, i le faaitiitia o fua.

Vitio: rowan teuteuina

Loto Rowan ma Pests

E ui lava i le mea moni e faapea, o le mauga e mafai ona afaina i le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua o laau aina, e faʻaalia ai le mausali lelei. E mafai ona matua afaina ai le fua o le pusa o mauga.

O tagata fai togafiti poto e finau faapea i luga o se fatu maloloina lelei ma le tausiga lelei, e leai se maʻi e ono aliali mai. O faʻamaʻi e maua i na o laau vaivai.

E i ai ituaiga o faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo: soo se ituaiga necrosis, nisi ituaiga mosaics. E sili atu le puipuia oi latou i ni puipuiga. O le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi mo pefu o mauga e aofia ai le suʻeina maeʻaeʻa o fualaʻau, totoina lelei o le laau ma tausia lelei. E afua mai i lea taimi i lea taimi, e tatau ona faʻaumatia ma le le faʻaleagaina ia vailaʻau iniseti o faʻamaʻi.

Laulau: faʻataʻitaʻiina fualaau oona

Paʻu RowanLe fualaau mo lona faʻaumatia
WeevilKarbafos
Faga o pipiGalue, Faamaonia, Lepidocide
MothsChlorophos, Cyanix, Karbafos
Gall Rowan MitesColloidal sulfur
Mountain moth ashChlorophos
Aphid green appleActellik, Decis
Shield30 faaopoopo

E togafitiga togafitiga mai meaola faalafua. I le amataga o le tautotogo, e lelei le aumai o le Nitrafen i totonu o le eleele i lalo o le mauga o le mauga, ma ia gaosia foi le laau lava ia. E mafai ona e pamu le laau i le vaifofo o le apa memea (100 g i le 10 l) vai aʻo leʻi amataina le tafe.

Auala ua faamaonia e puipui ai laulaau o le paluga o le pusi o le vao vavao paʻepaʻe. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona liligi le 10 g o le paʻu o le sinapi i le 1 lita o le vai ma tauanau mo le 24 itula. Mo le fofo ua maeʻa, e tatau ona e faʻaitiitia le mea e faʻafefiloi ma vai i le fua faatatau o le 1: 5.

Faʻamatalaga

Matou te ola i le mauga o Alai ma Delicatessen. O le laʻau o loʻo i ai se manogi suamalie ma suamalie, e aunoa ma le ita, o vine o se mea manaia, matagofie lanu. Ou te fiafia lava i lenei laau. O le mea faʻapitoa o loʻo i ai se lanu uliuli, e sili atu le malamalama nai lo o se chokeke, ma o le tofo, e foliga mai ia te au, e maualalo ifo i le Scarlet.

Naka

//www.websad.ru/archdis.php?code=637860

Ou te le manao e faatauanau, ae ... IMHO: na susunuina le uʻu papa manaia o se laau totō mo togamalulu mālūlū, lea o isi fualaau aina e le ola, ma o lona tofo e le o se mea e sili ona mataʻina. E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i chokeberries: faʻamago faʻamalosi o vine o se tofo e sili ona lelei. Toe faʻaleleia IMHO: i le ogatotonu o laina e mafai ona e maua ai laau, vao ma vine (e matagofie uma ma ola maloloina!) Faʻatoʻa fua tele fua nai lo ituaiga uma o pusi mauga.

Conservative

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=16374

O le Pomegranate moni e suamalie, o le tofoina o ona fua e leai lava se "mauga elee", ma o vine foi latou e mamao ese mai le lanu mumu masani. E lapopoʻa ma faʻamalosi-violet. Na ou taumafai - ma faʻamautu i laʻu togalaau, e ui lava e le o aʻu o se tagata fiafia i mauga. O laʻu tama talavou e tasi, na o fua o le ai ai.

Olga

//www.websad.ru/archdis.php?code=637860

E fiafia tele loʻu tina i le mafuʻe mauga mumu, ma ou te fiafia i le uliuli. Matou te faia ni siamu mai le uʻamea mauga mumu - o le tofo e le mafai ona galo! E moni, o le mea lenei mo i latou e fiafia i le tart jam, ma se vevela vevela vevela.Ma lanu le pulu ma le suka ma le faleoloa i totonu o le pulou, i totonu o fagu laiti. O le mea muamua, o se faleteuoloa o vitamini, ma le gata i lea, o loʻo i ai oʻu faafitauli i vaʻa, o le mea lea o le efuefu eleelea uliuli na o le fesoasoani e faamalosia puipui o vaʻa, ae le o taʻua le mea moni e faʻaitiitia ai le mamafa. O le laau lava ia e laʻititi, o le gaosiga e le manaʻomia i nisi o taimi, ae o le tele o mea e le manaʻomia. Ma o le mumu vavalalata i lo matou fale ua tupu - i le tautoulu - na o se vaaiga mo mata matala! I le ala, ei ai ituaiga eseese, o le ava lava e tasi. Ae o ia, e foliga mai ia te au, e le foliga pei o se uusi mauga.

Elen fionko

//www.agroxxi.ru/forum/topic/197- rowan /

O le mauga o le mauga e le gata o teuteu lau togalaau, ae avea foi ma punavai o vitamini mo le taumalulu. O lenei laau e puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e le lelei i le tausiga. O tagata faʻatoʻaga ua i ai ni fualaau aina suamalie eseese o latou fua e suamalie ma e le o masani i le mauga o mauga.