Fua o le gaosiga

Aoina mai ma saunia sauniuni

O musika o se tasi o tagata sili ona le masani ai i le lalolagi soifua o le paneta. Mo se taimi umi, e le mafai e saienitisi ona taʻua i latou i soo se ituaiga o meaola. O se taunuuga, na latou filifili e faia se ituaiga eseese mo i latou - o le malo o pulou. Manua oona ma meaʻai e masani ai, lea e mafai ona fenumiai i nisi o taimi, lea e mafua mai i aʻafiaga leaga. Mafaufau pe o le a le mea e aofia ai se laau o le vine, pe faʻapefea ona e iloa mai le ata ma iloa ai i le faʻamatalaga.

Faʻamatalaga Mushroom

Aspen laupapa o le aiga o Syroezhkov. O le igoa lona lua o se pusi poplar. Faamatalaga mai fafo o mea nei:

  • o le pulou o le paʻu paʻepaʻe. Muamua, o le ogatotonu o loʻo faʻavauvau, ma o ona pito e punou i lalo, ma mulimuli ane tuʻufaʻatasia ma avea ma foliga o le siva. I le lautele e mafai ona tupu mai i le 7 i le 20 cm. I le faʻaleleia o le vevela, ua lilofia le mafiafia i le pulou.
  • i tua o le ipu, o le nizhbegayuschie leg. O latou o le kulimi poo le piniki māmā.
  • vae mafiafia, e oo i le 4 cm, ma puupuu, e oo atu i le 7 cm, vaapiapi i le faavae. O le lanu e pei o se pulou.
  • paʻu paʻepaʻe, o loʻo i ai se manogi suamalie.

E taua! O le Grub e faatatau i ni puʻu masani. E mafai ona 'aina naʻo pe a uma ona fufulu muamua i se vaifofo. E 'ai foi le kuka ma kuka.

O fea e maua ai?

Milk aspen e latalata i poplar, aspen ma willow i vaega tetele. E i ai nei matou puʻamuʻu e seasea ona maua, ona latou te fiafia i vaomatua susu o le vasa malulu. O le vaitaimi sili o le taumafataga o le ogatotonu o Iulai ma Aukuso atoa. Latou te fua mai le amataga o Setema i le amataga o Oketopa.

Mea faapena

O le poplar bum e masani ona le mautonu ma se paʻu paʻepaʻe ona o lona toetoe lava a saʻo i igoa lauiloa. Ae ui i lea, o le gruzdya, e le pei o le volnushka, ei ai le gasegase vaivai i le pito i totonu o le pulou, e ese foi i le telē o le tino.

Faamasani oe lava i ituaiga ituaiga musika e pei o: paʻepaʻe, puaa, pusa, musika, lele lele, russula.
O le tele o nei pulou e fenumiai ma se vaiolini, ae ui i lea, ei ai se eseesega iinei: pe a vavae, o le mea o loʻo pupuʻu, e le pei o se vaiolini. E iai ni eseesega o laupapa o Aspen mai isi faʻataʻitaʻiga: lanu piniki ma se pulou mama.

E te iloa? I le 1859, na maua ai le mushroom matua. - o lona matua e tusa ma le 420 miliona tausaga. E talitonu saienitisi i lalo o nisi tulaga, e mafai ona moe mo le tele o senituri poo senituri foi ma le pala o nisi o meaʻai ae tumau ai pea le mafai gafatia.

Faʻafefea ona fai ma kuka

Aʻo leʻi amata ona e selesele masimotu, e tatau ona e saunia i latou:

  • aveese mea tuai, faaleagaina ma faaleagaina;
  • fufuluina le palapala ma se omomi mo ipu;
  • soas, suia le vai ia le itiiti ifo ma le fitu taimi.
O ipu tioata ua manatu e sili ona lelei mo le saling, ae o paʻu laupapa e talafeagai foi. E pei ona taʻua i le amataga, e iai ni meaʻai faʻafeiloaʻi, e manaʻomia ai se sauniuniga muamua ao le i taumafaina. E faʻafeiloaʻi maso o aspen e faʻaleleia ai pe faʻatau.
Ma mo le taumalulu e mafai ona e saunia le pata ma masofi paʻepaʻe.
A maeʻa lenei togafitiga, ona avea lea o ni mea e gaosi ma faʻafefe, lea e faʻaleleia atili ai lo latou tofo.

E taua! Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona sogi le pulou i le vai malulu mo aso e lua: e taofia ai le faʻamalosi ma le ula, e tatau ona sui soo. A maeʻa ona fufulu ma kuka mo le 10 minute.

O le fua masani o le salima e manaʻomia ai le masima maso, horseradish, cherries ma dill dried. I le maeʻa o le taimi e solomuli ai, e faʻapipiʻi lelei ai masima ma masima ma tuʻu i totonu o pusa saunia ma mea manogi. Ina ia faʻaleleia le tofo o musipolo, e fautuaina e faaopoopo le suka i le sami. Mai i luga o pusa ua tumu e faʻasaʻo faʻasalaga, ma o mea uma o loʻo i totonu o le potu malulu.

A maeʻa aso e 40 o nei pulou pulou o le a saunia mo le faʻaaogaina. Teu ia avanoa e le mafai ona sili atu i le ono masina.

O nei pulou e kuka ma faʻaaogaina i le soupeti, e pei ona latou manaʻomia se togafitiga muamua aʻo leʻi vevela.

O le ae fiafia e iloa le auala e selesele ai le vevela mo le taumalulu.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

Mildew oona e faʻaalia e pei o le tiga o le manava, lese, vomiting poo le manava. O le iʻuga, o le galala ma le faʻaaogaina o le eletise e tupu. A maeʻa nei faʻaʻailoga, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale, ae ao le i taunuu mai e le tatau ona e nofo i tua.

E te iloa? O le gafatia o musika e tulaga ese - E iloa o nisi o latou ituaiga e mafai ona tatalia le faʻamalolo. O le mea lea, i le 2002, na maua ai le mycelium i totonu o le reactor i Chernobyl.

Fesoasoani Muamua e aofia ai mea nei:

  1. Fufuluina le manava i le tele o vai masima ma faʻaleaga vomiting.
  2. Afai e mafai, inumia se fualaau faasaina.
  3. Fai se tulaga faʻasaga ma ufiufi ou vae.
  4. Inu sua masima po o vai mafanafana i taimi uma.
I le iloaina o uiga iloga o pulou suamalie, e mafai ona e faia sauniuniga lelei mo lou aiga e aunoa ma ni faafitauli.