Fale

Talosaga ma mea lilo o le tuputupu ae, lau 'apuni mo le pepa fai oe lava ia

O pepa uma: vevela ma le faʻamaʻavale, suamalie ma le vevela - vevela-alofa.

O le mea lea auala sili ona lelei o le mauaina o se seleselega tele o se metotia totoina i latou i totonu o se fale koli.

O le totō i totonu o le fale lauʻeleʻele e mafai i taimi muamua, ma le fufuluina o le pepa i totonu o eleele tapunia e mafai ona tolopoina seʻia oʻo i se mea manaia tele.

Greenhouse fai oe lava ia

O se tamai lanu meamata mo le pepa, lea e tatala le tele e mafai ai i le mafanafana o le tau, o le auala sili lea e ola ai. Ole lanu lauusiusi tele mo lenei fualaau faisua e itiiti le manuia, talu ai o le pepa o se aganuu malamalama, ma i totonu o le kiona, o le avanoa i le malamalama e itiiti lava le tapulaa.

E le gata i lea, o le numera o laau toto e masani ona le tele tele, o lona uiga i totonu o le kiona e tatau ona e totoina pepa faatasi ma isi aganuu, ma e le manaomia, aua o lenei fualaau toto manaʻomia le faʻatulagaga o tulaga fesuiaiga faapitoa.

O nei mea uma e taʻu mai ai e sili atu le lelei o le pepa e fai ai se tamai fale siʻomaga, e faʻaaoga ai mea e gafatia ma taugofie mo soʻo se tagata e gaosi vine.
E faigofie tele le faia o se kativa mo le pepa na o oe lava ma matou te ofoina atu ia te oe ni nai filifiliga faigofie i se ata:
1. Greenhouse i luga o le faavae.

Mo sea ituaiga fausaga, o se laina o piliki ua faapipiiina i se masima sima ua faataatia i se nofoaga filifilia i le nofoaga. E tatau ona fausia se fale laufanua i le pito i luga o le avanoa e mafai ai ona susulu le la e oʻo ai i laau. O le faʻasalalauga o le greenhouse e filifilia i sasae sisifo, ma o le mamanu e tatau ona tatala i le itu i saute.

Mo le fausiaina o puipui o le fale koli, e mafai ona e faʻaaoga laupapa poʻo laupapa tuai. O se pusa fausaga faʻapitoa e fausia mai lenei mea i luga o le faavae. O le pito i luga o le fale e ufiufiina i se fale tuai poʻo se ata o ufi e ufiufi i se ata tifaga. Ina ia faafaigofie ona tatala pe tatala le fale koli, e tatau ona tautu le taualuga i le togi.

O le taualuga o le greenhouse e tasi pe lua. I le fausiaina o se fale puipui, o le tasi pito o le pusa e 20-25 centimita le maualuga. O le maualuga o le atigipusa e le tatau ona sili atu i le 40-50 centimita, a leai o le a leai se malamalama i laau.

2. Suauu mumu e pei o le fagafa.

O lenei ituaiga o fausaga e feaveaʻi. E faia i le uaea uʻamea poʻo pipili polypropylene, faʻapipiʻi i le arc ma pipii i totonu o le eleele pe faʻapipiʻi i luga o se faʻavaa laupapa. O le mamao i le va o arcs e 50-60 centimita. O le lautele e fuafua ina ia sili atu i le fa laina o pepa e talafeagai i totonu.

Ua ufiufi le faavaa i le pito i luga ma se film polyethylene poo se mea e ufiufi ai mea e maualuga pe maualuga. O le tapuni pito i lalo e faʻamautuina e soo se mea mamafa. E mafai ona e togiina paʻu i tafatafa o le pito, lea, pe a tatalaina, o le a solo le mea e ufiufi ai. O arcs i le va oi latou lava e mafai ona faʻamautu i le uaea po o le fusi laupapa, o le a faʻateleina ai le malosi o le fausaga.

3. Greenhouse i luga o le faavae o le faavaa.

O lenei ituaiga o malutaga mo le pepa o se mamanu o laupepa e ufiufi i pepa. O loʻo faʻapipiʻi i lalo o le laupapa poʻo laupapa. E mafai ona e faia le fausaga i se foliga o se fale pe i le foliga o se atigipusa pusa e ufiufiina i se pito i luga.

Nai lo le ata, e mafai ona e faʻaaogaina pepa o le polycarbonate. I lenei tulaga, o le malosi ma le tumau o le falemalama o le a faateleina tele, e ui lava o lona tau o le a faateleina.

E mafai ona e vaʻai i isi greenhouses e mafai foi ona e aoina mai pe faia i le lima iinei: Mai arcs, Mai polycarbonate, Mai faʻamalama, Mo fatu, Mai paipa, Mai pusa paʻu, Mo kukama, I lalo o ata tifaga, I le atunuu, mai PVC, Greenhouse greenhouse , Fale matagofie, Le seleselega lelei, Snowdrop, Snail, Dayas

Filifiliga eseese

E le o ituaiga uma o le pepa e talafeagai mo le ola i totonu o se fale kiona poʻo se fale kiona. Mo le totoina i totonu o le eleele vevela, filifili ituaiga taʻitasi ma maualalo. O ituaiga e sili ona lauiloa o le kesiva pepa o:

  1. Negotsiant.
  2. Pinocchio.
  3. Tipelu.
  4. Centurion.
  5. Barin
  6. Barguzin.
  7. Faʻateʻa
  8. Faʻatasi
  9. Cornet.

O nei ituaiga uma e faʻasao i le masani masani o le pepa - o le maualuga o le pala. O latou amata vave fua fua ma ia maua se taimi e faʻamaʻa ai luga o le vao i tulaga o greenhouses ma greenhouses.

Totoina o fatu

O le fasi pepa o le aganuu ma le vaitau aupito umi o le tuputupu ae, o le mea lea ua totoina o ia i luma o aganuu umatupu aʻe i le auala o le fassadnym. Taimi fautuaina le luluina taimi - Faaiuga o Fepuari

O le aʻa o le pakiaka e matua leaga tele, o lea e le fiafia ai i le gaosiga masani. Ua fautuaina e le au fai togalaau le totoina o le pepa i ni pusa eseese.

O tioata e leai se pito i lalo e tuu i totonu o se atigipusa poʻo luga o se paleta ma tumu i le faʻafefiloi o le palapala ma le oneone poʻo le peat (2: 1). E mafai ona e faʻaogaina le faʻapalapala o le palapala mo le pepa mai le faleoloa.

O fatu e faʻataʻitaʻiina i se vaifofo o le potassium i le taimi e tasi, ona avea lea o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.

Malosiaga ma fualaau aina e ufiufi ai se mea manino ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. Pe a tupu le pepa i le 15-20 cm, e tatau ona fusi.. O lenei metotia e faʻaolaina ai le tuputupu ae o taamilosaga laititi e fausia ai se vaomatua. O le numera tele o tipu o le a faateleina le fuainumera o fualaau aina i totonu o le tasi togavao.

O fualaau e fautuaina i le tele o taimi e fafaga ai. O le uluai laei pito i luga e faia i le vaega o tolu lau, le lua - 4-5 leaflets. E tatau ona maua e le fasi pepa le tele tele o le faʻasusu pe a ulu le vao i le 8-9, talu mai le amataga o le fuga o fugalaau.

O se laasaga taua i le totoina o laau o le faigata. Malosiaga ma totogo e ave i luga o le faapaleloga mo le aso, i le po e tatau ona siitia atu i le vevela. E le gata i lea, e tatau ona aʻoaʻoina le pepa i le susulu o le la, mai lea taimi i lea taimi tuʻuina i luga o le auala i se nofoaga malulu. O pepa e leʻi sauniuni i lenei auala o le a matua tiga pe a oʻo atu i se fale lauʻeleʻele, talu ai o le a faigata ia i latou ona faʻaaoga i le suiga vave o le microclimate.

TALI! Faaleleia le tetee o laau toto o le a fesoasoani ia latou togafitiga ma le fualaau faasaina "Epin", lea e faaleleia ai le puipuiga o laau toto.

Tatou te totō saʻo

Aʻo faia i luga o vao 12-13 lau moni o loʻo sau taimi e totoina ai le greenhouse. A o faagasolo lea taimi, e amata ona faʻapipiʻi faʻamalosi i luga o pepa, o loʻo aʻafia lelei le aʻa ma sauni mo le totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Ina ia aloese mai le mamafa tele o mea totino i taimi o le gaosiga, e tusa tasi le vaiaso ao lei alu ese atu atigi pusa i laau talafeagai tuʻu i totonu o se kati. I le po e tatau ona tapunia, ma ao faagasolo le aso, e faalagolago i le vevela o le ea, latou te tatalaina i se vaega pe atoa.

O le totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele e mafai ona faʻatino pe a faʻamafanafana le lalolagi i le 15-16 tikeri. I totonu ole greenhouses, e le tupu seʻia oo i le ogatotonu o Mei.

A o lei totoina, o le eleele i totonu o le fale laufanua e saunia faapitoa. Faia se faapalaga poʻo se humus, fuluʻi-pailani faʻamalolo.

TAITAI! Aua e te faaopoopoina le manua fou i le pepa, o le a mafua ai ona paʻu le ovaries ma o le a leai ni fua i le pepa.

Mo le totoina o pepa lautele o moega e sili ona lelei i totonu o le mita 1, laina avanoa - 50 cm. O ituaiga laʻau e maualalo le totoina e totoina i le 20 cm mai le tasi, sredneroslye - 25-30cm, maualuga - 35-40 cm. Laʻau ua totoina i ni pupu, ua tumu i le vai mafanafana.

E faʻapefea ona vave totoina le totoina o le pepa i totonu o le kolivaʻai e mafai ona e vaʻaia i lenei vitio:

FAʻATASI! Aua e te tanumia le au o le pepa i luga ae o le tulaga na latou i totonu o ipu. A uma ona totō, e tatau ona nutimomoia le eleele, faʻafeinu ma mulumulu.

E uiga i le totoina o pepa i totonu o se fale koli


Maualuga maualuga ma le faʻamafanafana - o tulaga autu mo le manuia o le totoina o le pepa.

O le mea lea e mafua ai ona tuputupu ae i totonu o fale ata ata e sili ona taliaina, talu ai e mafai ona faia ia tulaga i totonu.

Ina ia ausia le manuia, fai mea nei:

  1. Faʻatau lelei vai i laau. E tatau ona faʻateleina le faʻaleleia, faʻafouina le vai mafanafana. Aua neʻi faʻamago, aemaise lava le tosoina o le eleele i lalo o le pepa.
  2. Taimi i le ea. I le vevela o le tau, e tatau ona tatalaina le greenhouse i le tele e mafai ai, aua o le pepa e le taliaina le maualuga o le vevela.
  3. Suʻu le vao. Mo le malamalama aupito sili ona lelei o vao, e tatau ona tipi le pepa, ma tuu ai le 2 malosi malosi. Ae e eseese (Barguzin, Buratino) e le manaʻomia le teuteuina. E faaopoopo atu i le teuteuina o le fugalaau, e tatau ona aveese le fugalaau fugalaau pito i lalo, faapea foi ma laau uma e leai ni fugalaau.
  4. Fafaga e le aunoa. E tusa o le tasi taimi i le masina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻafefiloi o mea faʻapitoa pe faʻafefete. Ae e mafai ona faʻaaogaina le fugalaʻau faʻapitoa mo le taimi atoa ma i lalo ifo o le mamafa. O le sili atu o le vevela o le a mafua ai le faateleina o le laʻau, ma o le a le faʻamauina fua.
  5. Paolo mai le la. O le pi o se tagata e fiafia i le la, ae e le o mu pe afaina, o lea e masani lava ona vevela aso e vevela. A leai, o laulaau e lanu paʻepaʻe, ma fuga mai fugalaau.
  6. Taʻu meaʻai. O le puipuia o le tupu mai o iniseti leaga e mafai ona togafitia i iniseti (Karbofos, Aktellik, ma isi). Faʻateʻa otaota i greenhouses i le taimi, aua latou te ave aphids - o se meaola matautia i le pepa.
  7. Puipui mai maʻi. E tatau ona vaʻaia lelei suiga e amata i luga o laau. Afai e te vaʻai i soʻo se fasi laulaau i luga o laulaʻau po o fualaau 'aina, siakiina o laʻau, faʻamalosi vao, o lona uiga ua pisia le pepa i se faʻamaʻi. Muamua, togafiti vao ma le Phytosporin ma fafaga i latou. O faʻataʻitaʻiga aʻafiaga e tatau ona ave vave.
  8. Taofi ese mai matagi ma tusi. E sili ona matautia le tatalaina o pito e lua i totonu o le fagu. O le fasi pepa ma lenei vaalele o se ata, ma e afaina ai o ia.
  9. Tata le palapala. O aʻa e manaʻomia ona maua le ea, o lea e tatau ai ona vaʻavaʻai pe a uma ona faʻafeinu. Tau lava e le tatalaina le eleele e loloto atu nai lo le 5 cm - ei ai le lamatiaga o le faaleagaina o aʻa aʻa.

Mealilo o se seleselega tele

Pe a oʻo ina ola, e tatau ona amanaʻia nisi o vaega o lenei fualaau ina ia maua ai le manaʻoga:

  • Aua nei faʻafefe le pepa mai le luga, aua o se fua o le tagata lava ia ma o le auala lea e fufuluina ai le pollen, o lona uiga o le faaitiitia o le numera o ovaries;
  • I le taimi o fugalaau galue ma se laau, lulu le vao e faateleina ai le abscission ma le faaputuina o fugalaau;
  • Aua e te toto latalata i vailaau oona ma suamalie. O lauʻau e mafai pereopylyatsya, ma o lau pepa uma o se taunuuga o le a oona.

I le amataga o Aokuso, tataʻi pito i luga o vao ma aveese uma mai le pulupulu na le faia e ovaries.

O lenei faiga o le a mafai ai e le vao ona totoina fua ua uma ona fuaina, aua o le a leai se taimi e ola ai i le taimi nei.

O le tausisia o nei tulafono uma o le pepa o tausia i totonu o se fale lauʻeleʻele o le a mafai ai e oe ona 'oliʻoli i fua lelei ma fualaau lelei e totoina i lau lava fuafuaga.