Lafumanu

Aisea e vaivai ai povi

O povi, lea o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mafua ai le popolega i latou e ona, aua o le tele o lenei mea o se faailoga e iloagofie ai le maʻi o le manu. E faʻafefea ona puipuia le soifua maloloina o povi ma mea e fai pe a amata ona tafe le povi, o le a matou faʻamatala atili.

Faiga faʻapitoa o fulufulu i totonu o ruminants

O le salivation i ruminants o loʻo i ai le tele o itu:

  • tusa lava po o le a le mea e taumafa ai meaai, o lo latou gaogati o loʻo galue, o le sublingual ma submandibular e masani ona galue;
  • o le galuega o parotid gland e mafua mai i lagona le maua mai i le rumen receptors i le nofoaga tutotonu;
  • o le tele o le 'ie ma le aofaiga o le fulufulu e tutusa lelei lava le tasi ma le isi;
  • o fuga o loʻo i totonu o ruminants e mafai ona fiafia e le gata i le 'ai, ae faʻapea foi lona manogi ma foliga vaaia foi;
  • saliva o manu feʻai e maualuga le alkalinity - pH i le 8.1.

O le povi o le asu mai le gutu (drooling): aisea, mea e fai

O lenei tulaga faʻaleagaina e ono tele ni mafuaaga. Manatunatu ia i latou taʻitasi i nisi auiliiliga.

E te iloa? E i ai i le povi le tomai e faʻamafanafana ai ma o latou aiga ma tagi.

Stomatitis

Mafuaaga. O le afaina o mucous membranes o le gutu e mafai ona mafua mai i le taumafaina o meaʻai vevela, faapea foi ma manua laiti e mafua mai i vao vevela ma vao tuitui. O le mafuaʻaga o stomatitis e mafai foi ona avea ma faʻaaogaina o nisi laau oona e manu.

Faailoga. O le tulaga lautele o le manu e tumau pea e le suia. Ae e amata ona faʻaaogaina meaʻai, faʻaeteete ma le faʻaeteete i le vevela ma le malosi, ma sili atu ona faʻamalieina. I luga o le suʻega, o le mucous membrane o loʻo faʻaalia ona suiga - o le a faʻagogo ma tusitusi. Aʻo tupu le faʻamaʻi, ua ufitia le mucous i le paʻu papaʻe, o le tele o le fuluvaʻa ua faʻapupula. O le manu e amata ona faʻaauau pea, e manava lona manava. Togafitiga ma Puipuiga. Ina ia aloese mai le stomatitis, o le fafagaina o povi e tatau ona vavaeeseina uma ai laau vao ma faigata. O le togafitiga e aofia ai le faʻatulagaina o meaai faʻalevelaina (aʻafiaina o fualaau faisua, o meaʻai mataʻamuʻa ma le gaosia lelei).

Faʻatau

O mafuaʻaga. O le mafuaʻaga mafuaʻaga o le fafagaina o meaʻai ma mea oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina, lea na togafitia togafiti, salts o metale mamafa. E mafai e se manu ona 'aina se laau oona, se mushroom poʻo se pateta lanumeamata.

Saili le mea e fai pe afai o se povi oona.

Faailoga O le povi e amata i le vomita ma le manava, o le faʻalavelave faʻalavelave ua faʻalavelaveina. E leai se mea e vaivai ai, pe, i se isi itu, ua atuatuvale. E tele mea e maua ai le manu, faʻavavevave le manava ma le faʻaaogaina o tamaiti. Togafitiga ma Puipuiga. Mo faamoemoega o le faʻamaʻi, e fautuaina ia mafaufau ma le totoa le lelei o nofoaga o fafaga ma mea e fai ai vao. E sili le amata togafitiga i le taimi lava lea, aʻo leʻi oʻo atu le mea oona i le tino atoa. I le tulaga o le oona i le povi, o mea e gaosi ai, o loʻo faʻafefiloi ma le pati faʻamalolo poʻo le tannin solution i se fua faatatau o le 500-1000 ml i le ulu.

E taua! O se faailoga iloga e maʻi lau povi o le faaitiitia o fua o susu.

Timu Tania (fulafula)

O mafuaʻaga. O mafuaaga o le tele o le gaosiga o le gas i totonu o le rumene o le povi e mafai ona mafua mai i manu o lo o 'aina se tele o meaʻai faʻamalosi (meaʻai i le taumalulu, alfalfa poʻo le clover). O lenei tulaga faʻaleagaina e aʻafia ai foi i le fafagaina o meaai paʻu pe aisa. O le rumeni o le Timpany e mafai ona afaina i nisi o faʻamaʻi pipisi ma le afaina o le tui.

Faailoga O le maʻi e mafai ona gasegase, foamy ma taimi masani. Faatasi ai ma le faamaʻi, o le povi ua leai se aoga, o le manava o lona manava e matua faateleina (aemaise i le itu tauagavale). Vaʻaia o le manava o le tui, faʻafeiloaʻiga, le manava. Togafitiga ma le puipuiga. Mo le puipuiga o le faʻamaʻi e tatau ai ona tuʻuese uma itu e mafua ai. O le togafitiga o tympania e aofia ai le faʻapipiʻiina o se vaʻa vaʻaia faapitoa, o le massage faifaipea o le vaega o le ila. I le taimi lava lea e taua ai le tuʻu lelei o le povi maʻi - o le pito i luma o le tino e tatau ona sili atu nai lo tua. Afai o le masini o le manu e laʻititi, ona oso aʻe lea o vae muamua i se tulaga saʻo.

E te iloa? I aso faigata, o le susu e sili atu le vave nai lo aso susulu. O se faʻamatalaga mo lenei mea moni e lei mauaina.

Qatar GIT

O mafuaʻaga. O le faʻamaʻi muamua ma tulaga lua. Pepe o le Peraimeri e mafai ona mafua mai i le le atoatoa i le taumafa o le manu ma e mafua ona o le le lelei o le fafaga, anapogi poʻo le taumafa. O le mafuaaga e mafai foi ona solia ai aiaiga o meaola, ae maise lava le le tausisia o le puleaina o le malo. O le tulaga lua o Qatar e mafai ona tupu ona o le afaina o nifo, faapea foʻi ma faʻamaʻi eseese o totoga i totonu. Faailoga I le catarrh, o se povi o loo i ai se tuinanau o le fiaai, le le fiafia ma vaivaiga. O le manava o se meaola ua avea ma fetid, o loo i ai le tele o meaʻai, manava manava ma le le mama o le toto ma le pulou.

Togafitiga ma Puipuiga. Ina ia aloese mai faamaʻi, e tatau ona tausia tamaʻi povi i tulaga e tusa ai ma fautuaga. Fafaga mo povi e tatau ona fou ma i le tele o mea. Togafitiga o le faamai e aofia ai le teena atoatoa o meaai ma inu tele i le faaopoopoina o le suauu castor (500-600 g mo se tagata matua, 50-100 g mo meaola laiti).

Faitau atili e uiga i mea o loʻo gasegase povi.

Esophagus occlusion

O mafuaʻaga. O le tele o taimi, o lenei tulaga e tupu mai ona o le 'aina o fualaau faisua tetele, aʻa o le aʻa, itiiti ifo - isi mea. O nisi taimi o le mafuaʻaga o le fueina e mafai ona ogaoga le atuatuvale, ae e tatau ona tupu i le talaaga o mea taumafa (mo se faataitaiga, o le spasm o le esophagus ona o le fefefe.

Faailoga Le amio a le manu e aunoa ma se faʻalavelave, afaina ma tele le gaogao o loʻo mataituina. O faailoga iloga o le faʻalavelaveina o le gaʻo - o le leai o se pona ma le faʻamaufaʻailoga o le ua, lea e paʻu i le taimi o le palpation. Togafitiga ma Puipuiga. Ina ia aloese mai le vevela, e tatau ona e faia se auala talafeagai i le faatulagaina o meaai a le manu, aloese mai le tuuina atu ia te ia o fualaʻau tetele tele mo meaai. O togafitiga o le tuleia lea o meaai i totonu o le manava i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ina ia faia lenei mea, e faaaoga ai se maea, o le povi na sasaa e uiga i se ipu malamalama o le suauʻu fuālaʻau.

O fafo i le gutu po o le faai

O mafuaʻaga. O mea mai fafo, e pei o se tulafono, uʻamea, e mafai ona faʻaumatia e povi faatasi ai ma meaai poʻo le taimi o le fufuluina o meaʻai, o le fola, o puipui o le fale.

Faailoga O le meaola ua amata ona faʻaaogaina, o lona tino o le vevela. O loʻo faʻaitiitia le faʻaoga o le tuilaʻau ma le fatu. E i ai le tele o le faʻamalolo. Togafitiga ma Puipuiga. Mo faamoemoega puipuia, e tatau ona faʻamalosia le fua o le povi faatasi ai ma le aofaʻi tatau o vailaau oona ma siaki ma le faaeteete le fafaga mo le i ai o mea uʻamea i totonu ma se maneta. O le povi na foloina se mea fou mo le 24 itula e tatau ona tumau e aunoa ma se meaʻai, inu i le taimi nei e tuʻuina atu i ni aofaiga e le faʻamapulaʻaina. A maeʻa le aso, e mafai ona e amata fafagaina le meaʻai i meaai mama (vao vaovao, mutia vao).

E taua! O le mafuaʻaga moni o le salivation faʻataʻitaʻiga e naʻo le fomaʻi e mafai ona fuafuaina.

I nisi tulaga, o le aveeseina o se tino mai fafo e mafua mai i taotoga. O le tele o le faʻafefeteina i povi o se mea faʻalavelave tele lea e manaʻomia ai le faʻaogaina o se fomai vailaau, aua i le tele o tulaga, o lenei faailoga o se faailoga o le i ai o faʻamaʻi tuga e ono oʻo atu ai i le oti.