Laʻau

Fua i totonu o le fale - auala e tau ai i le fale

O le sasa moni o totoga o le fale o le fua o iniseti, o le mea sili ona taatele o manu. E le faʻaleagaina e ia ni laau oona. E vave ona gaosia, ma e matua faigata lava ona aveeseina. O le mea muamua lava e tatau ona tausia e faifaatoaga fugalaau o fua puipui ia e faʻatatau i le puipuia o laau mai iniseti. Soo se fugalaau fugalaau o le a manaia le iloa le mea e fai pe afai ei ai se talipupuni puipui i totonu o laau, pe faapefea ona tau i le fale.

O le a se foliga o le talita puipui e foliga i luga o laau i totonu

Scutellum o se faʻataʻitaʻiga parasite o le aiga o homopterans. Soifuaga ona o le mea moni e fafaga i luga o le sua o le lanumeamata. O le tele o meaola faalafua e eseese mai i le 0.5 i le 5 mm, e fuafua i ituaiga ituaiga o latou mea. Afai e maua i luga o laulaau ni fatu laiti, o lona uiga, e foliga mai, o se pale talipupuni na faʻaalia ia i latou.

Laʻau e aʻafia i siama e ufiufi i le toto o le tino

Taua! O le talita ua ufiufi i se atigi pupuʻu, lea e faʻalavelave ai le taua.

E i ai eseesega i le va o tama ma alii. O tamaitai ei ai se atigi malosi ma lapotopoto, e masani lava e leai ni apaau, vae ma mata. E matua leai lava se masalosalo. Maʻa lelei ona atiaʻe apaʻau ma vae. O le carapace e sili atu le vaivai nai lo o tamaitai e foliga mai e leai se mea. Faʻapipiʻi le gutu. O tamaʻitaʻi e puupuu lava le ola; latou te oti vave pe a maeʻa.

I le taimi o le fausiaina, e tuu ai e tina fuamoa i luga o laulaau, mai le tele o mea e aliali i luga o le taimi. Latou te le faʻaalia le gaioiga mo le umi, mo ni nai aso, ona faʻamalosia ai lea o 'au ma lau.

O le a se mea leaga e faia e le laulaʻau i fugalaau i totonu

O le foliga mai o le iniseti oniseti i totonu o laau o loʻo i ai totonu e matua afaina ai i latou. E i ai mataupu pe a faʻamaʻi e meaola manu se fua o laau i le 3 i le 4 tausaga. Ma e le o se faʻaopoopoga lea. I le faʻatinoga, pe a maua se talipupuni sikuea i le togalaau, e faʻaalia ai ile faletalimalo.

Laulaau ua pisia i siama e muamua lanu samasama, ona malogo atoa.

Taua! O foliga vaaia o siama e mafua ai ona foliga mai o se mea malie e vave ona salalau i luga o laʻau, lau ma aʻa. O iniseti lava latou, 'ai le sua o le laau, faʻavaivaia. Afai o le taimi e te le faia ai ni metotia e tau ai le fua, o le a mate le laau, matua maeʻa.

Faailoga o se mataʻu

E mafai ona malamalama o fugalaau i totonu i totonu o le fale e aafia i se fua, e tusa ai ma ni faailoilo:

  • O foliga vaaia o papa i luga o laʻau ma fatu. O nei mea laititi, o le paolo e eseese mai le lanu samasama i le enaena.
  • Le faʻavaeina o le mea faʻapipiʻi. I le vave tikeri o faʻamaʻi pipisi, o loʻo maua ai otaota o loʻo i ai se faʻamalamalama manino ma mausali. Ma i le gasologa o le taimi, o se pepa faʻamau i luga o le fogaeleele atoa.
  • O le laau e taofi le tuputupu ae. O lālā e lanu samasama, mago ma pa'ū.

Faailoga o le faaleagaina i le fua o le laau

O le tele lava o taimi, o fuga i luga o nofoaga ole iniseti. O nei mea uma e saofaga i le faʻasalaga o pores, faʻalavelaveina o le photosynthesis. Afai e le fesoasoani le laau, o le a faʻamamago atoa.

Sulu pepelo i luga o laau

I le faʻaopoopoga i le fua o iniseti, o loʻo iai foi se iniseti tutusa. Atonu latou te foliga tutusa ma amataina faifaatoaga e masani ona fenumiai ai.

Ae o loʻo i ai ni faʻailoga e faigofie ai ona iloa eseesega meaola mai isi.

Afai o se talipupuni sese ua faamautuina i luga o le laau, ona leai lea o se vai e leai ni mea totino ma e leai se papa i luga o le laau. E le fesoʻotaʻi le atigi i le tino o le iniseti. O le mea lea, afai e te ufiufi le talita, o le a vave ona vavaeese mai le tamai povi. E ese mai i atigi ma foliga. I totonu o iniseti o iniseti e lapotopoto, pei o se pea, i totonu o se fafie pepelo e faʻalelei.

E faʻafefea ona faʻaumatia le iniseti o iniseti i totonu o laau

Aphids i luga ole fale - auala e taulimaina ai i le fale

E faigata le faʻateʻaina o siama i le fale. O meaʻai e faʻamalosia e puipuia e le atigi, ma fuamoa ma lapisi e le o vaaia i mata le lavalava.

Taua! O le mea lea e le mate atoatoa le laau, e tatau ona faia fua i se mea faigata: faʻafefe vai i vailaau faʻasolosolo ma faʻafefete i luga o le laau.

Vailaau Mataʻutia

I le tulaga e le o matauina ia meaola faalafua i le taimi, ma e mafai ona salalau solo le au suauu, e tatau ona liliu i le kemisi. E afaina i le susuluina poo le susuina o le eleele i iniseti. Faatasi ai ma lenei metotia, o le oloa na faʻaaogaina e oʻo atu ai i meaola faalafua i le gap o laau.

O le sili ona aoga o iniseti o meaola faʻamaʻi o:

  • Pule Sili
  • Fitoverm;
  • Corado
  • Galue;
  • Talitonuga;
  • Tanrek.

Fualaau lelei i le togafitiga o iniseti

Mai i fualaau faʻataʻitaʻi o le a fesoasoani e faʻaumatia ai iniseti:

  • Kemifos;
  • Fufanon;
  • Actellik.

Ua solo le oloa i totonu o se vai e tusa ai ma faatonuga o loʻo taʻuina i luga o le afifi. Ae, e tatau ona manatuaina o le faʻaumatiaina o meaʻai e aofia ai togafitiga faifaipea. O le faʻasalaina ma le faʻaleleia o togafitiga e faʻafia ona fai faʻaluaina seia oʻo ina maeʻa atoa uiga faʻaalia.

Fofo faʻapitoa mo le fuaina o iniseti i totonu o laau

E tele taimi e faʻaaogaina e fugalaau fugalaau metotia faʻaaoga i le taua i iniseti. E sili ona lelei ona o le leai o ni mea oona. Latou te le aoga, o le mea lea, e na o le pau lava le mea e faʻaaogaina pe afai e le lautele le salalau o meaola faalafua.

Le tuufaatasiga o fausaga a le atunuu:

  • O se faʻafefiloi o fasimoli ma le ava malosi. E tusa ai ma le 1 tbsp. l solo le fasimoli vai ma le ava i le 1 lita o le vai. O le tuufaatasiga o le a sasaina seia oʻo ina maua se pulumu mafiafia ma faʻaaogaina i laʻau ma laulaʻau laulaʻau o le laau. A maeʻa le 1 le itula, ona fufulu lea o le oloa i vai mama.
  • Suauu ma fasimoli. E tatau ona faʻafefiloi le 10 g o le masini masini ma le aofaiga tutusa o le fasimoli, ona faaopoopo lea o le 30 ml o le vai. O le eleele i totonu o se fagu e puipuia i le ufiufi i le polyethylene. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaoga i le laau ma tuʻu ai mo le 12 itula. A maeʻa le taimi, ona fufulu le fofo.
  • Le tuufaatasiga o le fufuluina o le paʻu ma le suauu suauu. 10 g o le paʻu ma le suauʻu suauʻu e faaopoopo i le 1 lita o le vai, faʻamalosia ma faatagaina e tu mo le 4 itula. O le mea e tupu i lea taimi e fufuluina ai laulaau ma fatuga o fugalaau potu.

Togafitiga o se laau mai se fua faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata

  • Le faʻaaogaina o fafie. 300 g o le kesi ua solo i totonu o le 1 lita o le vai, vevela ma faatagaina le kuka mo le 30 minute. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vaifofo i se falemaʻi maʻi, e faʻafefe i le 10 lita o le vai. E tatau ona puipuia le eleele i le polyethylene.
  • Malosiaga e taulima ai meaola faalafua ma le siaki. E pasi atu i se mea e teu ai manu, ona saunia ai lea o se vaifofo i le fua faatatau: mo le 2 lita o le vai, 100 g pepa gaosi. Latou te tuʻuina atu mo se aso, a maeʻa e mafai ona e fufuluina fugalaau. O le taimi o le faagasologa e 2 vaiaso.
  • O le vailaʻau oona e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo ina ua maeʻa togafitiga. O vaega uma o fugalaau ua soloi i se vaivaiga vaivai o le vineta.

Taua! E sili ona lelei mea e fai mo le puipuia. Faʻatasi ma se faʻamaʻi pipisi, o la latou aoga e itiiti lava.

Fuafuaga puipui

Whitefly i luga ole fale - auala e taulima ai i le fale
<

O le faʻamaʻi e sili atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo. O le mea lea, e tatau ona faʻalogo lelei i tagata e totogo fugalaau i le taimi e puipuia ai mai fua o iniseti. Latou te faia laasaga e lima:

  • Faatomuaga o le puipuiga. E aoga lenei mea i laau fou ua maua. E muamua tuʻuina i totonu o se potu e ese mai ma faʻasaina le togavao faʻatasi ai ma iniseti ma faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻafoe togafitiga o masina taʻitasi i vai inu.
  • Lauina faasolosolo o laau toto. O le taimi lava e aliali mai ai laulaau samasama ma le mamae, e tatau ona aveese. E leai se mea e tatau ona e tuʻuina atu lau pau i totonu o le ulo - e tatau ona aveese.

Le puipuiga sili o fugalaau i totonu ole fua ole iniseti puipuiga

<
  • Faʻatinoina o le faʻapalapalaina o mea e faʻaaogaina i le tulaga o le gaosiga o laau toto ma se vaivaiga vaivai o le potassium.
  • Faamautinoa tausiga lelei o fugalaau i totonu. Faʻaitiitia le tumutumu o laau totō i luga o le windowsill, o le matauina o le vevela ma le maualuga o le vevela o le a fesoasoani e faaitiitia ai le ono mafai ona tupu.

O nei iniseti e fiafia i vevela ma potu malulu. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le potu, ae le faʻapipiʻi pepa. Ma i le taumafanafana, e aumai fugalaau i le faapaologa, maua le avanoa i vaalele fou. O lenei gaioiga e taʻua o le fugalaau fugalaau e fugalaau fugalaau.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e faigata ona faʻaumatia le iniseti o iniseti i le taimi o le tele o siama. O le mea lea, e tatau ona faia uma fuafuaga e puipuia ai le tupu mai o meaola faalafua. Afai e te vaʻaia ma le totoa ia laau toto, ia faia togafitiga masani, o lau fugalaau e sili ona e fiafia i ai o le a le faamataʻuina i le faʻamaʻi. O le a mafai ona latou faʻafiafiaina lo latou matagofie mo se taimi umi.