Laʻau

5 o ituaiga e sili ona suamalie ma sili atu ona fua mai ituaiga uma o loʻo nonofo i le taumafanafana

O le beetroot o se fualaau faisua taua ma le taua i le tele o ipu. O le lima ituaiga sili ona suamalie o lenei aʻa, lea o le a tatou talanoa i ai, e tatau ona i ai se gauai faapitoa.

Beet "Vavega Vavega"

E oʻo i le ogatotonu o le vaitau. O le taimi matua o aʻa o le fatu e tusa ma le 100-117 aso. O le fualaau fualaau suamalie e manaia lona tofo, lea e fiafia i ai le tele o tagata atamamai ma manumalo i le tofo.

O le pulupulu e lanu mumu, e aunoa ma ni mama. O fualaʻau papaʻe mafolafola e i ai le tele o 250-500 g ma o loʻo lelei ona teuina. O lenei ituaiga e fiafia i le malamalama, le faaituau-eleele tali.

Beet "Bravo"

O le ituaiga na fafagaina i Siberia i Sisifo, ae talafeagai foi mo le itu i saute. O le lapisi o fualaʻau laulaʻau mafolafola lapotopoto e 200-700 g. E maualuga le fua, e oo atu i le 9 kilokalama i le sikuea mita.

E leai ni mama i le pulupulu. E lelei ona teu mea totō. Aʻo tuputupu ae, e tatau ona faʻafefe i vaeluagalemu, lea e masani ona faaleagaina ai le laau i le taimi o le tuputupu ae.

Beet "Kozak"

O fualaau toto e tusa ma le 300 g ei ai le paʻu paʻu ma le pulu paʻu e aunoa ma ni filo. O lenei ituaiga e talafeagai mo le galueaina i le tele o itulagi o Rusia.

E sili i le eleele le taua. E leai ni faafitauli i le tsvetochnosti, ma le cercosporosis. E iai le puipuiga lelei i faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻailoa i le tausia lelei o uiga lelei.

Beet "Mulatto"

O le tele o togalaau e taamilomilo i le vaitau o le vaitau e maua mai i le 5-10 cm, e mamafa 150-350 g Ripens i le 120-130 aso. E lelei le teuina ma le feaveaʻi o beets. E matagofie le tofo. O le gaosiga e maualuga, sili atu ma le 400 senituri i le hectare, e faalagolago i le taimi o le totoina ma le tau.

Tetee i le tele o mea faʻamaʻi ma eleele mamago. O le pulupulu e aunoa ma ni mama, ei ai le lanu lanu o le lanu mumu. Faʻaleleia le lanu lelei pe a maeʻa togafitiga vevela, faʻasaoina ma le faʻamaisa.

Beetroot "Ataman"

Faʻafeiloaʻi i mea e masani ai. O aʻafiaga o fua o le lanu mūmū lanumoana, e oʻo atu i le 750-800 g. O le gaosiga e faʻatatau i le faʻaleleia o tulaga, tau, eleele ma taimi o le totoina.

Faʻasaʻo faʻafeiloaʻi lauulu malulu. E manaʻomia ai le palapala mama, faʻamautu lelei, aemaise lava i le taimi o le fatuina o aʻa. Manaoga faʻanatura masani faʻatasi ma vailaau oona ma le faʻamalosi.