Laʻau

Laʻau faʻapipiʻi purpurea poʻo le lanu violē, faʻavasegaina

E mautinoa lava o tagata taʻutaʻo uma ma amata tagata fugalaau e suʻe se laau o le a maofa i foliga vaaia, ae i le taimi lava e tasi o le a le lelei i le tausiga. O foliga mai o netcreasia i totonu o le fale o le a avea ma se lanu violē ma le atamai. O le a faʻaogaina ai totonu o le fale, ma o foliga vaaia e le masani ai o le a fiafia i soo se tagata malolo.

Lamepi po o le lanu viole

Laʻau eleelea i totonu o faifaatoaga e taua foi o le paledescantia pale. I le siosiomaga masani, e maua i Mekisiko, ae e faigofie lava ona tupu i le fale.

Netcreasia purpurea

O nisi e filifili e maua lenei laau pe a latou faalogo e uiga i mea leaga. Ae peitai, e le aoga le talanoa e uiga i togafiti. O le fugalaau aoga e ala i le faʻaitiitia o le tiga o le rūmāmati. Mo lenei mea, ua vevela le laupepa ma faʻaaoga i le vai mama mo le 5-6 itula. Ina ia togafitia manua, o laulaau e nutimomoia i se tulaga o le mushy ma faʻaaoga i le nofoaga mumū.

Taua! O le fugalaau e mafai ona tupu i le fale, e oʻo lava i tagata mamaʻi. O le a le afaina ai, talu ai o loʻo faʻaogaina atoatoa le hypoallergenic.

Faamatalaga o le Botanical

O le laau plantcreasia o se faʻalelei. O loʻo ia te ia ni manua malolosi e ola e oʻo ile 1 mita le umi. Laʻau e tupu 8-10 cm le umi e ola ai i luga o latou mamanu. O fafo, latou lamolemole ma maua ai se lanu violē-lanu meamata. O totonu e lanu violē ma le tele o vailaau laiti.

O le vaitau o le vavalalata o se mea umi, e amata mai i le ogatotonu o le tautotogo seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. I le taimi lea, o le tele o fugalaau lanu piniki ua maua i luga o le laau, lea o loʻo i le pito o le aʻa. E na o le 3 lapoʻa lautele.

Varicata netcreasia

Monstera variegate pe suia i totonu

O se faʻamatalaga o le eseesega netcreasia e tatau ona amata i le malamalama i le taimi. Variegate ua suia. Afai tatou te mafaufau faapitoa i le vaeluaina, ona faʻaalia ai lea i luga o ona laʻau laʻau ma le lalac lanu. O lenei totoga e le o se mea masani ona o le mea moni e sili atu le faigata i mea o loʻo i ai.

Varicata netcreasia

O vaega ua faamaninoina e le mafai ona tuufaatasia le chlorophyll, o le mea lea, e aliali mai ona o le isi vaega o le pogisa. I le aluga o taimi, o susulu malamalama, e susulu i se lanu uliuli. O le faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le le tausisia o manaʻoga. Ina ia puipuia le faʻasologa o le faʻaaogaina mai le leiloloa o lanu e le masani ai, e tatau ona mautinoa:

  • tausiga lelei;
  • talafeagai eleele talafeagai;
  • talafeagai le fausiaina.

O le faʻapenaina o le uila e mafai ona faʻaaoga i le auala o le tipi.

Taua! Mo lenei kulupu, o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻatasi ma se mea maualuga maualuga o le gaosiolosi e faʻasaina.

Purple poo le violet netcreasia: tausiga ile

Peperomia - meaola manaia, afu, clubby, talipolo, fesuiaʻi

E ui i le mea moni o lenei fugalaau e tautalagia e pei o se laau e le lelei, e tatau lava ona toe siaki.

Nofoaga Faʻamalamalamaina Manaoga

Netcreasia viole photophilous. O le mea lea, o le nofoaga filifilia e tatau ona malamalama lelei. E tatau ona faʻasalalauina le malamalama, ma i le taeao e mafai ona e tuu se fugalaau i luga o le windowsill ina ia susu i lalo o le susulu o le la.

Afai o pupuni o lou fale o loʻo i luga o le paolo, o lona uiga e le tatau ona avea lenei mea ma mafuaʻaga mo le teena o lenei fugalaau matagofie ma susulu. I lenei tulaga, e maua ai e le aufaifaatoaga faifaatoaga ia manoalamps. O le i ai i lalo ia i latou i le aso e tusa o le 12-15 itula.

Afai e lanu le lanu ma maua se lanu lanumeamata, ona avea lea ma se taimi e toe mafaufau ai i le nofoaga mo le fugalaau. O se suiga i le lanu e le masani ai ma le gaogao e taʻu mai ai le leai o se malamalama.

Faʻafitauli o le le lava o le malamalama - greening

Lafoga ma le susu

Tradescantia o le a tuputupu ae ma atiina ae lelei pe afai o le fua o le vevela e faʻalelei ona e matauina i totonu o le potu. O faʻamaloiloina o le vevela mai le 13 i le 24 tikeri. Afai e maualuga le vevela, o le fugalaau o le a amata ona mago ma matua.

Afai e fugau le fugalaau ona o le leai o se malamalama, ona faʻasaoina lea i le tuʻuina i se nofoaga malulu. O le vevela i lenei tulaga e tusa ma le 7-10 tikeri. A maeʻa lena lulu, ia mautinoa e faʻamalolo le laau.

O se fugalaau e fiafia i se potu malulu, ae i le taimi e tasi e le mafai ona sosolo mai i se fagu moli. Ina ia mama le fugalaau, ia fufuluina ona laʻau ma se ie mago. Faʻalautele le laulau e mafai ona tuʻuina i totonu o se palatusi ma faʻamalosolo taimi.

Fautuaina o le totonugalemu o le fale pe a ma le 50-60%.

E faʻafefea vai

Ina ia mafai ona ola ma totoina pea laau, o le aʻa e tatau ona maua le aofaiga talafeagai o le susu. E tatau ona totogia faapitoa le mataupu i le taumafanafana. E fautuaina e susu le eleele ile lua taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu, e faʻaitiitia le vai ile 1 taimi. I nisi fale o loʻo i ai se tulaga le lava o le susu, o le mea lea e vave faʻavave le eleele. Ia mautinoa e le matutu. I lenei tulaga, o le ae manaʻomia le fatuina o se fua faʻatatau o vai.

E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu. E fautuaina e muamua le puipuia mo le 2-3 aso.

Taua! Aloese mai le suavai i totonu o le ulo. A leai, o le aʻa e ono amata ona pala.

Teuteu

O fua o le tradescantia e ola vave. Ina ia tuʻuina atu le laʻau violē matagofie ma lelei, e fautuaina e faʻapipiʻi pea le tipu. Afai e te aloese mai le faʻataʻitaʻiga, o le a tupu tele laulaau ma o le fugalaau o le a le toe maua lona matagofie. A maeʻa le faʻatinoga, o le pe tusa ma le 3-5 cm le umi e tatau ona tumau mai le aʻa.

Lanu uumi e manaʻomia le teuteuina

Taua! I le taimi o le fugālaʻau, e tatau ona aveʻesea taʻavale tuai ina ia ola aʻe fou i lo latou nofoaga.

Fertilizer

O le totoina o taumafa e tatau ona faʻatinoina i le vaitau o lona tuputupu aʻe ola. O taimi fautuaina e 1-2 taimi i le masina. O le faʻafia ona faʻalagolago i le fua faʻatupulaia. Mo lenei mea, o faʻaaogaina o minerale lautele mo le totoina o laau i totonu o loʻo faʻaogaina. O le taimi lava e maeʻa ai le vaega galue, ma fuga le fugalaau i totonu o se nofoaga malolo, e tatau ona taofi le fafaga.

Soo

Tradescantia e le o mamafa i le palapala lea e tupu ai. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le eleele mo 'āiga i totonu. E fautuaina ina ia faaopoopo se vaega e tatalaina. E mafai ona avea ma seʻau, vermiculite poʻo le oneone masani. E mafai ona e saunia le faʻafefiloi o eleele. E te le manaʻomia le suʻeina o taʻiala i lea laasaga ma lea laasaga. Faʻasa, eleele malūlū ma le faʻafefiloi o le oneone i le tutusa tutusa. E le gata i lea, o nisi malala o loʻo iai.

Faʻaleleia alavai

<

A o leʻi tuʻuina le faʻafefiloi maeʻa i totonu o se ulo, e fautuaina e tuʻu le 2-3 cm faʻalautele ile fola i le pito i lalo. O le foliga o le ipu e mafai ona masani, pe tutusa le lautele ma le lautele, poʻo le lautele e sili atu nai lo le maualuga.

I le taimi muamua, e ono foliga mai o le tausiga o le lanu viole i le fale e faigata. O lenei manatu e sese. O le tausisia o tulafono laiti o le tausiga ma le tausiga o le fugalaau, o le a mauaina le avanoa e faamemelo ai foliga vaaia e le masani ai, faapea foi le umi o le fugalaau. O le faia o se taumafaiga itiiti ma le taimi, o le fugalaau o le a le taofia oe e faatalitali ma o le a e fiafia ia te oe i se foliga matagofie.