Fualaau aina

Toto muamua ma gaosi muamua F1 tomato: faʻamatalaga o ituaiga tomato

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e totō tomato vine i lo latou fanua. Latou te sili atu le faʻasaʻo i faʻamaʻi, faʻafeiloaʻia tulaga leaga o le tau. O se tasi o nei tamato o le tamato muamua F1 tomato ma e le masani ai.

I totonu o lenei tusiga, o le ae aoao atili ai e uiga i le Premium Tomatoes. I totonu e mafai ona e maua se faʻamatalaga o le ituaiga, ia masani ma ona uiga ma uiga o le galueaina. O le ae iloa foi uiga o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga, e uiga i faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Premium F1 Tomato: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaTotogi
Faamatalaga lauteleO le amataga o le matutua, faʻamaoni, o le tino vaivai
FaʻatonuRusia
Toto85-95 aso
PepaO fua e lapotopoto i se tamai sipuni
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata110-130 fua
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga4-5 kg ​​mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻatoʻa na o fatu laau
Faʻafitauli faʻamaʻiManaomia le puipuia o le tuai

Ole vavave puupuu lea o le totoina o le kulupu, e na o le 85-95 aso e pasi mai i le mama muamua i le seleselega. O le laau e fuafua, e le o tulaga faatonuina, e tusa ma le 70 cm le maualuga. E pei lava o soo se meaola, o le tulaga maualuga F1 e tupu lelei i le eleele avanoa, ae e mafai foi ona tupu i totonu o greenhouses, greenhouses.

O le fugalaau fuga muamua e amata ona gaosia i luga o le 5-6 laina, ma le isi - pe a uma le 1-2 laupepa. O le faʻaogaina e faigofie, o laulaau e laʻititi i lapopoa, lanumeamata lanumeamata. O le tamato e le o se mea e uiga i le tuputupu ae o tulaga, ae e sili atu ona lelei i luga o moli malamalama ma loams oneone.

E teteʻe i suiga o le vevela, bacteriosis, stolbur, mosaic tapaa, alternariozu. I le maualuga o le vevela o le ea ma le palapala, e mafai ona faʻaalia i le tuai. E sili atu le ola i le 2 'au; pe a tupu aʻe i totonu o se kiona, e manaʻomia le pasynkovanie faʻalelei.

Pato tomato e tele, lanu mumu lanu, lapotopoto, ma sina "isu" i luga. O le numera o potu e 3-4, o le mataupu o le mea vevela e tusa ma le 4-5%. O le paʻu e mafiafia, umi. O fua o le tino, e le o se mea suamalie, faatasi ai ma le pulupulu pulumu, e mamafa le 110-130 kalama. Vaʻaia ma teuina mo se taimi umi i le fogafale poʻo le potu, ma le t i le + 6C. O le tofo e lelei, lelei.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Totogi110-130
Palemia120-180 fua
Tupu o le maketi300 gm
Polbyg100-130 fua
Stolypin90-120 fua
Lanu uliuli50-70 kalama
Tulu lelei15-20 kalama
Kostroma85-145 kalama
Buina100-180 kalama
F1 Peresitene250-300
I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i totoga totogo. Faitau uma e uiga i ituaiga e le taua ma le fuafuaina.

Ma e uiga foi i le le mautonu o le tausiga o ituaiga vave ma le tele o ituaiga e mafua mai i le maualuga ma le malosi o le tetee.

Uiga

Na faʻamaonia le "Premium F1" talu ai nei, o le Moscow agrofirma "Suʻesuʻe". E aofia ai i le Setete Setete o le Rusia Rusia i le 2010 mo le galueaina o fanua i luga o le eleele ma e leai ni afi.

Ona o lona tetee atu i le vevela o le vevela, e mafai ona ola i le tele o itulagi o le Rusia Federation, Ukraine, Moldova ma Belarus. I totonu o le itu i saute o loʻo ola lelei i le matala, ma i tulaga sili atu ona ogaoga, e mafai ona ola na o greenhouses, greenhouses.

TATAU: Pe a tupu aʻe i luga o le laufanua, e le mafai e le laau ona gafa.

Tomato faamoemoega lautele. Lelei lelei mo le faʻaaogaina o salamata fou, ma mo le teuina, teu, salting. O i latou o loʻo sauniuni le suamati, suamalie, saula. O le "Premium F1" o loʻo i ai se fua lelei lelei, e oo atu i le 4-5 kilokalama mai se togavao. Fiafia faauo. O fua e matagofie tele, e tasi le itu, e sao i luga o le vao.

Igoa tulagaTuuina atu
Totogi4-5 kg ​​mai se togavao
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Tinamatua o le Meaalofae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Vavega5-6 kg i sikuea mita
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
De barao giant20-22 kilokalama mai se togavao

Malosiaga ma vaivaiga

O le le mautonu o le lelei o le totoga e aofia ai:

  • matagofie tomato lamolemole;
  • malie malie lelei;
  • ola umi;
  • lelei femalagaiga;
  • maualuga fua;
  • amataga vave;
  • faaaogaina masani;
  • tetee i le tele o faamai.

E uiga i le masuses sa maitauina:

  • naunau e tuai ona paʻu;
  • manaʻomia se taofiga;
  • e mafai ona osofaia e nisi o faʻamaʻi (aphids, spider mites).

Vaega o le tuputupu ae

Ia mautinoa e mulimuli i le mamanu o le tulaʻi mai 70 * 50. Faʻataunuʻu naʻo le auala faʻafiafia. O fatu e amata toto i laau i le ogatotonu o Mati, ma tuu i le eleele i le ogatotonu o Mei.

Ona o le uiga o le phytophthora, e tatau ona nonoa le vao i se lagolago. I totonu o le lanu lauvao e mafai ona tasi. Pysynki e sili atu ona aveese sei vagana ua oʻo i le 3-4 cm. I le taimi lava e tasi, o le ata autu ma le laʻititi pito i lalo e tumau i lalo ifo o le tulaga muamua.

O luga o laei e tatau ona faʻatinoina e pei o tulaga masani: a itiiti ifo ma le 4 taimi i le vaitau o le tuputupu ae. Faʻaaoga fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa. Eseese le manaomia o le malamalama, e le fiafia i le suavai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, e mafai ona pagatia tamato mai le phytophthora. Ina ia aloese mai le faʻamaʻi, e tatau ona faia togafitiga puipuia faʻatasi ai ma le Profit Gold poʻo le Barrier. I le amataga o le vaitau o le vegetative, o se togafitiga e puipuia ai siama poo aphids, o se togafitiga e tasi taimi, i le amataga o le vaitau vegetative, faatasi ai ma Bison, Tanrek, Confidor insecticides e fesoasoani lelei.

"Faʻatonu F1" faʻapitoa tele ituaiga. E le manaʻomia le faʻaauau pea ona gauai atu, tupu lelei i luga o soʻo se palapala, e le mafatia i le tele o faʻamaʻi, fua. Lelei mo tagata amata togalaau.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i ituaiga o tamato ma fua eseese:

Sili atuTuai amataLaititi vave
Tina teleSamaraTorbay
Uluai vave f1Uluaʻi alofaTupu auro
TotoTaliga i le kionaTupu london
Paʻu papaʻeE foliga mai e le o vaaiaPink Bush
AlenkaAlofa faalelalolagiFlamingo
Moscow stars f1Loʻu alofa f1Maea le natura
Uluaʻi amatagaToa lapisiNiu königsberg