Laʻau

O mea faʻamalolo o le fugalaau violet tricolor - faʻamatalaga o le laau

E tolu lanu viole e taua foi o le viola, pansies, tolu-lanu. E mafai ona maua le laau i le tele o moega fugalaau, vaomatua ma faʻamalologa. O vailaʻau o le vailaʻau o le mutia. E faʻaaogaina nei ituaiga o togafitiga mo togafitiga faafomaʻi, ona o le tele o vailaʻau faʻasolosi oona ma elemene o loʻo i le tuufaatasiga o lālā, aʻa ma fugalaau.

O le a le mea e foliga mai ai le violiti viol?

Toeitiiti lava o tagata uma lava na vaʻai i lenei laau, lea e lauiloa o pansies. Faamatalaga o violet e tolu lanu:

  • tele-siʻosiʻomaga taʻitasi tausaga taʻitasi;
  • alu uma i ni vaega se tolu, faasino i le pito;
  • e le maualuga le ua, e totonu i totonu;
  • fugalaau e tuua toatasi i totonu o se togavao;
  • O fugalaau e valiina i lanu e tolu. O le tele lava o le lanu violē, samasama ma le paʻepaʻe.

Vafeletileti i le vao

O le fugalaau e tupu lelei ma vave, avea o ni fugalaau fugalaau mafiafia.

Mea masani masani

O ituaiga eseese o fugalaau:

  • O mauga o Helen;
  • Bowls 'Black;
  • Mata o le tai;
  • Shalom Purim;
  • Cassis.

Faʻalogo lelei! E tolu lanu violē o se faʻatoaga televao laau, ma ua totoina fatu laau i luga o moega fugalaau.

Vaitala violet tricolor

O ituaiga taitasi e iai ona lava foliga vaaia fafo e fesootai tuusaʻo ma foliga o petals, o latou lanu.

Faamalologa meatotino

I vailaau faʻaonapo nei, o fualaau toto e faʻaaogaina i le tele o antimicrobial, anti-inflammatory drugs. Mea tau vailaau:

  • faʻapupula le pulelaʻau i le bronchi, faʻamalolo le tale;
  • faʻamaʻi pipisi i luga o le gastrointestinal tract;
  • faʻavaveina le metabolism;
  • e faʻamalolo le mumu, e aofia ai togafitiga o diathesis i tamaiti ma tagata matutua.

Le faʻaogaina o laau i vailaʻau

O le vaega e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi paʻu ma faʻamamaina ai se taleni eseese.

Faʻamatalaga e uiga i le tala faʻasolopito

O meatotino aoga o le laau na maua i le XI senituri. E tele togafitiga faafomaʻi o loʻo faamatalaina ai auala o le faʻaaogaina o le laau ma le faʻamalologa.

Mo faʻamatalaga!O le eletise o le laau sa masani ona faʻaaogaina ma o loʻo faʻaaoga nei i le cosmetology e faʻaleleia ai le lanu o le paʻu ma faʻamalo le kulū ma le maʻi pipili.

Viola infusion

O fugalaau fugalaau e faʻaaogaina e avea ma suauʻu faʻamalolo, o le teuteuina o laulaau o se auala o se faʻafefe. O tino e fesoasoani i le tau faasaga i le tale i tamaiti, gout ma le ulu. O se teuteuga mai le aʻa e faʻamālōlōina ai gums ma le fualaau otaota.

Vaega o le tausiga o le aiga violet tricolor

Aloe vera fugalaau: togafitiga ma togafitiga faafomai o le laau

O kulupu e tolu-fuʻa e le o ni mea e fiafia i ai, aua o latou aiga o le mutia vao vao. E tusa ai ma lenei, e le faigata le tausiga. Ae faʻalogo lelei i le fafagaina, filifili se nofoaga mo le totoina, faʻaleleia o pepa.

Lulu

Vaʻaia e Viola soʻo se vevela. Aua e te fefe e tusa lava pe o muamua fulufulu, e tupu pea fua seia oo i le taumalulu.

Malamalama

Mo le totoina, e aoga le filifilia o ni paolo i totonu o le fugalaau. O se filifiliga lelei o se nofoaga i lalo o le pale o laau. E mafai e le susulu o le la ona susunuina lau laulaau ma matagogo.

Faʻasa

O le fugalaau e fiafia i le susu, o lea e tatau ai ona e inu toetoe lava o aso uma. I lenei tulaga, e te le manaʻomia ona faʻatumu le fale.

Faʻasaina o se laau

Lafoaia

O vaivali na tuua nisi masaniga mai aiga "vao", o lea latou te fiafia ai i le taeleina o laʻau ma pulumu. E fautuaina le gaosia o le faasusu.

Totogi

E le tatau ona faʻalauteleina le susu mo le tricolor, ae afai o iai se microclimate, o le a faʻafeiloaʻi e le fale masani.

Soo

E fautuaina e filifili se nofoaga e mama ai le palapala ma le eleele. E tāua le faʻafefeteina o le palapala i fugalaʻau faʻasaina ma isi mea faʻalaʻauʻau.

Filifilia se nofoaga ma le eleele mo le totoina

Laʻei pito sili

E fautuaina e tuʻuina mai ia le itiiti ifo ma le tasi le laei pito i luga i le masina, talu ai ona e toetoe lava a fulafula le fulufulu ma tafe mai ai le tele o meaʻai mai le palapala. O le kuka ma le faʻamaʻi faʻasamaʻi e talafeagai.

Tausaga o le Taumalulu

E tele ituaiga o laau - taʻitasi ma le lua tausaga. I le tulaga muamua, e leai se tausiga faapitoa o le taumalulu e manaʻomia. Faatasi ai ma muamua matagi, o le fugalaau lava latou o le a feoti. Ua lava lea e aveese ai vao vao.

E tusa ma le lua tausaga le matutua, e manaʻomia se faʻalautele o le faʻamafanafana masani - laulaʻau mamago poʻo ni sila. Ina ia puipuia le faʻamalo mai le faataapeapeina, e tatau ona e taatia ni nai uila i luga. Muamua, e aoga le aveeseina o laʻau ma laulaau samasama mai le laau.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Vaʻa faifeau violet - fugalaau faʻamatalaga

O le mea autu o se fugalaau e uiga i le matagofie o lona umi o le vaitau. O le va o le viola mo se taimi umi, pe afai e te teuteuina ia polo, o aso e mafai ona fuafuaina i le amataga o Aperila ma faaiuina i le faaiuga o Novema.

Tausaga ma le taimi o le fuga

Ituaiga fugalaau

I le faaopoopo atu i le eseese o lanu o petals, e tatau i se tasi ona amanaia le fausaga o le pupu. Eseesega i le va o fugalaau matagofie ma le masani e lima. O nisi o pulupulu o loʻo i ai ni fagafaʻau faʻafefete.

Fugalaau fuga

O le fugalaau ei ai se fausaga faigata:

  • fugalaau fugalaau - o se uumi umi e tuu i ai le pua;
  • o peti e lua e maualuga i le lapopoa ma uliuli i lanu - lanu moana po o le violet, e lua moliaga pito i lalo ma o le lua pito i lalo e sili ona malamalama;
  • o le gaʻo e gaugau ina ia i ai i le va oi latou se mea e faʻaaogaina ai le mea e faʻafefe ai le gaogao faʻamalosi;
  • mai le ogatotonu o le fugalaau i luga o petals o ni puaʻa leaga.

Le foliga ma foliga vaaia o le fugalaau

Vaitaimi

Vanu e umi se taimi e aunoa ma ni paʻu vevela. O le faagasologa e mafai ona tumau mai le fa aso i le lua vaiaso. E faalagolago i le maualuga o le tausiga ma le tau.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

O le vaomatua o le laau e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae o ituaiga fale e manaʻomia tele le gauai. E tatau ona aveese fugalaau matutu, lanu samasama i se taimi talafeagai. Vaʻaiga mataʻituina le fafaga.

E faʻafefea ona faʻamalosi le violetiti

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga

E tele filifiliga mo le toe gaosia o le tricolor. O le tagata faʻanofo e filifili mo ia lava, e fuafua i ona tomai. Afai e manaʻomia lou vave faʻateleina o le faʻamamaina, o le mea sili lea e filifili ai le totoina o laau tetele. O le a faia fatu mo le isi tausaga.

Toto e tolu lanu

Fatuina fatu

E te le manaʻomia le faia o se mea i luga o le faʻamoemoega, o lona uiga, togi fua. A maeʻa, ona fai lea o pusa fatu i lo latou nofoaga. I le gasologa o taimi, latou te tatala, ma fatu, ulu i totonu o le eleele, totoina i latou lava. E mafai ona e aoina fatu ma faʻaaoga mo le lulu i le nofoaga sao.

Fatuina fatu

Faʻasogaina o ni afifi

O le faʻatoʻaga o le togalaau o loʻo ola i le taimi tonu e lua lau laʻau uma i luga o le tipi. E mafai ona totō ni vaovao i eleele aʻo leʻi sauniuni. I soo se tulaga, o lenei filifiliga e pito sili ona talafeagai mo le toe gaosia.

Isi filifiliga

O se tasi foi mataupu faavae o le faʻasalalau ma mea e vavae ese ai o le vavaeeseina lea o le vao. O le filifiliga e talafeagai pe a faʻamalosia lua fugalaau. O ogalaau tetele e manaʻomia ona eli ma vaevaeina i ni vaega.

Pusa Pusa o Fanau

Suu i totonu o ipu i le maeʻa ai o le faʻatau

Suʻeina i totonu o ipu poʻo ipu e teuteuina ai se fugalaau poʻo se togalaau e pei ona taua i lalo:

  1. Saunia le mea mo le totoina.
  2. Ave se ipu maualalo ae lautele.
  3. Lafoa le eleele i totonu o se fagu, fai se tamai pu.
  4. Seti le tatupu ma fufulu i le eleele.
  5. Faʻalu le palapala. Mo ni nai aso e mafai ona e ufiufi le ulo i le cellophane.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

E tele faʻamaʻiloga e fesoʻotaʻi ma le faʻatoʻaga. O le fugalaau ma lona foliga mai o le a tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i isi gaioiga. O nisi taimi ei ai faafitauli i lau, faʻamaʻi ma iniseti. Ae o nei mea e seasea ma vavaeese.

Tulaga Tutupu

O a faafitauli i lau

O foliga mai o le pepa e mafai ona faʻaalia se tele:

  • samasama - o le tele o le susu;
  • faʻamagoina o le fautuaga - le lava le faʻavaivai;
  • gaugau - o le manaʻomia mo le faʻaleleia o le eleele.

Taua! O faailo e totoe mai laulaʻau e mafai ona fesootaʻi ma se nofoaga e le talafeagai ona filifilia.

Maʻi

Ole masani o le violet e masani lava ona mafai ona afaina i faamai e afaina ai le pala o le aʻa. E le gata i lea, e mafai ona aʻafia i le paʻu paʻu, lanu enaena. Tricolor e sili atu ona puipuia i soo se ituaiga faʻamaʻi.

Pests

O taʻavale e seasea osofaia e meaola faalafua. O nisi taimi i le va o aʻa e mafai ona avea ma pipi. O se apogaleveleve e mafai ona faia se vaʻalele i le va o tulaga - o se mea masani mo fugalaau auala.

Vaʻaia le toto i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

<

Isi faafitauli

Faatasi ai ma le totonugalemu o le fugalaau, o faafitauli e ono tulaʻi mai i tulaga o le galueaiina, fausiaina ma le tausiga. E masani ona faʻaalia maʻi. O auala i luga o auala e sili atu ona faʻasao i tulaga o le tau, vevesi o le tau ma aʻafiaga i fafo atu.

E tolu ituaiga o mutia e taʻua o vailaau ma e masani ona faʻaaoga i le tele o vaega o le cosmetology. O le laau na faʻaaogaina ina ia sili ona lauiloa i tagata faʻamalolo ma tagata faʻamalolo. I le taimi nei, e tele naua meaola e naʻo foliga e pei o "tuaa" vao. O ia faʻamatalaga e teteʻe i tulaga o le tau, faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se foliga matagofie e faʻafeiloaia ai le au fai togalaau. O lanu lanu lanu e faapitoa lava le manaia.