Fualaau aina

Talie ma faamalieina: o fualaau mo le kukaina o le falanisi faisaisa i totonu o le ogaumu

O le kukalalaʻau o se meaʻai lelei ma maloloina lea e mafai ona faia se falaoa o le itu, ma e mafai ona e kukaina e pei o se meaʻai atoa: tao i totonu o ogaumu poʻo falai foi i se mea. O le kukalalaʻau casseroles e na o le kuka, o le manaia o foliga, ma o le a avea ma se taumafataga lelei.

E mafai ona e 'ave le falesusu fou pe faʻatau faʻamaʻi, ae ia mautinoa ia mafaufau i eseesega i le sauniuni o le kāpisi fou ma le malulu. I totonu o lenei tusiga, matou te taʻuina atu ia te oe le auala e kuka ai le kapisi "mai se taga" i totonu o le ogaumu. E sili atu i la tatou tusiga.

O le a le eseesega mai le fou?

Muamua lava, o le "sauniuniga" lenei: e le manaʻomia le fufuluina o le laulaʻau, e vaevaeina i totonu o fugalaau ma fufulu palapala, talu ai ua maeʻa nei mea uma aʻo leʻi faʻamaisa.

O le lelei o le kāpeti tioisa e iai foi e mafai ona maua i soo se taimi o le tausaga.. O le mea moni, e tele meaʻai i totonu o se fuālaʻau fou, ae o le malulu e fesoasoani pea e tausia le tele oi latou.

Aʻo leʻi kuka muamua aʻo leʻi taoina, e le manaʻomia ona faʻamalo le kulutalasipi malo.

Faamanuiaga ma le afaina

O faʻamanuiaga o le falalaʻau tioata ua toetoe lava lelei e pei o le fou. I le 100 g o oloa, o se meaʻai faisualala e aofia ai: 2.20 g o palatini, 0.21 g gaʻo, 3.97 g o gaʻo. O lona caloric content: 26.56 kcal (111 kJ). O lenei fualaau faisua o loʻo i ai se mea faʻapitoa, e aofia ai le tele o le fualaʻau fualaʻau, e aofia ai vitamini B, C, K, PP, micro ma macronutrients, copper, potassium, selenium, manganese, fluorine, phosphorus, iron. O le 100 g o le laʻau ola e aofia ai le fua o aso malolo C.

O tagata ei ai le manava o le manava, e ui lava i manatu lauiloa, e le tatau ona faʻaaogaina lenei fualaau faisua: o le oloa e faʻaolaina ai le gaosia o le suka gaosia. O i latou e mafatia i le gout, e le tatau foi ona latou 'ai i le oloa (aua o lenei fualaau aina ei ai purines).

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga Fafaga

O le mea autu, o le mea moni, o le faisuala. E mafai ona maua i soʻo se faleoloa. E sili atu le faʻaaogaina o se mea e leʻi faʻaaogaina o se kamupani faʻamaonia, poʻo se kapisi i se taga manino, ina ia mafai ona e suʻeina mo le i ai o palapala pe iniseti. E le manaomia le "faʻamamaina" o le kukalaʻau tioʻi malolo: o mea uma lava e faia aʻo leʻi faʻamaisa.

  • Aʻo leʻi taoina ni meaʻai, e tatau ona kuka mo le 5-7 minute.
  • O le taofiofi o kaisi ae e te leʻi faʻafefeteina e le talafeagai.
  • Ua lafoina le kalama i totonu o le vai ua uma ona kuka.
  • E leai se tulaga e le mafai ona kuka ai le kapisi, a leai o le a vaivai tele.
  • Afai e kuka lelei le faisualaʻau, o le a tumau pea ona maofa.
  • Afai e te le vevela aʻo lei faia le kuka, o le a faigata ma o le a saunia mo se taimi umi lava. Matou te tuʻuina atu ia te oe se fua masani.

Ina ia faʻamaʻa le falesaʻi mamoe pe a uma le kuka, e tatau ona e fufuluina i le sua o le tipolo.

Meaʻai:

  • pulufela - 1 kg.
  • susu - 150 ml.
  • kirimigi suamalie - 50 ml.;
  • falaoamata - 30 kalama;
  • pata - 40 kalama;
  • falaoa falaoa - 50 kalama;
  • masima ma le pepa e tofo.

Kuka:

  1. Saunia se fualaʻau tioisa e ala i le kuka e pei ona faamatalaina i luga.
  2. Faʻamama le pata ma fufulu ia mea.
  3. Sasaa le falaoamata i luga o se apa mago, le faʻafefeteina ma fagaina seia oʻo ina suia le lanu. Liligi le susu i totonu o le falaoamata ma faatalitali seia oʻo ina afaina.
  4. Ina ia tofo, ia faaopoopo le masima ma le pepa i le paluga o le susu ma le falaoamata, ma faaopoopo le kulimi suamalie.
  5. Faʻapipiʻi le kaleleleni i le pepa ina ia ufitia ai le pito i lalo. Liligi le paluga ma fufulu i falaoa.
  6. Tuu i totonu o le umu umu. I le 200 tikeri, tao tao mo le 20 minute.

Fua eseese

Faʻatau fualaʻau

E tutusa uma lava, ae e tatau ona e faʻaopopo e tofo fualaau faisua, muamua le fufulu ma faʻaleleia. E fautuaina le fasi pepa e faʻasusu i totonu o se pani.

O le mea aupito sili i mea uma ma le cauliflower o loʻo faʻaputuina saito, suamalie Bulgarian pepper, leek.

O fualaau faisua e avea o se teuteuga faaopoopo o le ipu. Meaʻai mo le kukaina o le falalaʻau ma fualaʻau i totonu o le ogaumu e mafai ona maua i se mea ese.

I le paʻu

O lenei fua e le o toe faʻavae i le faavae. Faʻaauau:

  • ulutala;
  • 2 tbsp. sipuni o falaoamata;
  • 2 fuamoa;
  • se pine o le masima;
  • 1 tbsp. sipuni o le suauu manogi.
  1. O le kapeti e kuka.
  2. I totonu o se pesini loloto, taia ia fuamoa, faaopoopo se pine o le masima. Afai e manaʻomia, ia faaopoopo le pepa poʻo isi mea manogi.
  3. Liligi le falaoamata i luga o le tele o pasese, faʻafefiloi ma le fuamoa.
  4. Tuu le kapisi mālūlū i totonu o le batter ma le taʻavale ina ia mafai ona ufiufi e le paʻu taʻitasi.
  5. Ma le isi, o le fomu ua lubricili i le suauu manogi, o loʻo faʻapipiʻi le kāpeti ma tao seʻia oʻo mai le lanu auro.

O faʻamatalaga e uiga i aogā ma mea lamatia o le faisualaʻau tao i totonu o le ogaumu i le paʻu, faʻapea foʻi ma isi fua o kuka mo le kuka ma pe faapefea ona tautua i luga o le laulau e mafai ona maua iinei.

I lalo o le paluga

E pei lava o le fua masani (e mafai foi ona e faʻafefiloi 50 kalama o le kulimi mafiafia i le falaoamata falaoamata, lea e faʻafeinuina i se fualaʻau), ae 10 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le taoina, o le ipu na faʻafesoʻotaʻi le 50-70 g o le kulimi mago. E mafai ona e iloa e uiga i isi kuka kuka kuka ma le cheese cauliflower iinei.

I lalo o le kulimi malie

A e mamao ese mai le fua masani:

  • nai lo le paluga o le falaoamata ma le susu, matou te faia se paluga o le 2 fuamoa;
  • 250 g kulimi suamalie;
  • 150 g sisi malo (mo se faataitaiga, Rusia).

O isi mea e tutusa. O le ae maua nisi fesuisuiai o ipu falanisi vavalalata ma kirimoli ma sisi i totonu o la tatou tusiga.

Fafagaina aano o manu

Kuka:

  1. I luga o le ulu se tasi e 250 g o le paluga eleele, lea e faaopoopo ai le aniani (1 fasi pepa), fuamoa, pepa ma laau.
  2. O mea uma lava o loʻo faʻafefiloi faʻafefiloi ma tuʻuina i totonu o le pepa, i luga - kapeti, ua sasaa mai le 100 ml o le kulimi.
  3. Tuu i totonu o le oven i le 200 tikeri.
  4. Pe a "manava" le kulimi, o loʻo taoto tomato faapelepele i luga o le kapisi, tipi i le afa.
  5. E tatau ona lelei mea uma ma tao mo le 15 minute.
  6. Matou te ave mea uma mai le ogaumu, sasaa i le siisi ma le pasesa ma toe lafo atu e tunu seia oʻo ina lanu enaena.

E sili atu mea e kuka ai kuka mo le falalaʻau paluga ma fasi falalaʻau ma fualaau faisua ua tuʻuina atu i se mea ese.

Faatau faigofie

  1. E mafai ona e taoina le kaleleleni i le moa moa, tipi i ni vaega laiti.
  2. I le taimi lava e tasi e manaʻomia sina fuga i totonu o se uila.

E fautuaina le tuʻufaʻatasia o moa ma sisi.

O se failaʻau lelei ua kuka i isi fualaau faisua, o lona uiga, i le fua "fualaau faisua" e faaopoopo ai peas ae le o le pepa, e te maua ai se paluga ma sana ma peʻa lanumeamata, ae sili ona lelei lenei mea ma le sisi.

E mafai ona faʻafefiloi le failalei ma le broccoli (lelei lelei le mafanafana) ma kuka se tasi o fua o tusitusiga o loʻo tusiaina i le tusiga, ae nai lo le faaaogaina o le kulimi malosi nai lo le kulimi malo. Ae e sili atu ona lelei le aʻoaʻoina e uiga i nei kuluga.

I luga o le matou faʻailoga o le ae maua ai le tele o filifiliga lelei mo le kuka i le umu, e aofia ai le saumasi, ma le fuamoa, sisi ma isi mea e aofia ai, faʻapea foʻi ma ituaiga o aano o manu.

Manatu mo le gauaʻi

E mafai ona e faʻapipiʻi ese le pusa, pei o se mea e ese ai, e pei o se falaoa laʻau mo aano o manufasi. E mafai ona e tuʻuina fualaʻau kuka i luga o se ipu i le pusa. E mafai foʻi ona e fufuluina sina paluga i sina sauuga! O le mea lautele, o le lautele mo mea faʻalauiloa e maoae.

I lenei tusiga, na matou talanoa ai e uiga i eseesega i le va o le falalaʻau fou ma le tioata, auala e saunia lelei ai fualaʻau mo le tunu, ma tuʻuina atu sauniuniga sili mo fualaʻau faisuala. Mulimuli i a matou togafiti ma togafiti na e iloa auala e kuka ai se taumafataga manaia fiafia e fia manaʻo le aiga atoa. Matou te moomoo ia te oe le manuia i taumafaiga a le kuka.