Fua o le gaosiga

O tulafono ma le taimi e tulaʻi mai ai se mailei

Afai ua e mafaufau e faʻavasegaina le mamanu o lau laufanua ma laau uumi ma ni laina umi, lea o le a ese mai i tua o fatuga maualalo, ia liliu lou mafaufau i fugalaau e taʻua o le snapdragon. O mea o lenei tusiga e tuuto atu i le totoina lelei o nei fugalaau ma tulafono faavae mo le tausia oi latou.

Faamatalaga faʻamalosi

Snapdragon - semi-shrub or herb with straight, small branman stems-stemmed stems, o lona umi e eseese mai le 10 cm i le 1 m. O le vao o lenei laau ma ona foliga e pei o se pyramid. O laulaau i luga o loʻo faʻatulagaina i se isi faasologa, ma oi latou o loʻo tuʻuina i lalo e faʻafeagai. O o latou foliga o le vevela-e pei o le ogatotonu, o le lanu e eseese mai i le lanu meamata e maua ai le lanu meamata ma le mumu mumu.

E te iloa? Snapdragon ua maua le tele o talosaga i vailaau masani. O lapisi, anufe, infusions ma teas mai lea mea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese o le ate, o le gastrointestinal tract and respiratory apparatus.
O fugalaau e manaia lelei. E sili atu la latou lapopoa ma e le lelei le foliga, e lua-liu, ma e mafai ona avea ma mea faʻatau pe faigofie. Inflorescence - pulou. Le lanu o fugalaau e mafai ona papaʻe, piniki, samasama, soʻo se moli mumu. O loʻo i ai foi ni faʻasologa e mafai ona faʻaalia ni lanu i le taimi e tasi. O le fua o loʻo faʻatusalia e se pusa e tele fatu, lea e aofia ai le ono afe fatu.
Aiga faʻatasi ma vaega o le maualuga o le vao.

A o totoina snapdragon

Ina ia mafai ona maua le iuga sili ona lelei, e taua le iloa o le taimi o le totōina o fualaau aina i le laufanua, poʻo le fuafua lelei o le taimi o le lūlūina o fatu, faʻalagolago po o le fea togalaau e te filifilia. O nisi faʻamatalaga e uiga i tuutuuga ma aiaiga o le tulaʻi mai e mafai ona maua i lenei vaega.

Lauina o fatu

O le faʻaogaina o lenei metotia e le faʻamaonia ai se taunuuga lelei, aemaise lava pe ae ola i se tau malulu. Ae ui i lea, i le itu i saute e mafai ona e taumafai e totō fatu i luga o le eleele i le ogatotonu o Aperila - amataga o Me. O fatu o le leona o le leona e matua malulu ma e mafai ona ola e tusa lava po o ni pulu malulu po.

E taua! O le totoina o fatu e sili ona lelei pe afai e sili atu le maualuga o le vevela o le ea i aso taitasi + 7 ... + 10 ° С. O le tausisia o lenei tulafono e toetoe lava a 100% le mautinoa o le faamanuiaina o latou fatu.

Totoina o toga

O le totōina o laau e maua ai faʻamoemoega sili atu ona faʻatuatuaina, ona o le laau, aʻo e tausia i totonu o le eleele vevela, ua i ai le taimi e maua ai sina malosi ma faateleina le tele o vegetative, lea o le a fesoasoani atili ai e faʻamalosia ai ma faʻaauau le faagasologa o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. O le taimi sili mo le totoina o laau i le eleele tatala o le a oʻo i le ogatotonu o Me - amataga o Iuni. O le mamafa o aso vevela e tatau ona i ai + 19 ... +22 ° С. O fualaau e maua ai le 4-5 moni (e le o le cotyledonous) laʻau ma se mea e fausia, o le malosi malosi ua manatu e talafeagai mo le gaosiga i eleele matala. O se mea e manaʻomia mo le alualu i luma alualu i luma o le le maua lea o faʻamaʻi o faʻamaʻi i le foliga o le faʻanoanoa o le aʻa po o laulaau, felafolafoaʻi o laulaau, mea eleelea, ma isi mea. E aoga foi aʻo le i totoina i se nofoaga tumau e faʻamalosi ai fualaʻau, tuʻuina i fafo mo sina taimi puupuu.

E faʻapefea ona totoina se faʻataʻitaʻiga: aʻoaʻoga taʻitasi i lea laasaga

I le tulaga lautele, e leai se mea e le masani ai ma patino i le faagasologa o le totoina o fatu ma le totoina o snapdragons i totonu o eleele tatala. Ae o loʻo i ai ni faʻalauiloa e tatau ai ona taulaʻi atu lou mafaufau, aua e oʻo lava i le au faifaatoaga poto masani e le iloa e uiga i nei mea ona o le tele o lenei aiga i lo matou eria. Faʻamatalaga atili e uiga ia i latou - lalo.

Faitau foi e uiga i fugalaau e le masani ai e pei o le uila, o le solasolo, le toto, machisi, hoya, camellia ma le amorphofallus.

Filifiliga o fatu

Filifilia o fatu saʻo o se vaega taua lea e faalagolago i le tele o le manuia o se isi atinaʻe. Pe a filifilia fatu, ia gauai atu i le tulaga lelei o la latou fausaga: e le tatau ona i ai ni mea e vevela ai pe vavala;

E taua! O fatu o le ua o le leona e tumau pea lona aoga mo na o le 1-2 tausaga talu ona uma ona seleseleina, o le mea lea pe a faatau fatu, ia eʻi totoʻa atu i le ola.
E taua foi le velaina o le oti ma le leai o fatu i le taimi muamua, aua o le a latou puipuia fatu ola maloloina mai le atiaeina o laau masani ma e mafai ona avea ma punavai o parasite ma faamai. Ina ia faia lenei mea, ave se ipu vai malulu ma tuu fatu i totonu ia i latou: oi latou o loʻo nonofo i lalo e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina, ma e tatau ona lafoina i latou e oʻo mai.

Lauina o le snapdragon

  1. Saunia ni pusa i palapala aʻo lei luluina, e manaʻomia le avea o le eleele ma ituaiga faʻamalamalama. E fetaui lelei mo lau eleele manaomia, e pei o le fasi paʻu, e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale fugalaau. O le mafiafia o le palapala palapala e tatau ona tusa ma le 10-15 cm.
  2. Ona i ai lea i le eleele ma se penitala tusi se tootoo ma se loloto o le 1.5-2 cm, lea e sili atu lona taua o se faaputuga fatu. E tatau ona saʻo le faʻamaoni e faʻateleina ai le ono mafai ona manuia le germination. O le mamao i le va o vavao e tatau ona le itiiti ifo i le 7-10 cm.
  3. I le isi itu, faʻatumu le fao i luga o le eleele ma sasaa i le vai ina ia faʻaalu ai le pito i luga 2/3 o le palapala palapala.

Totoina o togalaau

Vaovao, seia oʻo i le fuʻa muamua, e tatau ona ufiufi i se tioata manifinifi po o se afifi palasitika. O fualaau e tatau ona faʻamafanafanaina, o le mafanafana sili ona mafanafana mo lona tuputupu ae masani ma atinaʻe e + 22 ... + 24 ° С. E manaʻomia le i ai o pusa faʻatasi ma ia i le tele o le susulu o le lā. I le avea ai ma se mea e ese mai i le moli faʻanatura, e mafai ona e faʻaaogaina moli uila.

E tatau ona fai le fufuluina o fualaau laiti pe a pala le eleele ile 2-3 cm le loloto. Ia mautinoa o loʻo mamago le eleele, e mafai, pe ae nofo i totonu o se atigipusa ma se limatusi po o se penitala. Pe a oʻo mai uluaʻi lautusi moni i luga o le laau, e mafai ona totō laau toto i ipu eseese. E taua tele le faia o lenei mea pe afai o le a vave ona tutupu mai laau toto ma e le lava le avanoa mo laau toto. A maeʻa le atinaʻeina o 4-5 pitonuʻu moni, o le a manaʻomia le togiina o fatulaʻau tutotonu o laau taʻitasi taʻitasi. E tutusa lava le mea e tatau ona faia i le itu, pe afai e te iloa o loo latou tuputupu ae malosi. Amata mai i aso muamua o Me, o le a faʻaaogaina le ita tele, tuʻuina i luga o le faapaologa poʻo le ea avanoa mo 10-15 minute.

Faʻaliliuina i eleele tatala

O le vaega o le tuputupu ae faifaipea e mafai ona ufiufi pe tuu i le la. E naʻo le taua le mataʻituina e leai se vaʻaia o le vai, talu ai o loʻo iai le faʻalavelave e atiaʻe ai faʻamaʻi faʻaleagaina. E le talafeagai le totoina o le laau i luga o le tele o nofoaga tatala, e pei ona i ai i lalo o le malosi o matagi ma tusi o ana fugalaau o le a vave ona malepelepe.

O le eleele lelei mo snapdragon o le a avea ma paluga o peat, oneone ma le faapalaga i le fua faatatau o le 1: 1: 1. O fualaau totō e tatau ona faapenei: o le umi o sui - i se mamao e le itiiti ifo ma le 0.5 mita mai le tasi ma le isi, ituaiga laʻau eseese - 30 cm uma, ituaiga eseese - ma le umi o le 20 cm, pe a ma le 15 cm. O le toe gafa e sili ona lelei e faia i se faaputuga eleele ile aʻa. O le lua mo le gaosiga e le tatau ona itiiti ifo ma le 20 × 20 cm i le tele. E le tatau ona totoina le toto i le eleele, pe a fai e ola le snapdragon mo le 5 tausaga ua mavae, ona o le vaivai o le eleele, faapea foi ma fuamoa o fuamoa o totoe o totoe i totonu. ma sigi ia o uiga o lenei laau.

Faʻasologa o tulafono o tausiga fugalaau

O le gutu o le leona e le mafaamatalaina i lona tausiga ma, i se tulaga aoao, e le ese tele i le manao mai le tele o isi sui o lona ituaiga. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e te le afaina ai e te iloa pe o fuafua e te auai i lona faʻatoʻaga.

Faʻaleleia eleele

O le eleele, lea e tupu aʻe ai le snapdragon, e manaomia le tatalaina vave ma le aveeseina o vao. O lenei fugalaau e tau le tauvalea ma vao eseese, o lea e tatau ai ona e faʻamamaina ia le itiiti ifo ma le 0.5 mita le avanoa e faʻataʻamilo ai ile laau e le manaʻomia.

E te iloa? E iloa e malo uma i lenei laau se mea o ia lava. Mo se faataitaiga, o Peretania e taua o le "snapdragon", aua o latou foliga e pei o se gutu e tatala lona gutu.
E sili ona lelei le faʻamalolo i le aso e sosoo ai pe'ā uma ona faʻasusu ma aveese vao. I le faagasologa o le faia o lenei faiga, o le a le sili atu le taua le toso ese uma aʻa o vao ina ia taofia ai le toe gaosia. Aua nei faʻamalo le palapala loloto, aua e mafai ona faaleagaina ai aʻa maualuga o le fugalaau. O le a lava le lafoaia o le 3-5 cm loloto.

Faʻasa

E tatau ona faʻaleleia le fugalaau i le tau vevela, ma e oʻo lava i le taimi lena, pe a na le timu mo le itiiti ifo i le 2 vaiaso. E laitiiti le taumafa vai - na o le 3-5 lita i lalo o laau taʻitasi. Pau lava le tulaga mo le suāina e le mafai ona faia i le po, aua o meaʻai o loʻo i luga o le pito i luga o le palapala e mafai ona malosi tele i le po i le palapala malulu ma mafua ai ona tupu le maʻi i totonu o le laau.

Aoao pe faapefea ona taulimaina le papa, ma taofi le osofaiga a se talipupuni sese.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma faamaʻi, o le snapdragon e sili ona faigofie i le atinaʻeina o le ele, septoria, blackleg, ma le lauulu po o le pala. Pau lava le togafitiga o nei faʻamaʻi o le a vave faʻaleagaina vaega uma o loʻo aʻafia o le laau (pe a tatau ai, faʻaumatia faʻamaʻi uma) ma le faasologa mulimuli ane o fugalaau o loʻo totoe faʻatasi ma se vaifofo o nisi fungicide.

E taua! Pe a taulimaina vailaau, ave uma togafitiga faʻaeteete ma mulimuli ma le atamai i faatonuga mo le galulue faatasi ma i latou.
O iniseti, o le laau e tele lava ina osofaia ai iniseti, anufe, lele ma isi butterfly e tuʻuina fuamoa i fugalaau. Ina ia aloese mai foliga o nei malo i luga o au lanu, ia faia togafitiga puipuia ma fofo o ituaiga iniseti ma meaola, ia o loo maua i luga o le maketi i se tulaga lautele.

E faʻapefea ona aoina faʻapitoa ia fatu o le snapdragon

O fatu o lenei fugalaau e tatau ona seleseleina i le vaega o le le atoatoa o le tino, ina ia tuu i latou i ni tulaga mafanafana e mafai ai ona latou vevela. Mo lenei mea e tatau ona e ave se taga pepa umi mai lalo o le pepa. Amata le aoina o fatu i le taimi o le fua o le fua i le pito i lalo ole pou. O le pou pito i luga o le ponuncle e manaʻomia ona aveeseina, talu ai o laulaʻau o loʻo tuʻuina iina e lanu meamata, ma tuʻuina se taga i lona vaega pito i lalo ma faʻapipiʻi i luga o le uʻu ma se filo.

Aoina fatu o le cactus, beet beet, wax, buzulnik, pailani, hamedoreia, upega, thuja, zinnia ma alstroemeria.
Ona fai lea o laau ma pepa i luga o le laau e tatau ona tipi ma tautau i lalo i totonu o se potu mafanafana, malogo, ma mafanafana ina ia paʻu i totonu le ato. Pe a sasaa uma fatu, e tatau ona lafo i totonu o atigipusa poʻo atopepa ma tuu tuu i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti ma manu, i se vevela e le maualalo ifo nai lo le 5 + + 7 ° C. O lea, matou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua fesoasoani ia te oe e aoao atili ai e uiga i le totoina ma le tausia o se laau e pei o le snapdragon. Aua e te fefe e faataitai i le mamanu o laufanua, vaavaai mo ni tuufaatasiga fou o lanu ma seti, atinaʻe ituaiga eseese o vailaʻau ma eseese - o le a fesoasoani i le atiina ae o lou lagona matagofie, ma o lau togalaau e fiafia e le gata i lou aiga, ae faapea foi i latou o loo siomia oe.