Apple

Auala e ola ai ituaiga o apu Vaʻai i lana togalaau

Apple Tree Delight tosina tagata fai togalaau ma se faʻamatalaga eseese. O ona fua e tosina ai lapoa tetele, lanu mumu ma le manogi manogi. O a latou mea manaia suamalie ma tusipasi ma malamalama mumusu e fiafia. E tusa lava pe pei o le matua matua o laau apu, o latou tetee atu i faamaʻi ma le malulu. Seʻi o tatou taumafai e malamalama i le lelei ma le faʻaogaina o lenei ituaiga mea suamalie fou, faʻapea foʻi ma le suʻeina o uiga o le laau i le tausiga.

E te iloa? I le tuufaatasiga o apu o loo eseese ai Uslada o loo maua: suka - e oo atu i le 12.8%; eleʻele eletise - 0.68%; tannins - 70 mg / 100 g; ascorbic acid - 25.1 mg / 100 g; P-active substances - 0.15 mg / 100 g; pectin - 10.3%.

Le talafaasolopito o le fatuina o ituaiga o apple Delight

E silia ma le limasefulu tausaga talu ai, o se tagata lauiloa Rusia, o se tasi e mulimuli ia Michurin, S. I. Isaev, na atiina ae se ituaiga fou fou o le tautoulu. O le taunuʻuga na maua mai i le togalaau faʻatoʻaga o le Moscow University na faaigoa i le Lomonosov e ala i le toe faʻafefe faʻatautaia o ituaiga o apu. I le faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma isi mea, na faʻaaogaina ai ituaiga o togafiti o Narodnoe, Severyanka, ma Taiga. Mo le 35 tausaga, sa suʻesuʻeina le suʻega, faataitai. E lei pine, ae mafai ona fetuunai Ulad i le tuputupu aʻe i isi itulagi o le atunuu, faʻapipiʻi le tetee atu i le kiona ma faateleina le susu i totonu ia te ia. Ua salalau le salalau o laau o le Zoned e oo lava i timuga, eleele susu o Rusia ma tua atu.

Uiga eseese Uslada

Vaega o apu o laau Olioli - i le le mautonu i tulaga tuputupu ae, tetee malulu, tetee atu i faʻamaʻi ma le maualuga o fua o fua.

Laʻau faʻamatalaga

O le apu o Uslada, i le averesi, e le maualuga atu nai lo le 3 mita ma e manatu o le semi-dwarf. O le krone o loʻo tuputupu aʻe, e faigofie ona faʻamalosi, lea e taofia ai mai le atinaʻeina atoatoa. I totonu o se laau laʻititi, e maua ai se foliga lapotopoto, ae o se tagata e sili atu ona matua o le a avea ma se oval. O se laau ua afifiina e amata ona fua mai i luga o le 4-5 tausaga ma aumai ai se seleselega tele i tausaga uma - e oo atu i le 80 kilokalama mai apu taitasi. O le ogalaau ma lala autu ua amata ona sinasina le lanu ao latou tutupu ae ma ola i luga i luga ma le malulu. O fualaau o le laititi e lanu enaena, e le ofiafia, e ufitia i lalo. Buds e tupuga mai foʻi, laʻititi, oomi i le siama. Lafoaʻi le ovate, lapoa, ma se pulou puupuu i le pito, sosola mai lalo.

E taua! Afai o tausaga uma e te le tipiina ai lala, o le a paʻu le apu, o le a aumai ai sina fualaau aina eseese, ma o le a le pine ae taofia le fua o fua.

Fualaau Faʻamatalaga

O laau Apple e aumaia se seleselega masani ma le tele. Afai e ola le laau i le paleni o le eleele, o le eleele mama, o le maualuga o le mamafa o le apu apu e tasi e mafai ona oʻo atu i le 200 g. I luga o eleele vaivai, e mai i le 100-140 g.

O fua e lapotopoto pe itiiti foi, e le oona, e manogi suamalie e pei o fugalaau, pe a oʻo i le paʻu latou te maua ai se mumu lanumumu po o le paʻu piniki, lea e aofia ai i nisi taimi ni vaega lanu samasama-lanumeamata. O le paʻu e lamolemole, manifinifi ma manino tele togitogi paʻepaʻe. O le aano e suamalie, manaia i le tofo, tele lava e paʻepaʻe, e ui atonu o le lanu piniki. O pi o lenei ituaiga e lelei fou ma i ituaiga uma o sauniuniga i fale. E oo lava i fualaau aina, o vitamin maloloina, pectin ma suga masani e puipuia. Mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu, o le vaitaimi o le fua o fua o le apu Olioli fiafia. E fautuaina le aoina mai o le matua, aveeseina ma le faaeteete mai le laau. I se tulaga faapea, o le a latou nonofo lelei seia oʻo ia Ianuari. Mo le faʻasaoina atili, o le fua o loʻo tuʻuina i atigipusa laupapa ma auina atu i le pu. O nisi o ana au e fufulu uma apu ma se solosolo ua gaosia i le ava malosi e taofia ai le pala, aemaise lava togafitiga o le vaega e latalata i le siʻu.

I le auala, o fualaau aina e le totogia mai luga o lala. E lelei le toe faʻaaogaina poʻo le 'ai faʻatasi. I tulaga ogaoga, latou te taoto ai mo le sili atu i le masina.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga apu "Uslada"

A maeʻa ona suʻeina uiga uma o le ituaiga, faʻamatalaga ma toe iloiloga o faifaatoaga faʻapitoa, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina e uiga i le tele o uiga lelei o Manatu.

O faʻamanuiaga e mafai ona mafaufauina:

  • fetuutuunaiga o le eseesega i o tatou latitudes ma tulaga o le tau;
  • o le tumau i le malulu ma le maualalo o le vevela, e oo lava i ituaiga o apu o Uslada o le a le mafatia i le taumalulu tele;
  • tetee i le paʻu ma isi faʻamaʻi;
  • fualaau suamalie;
  • vave fua mai;
  • masani ma fua tele;
  • lelei le faasaoina o apu i le taumalulu;
  • lelei mo le galueaina ma se fuafuaga faapisinisi - o apu e lapoa tele i luga o le maketi, latou te foliga manaia ma manogi fiafia;
  • le lelei o le laau i le totoina ma le tausiga.

E te iloa? Apples Vitamin C e lua taimi sili atu i apu nai lo, mo se faataitaiga, i Antonovka.

Faatasi ai ma faaletonu o le ituaiga - le manaʻomia mo le teuteuina masani o le pale. E le mafai ona lafoai lenei manaoga, a le o lea o le a tuputupu ae malolosi lala, faʻasaʻo fou, ua taʻua o "pito", lea o le a mafua ai le faaleagaina o le laau vegetative. O le pale paleni o le a vave ona aliali mai i le tele ma le lelei o le fua. Ae e faigofie ona faʻaleleia, aemaise lava i se laau maualalo. E iai faʻatagaga e mafai ona faʻamaonia, ma eseese ituaiga tagata. Mo le palota, e fautuaina e le au fai togalaau le totoina o isi ituaiga o apu i autafa o le togalaau.

Faʻasalaga o apu eseese Uslada

Mo le faʻafefeteina faʻafefe, matou te fautua atu i le lotoifale Manatua ma apu o ituaiga o le taumalulu, faʻapea foi Papy.

Lelei e pei ona faʻamaonia e le au pollinators:

  • Peresitene;
  • Orlik;
  • Bogatyr;
  • Pear;
  • Welsey;
  • Saini;
  • Bolotovskoe.

Mo le tuputupu ae atoa, o le mamao i le va o laau i le togalaau e tatau ona i totonu o le 4-5 mita.

Fautuaga mo le totoina o laau o le apu

Afai e maua i le laau ni tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o le vaitau, o le a faʻafetai i le seleselega, lea e le gata mo lou aiga, e mafai ona e maua tupe i luga. O le laau Apple Uslada e masani lava e leai ni mea taua i le totoina ma le tausiga, aua e le o se aganuu faʻafefe.

Taimi o tafaoga ma filifiliga o nofoaga

Soo se mea e te filifili e toto ai Fiafia, o le a mauaa i luga o soo se eleele. O le mea e sili ona lelei, o le a lagona e le laau ia lava i le susu-manava ma le manava chernozem, nofoaga lelei i totonu o isi apu. I totonu o le paolo, o le a leai ni a latou suka i le fua, ma o le a faʻaitiitia le fua. E le gata i lea, e le fiafia le laau i le vai e lata ane. Ia mautinoa e tusa ma le 2-3 mita le mamao. I mataupu o le lolovaia o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e vaʻaia le Fiafia i luga o le mauga ma ina ia aloese mai le vai, e tatau ona vaʻaia se alavai lelei.

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le apu. O le vaitau o le talavai e taʻua o Uslada, o le a malulu le kiona ma e mafanafana le lalolagi. O nisi o fai togalaau e sili ona fiafia i le taimi o le paʻu mo le totoina i le sefulu tausaga mulimuli o Setema ma le amataga o Oketopa. I lo latou manatu, o le galue malosi e sili atu le faamanuiaina, talu ai ona o se aʻa malosi e iai le taimi e faia ai ao lei amataina le vaitau tuputupu ae. O lenei mea e mafua ai le timu susu timuga. I le itu i mātū o le atunuʻu, na fautuaina le faʻatinoina o le taʻaloga i se taimi e leʻi leva atu, ma taulaʻi atu i luga o le tau.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

O le eleele mo le totoina o le tautotogo ua saunia i le tautotogo, ma mo le autumn - tasi masina ao le i totoina laau. Muamua lava, e tatalaina e ala i le vaʻaia lelei o aʻa o vao vao. Ona faʻamaʻaina lea o le eleele e ala i le faʻafefiloi 8 kilokalama o le manunu, 10 kilokalama o le peat, 100 g o le superphosphate ma le 40 g o le potassium sulfate poʻo le masima masima i sikuea mita o le togalaau.

Afai o loʻo i lalo le 'upega tafaʻilagi, i le tautoulu e tatau ona eli ma le faʻaeteete ina ia le faʻaumatia ai fatu o le eleele. I le taumalulu o le a solo le turf. I le amataga o le tautotogo, o le palapala ua vevesi, ma o Me ua toe eliina i luga. E tatau ona taulai totoa i le aoga o le palapala. O le masani mo laau apu o le a avea ma pH o le 5.5-6.5. Afai e maualuga atu, e tatau ona e faia le lime mumu. O isi faʻatoʻaga e fautuaina e faʻaaoga le falaoamata o le dolomite po o le vao e faʻaitiitia ai le eletise.

E taua! O le kulimi e le faʻafefiloi ma fugalaupapa fuālaʻau, talu ai e toetoe lava a le mafai ona folasia i le gasologa o se gaioiga faʻafefe. E le faʻaaogaina foi le kulimi i le taimi e tasi e pei o le manua ona o le tele o mea e maua mai i le gaosiga.

E taua le alu i le fausiaina o se fasi fanua fou i le lua tausaga ao lei faia le togalaau. I ni nai vaiaso aʻo leʻi totoina fatu o apu, e faia e Uslada le sauniuniga o pu. E suʻesuʻe loloto i le 70-90 cm ma le lautele e ala i le 50-70 cm. I le taimi lava e tasi, e taua le tuʻuina o le eleele mai le pito i luga i le tasi itu, ma mai le lalo - e le o laʻau lelei - i le isi.

O nei tulaga manaomia e le tatau ona le amanaiaina, talu ai o le taimi o le totoina, o le a tatou fufuluina le laau i le eleele faʻamamaina, o lona uiga aveeseina mai luga. O le pito i lalo o le lua e matua lolovaia ma o se paluga ua maeʻa sauniuni ua sasaaina i se faaputuga, lea ua fautuaina ina ia le saunia i totonu o le vaieli, ae latalata i ai, lea e mafai ai ona faʻafefiloi le mea faʻaleleia i le eleele lafulemu mai le pito i luga. A maeʻa lena, o le lua e ufiufi i se ata tifaga, faʻafefe mai le timu. A maeʻa le 14 aso, o le a mou atu le lalolagi, ma e mafai ona e tanumia le fatu. Pe a totoina, e taua le faʻamautuina ma le faʻaeteete aʻa ma faʻafefeteina i latou. A o le aʻa e tatau ona togafiti le masima.

Na mafai ona matou aoina togafitiga aupito sili ona lelei mo fai togalaau i luga o le sauniuni o meaʻai suamalie mo le totoina o laau apu:

  • faaopoopo 10 kilokalama o le humus (e mafai ona suia i le faapalaga), 20 g o le superphosphate, 15 g o fugalaʻau masima;
  • tasi le togalaau e manaʻomia ai le 2 pakete o le humus poʻo le faapalaga, 3 pakete paʻu o le peat, 1 kg o le superphosphate granulated ma le pefu laupapa;
  • afai e leai ni faʻamalaʻau o le minerale, e mafai ona suia i latou e mea e masani ai - humus ma le faapalaga;
  • e le o fautuaina le faʻaaogaina o le manua fou e pei o le faʻamalaʻau: i le tuʻuina atu o le ammonia ma le hydrogen sulfide, e faʻafefe ai le aʻa o le fatu;
  • lime ma le vailaʻau oona o loʻo aofia ai faʻamalositino e le faʻaopopoina i le paluga faʻafefe ona latou faʻaleagaina le aʻafia o le laau;
  • pefu laupapa e mafai ona suia i le maseta sulfate (e tusa ma le 150 g e manaʻomia lelei), i le leai o vaega uma e lua, 100 g o le potassium chloride e faʻaopoopo i le paluga;
  • i eleele oneone, e tusa ma le 10 cm o le faʻafefiloi o le humus ma le eleele vaivai e faaopoopo i le pito i lalo o le vaieli mo le faatumauina o le susu. Ma e manaʻomia ai foʻi le potassium magnesia.

E taua! Pe a totoina se fatu laau, e tatau i le ua uʻu ona tulaʻi i le 5-7 cm i luga aʻe o le eleele.

Faatoaga o togalaau toto

E ui lava ile natura laiti o laau apu o le ituaiga o Usala, ae ua totoina mamao ese mai isi laau, lea e maua ai ei latou le malamalama lelei ma le atinaʻe atoatoa. I polokalame o loʻo faʻamatalaina i tusi faasaienisi, e vaʻaia se laina laina 3-5 mita, ma o le mamao i le va o apu o le laina e 2-3 mita. I le vaiaso talu ona totoina, o le eleele e latalata i le seedling e mulumulu ma toe faʻafefe. O laau tetele e tatau ona nonoa mo le taimi muamua i pine.

Apple Tips Tips

Mo le atinaʻeina atoatoa o le ituaiga o mea ua faamatalaina, o le seleseleina vave o lala ma le laeiina, lafoaia o palapala ma le faʻaleleia o vaiinu e talafeagai. O le mea pito sili ona faigata o le teuteuina o le aisa fiafia. O mea e totoe o loʻo manaʻomia, e pei o isi meaola e maualalo ifo.

Lafoaʻi, faʻamalolo ma veleina le palapala

4-5 taimi ile masina. I lalo o le tasi laau matua, e tatau ona e sasaa se pakete vai faalua i le aso. E sili ona lelei le faʻaleleia i le taeao ma le afiafi. O le taimi taua e sau mai le ogatotonu e oo i le faaiuga o le taumafanafana, i le taimi o fualaau aina. I le taimi lava lea e tasi, o le a faʻapupulaina ai le seleselega o le lumanai. O le mea lea, ina ia aua neʻi galo, e tatau ona e mafaufau loloto i mea e manaʻomia ile vai. Ia Aokuso, o le fausiaina o le laau e taofi, a le o lea o le a ulu atu ai pupu i se umi umi, lea e mafai ona atagia i le taumalulu i afa malulu. Afai e vevela le taumafanafana, e faʻafefete le vai seia oʻo i le tau malulu, o lea na faʻalautele ai le susu o le apu. Aua le galo i taimi taʻitasi e tatala le palapala ma aveese vao.

Faʻatauga

O luga o laei o se apu e amata i le tautotogo, i le taimi o le fugalaau galue. E masani ona faʻaaoga e le Faatoaga le faʻaaogaina o minerale ma faʻamalosi. E masani lava, mai le 5 i le 15 kilokalama o le humus poʻo le solofanua humus (e mafai ona suia i le manulele manu poʻo le faapalaga) e faʻaaoga i mita sikuea o ogalaau. Ia saunia foi se faʻafefiloi o le 500 g o urea ma le 40 g o le ammonium nitrate, nitroammofoski. Ua sasaaina le suavai i ni vaega faapitoa o sauniuni i le palapala, e oʻo i le 30 cm le loloto, lea e lalagaina pe a uma ona faasusu.

O fuʻa uma, pe a uma ona selesele fua, e fafagaina le laau i fugalaisa e le o iai le gaʻo. E masani lava e matitiva, e manaʻomia e oneone oneone lenei faiga.

E te iloa? Soifua Apple - mai le 20 i le 50 tausaga.

Taofia togafitiga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ua vaʻaia e le au faʻatoʻa le faʻamautuina o le apu Olioli i faʻamaʻi. Ae o le puipuia e le afaina. I lea tulaga, taʻitasi tausaga i le tautoulu e aveeseina mai le togalaau lau, ma o siama e le o gaosia ma togo e le natia. I le amataga o le tautotogo, aʻo lei momotu, e togafitia le laau i le tuufaatasiga o Bordeaux: 250 g o le lime e le faʻaaogaina ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai malulu, ma le 250 g suauu sulfate ua faʻamavaeina i le 2.5 lita o le vai mafanafana. Faʻasolosolo le fofo muamua, tuʻu faʻatasi ma le lua ma faʻafefiloi ma le faʻaeteete.

I le vaitau o le paʻu, o le apu ma lala, faʻapea foʻi ma le pristolovoe eleele o loʻo faʻapipiʻiina i iniseti. O fualaau faasaina Voliam Targo, Insegar, Nurell D ua fautuaina lelei i latou lava.

Teuteu

I le amataga o le tautotogo, pe a amata le tafe, e tatau ona tipi lala. O le galuega autu o le teuina o le aveeseina lea o le "pito i luga" ma le vevesi o le palealii. I le faagasologa o le galuega, e tatau ona faʻamautinoa e le faʻamalamalamaina e le tasi le isi. I totonu o laau matutua, o le faamamaina o le pale e fesoasoani i la latou toe taui. I le auala, faapuupuuina o lala, e mafai foi ona e fetuunai le fua o le gaosiga, o le suka ma le tele o le fua, le numera o meaola faalafua i luga o le laau.

E i ai tulafono manino mo le teuteuina lelei o apu apu:

  1. Otioti i le lala lona tolu o le sapling pe a totoina le faatelevaveina o le faataatiaga o le palealii.
  2. O teuteuga faatulagaina e tatau ona faia i tausaga taʻitasi ia Mati-Aperila, aʻo leʻi fuga mai ata. O le teuteuga o le Autumn e le fautuaina.
  3. Faʻamaumauga e tatau ona faʻamalosi.
  4. Afai e tatau ona aveese le lala atoa, o le tipi e tatau ona pasia ile faavae, e aunoa ma ni pulumu.
  5. Faʻasoʻotoina tipi faʻataʻoto i le toga pitch.
  6. Laʻau paʻu malosi, tautau faʻatasi ma fua, i mea e taoto ai ile eleele, mama.
  7. Pe a teuteuina vine, o le fiafia e tuʻuina atu i le mamana ma le ola saʻo. E taua le aua nei fenumiai ma le "pito i luga".
  8. "Maualuga" ua aveesea e aunoa ma ni faanoanoaga.
  9. Tipi se sili atu nai lo le ¼ moli ina ia le faamanualia ai le laau.

E taua! Ina ia mafai e le laau talavou ona nofo lelei, i le tausaga muamua ina ua totoina le 80-100% o fugalaau ua vavaeeseina. Ma i le lumanai, lafoai le afa o le "zelenushek".

Puipuia apu mai i latou

O le tetee atu i le tau malulu o le taumalulu e le mafai ona teenaina ai aʻago. Ina ia fesoasoani i le apu, o latou ogalaau i le pito i lalo o loo fusifusia i lala o le laʻau, ua afifi i luga o le taualuga o le fale, ata tifaga po o le moa, ua sulu i le paʻu. Mo a latou sauniuniga e faʻaaoga ai le suauʻu iʻa, naphthalene, polo. O nei mea manogi e faʻafefe ese ai ma le fiaai tele. O isi faifaatoaga latou te faʻaaogaina poloka laupapa cardboard e faʻapipiʻi i lālā, lea e fai ai le pisa i le matagi ma e le faatagaina ai le paʻu o le paʻu o se puipuiga.