Lafumanu

E mafai ona fafagaina lapiti i le alfalfa

O Alfalfa o se tasi o mea sili ona aoga, mauoa i vitamini, minerale ma fiber o laau afu, ua tufatufa atu i le faatupulaia o le lapiti. O le laau e iai sona aafiaga lelei i le setete o le vaega o meaola o le manu, faʻaleleia le siama o le endocrine, faʻaleleia le faiga o le metabolic i le tino. Ae ui i lea, o le alfalfa o le aiga legume, e faapena foi mo tagata talavou i se foliga fou e ono faigata mo le manava. E faʻapefea ona tuʻuina atu lapiti le mutia, pe o le a le ituaiga ma metotia, sei o tatou vaai.

E mafai ona tuʻuina atu le lapisi alfalfa

O Alfalfa o se meaai lelei, lelei ma taua mo lapiti. E aofia ai:

  • minerale - calcium, magnesium, phosphorus;
  • vitamini - D, A, B, K ma le E;
  • amino acids - lysine, cystine, methionine.
Saili pe mafai ona tuʻuina atu lapiti ma fualaau aina: beets, kapisi, pears, Ierusalema artichokes, tamato, apples, zucchini, pumpkin.

O loʻo aofia ai foi le protein ma le fiber e manaʻomia mo le fausiaina o ponaivi, lea e manaʻomia e faʻaleleia atili ai le gaioiga o le vaega o meaʻai. O lapisi e tuʻuina atu le mutia i ni ituaiga se tolu: fou, i le ituaiga o vaomago, ma le mea laʻau.

Greenery

O le alfalfa fou e aoga i lapiti uma. E taua tele le faʻalauiloaina o le vao vao ma lapisi tausi pepe, faʻapea foʻi ma talavou. O lona masani masani o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le galuega o le gastrointestinal tract, faʻaleleia faiga faʻavalea, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faateleina ai galuega puipui a le tino.

E le aoga tele le alfalfa mo tama. E fautuaina e tuʻuina atu i le 20 aso ao le i faia le faʻaipoipo. O le mutia o le a faʻaleleia ai galuega tau feusuaʻiga tane, o le lelei o ana meaʻai, lea o le a mautinoa ai le toeititi tasi pasene pasene fertilization.

E taua! E maua e le mutia le aofaʻiga maualuga i le taimi o lona fuga. Faʻatagaina foi e aoina mai laau i le vaitau o le tuiina. Alfalfa, lea ua malepelepe ma ua matua, e matua le talafeagai lava mo le fafagaina o manu.
I se foliga fou, e mafai ona e tuʻuina atu le lapiti laau. Talu ai o loʻo i ai le tele o porotini ma le calcium, o le a maua ai se avanoa e vave fausia ai maso maso, maua ai le mamafa, faʻamalosi ai le ponaivi.

O Alfalfa i lona tuufaatasiga o loʻo i ai mea taua uma e manaʻomia mo le faʻatupulaia o le fanau. I le isi itu, mo tagata matutua, e tatau ona fofoina ma faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o le lanumeamata, ona o le maualuga o le calcium o mea e mafai ona faʻaosoina ai le le atoatoa o elemene o le tino, ma o se taunuuga, o le atinaʻe o urolithiasis.

Aoao po o le a le vitamini e avatu i lapiti, oa mea faaopoopo e tuʻuina atu i lapiti.

Hay

Talu ai o le alfalfa fou e mafai ona afaina ai le fesuiaiga o le ventricle ma mafua ai ona vevela, ua fautuaina e le au atamamai e tatau ona masani le vao i vao, faaopoopo le alfalfa malo i meaai. E tuʻuina atu le Hay i se pepa na pagatia, amata mai i le aso muamua o le lili o lapiti mai le tina.

E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o talavou i le masina muamua ina ua mavae le toesea mai le tamaitai. Afai o aʻafia se pepe i aʻafiaga le lelei, ona tatau ai lea ona suʻesuʻe ma le totoa lana meaʻai ma faʻaaoga mea e ono lamatia ai, muamua lava, faʻapipiʻi le alfalfa.

E le gata i lea, o vaomatua o alfalfa o le a avea ma taumafa taua i le taumalulu. E matua lelei ma e maua ai le meaola tele i le manu. E le gata i lea, o le 'aiina o vao e mafai ai e manu ona fesuisuiai a latou mea.

E tatau ona manogi lelei Hay ma maua se lanu meamata lanu meamata. Afai o loʻo i ai se manogi malosi, e le fautuaina le alfalfa malo, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli faʻafefete.

E te iloa? Lucerne e taua tele o le "masiofo o laau totō". Ma e le o se mea e ofo ai, aua o se tasi o mea sili ona tumu ma tumu i fua taua o aganuu. O loʻo aofia ai vitamini, carbohydrates, protein, fiber, amino acids, enzymes e talepe ai protein ma carotene ma chlorophyll lea e faʻaleleia ai lo latou faʻaaogaina.

Tele

O pellets o Alfalfa o se taumafataga sili ona lelei tele e aofia ai alfalfa vao. O lenei meaai e maualalo le maua o le suka, o se mea maualuga maualuga o le polotini ma le fiber, e talafeagai mo le masani ai o le faʻaaogaina o vaega uma o le tino o le lapiti.

O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o meaʻai faʻasalalau e fesoasoani i le talafeagai o le metabolism, faʻavaeina o le ponaivi, puipuia o faʻamaʻi o le tino, tino o meaʻai, ma ei ai foi se aafiaga lelei i le gaosia o manu.

O fualaʻau faʻasaina ua faʻaalia mo lapiti laiti ma lapiti laiti.

Siaki le lisi o oloa faasaina ma faatagaina mo lapiti.

Fafagaina tulafono

Ina ia mautinoa le maualuga o le gaosiga o lapiti, latou te manaʻomia mea paleni lelei ma paleni. Ma o le alfalfa o se tasi o meaʻai e sili ona lelei. Peitai, ina ia mafai ai ona maua le aofaʻiga maualuga, e tatau ona tuʻuina atu i nisi o vailaʻau.

Faʻafefea ona ulu atu i le taumafataga

E tatau ona faʻagasolo malie le tuʻuina atu o le alfalfa i soʻo se ituaiga, pe o vaomatua, mutia fou po o meaʻai laʻau, i totonu o le fua. A uma ona fafagaina, e tatau ona e mataʻituina lelei le tulaga o le manu. Afai e te aʻafia i aʻafiaga e pei o le fulafula, afaina, amioga le lava, e tatau ona e aveese le mutia i se taimi le tumau mai le taumafataga.

E fautuaina e le au atamamai le amata masani o lapataiga ma le mutia i se foliga malogo. E tuʻuina atu Hay i manu i ni vaega laiti, nutimomoia. Faʻateleina le fua o le metotia.

Faʻafefea ma le tele e mafai ona tuʻuina atu

Pe a fafagaina lapiti, e tatau i tagata ona amanaʻia e le gata o latou tausaga, ae o le taimi foi o le tausaga. I le tau mafanafana, o le mafuaaga o manu mo le 55-65% e tatau ona aofia ai le lanu meamata, lea e maua ai le tino o manu ma mea uma e tatau ai ma minerale ma vitamini. Ua tuuina atu Alfalfa i se foliga malogo ina ia leai se lamatiaga o le poloka.

O tagata matutua o le a manaomia pe tusa ma le 600-700 g o le mutia i aso taitasi, 800 g i fafine susu, 300 g i le matua 1-2 masina, 500 g ile matua 3-4 masina ma le 600 g i le 5-6 tausaga i le aso.

Aoao pe faapefea ona fafaga le lapiti ma fafagaina meaai, fafagaina o manu, fafagaina o lala, fualaʻau lanumeamata.
E tusa ma le 180 g le lapisi ile lapisi, e tusa ma le 180 g i le aso mo le tagata matua matutua. E tatau ona siitia le vaega i le 230 g.

I le lacting female, o le fua o le falala ua fausiaina i le 330 g i le sefulu aso talu ona maeʻa, ma vaovao i le 110 g. 5 aso ma le 30 aso - 560 g ma le 200 g, ma mai le 31 i le 45 aso - 700 g ma le 230 g. I le taumalulu, o le mutia fou e suia i vaomago o alfalfa. E tuʻuina atu i ia ituaiga faʻasologa:

  • tagata matutua - 150 g;
  • susu susu - 175 g;
  • lapiti - i le lua masina muamua - 50 g i le tasi, i le 3-4 masina - 100 g i le tasi ma le 5-6 masina - 150 g ia taʻitasi.
E taua! E tatau ona maua e rabbiti se avanoa faifaipea i meaʻai ma vai, aemaise i le po, pe a iai manu i le pito i luga. E faʻasaina le fafagaina o manu i le mutia ma palau.

Aoina ma teuina tulafono

Rabbits, o e masani ona 'ai i le alfalfa, e tutupu aʻe e avea ma soʻo atoa ma manu ola maloloina. Ae ui i lea, i le tulaga o lenei mutia, ina ia maua ai le maualuga o le aoga, e tatau ona aoina saʻo, teuina ma teuina.

Auala e saunia ai

Mo le seleseleina, o le mutia i totonu o le laufanua o le a talafeagai mo le taumalulu, talu ai o le vaitau lea e maualuga ai lona taua ma le taua. E mafai foi ona e lili le vao i le taimi o le tui. O le laau, lea ua tupu ma ua mou atu, ua le toe talafeagai mo le seleselega, talu ai ona ua leiloa ana meatotino aoga ma e ono lamatia ai le ola maloloina o le manu.

Tutu vao i totonu o le paolo, i luga o ni fale ua fausia faapitoa, lea e maua ai le lele lelei ma e le mafai ai ona fesuiaʻi. E le gata i lea, o le mutia na aoina e mafai ona faʻamago i le susu o le 40-45%, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o pusa pusa poʻo ipu.

E te iloa? Ona o le tele o ona vailaʻau oona, o le alfalfa o loʻo faʻaaogaina e le gata i meaʻai manu, ae faʻapea foi i le faʻanatura i aso nei. Ua faaopoopoina i salati, soupasi, sau sau ma meaʻai. O loʻo i ai i le laau ni mea faʻaleagaina ma faʻatagaina oe e taofi le atinaʻega o togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata.

Auala e teu ai

A o le teuina o vaomatua o alfalfa, e fautuaina ia sulu i totonu o falesa, taʻavale ma tuʻu i totonu o se fale faʻavae i luga o se fola laupapa, pe a ma le afa mita le maualuga mai le eleele. E tatau ona maitauina o le alfalfa e mafai ona faaleagaina ai le kiore, o lea ao le i faia le vaovao e tatau ona e togafitia le faʻaumatia o meaʻai uma ma pamu. Toto lelei lelei le vao e tatau ona lanumeamata ma maua ai se manogi manaia.

E faʻafefea ona selesele vao mo lapiti: vitio O Alfalfa o se laʻau lelei, lelei ma maloloina ma mafai ona avea ma meaai e sili ona taua mo lapiti. O le faia o mea taumafa a manu, e tatau ona e tuʻuina atu le mutia i se fuataga tele lava, ia amanaʻia tausaga ma tulaga o meaola. Ae o le faʻaaogaina o le tasi alfalfa e taua, aua o le lisi o lapiti e tatau ona fesuisuiaʻi, ma naʻo le taimi e mafai ai ona ola faʻamalosi, ola solo ma fua mai fanau.