Laʻau

Cotyledon - lalelei lauolaola matagofie ma laʻau teuteu

Cotyledon o se faʻatoʻaga faʻapitoa o le aiga o Tolstyankov. I le ituaiga, e tusa ma le 40 ituaiga o ituaiga laau laiti po o ni laau e iai ni laʻau faʻafefe masani. O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o Aferika: mai Etiopia ma Peninsula Arapi i Aferika i Saute. O lapisi teuteu matagofie e foliga lelei i totonu o ipu ma mafai ona ufiufi atoa le eleele. O nisi ituaiga o vailaʻau e faʻaaogaina e fai ai ni talo.

Faʻamatalaga

O loʻo i ai i luga o le paʻu le aʻa o le aʻa ma le aʻa o laʻau. O le maualuga o le toto e 30-70 cm, o le tuputupu ae faaletausaga e laiti. O le lanu o le upega, e pei o le lau, e eseese mai le lanu meamata e susulu ma mumu. A o faasolosolo, o le a amata ona malolo ma ufiufi i le paʻu enaena.

O laʻau o loʻo faʻapipiʻi i luga o meaʻai i petiles tino pupuu ma e leai ni petioles. O le foliga o le ipu laulau e mafai ona matua fesuisuiaʻi. O vailaʻau e maua i tafatafa tolu, lapotopoto, faʻafefete, ovale poʻo le lafoaʻi lau. O lau laʻau e mafai ona manino pe lanu. O nisi taimi o le pito i fafo e iai le laumei eseese. O le pito i luga o laulaau e ufiufi i le tele o vailaau pupuu laitiiti.







O le vaitau fuga e amata mai ia Mati ia Aokuso. O fugalaau faʻapipiʻi laiti e faʻaputuina i mea faʻapitoa. E tofu le fatu ma foliga o se logo paʻu o loʻo i ai mea manogi matagofie. O petals e masani lava samasama, paʻepaʻe poʻo le moli. O le fuga o le fuga e maualuga i luga o le lanu lanumeamata e 20-30 cm.

Ituaiga ituaiga cotyledon

Cotyledons e tele naua, lea e mafai ai ona e filifilia le mea e sili ona manaia pe fatuina se fatuga o ituaiga eseese.

Toe Iloilo Cotyledon. O le laau e fai ai se vao laʻau faʻauʻu ma laʻau lamolemole, lamolemole. O le umi o se fasi pepa se tasi e mafai ona 15 cm. O le pito i fafo e i ai ni galu laiti ma se lanu mumu lanu moana. O lapisi o le laupepa e aofia ai le eleele, ma i le ogatotonu o loʻo i ai ni paʻu tino. O le laau toto e amata mai ia Me seia oo i le faaiuga o Iuni faatasi ai ma piniki mumu ma le tele o petals.

Toe iloilo cotyledon

Cotyledon ua lapotopoto. O le laau e faʻapipiʻi vao e oʻo i le 90 cm le maualuga. E ufiufi e le ufiufi lau o le sessile i le ituaiga o faʻamafola pala. O lanu o lanu paʻepaʻe e lanu-lanumeamata, ma se lanu mumu lanu mumu faataamilo. O le faamalu o le faamalu e maua ai niila susulu ua faia i luga o se limo 30 cm le umi.

Cotyledon lapotopoto

Saxifrage Cotyledon - O se laau laʻititi laʻitiiti ma se aʻa o le aʻa rosette o laulaʻau. O laʻau ua faʻamafolaina, o loʻo i ai se foliga faʻatauvaʻa ma se pito i luga. O le lapisi ua ufitia i se faaputuga mafiafia. I luga o se uumi uumi o se faʻalavelave tele o laʻau paʻepaʻe papaʻe. Fugalaau e tupu ia Iuni.

Saxifrage Cotyledon

Cotyledon wavy e fai ai se laʻau faʻapitoa e faʻalauteleina e oʻo i le 80 cm le maualuga. O laʻau o le laʻau o le rhomboid o loʻo i ai se pito sili ona paʻepaʻe. O le pito i luga ole laulau lamolemole lamolemole e ufiufi i le paʻu paʻu. I luga o le maualuga maualuga, o le vavalalataina o paʻu paʻepaʻe e mafai ona iloa, ma o le faamalu o le faamalu e sili ona maualuga. O lanu mumu ma moli e pei o le logo e pei o ni logo laiti.

Cotyledon wavy

Na lagona e Cotyledon fuga laau vao e oʻo i le 15 cm le maualuga. O vavalo, o lala ua totogo ua ufitia i laʻau ovoid. Mai se mamao, o laulaau e pei o le paʻu ua paʻu i le toto mumu. E faʻatusatusaina i latou i ni tui i vae o manu. Laʻau ma laulaau ei ai sina palakalafa puupuu. O luga o le togavao o loʻo i ai ni fugalaau lanumumu.

Na lagona e Cotyledon

Cotyledon colloidal toe faamanatu mai afi mumū mai mea mamao. O faʻamau na faʻalauteleina mai le eleele ei ai sina vaʻai laiti ma e ufiufi i laʻau mūmū mūmū. Hairy peduncles 30 cm maualuga le pito i luga o paʻu o meaʻai. O petals e mafai ona vali mūmū poʻo moli.

Cotyledon colloidal

Cotyledon e fai ai se vao vao e oʻo i le 80 cm le maualuga. O laulaʻau ma wana e vali lanumeamata ma e ufiufi i lanu mumu. I luga o peduncles 20 cm le umi o loʻo i ai se paʻu o fugalaau mumu mumu.

Cotyledon

Cotyledon ua atuatuvale o se sui tele lava o le ituaiga. Mo le tele o tausaga, o loʻo faia ai se plexus o gaʻo mafiafia, o pito i tua o laʻau o loʻo iai. O laupepa e foliga mai i le 8 cm le umi ma le 4 cm le lautele.

Cotyledon ua atuatuvale

Tofiga

Cotyledon e lelei ona toe gaosia lelei e ala i fatu ma laau vegetative. Mo le totoina o laau talavou e faʻaaoga eleele mama mai se faʻafefiloi o le oneone ma eleele palapala. Faʻaaoga muamua pusa paʻu poʻo pallets. O fatu e tuʻuina i totonu o le eleele faʻamamaina, ma vaʻai mamao i le va oi latou. Fafasi i le oneone i luga ma ufiufi i se ata. O aso uma e faʻaaogaina ai le falemalama ma, pe'ā tatau ai, e sosolo mai le pamu moli.

E ono tulaʻi mai i totonu o le 1-3 vaiaso. O laau totō ua totoina i totonu o potopotoga laiti e tasi ma se mea e fai mo tagata matutua faʻamaʻi. O laau laiti e manaʻomia le faʻaleleia ma le faaeteete, aua e faigofie ona aʻafia le pala.

A oʻo i le faʻamaina o mea, e faʻaaogaina vaega apical e 2-4 lau. O le nofoaga o le tipi e faʻasusu i le malala ma faʻamago i le ea i le aso. A maeʻa lenei mea, ona totoina lea o le faagasologa i totonu o se faʻafefiloi o oneone-oneone ma faʻamamaina ma le faaeteete. A o faagasolo le vaitau, o le ea vevela e tatau ona i ai i le laina + 16 ... + 18 ° C.

Tausiga Tausi

O le tausiga o aiga mo le cotyledon e faigofie lava. O le laau e fiafia i moli susulu ma itula uumi umi. I le vevela vevela, e le fautuaina le tuu o fagu i le faamalama i saute ina ia aua le mu ai laulaʻau matala. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, ua mou le lanu moa, ma o laulaau e mafai ona lanu samasama ma o le a pauu ese.

O le laau e masani ona taliaina le vevela ma le fesuiaiga o le ea. Mo le taumafanafana, e fautuaina le tuʻuina o fagafao i luga o le faapaologa po o le togalaau. O le vevela aupito sili ona lelei i le taumafanafana o le + 18 ... + 25 ° C. I le taumalulu, i le taimi o le taotoga, e aoga le tuʻuina atu o le laau i se potu e maua ai le vevela o le ea + 10 ... + 12 ° C.

E manaʻomia e Cotyledon le faʻamautu lelei, e faʻaaogaina i taimi uma e faʻafefe ai. I le va o vaʻaia, e tatau ona faʻamago atoa le eleele, ma sili atu le susu e tatau ona tafe atu i totonu o le alavai. O le ea e le o se faafitauli mo le cotyledon. E masani foi ona ia iloaina le tosinaina o se mea e le masani ai. Ae peitai, o le faaputuputuina o le vai i totonu o faavae o laʻau e tatau ona alofia.

O Cotyledon e masani i eleele le lelei ma faʻaaogaina mea aoga. O laʻei sili e mafai ona faia i le na o le taumafanafana. O mea faʻapitoa mo le cacti e faʻaopopo i masina taʻitasi. Mo le totoina, faʻaaoga le eleele ua saunia mo le galulolo poʻo le saunia o se faʻafefiloi o vaega nei oe lava:

  • laʻau oneone;
  • iliili
  • malala;
  • lau laʻau;
  • eleele eleʻele-turf.

O le gaioiga e faʻatinoina pei o le rhizome e tupu aʻe i ni tamai fagu ma se vaega o alavai.

E le manaʻomia e Cotyledon le teuteu masani. Faatasi ai ma le malamalama lelei, o loʻo tumau ai foliga vaaia teuteu mo se taimi umi. O nisi taimi o le faapipiiina o pupuvaʻa laiti e faʻaolaina ai le pusa. E faʻaaogaina foi le teuteuina pe a fai ni laau laiti. E masani lava ona iloa e le laau lenei faiga.

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tele o vaiinu, e mafai ona maua i siama faʻamaʻi. Aveese nofoaga na afaina ma faʻagogo le meaʻai. O nisi taimi e maua ai se mealybug i luga o le cotyledon. E mafai ona vave togafitiina ma iniseti.