Fualaau aina

O le mea lea, o le pateni Belarusian "Lileya": faʻamatalaga o ituaiga ma togafiti o le tausiga

O le pateni Belarusian e le na o se fualaau faisua, ae o se mea moni e iloa i le lalolagi atoa. Masalo o le mafuaʻaga lea na i ai le tele o tagata fiafia i le ituaiga "Lileya".

O se faʻataʻitaʻiga lelei lea o se pusa iloga tetele, lelei, matagofie ma matua lelei. O le togi e siakiina e faifaatoaga ma faifaatoaga, e tumau i faʻamaʻi ma e matua fua tele lava.

I lenei tusiga, o le a tatou tilotilo atu i le Lileya pateta mai itu uma - o se faʻamatalaga o le ituaiga, ata, uiga masani ma faʻatauga o togafitiga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se seleselega lelei.

Eseese pateta "Lileya": uiga ma ata

Igoa tulagaLilea
Tulaga lauteleFua o le seleselega o le faʻasalaina o Belarusian
Gestation period65-70 aso
Manatua Pule11-18%
Masima o fai pisinisi100-200 g
Le numera o fatu i totonu o le togavao8-15
Tuuina atue oo atu i le 670 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo ma le vaivai o le lalelei
Faanatinati90%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaNorth-West, Central, Volgo-Vyatsky
Faʻafitauli faʻamaʻisili atu ona puipuia i le tuai o le toto, fatu o le pateta ma le nematode
Vaega o le tuputupu aetali lelei i fomaʻi faaopoopo
FaʻatonuRUE "Institute of Potato Science of the National Academy of Sciences of Belarus"

O uiga autu o le ituaiga:

  • tubers e lapoa, mamafa mai le 100 i le 200 g;
  • lapotopoto-oval shape;
  • fualaau mama e fetaui i le mamafa ma le tele;
  • E leai se mea e afaina ai;
  • lanu samasama, lanu, lanu lelei;
  • mata le maualuga, papaʻu, laʻitiiti;
  • o le pulupulu o le tipi o le lanu samasama;
  • o le masini masini e amata mai i le 11.4 i le 17.5%;
  • tubers e tele i le palatini, amino amino aoga, kata.

O ituaiga eseese o le potato patipati "Lileya":

Faamatalaga faʻatau

Eseese pateta "Lileya" e faasino i le laulau vave vave. O le gaosiga e lelei tele, e fuafua i luga o le tau ma le taua o le eleele mai le 1 hectare e mafai ona e aoina mai le 246 i le 400 pasene o pateta ua filifilia.

O le maualuga o le gaosiga o loʻo faʻatulaga i le 760 pasene i le hectare. Ua lelei ona tausia paluga seleseleina, o le tausia lelei o le 90%. Felauaiga e mafai.

Faitau atili e uiga i le taimi ma le vevela o le teuina, e uiga ile faafitauli. Ma le auala e tatau ona teuina ai aʻa i le taumalulu, i luga o le faapaologa, i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa, faʻamaʻe.

O fua o isi ituaiga o pateta ua tuʻuina atu i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Lileae oo atu i le 760 c / ha
Santae oo atu i le 570 c / ha
Tuleyevsky400-500 c / ha
Gingerbread Man450-600 centent / ha
Ilinsky180-350 c / ha
Cornflower200-480 c / ha
Laura330-510 c / ha
Irbite oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Blue-eyede oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Adrettae oʻo atu i le 450 kg / ha
Alvar295-440 c / ha

O le laʻau laau e laʻititi i le lapopoa, tuusao, tulaga faʻavaomalo, faʻasolosolo malie. O le faʻavaeina o le laumei lanumeamata e tele. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, laititi-lapopoa, ituaiga vavalalata, ma pito i lalo. O le corolla e faʻatusatusa, e faʻaputu mai fugalaau lanu paʻepaʻe. O loʻo aʻafia lelei le aʻa, E oo atu i le 15 pateta ua faia i lalo o laau taʻitasi.

O le vavalave e vave ona nonoa, e faʻataʻatasi. O le pateta muamua e mafai ona faʻapalaina i le ogatotonu o le taumafanafana., ae o le vao e oo atu i le maualuga o fua e maua mai i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae.

E faigofie le tausiga o le Potatoes, e faigofie tele tekinolosi faʻaaogaina. E sili ai le manaia o eleele mama, i le leaga o le seleseleina o le eleele ua faʻaitiitia. I le taimi o le totoina o togalaau, e tatau ona e fafagaina ile taimi e 2-3 i mea e faʻaaogaina ai minerale poʻo mea faʻalapotopotoga. Faitau atili e uiga i le taimi ma le auala e faʻaaoga ai le fuluʻi, pe faapefea ona fai pe a totoina.

E fautuaina foi le suavai. Busu a itiiti ifo i le 2 taimi spudfatugaluga maualuga. E faʻapefea ona totoina pateta e aunoa ma le veleina ma le tumutumu faitau i inei.

O vaʻaiga e teteʻe i le faʻaaogaina o masini, lea e sili ona faafaigofie ai le faamamaina ma faaitiitia ai le numera o mea e teu ai. O le mulimulitaʻi o le a laveaʻi mai vao.

O le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi masani faʻafuaseʻi: kanesa o le patipati, kiliva o le auro, matamata. E le afaina ona o siama. E sili atu ona faigofie i le tuai tubers ma lau.

Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticillium oe.

E leai se mea e gaosia ai le fatu, o fatu mo le totoina mulimuli ane e mafai ona aoina saʻo.

O le tofo o le pateta e sili ona lelei. O le meaʻai lelei o le masima e faʻaaogaina ai fatu, e mafai ona kuka, kuka, tao tao, sisi. Mai i aʻa o fualaau faisua e maua mai ai le suamalie suamalie o lanu enaena. Potatoes e le faʻapogisa pe a oti pe kuka.

Sauniuniga o meaʻai faʻamaʻaʻaina i tulaga tau fale gaosi oloa e mafai ona fai: faʻasusu fagu, palu pateta ua mamago, masini suamalie. O fualaau matala ma agavaivai o se tofo fiafia lelei e lelei tele mo pepe poo meaʻai meaai.

Amataga

O le ituaiga pateta o le "Lileya" o le amataga o Belarusia, i le 2007 na maua ai e le au foaʻi se pateni o le Malo o Belarus. Toto faamauina i le Setete Resitara o le Malo Rusia i le 2008.

Zoned mo Central, Volga-Vyatka, North-West. Faʻatau mafai ona totoina i luga ole laʻasaga o galuega.

O pamu e talafeagai mo tagata fai pisinisi ma faifaatoaga amateur. Laʻau matagofie ma matagofie lelei mo le faʻatau, o loʻo teuina mo se taimi umie aunoa ma le leiloa o tulaga tau pisinisi.

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua o le ituaiga e aofia ai:

  • maualuga uiga lelei o fua o aʻa;
  • fua lelei;
  • ua tausia lelei le seleselega;
  • fua masani o fua;
  • tetee atu i faamaʻi tetele;
  • leai se tausiga;
  • afaina o le lamala;
  • le mautonu i vagaries o le tau;
  • uiga maualuga o uiga o fatu.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai le tausia o fuainumera mo le faʻatusatusaina o le Lileya potatoes ma isi ituaiga:

Igoa tulagaLaʻau
Lilea90%
Breeze97%
Soa98%
Kubanka95%
Burly97%
Felox90%
Manumalo96%
Agatha93%
Natasha93%
Lamele mumu92%
Uladar94%
E leai lava se mea sese i le ituaiga. Na o le pau lava le mea o loʻo manaʻomia ai le taumafa o le eleele.

Vaega o le tuputupu ae

E mafai ona ola i luga o eleele eleele Potatoes, ae faʻaalia ai le maualuga o le gaosiga. i luga o se moli, palapala lelei. Faʻaleleia le eleele o le a fesoasoani i le faʻamalo ma le faia o le humus. Vaʻalele talafeagai mo le lūlūina o vao vao poʻo le kapisi. E le mafai ona e faʻaogaina ia lava eria mo le tele o tausaga.

A o leʻi totoina, e kukaina pateta. O le ufiufi mumū o loʻo taoto i totonu o pupu. O le mamao i le va o le vao 30-35 cm, lautele lautele, faafaigofieina le tausiga o togalaau.

Mo le masani ai susu Polokalame fautuaina o le faʻavaivai, faʻamautinoa le maua pea o le susu i aʻa.

O se itu taua tele - tumutumu. E faʻatautaia 2-3 alavai i taimi taʻitasi ma faʻaumatia faʻaleagaga o vao leaga. Aisle e mafai ona mulimulu i vaomago po o vao vao.

O le faateleina o fua o le a fesoasoani fafaga taimi. E sili atu le lelei i isi vaega o minerale e faʻavae i luga o le potassium ma le magnesium ma mea faʻalaʻau (meaola faʻafefe o manu pe mullein).

O le tele o fomaʻi o loʻo aofia ai faʻamalositino ua solia, o ia faʻalavelave o loʻo atiaʻe le tele o lautini i le faʻaleagaina o fua o le gaosiga.

Manaomia le seleselega se vaiaso talu mai le amataina o le felafoaʻi. E mafai foi ona eli muamua, atonu e faaititia le fua, ae o le a faasaoina ai laau mai le uaea ma le paʻu. O le totoina o kulumu e faʻamago i le tuaoi poʻo lalo o se faʻavaa, faʻavasegaina ma seleseleina mo le teuina. O pateta pateta e maua mai laau sili ona malolosi ma sili ona lelei, e tatau ona teuina eseese.

O se nofoaga taua tele i le totoina o pateta o loo totoina fualaau faasaina.

Faitau uma e uiga i le faʻaaogaina o vaovao, fomaʻi ma iniseti.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga pateta "Lileya" e tetee atu i le tele o faʻamaʻi masani: kanesa o le patipati, faʻamaʻi viral, faʻaumatau auro.

E seasea ona aʻafia fatu ma laulaau i le tuai o le paʻu poʻo le fusarium. Mo le puipuiga i le pito i luga o le faʻamaʻi, ua fautuaina tasi faʻatasi ma le 'apamemea o loʻo aofia ai sauniuniga.

O laʻau mumu fou e tosina ai beet beet, thrips, aphids.

O le tuiina o le iniseti e fesoasoani e faʻasaʻo ai faʻamaʻi pepe. O aʻafiaga afaina e vavae ma faʻaumatia. E mafai ona aʻafia le vavao i le uaea (faʻavae o kiliki paʻu).

O le veleina o le eleele, faʻapipiʻi, mulimulitaina le eleele o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o meaola faalafua.

Ua matou saunia mo oe se faasologa o mea taua e uiga i auala eseese o le totoina o pateta. Tekinolosi Falani ma le pisinisi pateta, o le totoina o ituaiga muamua, auala i lalo o le vaomago, i paʻu, i taga ma atigipusa e leai se mea.

"Lileya" o se fualaau lelei ma lelei tele e talafeagai mo le gaosiga o falemaʻi, faifaatoaga po o le amateur. Laʻau falala tele na faʻapipiʻi e mafai ona faʻatau pe tuʻuina mo le faʻaaogaina patino, e manaia, soifua maloloina, tino lelei, ae e le maualuga tele i kalori.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera