Faʻaleleia e ala i le taoto

Faʻamatalaga o ituaiga uma o faʻatoʻaga

E mafai ona le gata i fualaau aina, ae o se aganuu teuteu foi. O fualaau mumu e faasaga i tua o laʻau lanumeamata lanumeamata o le a aoga tele le ufiufiina o le fasi fanua pe afai e te totoina se laau e pei o se puipui poʻo se tagata tutotonu e faʻatasi ma isi laau totō.

E te iloa? O le igoa o le laau e sau mai le tuufaatasiga o upu Eleni e lua o le "cotonea" - quince, "aster" - o le foliga vaaia, o laulaau o le tasi ituaiga o cotonear e foliga mai o laupepa.

Toe faʻaleleia faʻasolosolo moli

O le aganuu e faʻaleleia i le tele o auala, faʻalagolago i le ituaiga o laau. Ae ae leʻi totoina se togavao i lau eria, filifili se nofoaga talafeagai ma saunia le palapala. E fautuaina e piki se vaega e susulu, ae o le a le faalavelaveina foi le penumbra o le malamalama. O le eleele mo le cotonear e tatau ona lelei, e le faʻamalolo ma lelei le suavai.

Vavaeina lanu meamata mai le ogatotonu o le taʻi tausaga. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le faaiuga o Iuni - o le amataga o Iulai. O le tasi vaetolu o laulaau i luga o le au e tipi, o le tipiina e teuina mo se vaitaimi e ono itula i se fofo o le heteroauxin, lea e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa. Ona i ai lea i le eleele ua saunia (peʻa ma oneone) e tuʻuina i se pito i luga. O le toe gaosia o le lanu meamata e faigofie, faʻapea foʻi ma le tausiga o fualaau aina. A uma ona totōina, ona sasaa tele lea o le tipi i le vai inu ma ufiufi i se pusa tioata tele ma se pito i lalo. E faia le taʻavale i totonu o le lua, ma o le fale e ave i aso vevela. E mafai ona toe totoina i se nofoaga tumau i le tautotogo e sosoo ai, pe a faʻamalosia le aʻa ma faʻalauteleina i le tipi.

E taua! A o le totoina le afaina, tafe le alavai i le pito i lalo o le fossa. O le susu e le tatau ona faʻavaivai: o lenei mea o le a taʻitaʻia ai aʻa. Faʻaleagaina le palapala 'faʻaitiitia' i le lime.

Mo le toe gaosia e ala i le faʻapipiʻiina o vine, ua seleseleina fuʻa i le tautotogo ma teuina seia oʻo i le tautotogo i totonu o le pusaaisa. O le totoina o le tautotogo o le faʻapipiʻiina o laʻau e le ese mai le faiga lava lea e tasi ma lanu meamata. O le pito i luga o le fana e tatau ona toto i totonu o se aʻafiaga o le aʻa ma sau i se mea lelei saunia. Laʻau faʻavae e pau.

O le faʻapipiʻiina o se auala faigofie ae mataalia o le fausiaina o se mea e faʻaaogaina.

O le metotia o le suluina o loʻo faʻaaogaina mo species varietal o le cotonaster. I le avea ai ma se faʻatauga, ia faia ni vaʻai laiti ola lelei o le vao vao. E faʻatinoina le faʻapipiʻiina i le taeao pe a tumu le fale i le susu, o aso ia o Aukuso - o le amataga o Setema. O le polokalame e pei ona taua i lalo: o le tipi tipi o le rootstock ma se petiole ua tuʻuina i totonu o se faʻavae T-foliga i luga o le paʻu o le sulu. I le tautotogo ae leʻi oʻo i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, ua vavae ese le vaega pito i luga o le rootstock i luga aʻe o le pusi. O le gaosiga o le a tuʻuina atu le ola i se totogo talavou, lea e oʻo i le paʻu e mafai ona oʻo ile tasi ma le afa mita.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le cotuarier e ala i le taoto

Mo le cotuaaster o le groundcover, o le toe gaosia e ala i le taotoga e lelei. I totonu o ia laau totō, o pulupulu e salalau i luga aʻe o le eleele e mafai foi ona faateleina le tutoatasi. Ina ia faʻamalosia ma faʻateleina le faagasologa, filifili laʻau o le tausaga o loʻo i ai nei ma faʻaaogā fasi uʻamea e faʻapipiʻi i luga. I luga e mafai ona fufuluina ma humus. I le taimi o le tautotogo, o le nofoaga e maua ai le eleele e faʻamamaina lelei, e vavae ese le paranesi mai le mea e foaʻiina ai vao ma faʻauluina i se nofoaga tumau. O lenei metotia ua manatu o se tasi o mea pito sili ona lelei: sosola ese, aʻafia, maua mai le foaʻi meaʻai talafeagai faafetai i se tagata matutua matua atinaʻe aʻa. E oʻo i le taimi o le toe totoina o loʻo e malosi ma faʻaleleia lau fatu.

Vaevaega o ogalaau gafa

E mafai ona nonofo faʻatasi tagata matutua matutua i le vao, ma vaeluaina i vao. O le togavao cotuarier e vaevaeina uma i le tautotogo ma le autumn. O le laau ua totoina ma le totoa, faamamaina mai le tuiina o le eleele. O le aʻa o loʻo suʻesuʻeina ma vaevaeina i ni vaega se tele ina ia malolosi aʻa o aʻa. O le taunuuga o le delenki na totoina i se nofoaga ua saunia.

E taua! O le aʻa o le togavao pe a totoina e tatau ona i luga o le eleele.

I le masina muamua o le totoina o le delenki e faasusu i aso uma. Ona faasolosolo malie lea ona faaitiitia le fafaga i faalua i le masina. Afai o le tau e timu, e faʻafefea ona faʻafefe i le masina. E tusa ma le valu lita o le vai ua sasaaina i lalo o le togavao.

Lauina o fatu laau

O le tagata talitane o se laau e fua mai, ma o ona fatu e mafai ona fua mai. O le faafitauli o le fatuina o fatu e maualalo tele, ma e faasolosolo malie ona tupu. O se fatu e totōina i se fualaʻau tele-toto e tupu pe a uma le fa tausaga. O le mea lea, o le metotia o fatu e faʻaaogaina mo le fausiaina o ituaiga fou. Afai oe filifili pea mulimuli i nei faatonuga:

  1. O togalaau e tatau ona mamago ina ia faigofie ai ona alu ese le tino;
  2. A uma ona aveese le paluga, faʻamama lelei fatu;
  3. Tetee i fatu e leai ni fatu e mafai ona faapenei: faatofuina i totonu o se pusa i vai ma faatali sei totogo fatu i le pito i lalo. O i latou e tulaʻi i luga - lafo ese.
  4. O fatu filifilia e auina atu i se tausaga le umi i le oneone susu. O le vevela e tumau i le 30 ° C mo le lua masina, ona faasolosolo malie ifo lea ile -5 ° C.
Germinated ma sauni mo le luluina o fatu e totoina i le tausaga na sosoo ai i le pau i le loloto o le 3 - 5 cm.
Tului Laʻau faʻamafanafana, faʻafetai i le faʻagesegese o le tuputupu ae e lelei mo le laeiina o lauulu. Afai e te fiafia i le upegary art - o le vao o le cotiilar o le a teuteuina lau togalaau ma soʻo se foliga, manu, foliga faʻasolosolo poʻo le tala faʻasolopito.
Po o le a lava le auala e te filifilia: suluina, fatu poʻo le faapipiiina o se cotonear, manatua e uiga i le saunia o le eleele ma le tausiga o le laau. O tama talavou i la latou taumalulu muamua e manaʻomia se malutaga mai le malulu. Vaʻaia lou sau.