Laʻau

Vriesia - tausiga o le aiga, pe faapefea ona fuga le vriesia

O Vriesia o se fale teuteu teuteu faʻatasi ai ma ni mea faʻapitoa e mataʻutia i Amerika i Saute. E le pei o isi '' malo '' eseʻese o le taumafanafana, o lenei fugalaau i totonu e le lelei tele. O le mea autu o le tuʻuina atu lea ia te ia tulaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinae. E mafai ona teu i le fale ma i le ofisa, e fetaui tonu i soʻo se totonu.

O lenei laau toto e ola lelei e aunoa ma se mea e faalavelaveina i fafo, i le taimi lava lea e masani ona manaʻomia ai le gauai. Vriesia fugalaau pe faapefea ona tausi i le fale:

O lenei laau e sau mai atunuu mamao.

· Faateleina suavai;

· Fausiaina o le vaeluaga o le vevela i le taumafanafana;

· Totoina;

· Suiga.

O le nofoaga fautuaina o le fagu fugalaau e latalata i le faamalama (e lelei le tali a le laau), ae o ese mai le masini e faamama ai pamu.

O le fugalaau e fiafia i le 'eleʻele' eleʻele ma le le mautonu, ae faʻalauiloa le eleele i se tali alkaline. Ma o le vai i totonu o le fagu e le pala, ma o aʻa e le pala, e tatau ona tuu le alavai i le tele o palapala i le pito i lalo. E fautuaina le faʻaaogaina o se mea faapitoa faapitoa mo totonu o laau, ina ia le aʻafia ai le faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Malamalama

E sili le tuʻuina o le fagu i sasaʻe poʻo sisifo. I le tau vevela, e manaʻomia ona e faia se ata lafoia ina ia le maua ai ni laula. E le tatau ona i ai ni kopi o le potu.

Faʻalogo! E manaʻomia le faʻamalama o le faamalama o loʻo i ai le fugalaau i le taeao ma i le taimi o le aoauli. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaogaina saogalemu le laau i le faamalama i saute.

Tulaga o le vevela

O fuga Vriesia e fiafia i le mafanafana. Fautuaina le malulu o le ea i totonu o le potu (poʻo luga o le faletusi, o fea e mafai ai ona e ave le ipu i le taumafanafana) - mai le 23 tikeri.

E fiafia le laau i le malamalama ma le paolo

Afai e malulu i le taumalulu po o le autumn, e tatau ona fesuiaʻi taimi uma le vevela. I lenei tulaga, o le suavai e sili atu ona tele, aua o se mea vevela e faʻafefeteina le ea, lea e aʻafia ai le atinaʻeina o le fugalaau.

Soʻo ma le malulu o le ea

O le mafutaga faʻatasi ma le maualuga o le suamalie o loʻo i ai se aoga aoga i vriesia. Faʻaauau le faʻavaivai o le vai i totonu o le palapala e ono oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻaleagaina. E tutusa foi le faaaogaina i le suavai i totonu o le laupepa, lea e sasaa ai le suavai i le taimi o le timu.

A uma ona faʻasusu, e fautuaina e tatala, ina ia sili atu ona lelei le susu.

Ina ia taofia lenei mea, o le lua i le tolu aso e fautuaina e aveese ma le faaeteete le susu o le susu mai le pusa ma se microfiber cloth. O le fautuaina o le fafaga e oʻo atu i le tolu taimi i le vaiaso.

Faʻalogo! E tatau ona tausia le vai mo le faʻaleleia o vai mo le itiiti ifo ma le 6 itula. Fautuaina le vevela - ia le itiiti ifo ma le 23 tikeri.

Faʻafefea ona suia se fugalaau

O le gaioiga Vriesia o se tasi lea o togafitiga autu. Muamua, o se alavai faʻafefiloi ma le malala ua sasaaina i totonu o se fagu fou, ona tumu lea o le vaa i le eleele mo le tolu kuata. Ma le isi, o le fugalaau ua tuʻuina lelei i se nofoaga fou ma ua ufiufi le ulo i le palapala. O le mea mulimuli o le totoina o le tele o vaiinu.

E faʻapefea ona vaevae vriesia

Fugalaau e masani ona mafaufau e uiga i le auala e vaevaeina vriesia. Mo le faʻaleleia, ua aveeseina le fugalaau mai le vaa. Soʻo, e taʻitasi ma lona lava aʻa, se naifi malosi, e vavae ese mai le tina ma tuʻuina atu e faʻagogo.

O le mea sili pe afai e le faʻaleagaina aʻa

A maeʻa le aso, ona tuʻuina lea i ni ipu fou ua saunia muamua ma alavai ma palapala.

Faʻasaʻo saʻo

Vriesia tausiga ile tausiga o le taimi e teuteuina ai ma le aveeseina o lauʻeleʻele, pala, ma mea leaga. O lenei mea e tatau ona faia pe'ā uma le fuga. Mo le faia o se laau toto, lau o le fugalaau, laʻau mamago ma tipu leaga ua vavaeina.

O le teuteuina o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina i luga o vriesia ma o se puipuiga lelei o le salalau o faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Kalanchoe fuga mai: tausiga ile ma mafuaaga e le fuga ai

O lenei ituaiga na masani ona faʻaaogaina i Rusia talu ai nei lava. I lalo o tulaga masani, e ola ai i luga o laau uumi ma lala lanu. Vriesia e maua uma mai meaʻai mai le siosiomaga e ala i se laʻau lau. I le mea la, o nei laau e taʻua o "epiphytes."

Faamatalaga faʻatau

O Vriesia Splenriet e tosina atu i ai le vaʻaia ma lona laumei faʻataʻitaʻi ma laulelei matagofie. I fafo atu, o lenei ituaiga e pei o vailaau Eries - o le ituaiga sili ona lauiloa i totonu o fualaau aina fugalaau. O lona moli lanumeamata moli elongated mea e foliga mai o moli susulu. E mafai ona e iloa lenei ituaiga e ala i faailoga nei:

  • Laulaʻau lanu meamata ua lafoaia e oo atu i le 35-42 cm le umi;
  • Faʻataʻituina, faʻafefeteina, laʻau faʻataʻavale e pei o se laʻau e leʻi tatalaina;
  • O tamaʻi solofanua e tusa ma le lua masina (e ese mai i le vave faʻaletonu "panicles");
  • Kolisi i luga o laulaau o se paolo malu nai lo le laupepa lautele.

Splenriet - o se tasi o ituaiga sili ona matagofie

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le igoa le aloaia o le "pelu afi" ona o le foliga vaaia o le fuga o "pulu". I le nofoaga masani, e nofo o ia i se vaomatua, i se malulu ma le mafanafana o le tau.

Fuga

O le fugalaau Vriesia a Splenriet e tele lava. O fuainumera "totoa" e mafai ona ola e oʻo i le 1 mita le maualuga. E i ai la latou lanu moli, e le masani ona lanu - lanu samasama. Fuga i le fale e tele ni aso, o le maualuga o le vaiaso. A maeʻa le "panicles" faʻamago, o mea mumu mumu mumu e malie i le mata mo se taimi umi.

E masani lava, o le vaitau o le fugalaau e tupu i le tau malulu, o lea i Europa o lenei laau e masani ona taʻua o le "Kerisimasi" ma le "Tausaga Fou". Faatasi ai ma le maliu o se paʻu, o le ola o se laʻau laʻau e muta. I le taimi lea, e manaʻomia e le faʻalapotopotoga le faʻaleleia atili o le suavai; E mafai ona e faia ni laei faʻapipiʻi ma se faʻalavelave faʻapitoa o minerale mo fugalaau i totonu.

O le faʻataʻitaʻiga o le au matutua matutua e tupuga mai le tuputupu aʻe talavou, o lona uiga o le toe gaosia o vriesia. O vine laiti o loo totoina i totonu o se isi ipu, ma latou amata ona atiina ae.

Tausiga

Splenriet of vriesia, faʻatoʻaga ma le tausiga, muamua lava, tausia le vevela lelei. O lenei vāʻau o se tasi o mea sili ona vevela ma maʻaleʻale i le malulu, faʻataʻitaʻiga. O le eleele fautuaina e pei o le vao, fanua mo togalaau aina ma totonu o le oneone oneone. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopo le malala e avea o se faʻasalalauga masani, e pei foi o le pine, paʻu i le paʻu. O le faʻasologa muamua e faatoa faia pe a uma le lua tausaga. O loʻo ola tamaiti laiti i lalo o paʻu palasitika e fausia ai se mafanafana mafanafana.

Vriesia Mix

Aglaonema - tausiga ile, e pei o le aglaonema

O le vaaiga sili ona le lelei, o tagata atamamai e mafaufau i vailaau mixes. Afai o nei vriesia ua totoina i luga o le windowsill, o le tausiga e masani lava ona sau i le faatumauina o le tulaga lelei o le vevela ma le vevela. Fafagaina e seasea.

Faʻafefiloi o se ituaiga umi umi

O le lisi o gaioiga autu e aofia ai:

· Faʻalua i le tolu taimi i le vaiaso;

· Faʻailoga;

· Totoina;

· Puipuia puipui e puipuia ai le fugalaau mai maʻi, meaola faalafua ma pamu.

O lenei ituaiga e mafai ona tupu mai fatu. Ina ia faia lenei mea, sasaa se paluga o le oneone ma le peʻa i totonu o se pusa palasitika. O se fatu e tuʻuina i luga ma faʻafefete i le eleele. O aso uma, e tatala ai le fagu, o le eleele o loʻo sosolo mai le pala. I totonu o le lua vaiaso, e tatau ona faʻamoemoeina muamua elemene. O le mea autu o le tausia lea o se tulaga talafeagai o le susu. Afai e pala le palapala, o le a le tupu mai ni totogo.

Faʻalogo lelei! I luga o vriesia Mix e masani ona faʻasalalau le fua. E mafai ona e taulimaina i le fesoasoani a le iniseti o iniseti gaosi "Actellik", o taunuuga e sili ona aoga e maua mai e ala i le faʻaleagaina o meaola faalafua i auala faʻainisinia. Ina ia faia lenei mea, ia aveese ma le faaeteete le paʻu mai laulaau ma se laumei susu o susu i le ava malosi. E mafai foi ona e faʻaaoga se pulumu tuai tuai.

O nisi taimi o laulaau o lenei ituaiga e vaʻaia ma maua ai se lanu enaena. O le faailoga lenei o maʻi faʻaleaga. I lenei tulaga, o le faʻaleleia faifaipea ma fomaʻi tau falemaʻi o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

Faʻamatalaga

E mafai ona e iloa le ituaiga Mix e ala i tulaga nei:

  • O se lapoʻa tele o se taamilosaga faifai pea, e tutusa ma se faʻafo;
  • Laʻau lamolemole pe lafoaʻi o le tele o lanu lanu meamata;
  • O le inflorescence tutusa i le foliga i le fulufulu o le pea;
  • Manatu eleni e faʻalanoa.

Ina ia maua le tele mai le susulu o le la, o le vriesia e alu i se auala e masani ona i ai i itu taumatau i le puna o malamalama masani. Spikelets o le ituaiga "Mix" e mafai ona i ai ni lanu eseese: mai moli lanumumu i le samasama samasama. Fugalaau e tele ni aso. O lenei ituaiga o loʻo faʻafefeteina ma e le maua i le vao, o lea e tupu ai ma faʻaleleia lelei nai lo isi ituaiga i le fale.

O luga o laei e na o le taumafanafana e faia, tasi pe lua taimi i le taimi e lava. Vriesia Mix e le taliaina toleniga, o lea e tatau ai ona e taulimaina le aʻa o le aʻa ma faʻaeteete tele. Ua iloa o aʻa o vriesia, e ui lava i le le mautonu ma le vaivai, e seasea lava ona mafatia mai maʻi pipisi.

Faʻalogo lelei! O le auala fautuaina o le toe gaosia o le vegetative (vine laiti, o le "soʻo"). Toe faʻaleleia le "tamaiti" i totonu o se isi ato e mafai ona na o le iai lava o latou aʻa.

O le mea autu pe a tupu le vriesia o le mafanafana i le tausaga atoa ma le leai o ni suiga vave i le vevela. Afai e masani ona malulu i le fale, e sili ona lelei le totoina o isi fugalaau. O laau totő o loʻo i luga o le la susulu e vave ona tupu vave nai lo i totonu o le paolo. Naʻo le toe foʻi mai o vriesia, pe a faatusatusa i isi '' malo '' eseʻese o le vevela, o le vaitau puupuu o le fugalaau.