Laʻau

Deytsia - laau teuteu teuteu mo le togalaau

O le Deytsia o se laau teuteu teuteu matagofie mai le aiga Hortensian. I le natura, e mafai ona maua i Mekisiko, faapea foi Iapani ma Saina. Laʻau faʻatasi ma se tamai fualaʻau lautele po o le sili atu o loʻo salalau matala le laufanua. I le tautotogo ma le taumafanafana, ua ufitia i fugalaau mo se taimi umi, lea na taua ai le gaoioiga o le "Oriental Beauty." E lelei atoatoa Deytuia mo laau totō i totonu o le togalaau, faia se pa poʻo se mamanu se nofoaga e tafaoga ai lata ane i vaʻa ma nofoa. E le faigata le tausia lelei o le laau. I se taumafaiga itiiti, e fiafia i vao vao ma fugalaau matagofie, o le mea lea o se avanoa fiafia mo le tele o fai togalaau.

Faamatalaga faʻatau

O le Deytuia o se laau lauolaola lauiloa o le 0.5-4 mita le maualuga. O lona soifuaga e tusa ma le 25 tausaga ma tausaga taamilo e oʻo atu i le 25 cm le uumi. O gaioiga masani e faia mai le eleele lava ia. E fiafia le laau e nofo i luga o le susu i totonu o vaomatua po o luga o mauga.

Rhizome o le gaioiga faʻafefiloi. E faʻaopoopoina le 1-2 laasaga uʻamea umi o loʻo siomia e aʻa malolosi i le pito i luga. O laʻau faʻapipiʻi e ufiufi i paʻu paʻu lanu uliuli. I luga o paranesi tuai, o le paʻu vevela e toso ese i luga o papatusi, e pei o paʻu, tautau mai lala. E le o se faailoga lenei o soʻo se faʻamaʻi. I totonu o lala e le malamalama, o le mea lea latou te le maua ai le malosi ma faigofie ona momotu ese mai le uta.










O pupuu e ufiufi i le faʻafefe faʻafefete pe alo ese lau. O le lamolemole lamolemole lauulu lauulu lanumeamata lanumeamata lanumoana e iai se sitaili faigofie o le vevela ma vevela. I le autumn, o laulaau e avea ma enaena samasama.

I le tautotogo o le tautotogo, lauolaola, fugalaau fugalaau fugalaau ua totogo i luga o laʻau o le tausaga talu ai. E aofia ai ni fugalaau fugalaau e tutusa ma le lapisi 1-2 cm. O le autu e aofia ai uumi uumi ma ovaries. E iai ituaiga eseese ma fugalaau faigofie ma faalua. O latou gaʻo e valiina i lanu paʻepaʻe, lanu piniki, lanu violē poʻo le lanu. O nisi fugalaau e lua ona lanu e iai le eseesega.

O le fuga e sili atu i le lua masina, e alu faatasi ma se manogi manaia e toetoe lava a le mafai ona iloa. I le gasologa o taimi, i le mea o fugalaau paʻu, o pusa pusa laulaʻau e vevela. O le tafe, latou te tutoʻatasi lava ma momotu le fatu laʻititi. O nisi ituaiga o mea teuteu e leai se mea e mama ma atonu e le o fuaina.

Eseesega o meaola

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo, o le ituaiga o gaoioiga e aofia ai ituaiga e 72. O nisi o ituaiga meaola e sili ona lauiloa.

O le gaioiga e faigata. O se laau totogo e oo atu i le 2.5 mita le maualuga e tupu ai ni lala manifinifi e alu ifo i le eleele. O le paʻu tuai na faʻasalalau atu ia i latou. O lanu e ufiufi i laʻau paʻu oona ma se pito i luga o le pito i lalo. O le tele o laʻau e 3-8 cm, o lauulu pupuu e le o iai i luga o le fogaeleele. E totogo le laau i le ogatotonu o Iuni faatasi ai ma fugalaau paʻepaʻe laititi e aoina i pulumu lili e oo i le 12 cm le umi.ʻeseʻese:

  • Terry - faʻasalaina fugalaau faʻalua faʻaluaina o le lanu paʻu, o le pito i fafo e maua ai le lanu piniki, ma o totonu o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • Vaterara - fugalaau fugalaau i fafo e valiina i lanu o le carmine, ma o totonu e ese i lanu paʻepaʻe;
  • Paʻu paʻepaʻe - lanu lanumeamata lanumeamata e ufiufi i fasi paʻepaʻe paʻepaʻe.
Gaoioiga vaivai

O le gaioiga e manaia. Toto laau ola i luga o mauga i Iapani. O se laau e 50-150 cm le maualuga e i ai le palealii lapotopoto ma lala vevela, laʻau. O laʻau pito i lalo o loʻo valiina i se lanu lanu meamata. O le umi e 6 cm. I le faaiuga o Iulai, ua ufitia tele le vao i fugalaau faigofie, e aoina i le tele o palasi 9-15 cm le umi.

Alofa alofa

Gaioiga faʻataʻitaʻi. O lenei kulupu o loʻo faʻapipiʻiina vailaʻau faʻapitoa. O le mea sili ona manaia oi latou:

  • Strawberry Glade (Vaomatua). O se laau toto e oo i le 1.5 mita le maualuga e ufiufi i lau lanu lanumeamata lanumoana. Ia Iuni-Iulai, fugalaau fugalaau lapopoa tetele.
  • O le gaioiga e ofoofogia. O se falemaʻi laʻititi e oʻo atu i le 2.5 mita le maualuga e aofia ai moli felafolafoaʻi e ufiufi i le paʻu mumu po o le paʻu enaena. I luga o lau lanumeamata lanu uliuli lapopoa, e fuga mai fugalaau paʻepaʻe lua i Iulai. E faʻaputuina i luga o le palaumati e oʻo i le 10 cm le umi.
  • O le taga e piniki. O se laau umi, ma le mafiafia e oo i le 2.5 mita le maualuga o loo ufitia i lanu lanumeamata lanu meamata, lea e lanu samasama-mumu i le autumn. Ia Iuni-Iulai, e fuga mai fugalaau fugalaau fugalaau.
  • Pink Pom Pom. O se tamai laititi ae e tele lava ina salalau lala ma lala ua paʻu i le eleele i le taimi atoa o le taumafanafana ua ufitia tele i fuga lanu piniki ma papae lanu moana. E foliga mai o logo tetele. I lalo o fugalaau o se lanu lanumeamata lanumeamata o le oval poʻo foliga faʻalanu.
Gaioiga faʻataʻitaʻi

Faʻatauga auala

Deytsia e faʻalauteleina e fatu ma vegetatively. E lūlū fatu i luma o le taumalulu i totonu o le eleele. I le tautotogo, o le a amata mai le tupu muamua. Tausiga mo i latou e tutusa lelei ma se tagata matua. I le taumalulu, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete fualaʻau ma mea e leai ni mea faʻapipiʻi ma lala laau, aua e matua nofouta lava i le malulu. E tafe le 3 tausaga talu ona toto. O le auala e le lauiloa tele, aua o le tele o ituaiga mea teuteu e le mafai ona maua fatu fatu.

O le tele o taimi, o le gaioiga e faʻaolaina e ala i le vaʻaia. Lanu meamata lanu 20-25 cm le umi e vavae i le amataga o Iuni. I le taimi lava e maeʻa ai, ona aveese lea o laʻau pito i lalo ma o loʻo fufulu lala i le solution a Kornevin. O le totōina o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o pusa otaota ma oneone ma oneone paʻu fefiloi ma humus. E faʻamalūlū ma faʻaloloto e lala i le maualuga o le 5-10 mm. O laufanua e ufiufi i se pulou manino ma tuʻu i fafo. Aʻo tupuina, e faʻamago ese fale, ae mo le taumalulu e aumai i totonu o le kiona e puipuia mai le malulu. O le isi vaitau o le tautotogo latou te fuafua e gafa i le eleele avanoa.

Pe a faʻasalalau e ala i le faʻapipiʻiina o laʻau, o lala o le 15-20 cm le umi e selesele i le tau o le autumn. E fusifusia i latou i ni afifi laiti, fufuluina i le oneone ma teuina i totonu o se fale kiona malulu seia oʻo i le tautotogo. Ia Mati-Aperila, o togalaau e totōina i fanua matala i se tulaga ma ufiufi i se ata tifaga. A oʻo mai aʻa ma amata ona fuga mai pupu, ona aveese lea o le fale.

E mafai ona e faʻaaogaina le metotia faʻavae. Faʻasusu o laʻau lalo ifo i le eleele, o loʻo fufuluina i le palapala. Ina ia mafai ai e vave ona vave aʻafia aʻa, e mafai ona e faʻaogaina ni nai gaʻo i le paʻu. O le tautotogo na sosoo ai, ua vavae ese mai i le tina tina ma ua toe totoina i se nofoaga tumau.

Totoina ma le tausiga

I le avanoa tatala, o le gaioiga e totoina mai ia Aperila ia Iuni. Mo ia, o nofoaga malamalama lelei e filifilia e aunoa ma ni malosi malolosi o le matagi. E fefefe pasi i pepa. E lelei pe a paʻu le ata i luga o le vao i le aoauli. O le eleele e tatau ona lelei ma faʻafefe, ae e le o masogo. A o leʻi totoina, eli le eleele ma faʻafeiloaʻi peat, compost ma humus. Lapoʻa mamafa palapala palapala faaopoopo oneone. O le faʻamaoni e tatau ona le faʻaituau poʻo le eleʻele; o le lime faʻamamaina e faʻapipiʻi i eleele palapala.

O le totoga o le totō e faʻatau i le fua o le fatu. O lona loloto loloto e tusa ma le 50 cm.ʻUa liligi ifo le maʻa ma le oneone i lalo. Sue aʻa ma faʻatumu avanoa avanoa i le faʻafefiloi palapala. E tatau ona tumau pea le ua i luga o le ulu. I vavaega kulupu, o le mamao i le va o laau e tatau ona 2.5 m. E tatau ona tumau pea lava seia oʻo i so o se fale. A uma ona totōina, e vevela ma faʻafefe le eleele. E sili atu le vave faʻapipiʻiina o le pito i luga o peat.

Faʻasa. O laau laiti e manaomia le masani ona susu. Aʻo latou tuputupu aʻe, faʻalauteleina le faapaleʻaleʻele. Afai e leai se timu, e sasaa se pakete vai i vaiaso taʻitasi i lalo o le togavao. A uma ona faʻamaʻa, e fautuaina e vaʻaia le palapala. Talu mai le taumalulu, ua faʻaitiitia le vai, saunia o togalaau mo le taumalulu.

Fertilizer. I le tautotogo i lalo o laau taʻitasi e faia ai se vaifofo o le faapalaga, lefulefu ma fuga vao. I le vaitau o le fuga, o le fugalaʻau e faʻaluaina faʻatasi ma le faʻaaogaina o minerale faalua. E le o manaʻomia ni faʻamalolo i se taimi mulimuli ane.

Teuteu. Ina ia avatu le vao i se foliga, ua faia le teuteuga. O le laau e gafatia lelei lenei faiga. I le tautotogo, ua aveeseina lala mago ma mamae. Aveese i le 25% o vao. A maeʻa le fugalaau, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vine ma lala tuai mo le faʻalanua. I le taimi o le tautoulu, o le faʻaleleia o loʻo faia i le tau o aʻafiaga laiti. Afai e te faʻaaoga lala o le tausaga talu ai, e mafai ona e le toe faʻaleleia i le tausaga a sau.

Faʻafouina. O vao vavao tele i le 5-8 tausaga e mafai ona toe faʻafouina. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese vaega uma o le eleele i le tautoulu, ma tuu ai na o ni nai salu laiti. I le masina o May, o le a foliga mai ai pine, o le atinaʻe lea e manaʻomia foi ona pulea. Fugalaau pe a uma le toe faʻafouina ile 2-3 tausaga.

Togi. E fiafia Deytsia i mafanafana mafanafana ma mafai ona tatalia na o ni fulu ninii. Afai e pa'ū le vevela i -20 ° C, e mafai e le fana atoa ona tuai. Laʻau laiti e taumafai e punou sili atu i luga o le eleele, ufiufi i mea e le o lalagaina, faʻasusu lala ma lau lauʻeleʻele. A maeʻa ona lūlūina i le maualuga o le 15-20 cm. Aʻo pa'ū le kiona, e lafo i luga o le vao. O sea ituaiga faʻamau e avea ma puipuiga lelei mai le malulu. O paʻu mama mafiafia e faigofie ona momotu, o lea ua noatia ai i latou i luga i luga ma le saʻo. Mai luga, o le laau ua lilofia i le lutrasil. Ia Aperila, pe a paʻu gutu, e mafai ona aveese le fale ma e alu ese le kiona mai le ogalaau ina ia le pala le vao i taimi o lologa.

Maʻi ma faʻamaʻi. O le gaioiga e teteʻe i faʻamaʻi toto. O faʻataʻitaʻiga, pulupulu ma osofaʻiga lanumeamata lanumeamata. Latou te fafaga i laʻau lapopoa o le laau. Insecticides (Karbofos, Decis, Lepidotsid-BTU) fesoasoani e taulimaina pusa.

Faatinoga i le togalaau

O laʻau matagofie matagofie, e ufitia tele i fuga lanu paʻepaʻe, e faʻaaogaina i laau taʻitasi poʻo i vaega - i le foliga o se pa puipui. O ituaiga eseese e talafeagai mo mixborders ma alupasa paʻu. O le tele, e totoina vao vao i tafatafa o gazebos pe latalata i le fale o se fale gaosi solo. E lelei lelei Deytsia ma vao vao ma conifers (rhododendron, terry kerriya).